FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

warden
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la warden » 26 jun 2011, 13:32

L-Train je napisao/la:
Puma je napisao/la:
silenT. je napisao/la:ako dovedemo jedno extra krilo tipa Sanchez ili...(Aguero :D) , ako dovedemo jednog pravog lijevog beka tipa Criscito ili ...(Bale :D), ako dovedemo jednog pravog veznog tipa Montolivo ili ...(Fabregas :D) tek će mi se onda raspoloženje i pouzdanje popravit... dotad cry :( :( :( :(
Aguero kazu prakticki Realov, za Sancheza ovaj trazi 50 miliona u kesu, Criscito ode u Zenit, Bale preskup, Montolivo je realna opcija, Fabregas je preskup

kakvo je sad raspolozenje :D
ma to nije tacno,sportski direktor izjavio da Aguero mora u roku od dvije sedmice donjeti odluku da li ce ostati ili otici s tim da klub koji zeli da ga dovede mora platiti 45mil. eura i da taj klub nije Real Madrid jer tamo ga nece pustiti.

Sto se tice Reala,Real je sve prakticki zavrsio sa Neymarom,a vi se jos uvijek mozete nadati Agueru ako je Moratti spreman platiti 45icu ;)
M kakav crni Aqero ,momak je zvijer , al da nasa Uprava izdovji 45 mil :roll: ,jedino da ode Eto"o eh onda bi postojala neka teoretska sansa da dode Aquero il neki igrac sl. profila.
UPRAVA NAPOLJE!
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 26 jun 2011, 14:59

kad se sjetim kad smo mi bili zagrijani za Sancheza a sad ovisimo o Pandevu da uzmemo bar Palacia,,,te neki Alvarez,Jonathan,Casemiro,,,ccc,,, :evil:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 26 jun 2011, 20:01

Siti spremio 25 miliona za dolazak Etoa

Samjuel Eto bi konačno mogao da ostvari san da zaigra u Premijer ligi Engleske.

Za napadača Intera u poslednje vreme ozbiljno se raspituju čelnici Mančester sitija koji žele da pojačaju tim uoči premijernog nastupa ekipe u Ligi šampiona.

Menadžer “građana” Roberto Manćini još nije dobio bitku sa Barselonom oko potpisa Čileanca Aleksisa Sančeza, a po svemu sudeći i neće, pa se okreće drugim metama, kao što je Eto.

Iskusni Kamerunac bi svakako bio od velike koristi Mančester sitiju, koji je spreman da Interu ponudi 25 miliona evra. Eto ima ugovor sa nero-azurima do 2014. godine, ali je nedavno rekao da bi rado zaigrao na Ostrvu.

Novi trener Intera Đan Pjero Gasperini još nije definisao plan oko pojačanja, ali je moguće da će Italijani učiniti sve da zadrže Etoa tako što će mu ponuditi novi ugovor.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jun 2011, 22:38

Mucno je gledati sta se sve radi rukovodstvo od Intera ovih dana.
Gasperini :!: :?: :?: :?: :?: WTF
Eto'o i Sneijder bi da odu, pojacanja su prosecna, nema plana i ideje.
Kao da ovaj klub nije bio aktualni prvak Evrope do pre samo mesec dana. :?
Ako Inter regresira, sta od drugih da se ocekuje :?: :roll:

Saras Spa.
Kontakt:

Post Postao/la Saras Spa. » 26 jun 2011, 22:45

MaGiCa je napisao/la:Mucno je gledati sta se sve radi rukovodstvo od Intera ovih dana.
Gasperini :!: :?: :?: :?: :?: WTF
Eto'o i Sneijder bi da odu, pojacanja su prosecna, nema plana i ideje.
Kao da ovaj klub nije bio aktualni prvak Evrope do pre samo mesec dana. :?
Ako Inter regresira, sta od drugih da se ocekuje :?: :roll:
te greske i blamaze uprave intera na celu sa omatuhjelim moratiem desavaju se od odlaska mourinha ovo je samo situacija kada i svaki laik vidi te greske i unistavanje jednog velikog kluba,u buducnosti nam slijede jos mnogo gora razocarenja i sramote koje ce srozat ugled bivseg evropskog i jos uvjek svjetskog prvaka na najnize grane... :?

