Razlika izmedju onog zelje i ovog zelje kao i kompletne situacije na fudbalskoj sceni kako u evropi tako i kod na se u 10-11 godina u kojima su se promijenile mnoge stvari...klubovi iz bih su bili rijetki u euro takmicenjim a zeljeznicar je ostvarivao te rezultate a samim tim i bio jako veliki mamac za sve igrace koji su preko kluba htjeli napredvati u karijeri...danas postoji sve vise manjih klubova u evropi koji su se u toku tih desetak godina privatizovali sto nije bio slucaj tad,finansiski su daleko stabilniji od nas samih i nije toliki problem doci do njih tako da svaki igrac koliko je god moguce trazi nacina da ode vani pa makar to bio i Tobol iz Kazahstana,Akranes i sl. za koje apsolutno niko nikad prije nije cuo prije desetak godina a danas oni za nas predstavljaju fudbalske vele sile a sve je to posljedica stagnacije u svakom pogledu i generalno stanju u kojem se nasa drzava nalazi..!!mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Za podsjecanje, 2001/2002 Zeljo je poharao ligom prodao par igraca ali i doveo nove.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),
Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
Danas medjutim toga nema, ne mozemo potpisati lijevog beka iz Slobode, Olimpica, a kamoli Sirokog Brijega,
ulaganja u igracki kadar ravno nuli i to je ono sto boli svakog Zeljinog navijaca.
Nema vise ni povrataka iz inostranstva, jednostavno Zeljo nije sto je bio 2002 iako ima istog trenera, iste navijace i istog predsjednika.
Po mom misljenju, uprava je krivac na celu za sposobnim privrednikom. Ovo sam isto i govorio prosle godine pa sam popljuvan od strane kojekakvih pojedinaca koji su garantovali titulu a poslije se nikad nisu ni javili.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
nama niko ne moze ugoditi, i ako prodjemo serifa na nekoj drugoj stepenici cemo ispasti i opet nece valjati ni Amar ni uprava ni igraci.Mislim da je problem u nama,sve sam go expert(počev od mene).Pustite bolan ljude da rade.Mi svi raspolažemo samo sa rekla kazala.para ima,para nema,sve se rastalilo ....samo pusta naklapanja a kakvo je stvarno stanje pojma nemamo.isto ko da nema ni duga ni rashoda(pare samo lijezu a Amar neće da ih troši)
napominjen da u periodu bez AMARA nismo osvajali ništa.
Nama forumašima puno sreće u "menadjerskim " poslovima
ŽELJO ŠAMPION
ps:vratiće se LAZAR
ŽELJO ŠAMPION

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Dodatni problem na sve receno sto stvarno stoji je sto nasa drzava nazalost ne stagnira.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
gavran je napisao/la:nama niko ne moze ugoditi, i ako prodjemo serifa na nekoj drugoj stepenici cemo ispasti i opet nece valjati ni Amar ni uprava ni igraci.Mislim da je problem u nama,sve sam go expert(počev od mene).Pustite bolan ljude da rade.Mi svi raspolažemo samo sa rekla kazala.para ima,para nema,sve se rastalilo ....samo pusta naklapanja a kakvo je stvarno stanje pojma nemamo.isto ko da nema ni duga ni rashoda(pare samo lijezu a Amar neće da ih troši)
ŽELJO ŠAMPION
ŠUTI, NE SLUTI...Još nam samo on treba!

Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
željo je vrtio, ali nije dobro vrtio i znamo koliki je minus ostao kad je sve to završilo. recimo, dali smo rekordnu odštetu za jednog sergeja ticu koji nije ništa pokazao.mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Za podsjecanje, 2001/2002 Zeljo je poharao ligom prodao par igraca ali i doveo nove.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),
Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
Danas medjutim toga nema, ne mozemo potpisati lijevog beka iz Slobode, Olimpica, a kamoli Sirokog Brijega,
ulaganja u igracki kadar ravno nuli i to je ono sto boli svakog Zeljinog navijaca.
Nema vise ni povrataka iz inostranstva, jednostavno Zeljo nije sto je bio 2002 iako ima istog trenera, iste navijace i istog predsjednika.
