Ponos Torina je napisao/la:Glupo poredjenje al eto....
Clichy se zasitio Arsenala i politike koju vodi Wenger mislim da je svima pun K. od njegovih sranja zato ce svi jaci igraci i otici iz kluba,zapamti sta sam ti rekao,Wenger stedi li stedi al je sada nahebao i to bas..Lijepo je dovoditi talente i imati mladu ekipu ali to nemoze trajati vjecno,Arsenal nikad vise nece imati ekipu kao nekada(Henry,Viera,Campbell,Adams itd... svi oni majstori....)
da negusim dalje temu...Sjedi,cekaj i uvjeri se na sta ce Arsenal liciti sledecu sezonu(nebi ja volio da ispadnu iz konkurencije,lijepo je uvijek imati jake timove oko sebe,uz jaku konkurenciju,prvenstvo je dosta bolje i ljepse za gledati)
Hm..a L'pool će mu ponuditi borbu za titulu? Ili ,pak ,borbu za 4 mjesto?

Da se razumijemo, u obje momčadi bi bio standardan. Ali u čemu je ta prednost L'poola? U dovodjenju skupih pojačanja? Henderson,Adam itd, to nisu superkvalitetna imena, kakva recimo slijeću u City ili Barcu,Real,Chelsea, već prosjek ,kojeg Arsenal ima. Arsenal i bez dovodjenja igrača ima tim jači od L'poola sa (ovakvim) pojačanjima, to je činjenica,zar nije?
Činjenica je isto da je Arsenal stalno u vrhu, što za L'pool ne možemo garantovati, eto tu je Arsenalova tzv. komparativna prednost.
Drugi bitan element zbog kojeg smatram da će Clichy ostati je veza izmedju Clichya i Wengera, koja je jednostavno roditeljska. Wenger ga takoreći odgojio (u nogometnom smislu), Wengr mu i vjerov'o, Wenger ga učinio jednim od boljih igrača na toj poziciji u svijetu (zato takvo poredjenje).
I najzad treća stvar: Niko ko je otišao od Wengera se nije pretjerano usrećio.A Wenger uvijek izbaci nekog mladića koji može nadoknaditi nekog ko je otišao, tako i ovaj put, siguran sam. Viera-Cesc,Flamini-Song,Djourou-Toure itd. da ne nabrajam, tako da ja ne vidim zašto bi se Arsenal rasp'o. Sl. sezona je Willshirova i Ramseyova(pa i Bartleyova,koji je bio na posudbi u Glazgovu,što nije mala stvar).Oni će se ustalit u ekipi, pa onda vjerovatno JET,Frimpong i Miguel.Tako da nema zime...
Ovo je realnost, druge stvari su zabluda, da se ne lažemo.