FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Omar500
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Omar500 » 28 jun 2011, 11:29

Capt_Billy je napisao/la:
mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Za podsjecanje, 2001/2002 Zeljo je poharao ligom prodao par igraca ali i doveo nove.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),
Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
Danas medjutim toga nema, ne mozemo potpisati lijevog beka iz Slobode, Olimpica, a kamoli Sirokog Brijega,
ulaganja u igracki kadar ravno nuli i to je ono sto boli svakog Zeljinog navijaca.
Nema vise ni povrataka iz inostranstva, jednostavno Zeljo nije sto je bio 2002 iako ima istog trenera, iste navijace i istog predsjednika.
Po mom misljenju, uprava je krivac na celu za sposobnim privrednikom. Ovo sam isto i govorio prosle godine pa sam popljuvan od strane kojekakvih pojedinaca koji su garantovali titulu a poslije se nikad nisu ni javili.
Buraz da ti nesto kazem iskreno, sa vecinom se slazem ali moram ti naglasiti jer vidim da nisi bio upucen, a mozda i vecina, da je tom Zelji iz 2001 i 2002 Bosnalijek bio glavni sponzor i da je upravo Bosnalijek nenormalno ulagao u Zelju. U to vrijeme je sam Bosnalijek ispacivao plate Zeljinim igracima, pa mozes li zamisliti onda koliko smo mi daleko od te 2001 i 2002. Na kraju svega, dode svada, belaj, Zeljo se raspade, zavladala tuga i jad, sada se opet pokusavamo dici sopstenvo sto je jako tesko u danasnjem nogometu gdje je nogomet postao business i samo business. Moje neko misljenje svega bi bilo, da ako mi zelimo neki iskorak u evropi, jeste da mi trebamo VEOMA JAKON SPONZORA koji ce obavljati funkcije kao sto je Bosnalijeg radio te 2001 i 2002. Ali naravno u danasnjem svijetu to je veoma tesko naci, jer prvo tu su ti domaci faktori koji te jebu u svakom pogledu. Nitko ne zeli da pogura klubove, klubovi se sami finansiraju i ujednu jedva prezivljavaju i trece ono najtuzniji je da se NEMA U STA ULOZITI!!!!!

Misljenja sam jos da se ne moze cekati 10 godina pa da napravimo jedan koran naprijed. Treba sjesti i vidjeti, ko sta radi, tko je doprino klubu i svakakve stvari. Ali naravo sve sto ovi ljudi navode u prijasnjim postovi, sve je to normalno ali da nam je zemlja Svicarska. Ali posto smo mi u BIH, ta je zamlja 92 prodala dusu davolu, i ovdje je uvijek sve obrnutu, tako i da ispadnemo sada od Sherifa treba podrzati Amara i njegove saradniki jer sam misljenja da ljudi stvarno zele nesto napraviti sa ovim Zeljom, ali naravno ne ide sve preko noci kako neci misle.
Za ovo boldirano uopšte nisam znao :O . Koliko bi nam to sada olakšalo, nenormalno mnogo. Mada, teško je i pojačanja iz naše lige dovoditi. Uredu da mi imamo budžet za plate 3 miliona km, bilo bi lakše, ali treba doći do tog nivoa. Jedino se osloniti na skauting, ima tu dosta materijala, eto iskopali smo Višću, Ramića...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 jun 2011, 11:31

Izgleda da su mnogi zaboravili Kemala Kozarića. Ili su bili mladi tada ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 28 jun 2011, 11:33

Stole iz Bora je napisao/la:Izgleda da su mnogi zaboravili Kemala Kozarića. Ili su bili mladi tada ..
Nisam brate, da nam je opet na istoj funkciji. Uhhh...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 jun 2011, 11:36