Po mom misljenju, uprava je krivac na celu za sposobnim privrednikom. Ovo sam isto i govorio prosle godine pa sam popljuvan od strane kojekakvih pojedinaca koji su garantovali titulu a poslije se nikad nisu ni javili.
po meni je amar sto posto u pravu kada tvrdi da igrači od sto-dvjesto hiljada maraka puno više koštaju nego što vrijede. ti baš pravog igrača nećeš dovesti za te pare, za te pare možeš dovesti nekoga ko je 10-20% bolji od ovih koje imamo. nekoga k'o što je sad fajić ili onomad darko spalević - znači objektivno opet rinaka u evropskim okvirima. to nije prevaga čak ni u našoj ligi, a kamoli u evropskim takmičenjima. a to su povelike pare za nas. k'o što sam već govorio, po meni ima svega pet-šest igrača koji bi u našoj ligi bili baš pojačanja. a opet ne bi garantovali ništa protiv iole jače ekipe. ako je istina da maletić traži nekih 350 hiljada za dvije sezone...ja te pare ne bih dao. ja bih te pare dao samo za nekoga ko je pravo mlad i koji će otići za mnogo veću odštetu.
i također zaboravljate da je recimo mudrinić bio zakovan za klupu, a da je na lijevom beku protiv newcastlea startovao čiča mulaosmanović. na desnom sanjin mešić koji je završio u ekipi aquariusa
eto denis karić sad igračina, jeste bio koristan, al' nemojte zezati da je bio igračina, amar ga zvao traktorista, završio u gračanici karijeru, guvo u solinu, greda se okrenuo školi...
pa mirzet alagić, sanin radonja, seferović sa 35 godina...jedini ljudi iz te ekipe koji su zaigrali poslije za jači tim od želje su hasagić, buki (u hajduku
) i jahić (al' koji je tada imao 20 godina i još nije bio standardan).

Cica je bio lijevi bek a Mesic lijevo krilo, desno su igrali Jahic kao bek i Gredic kao krilo.ChWilla je napisao/la:i također zaboravljate da je recimo mudrinić bio zakovan za klupu, a da je na lijevom beku protiv newcastlea startovao čiča mulaosmanović. na desnom sanjin mešić koji je završio u ekipi aquariusaeto denis karić sad igračina, jeste bio koristan, al' nemojte zezati da je bio igračina, amar ga zvao traktorista, završio u gračanici karijeru, guvo u solinu, greda se okrenuo školi...
pa mirzet alagić, sanin radonja, seferović sa 35 godina...jedini ljudi iz te ekipe koji su zaigrali poslije za jači tim od želje su hasagić, buki (u hajduku
Karić je bio odlican defanzivni vezni, samo je napravio gresku zivota sto Dyera ne slomi na centru. U to doba Karic je iza Bukija bio najbolji defanzivni lige.
Poenta je da smo uzimali sto smo htjeli a da sada ne mozemo meda iako smo osvajaci kupa, prosle godine sampioni, evo vec drugu godinu redovni na euro sceni, a pojacanja NEMA.
Hajde da vidim da sada dovedemo nekog iz Sirokog, Stilic bi i ovakav bio pojacanje, Subasic isto, Bekic isto, nije bas da nema lijevog beka u ligi.
Tada se pregovaralo u Martu a igraci dolazili na pocetak priprema, jbt igra se zadnje kolo, Zeljo potpisuje pojacanja, a ne sada, na kraju priprema ako dodje dobro dosao ako ne nikom nista.
Tica jeste bio promasaj, ali Boze moj, moras i promasiti nesto Huljev, Guvo i ostali nisu bili promasaji.
Guvo je za Lazara Pippo Inzagi.
Nismo bolan u stanju trecu sezonu dovesti lijevog beka - niti ga proizvesti - SRAMOTA!
Evo period konsolidacije traje 2 pune godine, ulazimo u trecu sezonu a ekipa je u 10 deka u odnosu na 2009/2010 godinu, mozda cak i slabija.
A vrli privrednik i biznismen obecava ulazak u ligu prvaka, nije u stanju napraviti halu na sjeveru, da je do sada uradio svake godine dio istoka od 10 metara, sad bi imali pola istoka sagradjenog (ne natkrivenog).
Isto neko lud i isto neko glup.
