FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Dylan Dog
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2011, 22:08

-A- je napisao/la:Ma Pehla ce nam doci kao joker iz rukava u trecem predkolu.... :mrgreen: .

Tajno oruzije protiv slijedeceg protivnika u predkolima LU...zuti ubojiti bombarder.... :D 8-) ;)
Igrao je on vec u pretkolu l.prvaka protiv Liverpoola na Anfieldu,njega nema vise sta impresionirati :mrgreen:

slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 jun 2011, 22:23

sarajlija89 je napisao/la:
Sada samo još dovesti Škorinja i niko nam više ne treba
Treba...

Ovoj ekipi fali kreativniji veznjak ili ste zaboravili kako je to izgledalo u pojedinim tekmama :P Treba zamjena za Ihtijarevica, takav tip igraca koji ce kreirati igru...

I treba stoper,posto je Hilmo otisao, duga je sezona, ne mozemo samo na Torlaku i Dupovcu ostat, treba tu jos jedan.

I da, produzit ugovore Hadziji, Ledetu i Torlaku, jer ne treba zaboravit da su njima istekli ugovori ccc :roll:
A golman ljudi?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 jun 2011, 22:27

VanBasten je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:
Sada samo još dovesti Škorinja i niko nam više ne treba
Treba...

Ovoj ekipi fali kreativniji veznjak ili ste zaboravili kako je to izgledalo u pojedinim tekmama :P Treba zamjena za Ihtijarevica, takav tip igraca koji ce kreirati igru...

I treba stoper,posto je Hilmo otisao, duga je sezona, ne mozemo samo na Torlaku i Dupovcu ostat, treba tu jos jedan.

I da, produzit ugovore Hadziji, Ledetu i Torlaku, jer ne treba zaboravit da su njima istekli ugovori ccc :roll:
A golman ljudi?
alaim :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 jun 2011, 22:29

Alaim je Lav Jašin za Hamzića, realno.
Ništa lično protiv momka, jedan ej od nas, ali za jedinice nije.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2011, 22:36

Golman ce se morati dovesti jel ja kolko vidim Jovic je napustio ekipu...samo sto to niko ne objavljuje i ne spominje,a dovodio bi se kolko znam i da je ovaj tu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 25 jun 2011, 22:48

Nadam se da bi mogao doći Dejo Bandović, on je prekuco našu ligu 8-)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 25 jun 2011, 22:51

dzenan01 je napisao/la:Nadam se da bi mogao doći Dejo Bandović, on je prekuco našu ligu 8-)
slažem se. dobar momak i dobar golman.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 jun 2011, 22:52

Golman..pa da, ako Jovic ode...

Mujkica ovoga pokupiti ili Bandovica :P

@dzenane
Kreativnog veznjaka imaš u vidu Kojaševića. Nešto povučenije(mjesto Ihtijarević) bi trebao igrati Vučina, jer se tu najbolje snalazi. Dalje i Muharemović je u posljednjih par kola (posebno Travnik) dokazao da se bolje snalazi u sredini terena jer više nema onu brzinu za krilo ili beka. Dalje, tu je i Čomor pa kapiten Handžić, a sve bi njih ugušio gomilanjem veznjaka.
Štopera bih uz ovog mladog Škahića možda doveo, ali ni to nije neki prioritet, jer i tu imamo mladog Nuhića. Mada ako hoćemo borbu za tituli treba nam jedan iskusan siguran štoper tipa Milošević.
Ugovore pod obavezno produžiti :D
Piksi je ofanzivni igrac, on ne moze drzati sredinu i biti play u tome smislu kad je stalno naprijed jbg. :P nama Pirlo treba :lol: on je Kaka :lol:

Ovi ostali...a ma ne znaju vala kreirat igru, cast svima, ali oni nisu kreatori. Ni Vucina, ni Keno,Comor, Nuhic...

