Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

guber90
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la guber90 » 26 jun 2011, 17:51

Titova-Juga je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Problem sa Windows XP 64bit je sto je to jako los operativni sistem. Cak mislim da su ga iz Microsofta izbacili cisto da bi imali u ponudi i 64bitni sistem.

Ja nemam 4GB RAMA, ali opet koristim 64bitni Windows 7. Kod mene je verzija Home Premium. Dakle, sto se tice tih problema sa aplikacijama ili driverima, nista od toga mi se ne desava. Sve aplikacije koje idu na 32bitnom idu i na ovom. Mislim da trenutno ne postoji razlog zasto neko ne bi presao na 64bitni sistem, naravno, ukoliko mu to arhitektura procesora dozovoljava.

Windows XP je bio odlican OS, medjutim vremena se mjenjaju i trenutno je Windows 7 i vise nego odlican OS.

Hvala na detaljnoj analizi, bas sam ovo trazio u odgovoru.
Xp64 me vec stvarno polako ali ucinkovito pocinje nervirati jer sad su poceli i problemi sa windows updejtima.
Neke krucijalne jednostavno ne zeli da instalira i pokazuje error za kojeg ni na google-u ne mogu da nadjem odgovor.
Rijesit cu mnogo problema sa prebacivanjem na sedmicu.

Koja je ustvari glavna i najveca razlika izmedju xp i 7 kako vizuelno tako funkcionalno ?!
Vizualna je onako ne drasticna, ali je ima, neke stvari mi se ne svidjaju, ali valjda "old school", pa radi toga, uglavnom ima promjena, medjutim nisu krucijalne, da se navici kroz nekoliko dana se ne osjeti toliko, a poslije mjesec vise i ne primjetis razliku.

Prednost XP-a u odnosu na 7 je sto je manje zahtjevan, sto se tice stabilnosti 7 je puno bolji, puno stabilniji, nije kao XP nestabilan u nekim situacijama, puno duze vremena moze izdrzati bez formatiranja, zadrzao je vecinu dobrih osobina XP-a, neke unaprijedio, u biti vrlo pouzdan sistem i neces se pokajati kada predjes na njega, cak sta vise prema mome iskustvu je nakon neka 3 mjeseca upotrebe Win7 brzi od XP-a jer XP nakuplja u sebi dosta smeca i teze ga je odrzavati nego Win7 :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 26 jun 2011, 17:57

guber90 je napisao/la: Vizualna je onako ne drasticna, ali je ima, neke stvari mi se ne svidjaju, ali valjda "old school", pa radi toga, uglavnom ima promjena, medjutim nisu krucijalne, da se navici kroz nekoliko dana se ne osjeti toliko, a poslije mjesec vise i ne primjetis razliku.

Prednost XP-a u odnosu na 7 je sto je manje zahtjevan, sto se tice stabilnosti 7 je puno bolji, puno stabilniji, nije kao XP nestabilan u nekim situacijama, puno duze vremena moze izdrzati bez formatiranja, zadrzao je vecinu dobrih osobina XP-a, neke unaprijedio, u biti vrlo pouzdan sistem i neces se pokajati kada predjes na njega, cak sta vise prema mome iskustvu je nakon neka 3 mjeseca upotrebe Win7 brzi od XP-a jer XP nakuplja u sebi dosta smeca i teze ga je odrzavati nego Win7 :).

I ja sam old school fan, pa zato i pitam :- ), ali dobro, na sve se covjek navikne.
Imao sam prije tu neku naviku da kroz svako 5, 6 mjeseci formatiram, pa mi sada ova info da je sedmica vise izdrzljiva pravo dobro sjedne.
Naravno, kompjuter zahtjeva konstantno odrzavanje i ciscenja nepotrebnih stvari koji se svaki dan nakupljaju, ali za to vec imam neke vizije, odnosno programe u glavi koji ce taj posao na automatske intervale za mene obavljati :- ). Ionako sam mislio napokon ukloniti xp64, a poslje ovih informacija cu to sada definitivno i uraditi.
Hvala velika ;)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 26 jun 2011, 20:21

LudLo 4 je napisao/la:Ako moze jos nesto.
E ovako na laptopu koristim bezicni internet znaci ukljucim USB Antenu i hvatam signal i tako imam net,e sad laptop ima sam u sebi ugradjen wireless i to mi pise na laptopu i imam sad da pomjerim neku tipku i kad je ukljucen sjaji PLAVO a kad nije onda sjaji ZUTO.E sad kad iskljucim antenu i pokusam to ukljuciti nece da se upali i ne hvata nikakav signal,jel zna ko u cemu je problem?
Trebam ici na put i kontam nositi lap ali ako ne radi bez antene (koju moram ostaviti kuci) kako cu upasti na net ?
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 20:42

moze neko neki info. kako da uklonim ovaj error tzv. drwtsn32...naime, kad nešto radim u exploreru, lutam po nekim fajlovima, samo mi zaledi sve, otvorim ovaj "task manager" i nađem taj drwtsn32 u procesima, uklonim ga, "odmrzne" mi komp, radim normala, opet uđem u neke foldere il sl., opet ista situacija... :roll: poludio sam ...

slika

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 jun 2011, 21:04

Start -> Run regedit zatim.
HKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Microsoft \\ Windows \\ CurrentVersion \\ AeDebug

izbrisi AeDebug, restartuj svoju mašineriju, i neces imati problema sa Dr. Watsonom :)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 21:12