Cuva Bog Zelju svog!
sve je ovo super,prosle godine rasuli smo se igracki ko tespih, dok ove godine i nismo toliko (Mirko i Lazo), problem vidim u tom lijevom beku i u napadacu upitno je kolko adilovic moze ovakvoj koncepciji s jednim napadacem, Stana ko stana protiv jacih ekipa ispada ko fisek, al valjda ni ovi nisu hapoel da nas toliko nadigraju, sve u svemu nista nismo losiji neg prosle sezone
A sta bi ti pasa , da se odmah ove godine pojacamo i odemo hladno u grupe EL da ne bi "bolilo" navijace ,nesto, kako ti kazes ? Vecina ti je postova neka kritika , kao sto nisu ovo , mogli su ovako , daj se malo oslobodi depresije . Fino ti covjek iznad objasnio kako izgleda formula za pojacanja , i ja mislim da treba lijevi bek ali cemu panika , alo ?mirzza je napisao/la:Cica je bio lijevi bek a Mesic lijevo krilo, desno su igrali Jahic kao bek i Gredic kao krilo.ChWilla je napisao/la:i također zaboravljate da je recimo mudrinić bio zakovan za klupu, a da je na lijevom beku protiv newcastlea startovao čiča mulaosmanović. na desnom sanjin mešić koji je završio u ekipi aquariusaeto denis karić sad igračina, jeste bio koristan, al' nemojte zezati da je bio igračina, amar ga zvao traktorista, završio u gračanici karijeru, guvo u solinu, greda se okrenuo školi...
Karić je bio odlican defanzivni vezni, samo je napravio gresku zivota sto Dyera ne slomi na centru. U to doba Karic je iza Bukija bio najbolji defanzivni lige.
Poenta je da smo uzimali sto smo htjeli a da sada ne mozemo meda iako smo osvajaci kupa, prosle godine sampioni, evo vec drugu godinu redovni na euro sceni, a pojacanja NEMA.
Hajde da vidim da sada dovedemo nekog iz Sirokog, Stilic bi i ovakav bio pojacanje, Subasic isto, Bekic isto, nije bas da nema lijevog beka u ligi.
Tada se pregovaralo u Martu a igraci dolazili na pocetak priprema, jbt igra se zadnje kolo, Zeljo potpisuje pojacanja, a ne sada, na kraju priprema ako dodje dobro dosao ako ne nikom nista.
Tica jeste bio promasaj, ali Boze moj, moras i promasiti nesto Huljev, Guvo i ostali nisu bili promasaji.
Guvo je za Lazara Pippo Inzagi.
Nismo bolan u stanju trecu sezonu dovesti lijevog beka - niti ga proizvesti - SRAMOTA!
Evo period konsolidacije traje 2 pune godine, ulazimo u trecu sezonu a ekipa je u 10 deka u odnosu na 2009/2010 godinu, mozda cak i slabija.
A vrli privrednik i biznismen obecava ulazak u ligu prvaka, nije u stanju napraviti halu na sjeveru, da je do sada uradio svake godine dio istoka od 10 metara, sad bi imali pola istoka sagradjenog (ne natkrivenog).
Isto neko lud i isto neko glup.
Željezničar za život cijeli !
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Jure Guvo - dosao iz nekog hrvatskog nizeligasa kao totalni anonimus i nije se nesto nadavao golova u Želji. Nije bio zvucno ime a sumnjam i da su za njega nesto puno iskesirali.mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Sead Seferović - imao je neko ime u fudbalu prije dolaska u Zelju. Definitivno doveden kao provjeren igrac.
Denis Karić - doveden iz Slobode. Niti je Sloboda bila nesto jaka niti je Karić bio neko aman zaman pojacanje u momentu kad je doveden. To sto se poslije pokazao kao pravi terijer je nesto drugo. Nije bio zvucno ime a sumnjam i da su za njega nesto puno iskesirali.
Ivica Huljev - doveden iz Posušja. Isti ili slican slucaj kao i sa Karićem. Dosao iz prosjecnog kluba. Prije toga igrao u Solinu, Dubrovniku, Junaku i Splitu. Nikakvo zvucno pojacanje a pokazao se kao odlican igrac kod nas.