Tek mi je Lede nesto produktivniji tu, ali niko ne garantuje da ce kod Pliseka to igrati...pogotovo ako Bane ode, bekovska pozicija mu ne gine :roll:

Stoper treba za rotaciju..ma Semjona dovest, prihvatio bi on tu ulogu da bude u rotaciji, vec je u ozbiljnijim igrackim godinama jbg...nema mjesto u prvom timu...

Kad se sjetim sta mu je Dialiba radio :roll: :mrgreen: ali hajd, moze na iskustvo i nisu svi brzi ko Buba :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 25 jun 2011, 23:09

slika
[Uščuplić i danas obavljao funkciju šefa stručnog štaba]

slika

slika
[Muharemović trenira po posebnom programu]

slika
[Nuhić i Haskić se oporavljaju od povreda]

slika
[Šmigalović: Došao sam u najbolji klub u BiH]

slika
Dejan Kojić

slika
Miodrag Gigović

slika
Ekipa sutra ima slobodan dan

http://www.fksinfo.com/np-1373-FOTO_Ore ... _blie_.htm
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 25 jun 2011, 23:37

Ide na bolje, sto je najvaznije :D

Skoro, Bandovic i jos zadrzati Piksija,Baneta i Vucinu i imamo tim za velike domete :D

Samo da znate da je Bandovic jako blizu naseg kluba ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2011, 23:41

I dati nove ugovore Sedine,Ledetu,Hadziji...nemos vjerovati da momci doslovno mole za ugovor,a niko to ne sljivi...pa korektnijeg momka od Sedina Torlaka nismo imali pa ja nepamtim majkemi,da je nekad neko ovakvo zahvalan bio

Gledam sad ovu izjavu cudo brate

"Istekao mi je ugovor tako da ne znam šta će biti. Dva mjeseca sam "na ledu", svoje uslove sam dao i još uvijek čekam odgovor iz kluba. Ja hoću da ostanem, više puta sam to izjavljivao, a šta će biti od svega ostaje da vidimo".

Torlak, koji je trenutno najbolji igrač bordo tima, još jednom je pokazao koliko cijeni ono što mu je tim s Koševa pružio: "Sarajevo mi je dalo ime, dalo mi je nastup u reprezentaciji, dalo mi je sve. U klub sam došao kao anoniman igrač, postigao sam to što sam postigao i ne želim da na loš način odem iz kluba i da tako okrenem leđa i klubu i navijačima. Imao sam nekoliko ponuda kako iz domaće lige, tako i iz inostranstva, ali ja ne želim da idem. Telefon mi svaki dan zvoni, zovu me ali ja bi najviše volio kada bi ostao u Sarajevu. Problem je što vrijeme ide, ostali klubovi zaokružuju svoj igrački kadar, a ja još uvijek ne znam na čemu sam".

Samo je cinjenica da je ostalo mnogo posla koji se mora uraditi za kratko vrijeme mozda i previse stvari koje se moraju rijesiti,i mislim da ce iduce sedmice olovka u klubu raditi vise nego ikada :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 jun 2011, 00:01

O tome koji će igrači otići, odnosno doći na Koševo, u ponedjeljak će odlučiti novi trener Sarajeva Jiri Plišek.

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
"Ja u ovom trenutku ne bih govorio o tome da li će Kojašević, Šćepanović i Arsenijević ostati u Sarajevu. Mislim da su to dobri igrači, no mi moramo postaviti stvari na pravo mjesto, odnosno moramo se početi držati nekih standardnih procedura", rekao je član Uprave bordo tima Irfan Redžepagić za SportSport.ba.