Ma ima u svemu ovome sto govorite totalne istine,ima istine i da smo mi totalno nestrpljivi i da zaista zelimo da napravimo iskorak u odnosu na ostale.Svi smo u pravu i niko nije u pravu.Jedni su realniji u odnosu na ostale ,neki su nestrpljiviji u odnosu na ostale.Sve to stoji.U pravu su i ovi sto su zadovoljni stanjem a i ovi sto nisu zadovoljni stanjem jer ocekuju vise.
Ja u ovom trenutku konkretno nisam zadovoljan stanjem,jer kad pogledam novu eru Amara Osima do ovog trenutka vidio sam prakticno ogroman napredak prije dvije godine,stagnaciju prosle godine i sada vidim isto neki vid stagnacije.Titula je bila dobrodosla ali je realno u odnosu na tadasnje mogucnosti bila preuranjena.Napravili smo bum.Prosla sezona mi je u odnosu na takvu varijantu bila realna.Klub tezi stabilizaciji,ova uprava je usla u posao u teskoj situaciji.Danas je to prilicno stabilan klub sa postavkom Amara Osima kao oslonca neke nove ideje koja se treba sprovesti u djelo.Dosli smo u situaciju da prodamo igraca i da zaradimo solidnu lovu,sto nije bio slucaj do sada.Moglo je i vise,ali liga diktira i trziste te vrijednost igraca pada s obzirom na kvalitet i trzisnu vrijednost same lige.Recimo da smo u tome ipak postigli vidan napredak.Finansijski smo se stabilizovali.
Postoji nesto sto ja ne vidim u trenutnoj situaciji vezano za klub.Ne vidim konkretnu ideju,sta i kako treba.I niko u klubu ne izlazi konkretno sa odredjenim planom.Nema odredjenog napretka u omladinskoj skoli,ne ulaze se u to.Nema napretka u marketingu,nema dovoljno struke.Imamo pet ljudi u klubu,sto je neozbiljno,od toga trojica su potrckala,dvojica rade.E sad,nas problem,od mene prvog pa do svih nas ostalih je taj sto previse gledamo u klupsku politiku,i svi imamo misljenje o tome kako bi i sta trebalo.Ne mozemo uticati na to.Postavljam pitanje,zasto bi mene uopste trebalo da zanima kakvo je finansijsko stanje u klubu,ko je lopov,ko dobro radi,ko je nesposoban,ko dovodi igrace,zasto je to tako i tako,zasto ne uloze u omladinski pogon,ili sa odredjenom lovom ne sruse istok ako ista,ili da vracaju dugove ??? Ja sam navijac,svi smo navijaci,simpatizeri,volimo klub.Kao takav meni je moralo biti najbitnije da gledam dobrog Zelju,da gledam dobru igru,da vidim neki dobar dribling,dupli pas,rastrcanost,leprsavost..pa da bar u ovoj jadnoj ligi Zeljo dominira sa par dobrih igraca i dobrih poteza.Mene zaista ne zanima dali ce Zeljo kupiti igraca za 500 000 ili ce to biti neko ko je dosao dzaba.Ja zelim da taj koji igra u Zelji igra lijepo i dobro i da ima rezultat.Stalo mi je do toga.E ja ne vidim promjene sto se toga tice.I zato mislim da stagniramo.Hocu da vidim deset suteva prema golu.Hocu da napadnemo.Prosle sezone je to bio jad i cemer od igre,od nastupa,nista ja nisam vidio.Raje odmah fali na stadionu,nema atrakcije,marketing ne prati ambicije.Sve nekako ucmalo stoji.Sta mene briga imamo li mi milione kad ja ne vidim napredak u igri.Zbog igre i zbog navijaca i postoji klub,ja ne navijam za preduzece.Nece mi biti zao ako izgubim protiv slobode,ali da vidim da smo i pokusali.Protiv Borca suta nismo imali.Raja se zasitila silnih nepoteza.Kroz igru gledam i vidim da nam trebaju bolji igraci.Pa nek dodje iz Solina,iz Slobode iz Svrakinog bas me briga odakle dolazi igrac,ali hocu da je bolji od ovog sto imamo.Trofeji su super i za njih se igra,dobili smo po jedan u ove dvije godine.Ali igra se i za raju i za publiku i za potez.Nisam preveliki romanticar i ne ocekujem Barcelonu od nas,ali ocekujem da se ne patimo na domacem terenu i da igramo sa jednim napadacem na nasoj Grbavici,a da i nemamo izbora jer nismo imali drugog napadaca kako treba.Pa ni prvog.Dvije godine nemamo napadaca.Znaci,nista lose i bez kritika posebnih,ali ne vidim inicijativu ni po jednom pitanju sa pocetkom ove godine.Ne vidim inicijativu dovodjenja boljih igraca radi bolje igre i privlacenja publike,ne vidim inicijativu za popravak omladinske skole,ne vidim inicijativu da se operu stolice na sjeveru ili onaj korov sa juga ocisti,da se nesto uradi sa istoka,ne vidim inicijativu u marketingu.Zar trebam da budem zadovoljan samo zato sto smo prodali dobro igrace,sto se Dzeko prodao i znam da imamo ok sponzora,kad ne vidim nista nabrojano.Moja spoznaja o tome meni ne pomaze jer ne vidim dacu gledati drugaciji fudbal nase ekipe.I kad udjemo u evropu,ne cinimo neke posebne korake da se bar probamo malo tamo zadrzati.Idemo po sistemu,ovo sto imamo od igraca je limitirano(to su Amarove rijeci),nezgodan je protivnik,jaci su od nas,itd itd.Dugacak nam put! Samo se nadam da ce se takvo razmisljanje malo promijeniti i da cemo pokusati.Za trenutna pojacanja ne mogu reci da to jesu dok me ne uvjere u to.Nema sta,navijati i voljeti je osnova nase ljubavi prema klubu,tako ce i ostati,bar u mom srcu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jun 2011, 11:37