Samir Muratović - igrao u Drini iz Zvornika i otisao jednu godinu u Tursku (Kocaelispor). Vjerovatno nije dobro prosao tamo, vratio se u BiH i Amar ga cvaknuo. Poluprovjereno fudbalsko ime u ta doba ali ni on nije bio extra zvucno ime. Ja sam ga pamtio po crvenim kopackama koje je nosio u jednoj utakmici protiv Želje. Poslije napravio karijeru.
Omer Joldić - Isto kao i za Karića. Doveden iz prosjecnog ligasa a nije bio zvucno pojacanje.
Denis Mudrinić - doveden iz Troglava ili Posusja? Dosao je kao provjereno dobar napadac a otisao kao igrac koji je sve razocarao. Vjerovatno placen vise nego sto vrijedi.
Admir Kajtaz - dosao iz Veleža. Ne znam ni da je on bio neko "zvucno" ime i da se iskesiralo nesto puno za njega.
Kenan Hasagić - dosao iz kakanjskog Rudara sa 16 godina. Niti je bio ime, niti je placen aman zaman.
Dalibor Štilić - zvucno ime, vjerovatno i fino placen ali na kraju neiskoristen dovoljno.
Znaci, u principu, tada su dovedena samo dva zvucna i provjerena fudbalera iz nekih "jacih" klubova (Seferovic i Silic) a ono ostalo nabrojano je sve iz prosjecnih ili manjih klubova. To sto su se poslije pokazali ili nisu pokazali kao dobri je nesto drugo. Nikakve velike pare nisu davane ni tada za fudbalere kao ni sada.
Tada Sloboda, Velez, Rudar Kakanj, Posusje, Troglav ... Sada Čelik, Velež, Olimpic, povratnik iz inostranstva ..
Nista se specijalno nije promjenilo, samo malo strpljenja ...
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Ma upravo tako Stole , to i ja pricam citavo vrijeme . Neko dodje ovde , baci bombu dolaze neka trojica, extra, mega, giga, igraca vecina se primi kao dijete na sarenu lazu ! Sve ove sto nabrajaju Zeljo vec ima , nabija se neka vrsta pritiska da ako necemo da stagniramo , MORAMO da dovedemo pojacanja ? MIrza iznad kaze sampioni , pa osvajaci kupa prosle godine , a pojacanja nigdje ?
. Stagniramo to su u pravu , svake godine po jedan trofej , alal vera kad bi ovako stagnirali narednih sto !

@Stole, samo kazem da ni sada ne mozemo uzeti nista iz lige, a prije smo mogli.
I prosle godine je bilo pljuvanja sto sam govorio za Bekrica Bucana i Simica pa smo vidjeli kako se zavrsilo.
I za rusinu, ne dajem ja 'pasa' lazna obecanja nego vrli privrednik, ozbiljni biznismen. A pogledaj stadion sa treninga i travu po tribinama, pa majka mu stara moze li se makar to organizovati da se uradi.
Nije depresija nego realnost.
Sto se mene tice, ja cu dolaziti na tekme i pratiti, al da me neko pravi budalom nece vala, ne dolazim zbog Zuje nego zbog Zelje i to je razlika.
@rusina, sad bih potpisao da uzmu svake druge godine trofej a da igraju ligu uefa svake sezone, jel kontas o kojoj stagnaciji pricam?
Da, moramo dovesti pojacanja, jer vidio si kako to izgleda bez istih, 3 poraza kuci, sto nam se nikad poslije rata nije desilo.
I prosle godine je bilo pljuvanja sto sam govorio za Bekrica Bucana i Simica pa smo vidjeli kako se zavrsilo.
I za rusinu, ne dajem ja 'pasa' lazna obecanja nego vrli privrednik, ozbiljni biznismen. A pogledaj stadion sa treninga i travu po tribinama, pa majka mu stara moze li se makar to organizovati da se uradi.
Nije depresija nego realnost.
Sto se mene tice, ja cu dolaziti na tekme i pratiti, al da me neko pravi budalom nece vala, ne dolazim zbog Zuje nego zbog Zelje i to je razlika.
@rusina, sad bih potpisao da uzmu svake druge godine trofej a da igraju ligu uefa svake sezone, jel kontas o kojoj stagnaciji pricam?