"U ponedjeljak će se i zvanično riješiti pitanje trenera, pa onda ukoliko on kaže da su to igrači po njegovom ukusu, moramo uraditi sve da nastavimo saradnju sa njima. Mi možemo sad potpisati recimo deset novih igrača, no šta ako se oni ne uklapaju u trenerovu viziju. Moramo se početi držati evropskih standarda", dodao je Redžepagić
Stvarno Irfan je čudo, toliko očekujem od njega. Stvarno se vidi da čovjek zna šta radi i da to radi ciljano. Ovaj boldirani dio mi se najviše sviđa, čovjek radi svoj posao a treneru će ostaviti njegov.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 26 jun 2011, 10:54

Megamon je napisao/la:Mustuluk,Kojasevic ostaje na Kosevu.Uskoro treba i da se zavrsi pos'o sa Banetom i Vucinom :)

Puna podrska Redzepagicu,covjek zna sta radi.
Extra info ..jel ovo provjereno ???
E sad Skoro naprijed (ABD) a Damir odmah iza njega...ova "slika" mi je pred ocima odkada se proculo za Skoru i njegov povratak u sveti dres...
.....ne sam Damire..ne sam majstore...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jun 2011, 12:06

Kojašević ostaje, Plišek trener od ponedjeljka

Damir Kojašević najvjerovatnije ostaje vjeran bordo boji. Crnogorac, koji je nakon samo nekoliko nastupa postao ljubimac navijača Sarajeva, dokazao se kao istinsko pojačanje u prošloj sezoni. U pojedinim utakmicama cijela priča se najviše vrtjela oko popularnog Piksija.

U subotu je Kojašević razgovarao sa Irfanom Redepagićem, članom Uprave koševskog premijerligaša.

"Približili smo stavove. U ponedjeljak će se sve definitivno znati, ali su velike šanse da ostanem na najvećem bh. stadionu. Raduje me takav rasplet. I pored svega što nam se dešavalo u protekloj sezoni, završili smo drugi i izborili plasman na evropsku scenu. Želim međunarodne utakmice igrati u dresu Sarajeva", rekao je Kojašević

Jiri Plišek još uvijek nije zvanično preuzeo trenersku ulogu. Najvjerovatnije da će Čeh u ponedjeljak potpisati ugovor, a nakon toga otputovat će u Fojnicu gdje će se upoznati s ekipom.

Nogometaše Sarajeva očekuju teški napori, jer je Plišek poznat po temeljitom i disciplinovanom radu. Pored toga, on će saopštiti kakvi profili nogometaša nedostaju kako bi složio "kockice u mozaik".

Na Koševu sanjaju još i povratak Alena Škore. Kako smo uspjeli saznati, nije isključena takva mogućnost.

Za kraj treba istaći da čelnici kluba pregovaraju i sa jednim od najboljih golmana Premijer lige BiH.

-SiviSoko-
Kontakt:

Post Postao/la -SiviSoko- » 26 jun 2011, 14:28

Bojan Jović, golman Sarajeva napustio je pripreme bordo tima u Fojnici i kako saznajemo otputovao u Rumuniju gdje će probati naći angažman. Kako saznajemo i kako smo ranije već pisali njega će gotovo sigurno naslijediti Dejan Bandović, nekadašnji čuvar mreže Širokog Brijega. Bandović je slobodan igrač i voljan je doći na Koševo. Osim njega u bordo timu su zaintersirani za golmana Slobode, Denisa Mujkića, koji će najvjerovatnije napustiti Slobodu. Međutim, još uvijek nisu kontaktirali ovog igrača, pa je izvjesno da će prednost dobiti Bandović.

Inače, danas je u Fojnici slobodan dan, a sutra bi se igračima trebao priključiti i novi šef struke bordo tima, Jirži Plišek. Od novih lica u Fojnici se nalaze Šmigalović, Haskić, Kojić i Gigović.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 26 jun 2011, 15:18

Na jucerasnjem treningu moglo se vidjeti koliko nam znaci Hadzija,lik definitivno odskace od vecine igraca...
Izdvojio bih i Čomora,fizicki mozda najspremniji igrac..Lede poseban tretman..Obuca golgeterski raspolozen..
Malo me razocarao Haris H.pomalo sebican,pokusava sa distance,a ima mnogo boljih rijesenja,
recimo u par navrata,otkrivaju se Obuca i Hadzija,ali Hare to ne prati...ipak,Hare je perspektivan igrac..
Od prinova izdvojio bih Haskica,mozda novi ljubimac navijaca..kaze,dosao sam u veliki klub,institucija...
Sve u svemu,radi se punom parom..sutra ocekujemo novog trenera u Fojnici...