rusina_jr je napisao/la:Ima igraca Pile i Mirza , ne kazem da nema . Vi kazete stagniramo ja tvrdim da nije tako ! Samim tim sto je Amar tu vec trecu sezonu mi smo napredovali i pod njegovim vodstvom svi su napredovali ! Samim tim i igraci koji dolaze moraju da pokazu vise sto objektivno ne mogu ! NIsu taj kvalitet ! Pa znate da nasi dovedu anonimusa , niko za njega cuo i za par sezona on reprezentativac . Jesu porasli apetiti , ne treba se zaustaviti na ovome , ali samo malo strpljenja i podrske pa da slavimo zajedno opet .
ps . sta je pile fulio si sa predvidjanjima pa malo ljut ? 8-)
Daleko od toga da sam ljut ili da sam nesto fulio, ono sta mene zanima to je iskorak Zelje da ulazimo iz sezone u sezonu jaci a imamo sasvim solidnu ekipu i samo nam malo fali eventualno sva igraca da kazemo da smo jaki.Niko ne kaze da i sa ovim ne mozemo izgurat sezonu ali zar nije cilj da budemo jaci.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 28 jun 2011, 11:47

Neka nama Zuje! Da nema njega u klubu mozda nebi bilo ni Amara i obrnuto! Stoji da mozda i nije bas najinteligentniji,ali nismo ni mi krug99! Sigurno je samo da lik voli Zelju 100%! Mozda bi neko volio i pitara Gracica,on stalno ulaze!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 28 jun 2011, 11:50

"boccaccio" stvarno majstore kapa dole za zadnji post SVAKA CAST!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 jun 2011, 11:56

BlingBling je napisao/la:Neka nama Zuje! Da nema njega u klubu mozda nebi bilo ni Amara i obrnuto! Stoji da mozda i nije bas najinteligentniji,ali nismo ni mi krug99! Sigurno je samo da lik voli Zelju 100%! Mozda bi neko volio i pitara Gracica,on stalno ulaze!
:lol:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

themaniacs_87
Kontakt:

Post Postao/la themaniacs_87 » 28 jun 2011, 11:57

Osim jučer bio u mom gradu radi kampa Vlatka Glavaša, pa se uspio uslikati. :D

Spisak igrača koji idu na pripreme u Sloveniju:
- Elvis Karić, Semir Bukvić, Goran Marković, Srđan Savić, Jadranko Bogičević, Dejan Drakul, Nermin Zolotić, Eldin Adilović, Srđan Stanić, Mirsad Ramić, Patrick Nyema, Edin Višća, Vernes Selimović, Benjamin Čolić, Amar Prutina, Velibor Vasilić, Mirsad Bešlija, Muamer Svraka, Nermin Jamak, Emir Alić, Zajko Zeba, Aleksandar Nikolić, Perica Stančeski i Šaban Pehilj.
F.K. Željezničar - klub koji se voli u cijelom svijetu!

A.C.A.B. !