Došao je još jedan trener, 16. u eri Moratti, što je u prosjeku promjena svake sezone od kada je Inter kupio naš sadašnji predsjednik. Gian Piero Gasperini zamijenio je odbjeglog Leonarda. Žašto je točno Brazilac otišao teško da ćemo ikada znati, ali sigurno je da situacija u Interu, kao ni u talijanskom nogometu nije bajna. Zakoni spriječavaju razvoj novih stadiona, novca je sve manje, a pritisak medija je vjerovatno najveći na svijetu. Tko god ode iz Serie A, kako igrači, tako i treneri nikada se više ne vraćaju (Ibrahimović je izuzetak).
Čini se da je u nogometu ostalo samo pet klubova – Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea i Manchester City. Svi ostali, ukoliko žele igrača kojeg istodobno želi jedan od pet spomenutih klubova nemaju šanse. Danas divovi kao Bayern, Inter, Milan, Juventus, Liverpool ili Ajax postaju predmetom podsmijeha kada dovode “pojačanja”.
Iako će naš predsjednik negirati da je itko odbio Inter u medijima se to pročitalo više puta posljednjih tjedana. Mediji sigurno pretjeruju, ali da se Inter i drugi talijanski klubovi mogu nositi sa velikom petorkom, ne mogu.
Odlaskom Gabrielea Orialija sa mjesta direktora uzdrmana je stabilnost našeg kluba. Sve više čitamo oprečne izjave Marca Brance i Massima Morattija. I kod dovođenja trenera isti dan su izjavljivali sasvim suprotne stvari: “Capella nismo uopće kontaktirali”, govorio je Branca, a Moratti je rekao: “Capella smo zvali, ali FA ga ne pušta ni pod koju cijenu”. U takvoj atmosferi siguno je teško ostati koncentriran na viziju budućnosti. Priča se da je Gasperini Brancin izbor, isto kao što je bio Benitez, iako je ovaj put sportski direktor imao punu potporu Angelomarija Morattija, predsjednikova sina. Ipak, znamo čija je zadnja i kako se patron odnosio od početka prema Benitezu. To što Gasperini nije bio prvi, ni drugi, pa možda ni treći izbor ne uljeva previše povjerenja nama navijačima. Tu ne osporavam trenerove kvalitete, jer kažu da je jedan od najboljih (sam Mourinho je rekao da je on daleko najbolji trener u Italiji), ali ne bude li zdravog odnosa s vrhom neće biti ni rezultata. Navijačima smeta i to što je Gasperini veliki navijač Juventusa, izdanak tog kluba i sa sobom u Inter dovodi puno crno-bijele svite. U Milanu su njegov angažman doživjeli kao šamar. Mnogi prijete ne dolaskom na stadion, a što će od toga biti vidjet ćemo kada se završi kampanja pretplate. Isto je bilo s Trapattonijem, pa je par godina kasnije postao obožavan.
A što tek reći o igračima? Skoro svi osim Zanettija izjavili su da im je budućnost neizvjesna. Nema se novca, pohlepa (službeno će se reći profesionalizam) je prevelika, a ponude petorke ne izostaju. Zar je do toga došlo? Moratti se sprema za financijski fair play. Iako sam u početku gutao tu priču sada mi je dosta. Prema razvoju situacije Inter će u slučaju da dođe do FFP-a biti jedini spremni klub.? Nemoguće, dosta je zavaravanja. Treba malo odriješiti kesu i dovesti kvalitetna pojačanja. Ne predstavljati neke mediokritete poput Palacija ili Castaignosa kao svjetske klase uz savjetovanje sa predsjednikom Genoe. Danas Enrico Preziosi govori što je dobro za Inter - “Gasperini je pravi izbor, ja sam ga preporučio” (a sam mu je dao otkaz). Alo, pa tko je on, tko je Genoa (uz dužno poštovanje klubu koji mi je inače jako drag)! Kako bi sve ponovno sjelo na svoje mjesto moja je najveća želja prvo povratak Orialija, a tek onda shopping. Pravi! Onakav kao u doba kada je Branca pored sebe imao Lelea. To ne znači trošenje bez rezona, već dobra procjena u dogovoru s trenerom i vješto pregovaranje. To je Gabriele Oriali.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jun 2011, 22:54

2009 stigli Milito, Motta, Eto'o , Lucio i Sneijder.
2011 Castaignos i šuška se Jonathan, Palacios, Polli, Montolivo.....
A Branca se vadi na FP i proklinje premiership , Milan se kvalitetno pojačava, sreća pa ostali u Serie A tapkaju u mjestu pa nam neće izbjeći LP u narednoj godini, naravno da Eto'o i Wes ostanu...
A stariji Morattijev sin, hebo li ga Robbie Keane....

