Vizualna je onako ne drasticna, ali je ima, neke stvari mi se ne svidjaju, ali valjda "old school", pa radi toga, uglavnom ima promjena, medjutim nisu krucijalne, da se navici kroz nekoliko dana se ne osjeti toliko, a poslije mjesec vise i ne primjetis razliku.Titova-Juga je napisao/la:moustapha je napisao/la:Problem sa Windows XP 64bit je sto je to jako los operativni sistem. Cak mislim da su ga iz Microsofta izbacili cisto da bi imali u ponudi i 64bitni sistem.
Ja nemam 4GB RAMA, ali opet koristim 64bitni Windows 7. Kod mene je verzija Home Premium. Dakle, sto se tice tih problema sa aplikacijama ili driverima, nista od toga mi se ne desava. Sve aplikacije koje idu na 32bitnom idu i na ovom. Mislim da trenutno ne postoji razlog zasto neko ne bi presao na 64bitni sistem, naravno, ukoliko mu to arhitektura procesora dozovoljava.
Windows XP je bio odlican OS, medjutim vremena se mjenjaju i trenutno je Windows 7 i vise nego odlican OS.
Hvala na detaljnoj analizi, bas sam ovo trazio u odgovoru.
Xp64 me vec stvarno polako ali ucinkovito pocinje nervirati jer sad su poceli i problemi sa windows updejtima.
Neke krucijalne jednostavno ne zeli da instalira i pokazuje error za kojeg ni na google-u ne mogu da nadjem odgovor.
Rijesit cu mnogo problema sa prebacivanjem na sedmicu.
Koja je ustvari glavna i najveca razlika izmedju xp i 7 kako vizuelno tako funkcionalno ?!
Prednost XP-a u odnosu na 7 je sto je manje zahtjevan, sto se tice stabilnosti 7 je puno bolji, puno stabilniji, nije kao XP nestabilan u nekim situacijama, puno duze vremena moze izdrzati bez formatiranja, zadrzao je vecinu dobrih osobina XP-a, neke unaprijedio, u biti vrlo pouzdan sistem i neces se pokajati kada predjes na njega, cak sta vise prema mome iskustvu je nakon neka 3 mjeseca upotrebe Win7 brzi od XP-a jer XP nakuplja u sebi dosta smeca i teze ga je odrzavati nego Win7