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 28 jun 2011, 12:00

Meni je samo žao što nismo doveli Vladavića. Bio je sinoć na TVSA i kaže da ga iz Želje niko nije kontaktirao.
FEDERER= KLOC

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 jun 2011, 12:03

bistrikboy je napisao/la:
BlingBling je napisao/la:Neka nama Zuje! Da nema njega u klubu mozda nebi bilo ni Amara i obrnuto! Stoji da mozda i nije bas najinteligentniji,ali nismo ni mi krug99! Sigurno je samo da lik voli Zelju 100%! Mozda bi neko volio i pitara Gracica,on stalno ulaze!
:lol:
:mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 28 jun 2011, 12:07

Vidim često navodite primjer nebrige oko stadiona i neizgradnje istoka ili dijela juga,možda da tu opravdamo upravu jer pregovaraju o izgradnji novog,potpuno novog stadiona :?: Bar da ih malo popustimo :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 jun 2011, 12:15

Iker C je napisao/la:Meni je samo žao što nismo doveli Vladavića. Bio je sinoć na TVSA i kaže da ga iz Želje niko nije kontaktirao.
To bi bila osnova dobrog marketinskog poteza.Vladavic je dobio ime i prezime,igrao ligu prvaka,igrao za repku.Osnova njegovog dovodjenja bi bila dobar marketinski potez.On kosta,ali se vrati kroz hiljadu drugih stvari.Zavali lovu na njega,vratice ti se kroz publiku,u startu imas veci interes od raje,igrao je dobro ranije kod nas u onom losem periodu,kriznom,dobro bi bio docekan,samo zbog njega bi doslo dvije milje ljudi vise,to je lova vise za toliko raje.A imao bi i od rezultata nesto vise uvjeren sam.Zaboli me neka stvar sto se to zovu "derbi" navijaci,oni bi dosli a stadion bi bio puniji.Privlacniji si kad imas atraktivno ime.Ono kosta,ali ono ti daje atmosferu koja je pobjednicka.Pisem generalno,nije bitan Vladavic,bitno je atraktivno ime.Da dovedes dva takva imao bi pun stadion.Ne mogu ja da ocekujem da ce Savic ili Svraka npr. dovesti publiku na stadion.Oni su pokazali da mogu donijeti trofej,svaka im cast na tome,ali su dokazali i da ne mogu dovesti raju na stadion jer igraju bezidejno i ruse omiljeni sistem igre Zelje koji je gradjen 90 godina.A koji je raja uvijek voljela.Dosadilo je raji da gleda Savica i ostale,treba raji malo marketinskih trikova i atrakcije.Uvijek ce biti dvije milje nas bolesnika koji cemo dolaziti na svaku predstavu,naravno svaka cast onim "pravim" vjernim navijacima koji vatreno idu i na gostovanja.Za vise nam treba i vise ulaganja kroz svojevrsnu atrakciju.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 jun 2011, 12:19

boccaccio je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Meni je samo žao što nismo doveli Vladavića. Bio je sinoć na TVSA i kaže da ga iz Želje niko nije kontaktirao.
To bi bila osnova dobrog marketinskog poteza.Vladavic je dobio ime i prezime,igrao ligu prvaka,igrao za repku.Osnova njegovog dovodjenja bi bila dobar marketinski potez.On kosta,ali se vrati kroz hiljadu drugih stvari.Zavali lovu na njega,vratice ti se kroz publiku,u startu imas veci interes od raje,igrao je dobro ranije kod nas u onom losem periodu,kriznom,dobro bi bio docekan,samo zbog njega bi doslo dvije milje ljudi vise,to je lova vise za toliko raje.A imao bi i od rezultata nesto vise uvjeren sam.Zaboli me neka stvar sto se to zovu "derbi" navijaci,oni bi dosli a stadion bi bio puniji.Privlacniji si kad imas atraktivno ime.Ono kosta,ali ono ti daje atmosferu koja je pobjednicka.Pisem generalno,nije bitan Vladavic,bitno je atraktivno ime.Da dovedes dva takva imao bi pun stadion.Ne mogu ja da ocekujem da ce Savic ili Svraka npr. dovesti publiku na stadion.Oni su pokazali da mogu donijeti trofej,svaka im cast na tome,ali su dokazali i da ne mogu dovesti raju na stadion jer igraju bezidejno i ruse omiljeni sistem igre Zelje koji je gradjen 90 godina.A koji je raja uvijek voljela.Dosadilo je raji da gleda Savica i ostale,treba raji malo marketinskih trikova i atrakcije.Uvijek ce biti dvije milje nas bolesnika koji cemo dolaziti na svaku predstavu,naravno svaka cast onim "pravim" vjernim navijacima koji vatreno idu i na gostovanja.Za vise nam treba i vise ulaganja kroz svojevrsnu atrakciju.