Da, moramo dovesti pojacanja, jer vidio si kako to izgleda bez istih, 3 poraza kuci, sto nam se nikad poslije rata nije desilo.
Cuva Bog Zelju svog!
Vidi, niko ne kaze da moramo kupiti igraca ima dosta boljih igraca koji su slobodni a kostaju malo vise, oni koji imaju hajmo reci dokazan kvalitet u odnosu na igrace koji igraju nasu ligu.Problem je sto takvi igraci izbjegaju nasi ligu i ostavljaju je kao zadnju opciju ali jedan takav igrac lakse dovodi drugog igraca da ne pricam o tome da su takvi igraci mamac za pubiliku na stadionu.To je najbolji marketnig kada su nasi kubovi u pitanju.Mene licno nervira to sto nam malo fali da imamo pravo finu ekipu, igraci tipa Nijema, Zeba, Visca, Beslija, Stanceski, Bogicevic su kvalitet, Markovic, Adilovic, Stanic, Svraka, Selimovic su sasvim solidni igraci, uz to imamo i ovih mladih od kojih se nesto ocekuje i vjerovatno ce neko i bljesnuti Ramic, Pehilj, Zola, Bukvic, Alic itd.Sve u svemu nije to lose ali fali dva tri igraca da zaokruzimo cjelinu da imamo kompletiranu ekipu.Fali taj lijevi bek, fali po meni taj jedan stoper, zadnju liniju moramo pojacati jer neznas sta ce ispasti od golmana( karic ce vjerovatno na gol ) i fali jedan veznjak organizator igre od kojeg krecu sve akcije pa ako bi se htjeli i preseravati i jedan napadac kvalitetan.Iz kluba najavljuju da nece biti vise igraca do Serifa ako dovedemo bar dva igraca ja cu biti presretan.rusina_jr je napisao/la:A sta bi ti pasa , da se odmah ove godine pojacamo i odemo hladno u grupe EL da ne bi "bolilo" navijace ,nesto, kako ti kazes ? Vecina ti je postova neka kritika , kao sto nisu ovo , mogli su ovako , daj se malo oslobodi depresije . Fino ti covjek iznad objasnio kako izgleda formula za pojacanja , i ja mislim da treba lijevi bek ali cemu panika , alo ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
ne treba sad kukat i da ispadnemo od Šerifa ,ono što je dobro da nam igrači više ne bježe ,tj da ne uzimaju papire preko arbitraža da se ne prodaju za 70 000 maraka ili eura isti klinac , da svake godine ne dovodimo po pola tima.
Jedino sto bi ja recimo volio a to je taj lijevi bek , ako ga nema na trzistu mozes se uzeti mali koji igra u juniorima pa cemo ga nekako trpjeti
Jedino sto bi ja recimo volio a to je taj lijevi bek , ako ga nema na trzistu mozes se uzeti mali koji igra u juniorima pa cemo ga nekako trpjeti
Štilić je doveden kao slobodan igrač. Prije toga je igrao za Maribor ( 2-3 ) tekme, a prije toga za Brotnjo. ako se dobro sjećam transver dogovoren na nekom malonogometnom turniru. Inače, mislim da niko od ovih igrač nije plaćen, ili ako je plaćen onda su to bile neke mizerne sume novca, ako da je stanje što se tiče pojačanja bilo slično ovom današnjem.mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
- Capt_Billy
- Kontakt:
Buraz da ti nesto kazem iskreno, sa vecinom se slazem ali moram ti naglasiti jer vidim da nisi bio upucen, a mozda i vecina, da je tom Zelji iz 2001 i 2002 Bosnalijek bio glavni sponzor i da je upravo Bosnalijek nenormalno ulagao u Zelju. U to vrijeme je sam Bosnalijek ispacivao plate Zeljinim igracima, pa mozes li zamisliti onda koliko smo mi daleko od te 2001 i 2002. Na kraju svega, dode svada, belaj, Zeljo se raspade, zavladala tuga i jad, sada se opet pokusavamo dici sopstenvo sto je jako tesko u danasnjem nogometu gdje je nogomet postao business i samo business. Moje neko misljenje svega bi bilo, da ako mi zelimo neki iskorak u evropi, jeste da mi trebamo VEOMA