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 jun 2011, 23:11

Onih godina ste mogli dovoditi jer niste imali konkurenciju iz dobro poznatih razloga. Jedna losa sezona i to bi trebao biti vas povratak u realnost aBd... :mrgreen:

Jbg, nista licno....al sve se vraca...

Liga je generalno propala nakon 2006. i ovo je zalosno gledat, ne mozemo biti konkurentni ni osrednjim engleskim i spanskim klubovima na trzistu.Inter je nesto mogao u tom periodu jer je imao rezultate, pa...

Sad je vec svima tesko, ali kad ne mogu ni Milan ni Juventus, onda je posteno da i vi propadate, kao jedan od uzrocnika ove situacije u talijanskom fudbalu.

ne morate replicirati...ne zelim raspravu, ali ne bi bilo posteno da se ne radujem novonastaloj situaciji u Interu. :lol:

Ali tek ce se vidjeti posljedice od 2006. i tek ce se oglasiti oni koji su likovali kada su izbacili najslavniji talijanski klub i time unazadili ligu za 10 godina..

Eh, da...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 26 jun 2011, 23:15

Cuj i da se nije desilo ono sta je svejedno se talijani nebi mogli borit protiv Arapa, Pereza, Barce kuraca palaca.

Sve ti je jasno kad ovi daju 100 miliona za jednog igraca, cijene su skocile u nebo a Talijani to nazalost nemogu pratit.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jun 2011, 23:16

sarajlija89 je napisao/la:Onih godina ste mogli dovoditi jer niste imali konkurenciju iz dobro poznatih razloga. Jedna losa sezona i to bi trebao biti vas povratak u realnost aBd... :mrgreen:

Jbg, nista licno....al sve se vraca...

Liga je generalno propala nakon 2006. i ovo je zalosno gledat, ne mozemo biti konkurentni ni osrednjim engleskim i spanskim klubovima na trzistu.Inter je nesto mogao u tom periodu jer je imao rezultate, pa...

Sad je vec svima tesko, ali kad ne mogu ni Milan ni Juventus, onda je posteno da i vi propadate, kao jedan od uzrocnika ove situacije u talijanskom fudbalu.

ne morate replicirati...ne zelim raspravu, ali ne bi bilo posteno da se ne radujem novonastaloj situaciji u Interu. :lol:

Ali tek ce se vdijeti posljedice od 2006. i tek ce se oglasiti oni koji su likovali kada su izbacili najslavniji talijanski klub i time unazadili ligu za 10 godina..

Eh, da...

Sabane, smesan si.
Kazes da ne zelis raspravu, a pises takav post koji je 100% poziv na istu. :lol:
Gobbi vergognoso.

[youtube][/youtube]

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jun 2011, 23:21

Tritolone je napisao/la:Cuj i da se nije desilo ono sta je svejedno se talijani nebi mogli borit protiv Arapa, Pereza, Barce kuraca palaca.

Sve ti je jasno kad ovi daju 100 miliona za jednog igraca, cijene su skocile u nebo a Talijani to nazalost nemogu pratit.
+1

Mada ima i do loseg poslovanja klubova u Serie A. Nisu samo Arapi&Perez ti koji su nastetili Calciu.

Gledaj Inter: matori igraci, velike plate, eksperimentisanje sa trenerima, los podmladak...Jbga, nisu za to mocnici iz belog sveta krivi, vec Moratti i njegovi saradnici.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 jun 2011, 23:26

Znate da sam korektan i da ne provociram i postujem ove momke ovdje, koji nisu krivi sto za pogresan klub navijaju :lol:

Rekoh da ne zelim raspravu i rekoh da mi ne replicirate u tome smisllu, jer nema potrebe, zbog gore navedenog.

Moji stavovi su od ranije poznati i to nije tajna, ne moram se zato nikome ulizivati, ali postujem navijace Intera kao ljude :P Nije to nisita smijesno moj Magica :P

Fino sam ja to reko... :lol:

Uglavnom, u pravu sam i to je to :mrgreen:

Edit:

@tritolone

Bore se i oni i danas iako nemaju love, samo zato sto nigdje u Evropi ne postoje tako 3 velika tima, koji imaju tradiciju i slavu. Ali, rezultatski su nekonkurentni, a rezultat je mjerilo svega...