mah realnost je da smo provalili da mozemo i na silu doci do evrope, padaj, nabijaj, losa liga, trener autoritet i evo evrope... tu nam se sve ambicije zavrsavaju... pokrij troskove podjeli plate, prevari kojeg sponzora i to je to
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 28 jun 2011, 12:19

Ovim bukvalcima sto im je satro sega ovo "VOLI" je znaci vise zargonski! Majka se voli!! Covjek je zeljovac,i sumnjam da ga znate privatno obadvojica!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jun 2011, 12:32

Izgleda je Drakul ostao u Sarajevu zbog povrede...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 jun 2011, 12:35

pile87 je napisao/la:Izgleda je Drakul ostao u Sarajevu zbog povrede...
a evo citam, znaci od ovih sto su otisli 5 juniora koji vjerovatno nece dobit vise od 10 minuta svaku petu utakmicu... igracki kadar nam je 15 "ozbiljnih" igraca... sve ostalo sto dodje ako dodje je fulilo pripreme...

USB 2.0
Kontakt:

Post Postao/la USB 2.0 » 28 jun 2011, 12:37

Laze, kontaktiran je, ali je iznio zahtjeve ko da je u Celzi doso, gdje mu je amar kategoricno odgovorio sa "Hvala lijepo i prijatno" !!!

Ovi za pojacanja sto kukaju, citam ovaj forum vec duze, evo reg sam se samo da ovo napisem, zar vi mislite da Zeljo nema ni jednog drugog troska osim da sve pare koje je zaradio da na pojacanja, pa razmisljate li vi svojom glavom, milite li vi davati platu citavu godinu 25 igraca + zaposleni u klubu ???
Mislite li vi placati organizaciju utakmica u predstojecoj sezoni, sta vi mislite da mi na kartama uzmemo i da to moze sve pokriti, znate li koliko kosta sad let do Moldavije za 22 igraca i strucni stab, i koliko kosta Hotel za 22 igraca i strucni stab, to jest puni pansion 3 dana za cirka 30 ljudi, uozbiljite se malo, od ovog sto smo zaradili imamo priliku da mirno vodimo klub u narednih godinu dana, da premije budu vece i da plate budu vece, ako se sta ugrabi dzaba od igraca, dobro i jest ako ne nikom nista, zivjet cemo u miru narednu sezonu.

Evo vam jos jedna informacija, bice jedno pojacanje jos do Serifa, cini mi se da je reprezentativac, ali ne nase zemlje, o kome je rijec ne znam fakat, napisao bih da znam, znam samo da je frajer skup, i da s njim rade 2-3 menadjera na pregovorima s Amarom, mislim da je zapelo oko cijene, vidjet cemo sta ce biti, lome se svi da on potpise, lijevi je bek, i ima 21 god.

Opustite se, ima jos vremena, doci ce neko, a Amar nas je uvjerio, da i sa bezveze ekipom moze nesto osvojiti, nadajmo se da smo jaci u odnosu na predhodnu sezonu jer nije tesko biti bolji od lazara, das jedan gol i bolji si, vidjet cemo kako ce se Adilovic uklopiti...prerano je pricati jos o igracima pripreme su u toku, sve cemo vidjeti protiv serifa, gdje smo i sta smo, aj cao.
Zadnja izmjena: USB 2.0, dana/u 28 jun 2011, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 28 jun 2011, 12:38

Ja olimpika jes jak , eto da nam je uprava malo pametnija mogli smo Vladavića i mi dovest

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 28 jun 2011, 12:41

[quote="pile87"]Izgleda je Drakul ostao u Sarajevu zbog povrede...[/quote]

preforsirali dijete...............
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985