JAKON SPONZORA koji ce obavljati funkcije kao sto je Bosnalijeg radio te 2001 i 2002. Ali naravno u danasnjem svijetu to je veoma tesko naci, jer prvo tu su ti domaci faktori koji te jebu u svakom pogledu. Nitko ne zeli da pogura klubove, klubovi se sami finansiraju i ujednu jedva prezivljavaju i trece ono najtuzniji je da se NEMA U STA ULOZITI!!!!!mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Misljenja sam jos da se ne moze cekati 10 godina pa da napravimo jedan koran naprijed. Treba sjesti i vidjeti, ko sta radi, tko je doprino klubu i svakakve stvari. Ali naravo sve sto ovi ljudi navode u prijasnjim postovi, sve je to normalno ali da nam je zemlja Svicarska. Ali posto smo mi u BIH, ta je zamlja 92 prodala dusu davolu, i ovdje je uvijek sve obrnutu, tako i da ispadnemo sada od Sherifa treba podrzati Amara i njegove saradniki jer sam misljenja da ljudi stvarno zele nesto napraviti sa ovim Zeljom, ali naravno ne ide sve preko noci kako neci misle.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
-
- Kontakt:
mislim da je Omer dobro plaćen za tadašnje uslove , čak smo neke pare plivali Slobodi tada , da li od transfera ili kad je otisao u Rusiju ne bitno al ako se dobro sjećam oko 90 000 marakaedo82 je napisao/la:Štilić je doveden kao slobodan igrač. Prije toga je igrao za Maribor ( 2-3 ) tekme, a prije toga za Brotnjo. ako se dobro sjećam transver dogovoren na nekom malonogometnom turniru. Inače, mislim da niko od ovih igrač nije plaćen, ili ako je plaćen onda su to bile neke mizerne sume novca, ako da je stanje što se tiče pojačanja bilo slično ovom današnjem.mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
I sada kao i prije mozemo dovesti igrace iz Slobode, Veleza (doveli smo), Čelika, Drine, Buducnosti, Zvijezde (doveli smo nedavno), Travnika (dovodili smo) ..mirzza je napisao/la:@Stole, samo kazem da ni sada ne mozemo uzeti nista iz lige, a prije smo mogli.
Imali smo dosta igraca na probi pa ni jedan nije prosao. Koji je razlog, stvarno ne znam.
Sve je receno. Ono prvo boldirano za sobom povlaci i ono drugo tako da nam ostaje da cekamo pred sami kraj prelaznog roka ako bi imali nijet dovesti nekog atraktivnijeg igraca iz nase lige.pile87 je napisao/la:Vidi, niko ne kaze da moramo kupiti igraca ima dosta boljih igraca koji su slobodni a kostaju malo vise, oni koji imaju hajmo reci dokazan kvalitet u odnosu na igrace koji igraju nasu ligu.Problem je sto takvi igraci izbjegaju nasi ligu i ostavljaju je kao zadnju opciju ali jedan takav igrac lakse dovodi drugog igraca da ne pricam o tome da su takvi igraci mamac za pubiliku na stadionu.To je najbolji marketnig kada su nasi kubovi u pitanju.Mene licno nervira to sto nam malo fali da imamo pravo finu ekipu, igraci tipa Nijema, Zeba, Visca, Beslija, Stanceski, Bogicevic su kvalitet, Markovic, Adilovic, Stanic, Svraka, Selimovic su sasvim solidni igraci, uz to imamo i ovih mladih od kojih se nesto ocekuje i vjerovatno ce neko i bljesnuti Ramic, Pehilj, Zola, Bukvic, Alic itd.Sve u svemu nije to lose ali fali dva tri igraca da zaokruzimo cjelinu da imamo kompletiranu ekipu.Fali taj lijevi bek, fali po meni taj jedan stoper, zadnju liniju moramo pojacati jer neznas sta ce ispasti od golmana( karic ce vjerovatno na gol ) i fali jedan veznjak organizator igre od kojeg krecu sve akcije pa ako bi se htjeli i preseravati i jedan napadac kvalitetan.Iz kluba najavljuju da nece biti vise igraca do Serifa ako dovedemo bar dva igraca ja cu biti presretan.