Kad nema rezultata, nema ni para, nema ni mogucnosti privuci najbolje igrace i sl....

Do 2006. se moglo i te kako...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jun 2011, 23:50

Šabane,
dokle će 2006 biti uzrok svemu lošeg po Juve, 15-20 godina ćete o tome pričati kako je calcio uništen a nakon 2006-e su 2 titule LP stigle u Italiju.
Složiću se sa Magicom, Moratti je još uvijek u Madridu a niko da ga probudi..Inter šalje maloga Dell Agnella , najboljeg strijelca primavere, u Livorno a spominju se Palaciosi i k.rci palci kao pojačanja ....

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 26 jun 2011, 23:53

spominje se i Ricky Álvarez igrač Vélez Sársfield... 23. godine ima i igra polušpicu....
gledao sam ga malo po Youtubeu, neizgleda loš ....
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 26 jun 2011, 23:55

silenT. je napisao/la:spominje se i Ricky Álvarez igrač Vélez Sársfield... 23. godine ima i igra polušpicu....
gledao sam ga malo po Youtubeu, neizgleda loš ....
Vežu ga i za Romu, Arsenal i samo kada MCity uleti, finito...

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 26 jun 2011, 23:58

Mister No je napisao/la:Šabane,
dokle će 2006 biti uzrok svemu lošeg po Juve, 15-20 godina ćete o tome pričati kako je calcio uništen a nakon 2006-e su 2 titule LP stigle u Italiju.
Složiću se sa Magicom, Moratti je još uvijek u Madridu a niko da ga probudi..Inter šalje maloga Dell Agnella , najboljeg strijelca primavere, u Livorno a spominju se Palaciosi i k.rci palci kao pojačanja ....
Ja nemogu vjerovat kako se olako odricemo mladih nada, prvo Destro sad i Dell Agnello, a onda ce opet za te iste igrace za par godina nudit po 30 milja. :evil:

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jun 2011, 00:03

sarajlija89 je napisao/la: Liga je generalno propala nakon 2006. i ovo je zalosno gledat, ne mozemo biti konkurentni ni osrednjim engleskim i spanskim klubovima na trzistu.Inter je nesto mogao u tom periodu jer je imao rezultate, pa...

.
nego reci ti meni kad je to Juve sta osvojio zadnje u Europi??kolika je to sila ako ima samo 2 LP??de mi reci zbog cega to oni nisu osvajali u europi,zbog Morattija?ili zbog cega su osvajali samo u Italiji,zbog Moggija,, :evil:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 jun 2011, 00:05

@tritolone
imamo Biraghia i Santona na bočnim pozicijama , pa Natalina i Bennedetia nazad, Crisetigha u vezi , Simonea i Alibeca u napadu i teško će bilo ko od njih dobiti neku šansu u Interu ....

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jun 2011, 00:07

Mister No je napisao/la:@tritolone
imamo Biraghia i Santona na bočnim pozicijama , pa Natalina i Bennedetia nazad, Crisetigha u vezi , Simonea i Alibeca u napadu i teško će bilo ko od njih dobiti neku šansu u Interu ....
zar nije Natalino pola Genoin?Benedetti valjda ide u Torino na posudbu,,,

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 jun 2011, 00:09

ma to je bezveze, sa svima ce tako biti, ili ce biti prodani ili posudjivani non-stop, i to nije problem samo Intera, vec svih italijanskih klubova

i ovo co-ownership, ja bih to ukinuo, to je sistem koji unistava mlade nade i onemogucava im da se dokazu, pogotovo u velikim klubovima

cini mi se da im mladi igraci samo sluze da bi pokrili transfere nedostatkom novca- "nemam ti toliko novca za tog igraca, ali evo ti par miliona + tri moja najtalentovanija igraca" - to se dogadja svaki dan

a da napomenem, Interov u-12 uzrast je ubjedljivo najbolji na svijetu, sto je i potvrdjeno pocetkom juna u Spaniji, a nikad niko od njih nece dobti priliku da zaigra za A tim
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 jun 2011, 00:09

A treba im dat sansu jednu sezonu pa vidit na cemu smo sa njima. Netreba igrat 15-ak utakmica u kontinuitetu nego nek im daju sansu u onim utakmica protiv slabijih klubova i u kup utakmica. Mi sve skartamo od sebe a to cemo sigurno pozalit

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.