QUARESMA 18<<< je napisao/la:Start -> Run regedit zatim.
HKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Microsoft \\ Windows \\ CurrentVersion \\ AeDebug

izbrisi AeDebug, restartuj svoju mašineriju, i neces imati problema sa Dr. Watsonom :)
Drug, ne kontam baš...jel' trebam ovo ukucati ovdje:

slika

(HKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Microsoft \\ Windows \\ CurrentVersion \\ AeDebug)

...znači kad ukucam to, izbaci mi:

slika

... :roll:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 jun 2011, 21:21

da, tako, start- run- ukucas regedit

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 21:27

kad ukucam, izbaci ovo:

slika

kliknem Yes, izbaci:

slika

:roll: :evil:

Kad kliknem No, ne desi se ništa :mrgreen:

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 27 jun 2011, 21:31

Ne kontam u cemu je problem, vjerovatno neka tvoja greska, ajde da ti ja probam redom objasniti, mada ti je i gore vrlo fino objasnjeno, al et da probam:
1. Klikni start
2. Klikni Run
3. U Run ukucaj regedit, te pritisni Ok
4. Kada se pokrene regedit, trebas ovakvo nesto dobiti:
slika
Nakon toga klikci na te trokutice sa desne strane kao sto ti je gore receno:
, valjda je to jasno.

Ukoliko ti nece da pokrene regedit, e onda ne znam sta je :).

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 21:32

Momci, otvorio sam sve, kako - neznam ni ja :twisted: Uglavnom, ja taj AeDebug ne'am nikako ... odnosno, ja ga ne vidim da se nalazi ovdje gdje je Quaresma rekao da bi trebao biti ...

slika

:roll:

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 27 jun 2011, 21:34

E onda ako ga nemas, nije problem u tome :D.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 21:39

guber90 je napisao/la:E onda ako ga nemas, nije problem u tome :D.
Upravu si, naš'o, pobris'o ... al' opet isto ... :roll: formatiranje mu ne gine... :twisted:

Ništa, jbg...hvala vam :)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 27 jun 2011, 21:46

mandraX je napisao/la:
guber90 je napisao/la:E onda ako ga nemas, nije problem u tome :D.
Upravu si, naš'o, pobris'o ... al' opet isto ... :roll: formatiranje mu ne gine... :twisted:

Ništa, jbg...hvala vam :)
Kako ja kontam to sto tebi smeta je neka vrsta debugera za errore, koji je razlog sto se on aktivira ne znam :D. Mada kao sto kazes ako si se vec odlucio na format sigurno mu je i vrijeme, inace bi se trudio da ne uradis to :D.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 21:51

guber90 je napisao/la: Kako ja kontam to sto tebi smeta je neka vrsta debugera za errore, koji je razlog sto se on aktivira ne znam :D. Mada kao sto kazes ako si se vec odlucio na format sigurno mu je i vrijeme, inace bi se trudio da ne uradis to :D.
Da, da ... ev' i ja sam gOOglo, al' ništa...samo piše upravo to, da je to neki debuger za taj jbni error, al "šta-kako-zašto" nigdje ne piše ... :roll:

Doduše, sad kad sam ga pobrisao, ne izbacuje više "drwtsn32", sad izbacuje nešto "dwwin.exe"...al' isto djeluje, znači moram ga ukloniti u procesima, da bi mi nakon toga ugasilo explorer...poludio sam...

još ću malo "čačkat", jer ne formatira mi se zaista...mrsko mi ... :twisted: :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 jun 2011, 22:21

slika

skini to i scan sve, i nek ti kolko tolko popravi, sta si ti diro po kompjuteru, Bog sami zna

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 jun 2011, 23:54

[quote="QUARESMA 18<<<"]slika

skini to i scan sve, i nek ti kolko tolko popravi, sta si ti diro po kompjuteru, Bog sami zna[/quote]

'iSh bre :mrgreen:

još ću ovo da pokušam pa šta bude - bude :D

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 28 jun 2011, 19:27

LudLo 4 je napisao/la:Vozdra raja imam pitanje dobio sam Ipod i pokusao neke slusalice ne mogu,jel za njega trebaju neke posebne ili mogu malo kvalitetnije sluske sa mob na njega ?
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 jun 2011, 22:14

Vjerovatno je 3.5 konektor za slusalice. To su standardne i mogu se svugdje kupiti. Ja koristim na iPhone sony slusalice i nisu nikakve posebne.
#divovi

Harambaša
Kontakt:

Post Postao/la Harambaša » 29 jun 2011, 12:32

Ima li neko link za Championship manager 2008 il ida mi objasni kako skidati sa rapidshare-a ako može bez premium acc-a da se skida? Skidao sam sa torrenta ali ne vlja ništ kad sam skinuo.

I koji virtua tennis mogu pokrenuti na ovom starom računaru, imam 1gb rama i 64 grafičku.. može li i jedna poslije 2002?

Sulejman-paša
Kontakt:

Post Postao/la Sulejman-paša » 29 jun 2011, 14:02

Harambaša je napisao/la:Ima li neko link za Championship manager 2008 il ida mi objasni kako skidati sa rapidshare-a ako može bez premium acc-a da se skida? Skidao sam sa torrenta ali ne vlja ništ kad sam skinuo.

I koji virtua tennis mogu pokrenuti na ovom starom računaru, imam 1gb rama i 64 grafičku.. može li i jedna poslije 2002?
ev ti manager

http://www.megaupload.com/?d=I2FDDLCZ
Ko drugom jamu kopa, sam u Nju orleans

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.