AMAR OSIM
Nikad nisam volio da ulazim u neke rasprave po pitanju pojacanja, rada uprave i sl. Jako se dobro sjecam utakmica od 1997. godine. Od te godine pa do sada pratio sam Zelju u 95% utakmica. Gotovo svake se sjetim. Najvise se sjecam utakmica poslije prvog Amarovog mandata(od 2002 pa ovamo). Isao sam na utakmice kada je jug izgledao gotovo prazno, mnogi moji prijatelji su mi govorili pa ti nisi normalan. Tako je dobar fudbal bio da su mi to govorili i u takvom je stanju Zeljo bio.
Prodavali smo igrace za neki 50000 hiljada maraka i govorili da su klocevi i sl. Bilo je cak igraca koji su prodavani za manje novca, a vrijedili su puno vise. Dovodili smo zvucna imena koja su nas obicno znala razocarati. Dobro je Stole naveo igrace s kojim smo raspolagali tj. koje smo kupovali. Hocu da kazem samo jednu stvar Amar ako kaze da cemo igrati s juniorima ja ga podrzavam, dosta mi je Hotica, Sime i sl. I prijasnje uprave. Zujo je prica za sebe ali ako Amaru ne smeta, ne smeta ni meni. Svi mi dobro znamo ko je Bog i batina u klubu prema tome... Dobili novca jesmo sigurno mnogo vise nego je iko planirao, ali kako ono kazu ljudi pusti novac da malo odstoji, pa dobro razmisli sta hoces. Siguran sam da ce biti pojacanja da nece ostati na ovome.
Napisah ja svasta nesta, ali u sustini ne mogu da presutim nekim postovima. Samo kazem sjetite se ako ste isli na utakmice od 2002 pa dok Amar nije dosao i sve ce vam biti jasno. Ili ipak niste isli na te iste utakmice pa ne znate kako je bilo. Zivio nama Amar 100 godian na klupi Zelje. Volim te Zeljo!!!
Prodavali smo igrace za neki 50000 hiljada maraka i govorili da su klocevi i sl. Bilo je cak igraca koji su prodavani za manje novca, a vrijedili su puno vise. Dovodili smo zvucna imena koja su nas obicno znala razocarati. Dobro je Stole naveo igrace s kojim smo raspolagali tj. koje smo kupovali. Hocu da kazem samo jednu stvar Amar ako kaze da cemo igrati s juniorima ja ga podrzavam, dosta mi je Hotica, Sime i sl. I prijasnje uprave. Zujo je prica za sebe ali ako Amaru ne smeta, ne smeta ni meni. Svi mi dobro znamo ko je Bog i batina u klubu prema tome... Dobili novca jesmo sigurno mnogo vise nego je iko planirao, ali kako ono kazu ljudi pusti novac da malo odstoji, pa dobro razmisli sta hoces. Siguran sam da ce biti pojacanja da nece ostati na ovome.
Napisah ja svasta nesta, ali u sustini ne mogu da presutim nekim postovima. Samo kazem sjetite se ako ste isli na utakmice od 2002 pa dok Amar nije dosao i sve ce vam biti jasno. Ili ipak niste isli na te iste utakmice pa ne znate kako je bilo. Zivio nama Amar 100 godian na klupi Zelje. Volim te Zeljo!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Ima igraca Pile i Mirza , ne kazem da nema . Vi kazete stagniramo ja tvrdim da nije tako ! Samim tim sto je Amar tu vec trecu sezonu mi smo napredovali i pod njegovim vodstvom svi su napredovali ! Samim tim i igraci koji dolaze moraju da pokazu vise sto objektivno ne mogu ! NIsu taj kvalitet ! Pa znate da nasi dovedu anonimusa , niko za njega cuo i za par sezona on reprezentativac . Jesu porasli apetiti , ne treba se zaustaviti na ovome , ali samo malo strpljenja i podrske pa da slavimo zajedno opet .
ps . sta je pile fulio si sa predvidjanjima pa malo ljut ?
ps . sta je pile fulio si sa predvidjanjima pa malo ljut ?

Trenutno korisnika/ca: almaron, avalPacidoroP i 41 gost.