Invazija Hordaša u Švedsku
F.K.SARAJEVO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jun 2011, 15:42

molotovljev je napisao/la:Na jucerasnjem treningu moglo se vidjeti koliko nam znaci Hadzija,lik definitivno odskace od vecine igraca...
Izdvojio bih i Čomora,fizicki mozda najspremniji igrac..Lede poseban tretman..Obuca golgeterski raspolozen..
Malo me razocarao Haris H.pomalo sebican,pokusava sa distance,a ima mnogo boljih rijesenja,
recimo u par navrata,otkrivaju se Obuca i Hadzija,ali Hare to ne prati...ipak,Hare je perspektivan igrac..
Od prinova izdvojio bih Haskica,mozda novi ljubimac navijaca..kaze,dosao sam u veliki klub,institucija...
Sve u svemu,radi se punom parom..sutra ocekujemo novog trenera u Fojnici...

Invazija Hordaša u Švedsku
Je li Hadzija sad trenira punim kapacitetom ? Je li se skroz oporavio od povrede ??
Ako je tako odlicno. Kad prodje pune pipreme sa ekipom on je nas glavni igrac.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 26 jun 2011, 15:49

Pitam ga,Hadzija kakav si,dobar?
Kaze,tu sam brate,spreman..što je i pokazao na treningu,strašno inteligentan igrač i fizički spreman.
F.K.SARAJEVO

-SiviSoko-
Kontakt:

Post Postao/la -SiviSoko- » 26 jun 2011, 16:05

Vučina Šćepanović, prošlogodišnje pojačanje Sarajeva i jedan od zaslužnijih što je bordo tim izborio plasman u Ligu Evrope kao vicešampion BiH trenutno je na fudbalskom ''ledu''.

Bivši igrač Slavije čeka da se izjasni novo rukovodstvo Sarajeva o njegovom statusu, početak priprema provodi u samostalnom radu u Istočnom Sarajevu.

"Čekam odgovor iz Sarajeva i treniram samostalno na terenu Famosa u Vojkovićima. Sa Sarajevom sam imao ugovor na godinu plus godinu, međutim još uvijek čekam da me pozovu iz tima s Koševa i da se izjasne. Ostao je neki dug iz prošle sezone, ali to nije problem i što se mene tiče spreman sam na saradnju. Kako stvari stoje u Sarajevu očigledno nisu spremni za nastavak saradnje pod uslovima koje smo dogovorili prošle godine. Polako gubim strpljenje i ako u par narednih dana ne ostvarimo kontakt, onda je izvjesno da ću mijenjati sredinu", kaže Šćepanović.

Kada je riječ o novoj sredini Šćepanović u ovom trenutku ima ponude iz Kazahstana, ali i njemačke Druge Bundeslige.

"Imam par solidnih ponuda, ali bi u ovom trenutku najviše volio da ostanem u Sarajevu s kojim sam izborio plasman u Evropu. Ponavljam, ako u par narednih dana ne izdefinišemo moj status, onda sigurno odlazim, jer ne želim da propustim pripreme u bilo kojoj drugoj sredini", rekao je Šćepanović.

Nezvanično saznajemo da je novo rukovodstvo Slavije na čelu s Darkom Babaljem i Bojom Gašanovićem stupilo u kontakt s bivšim fudbalerom kojeg bi vrlo rado ponovo vidjeli u svojim redovima.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jun 2011, 16:17

molotovljev je napisao/la:Pitam ga,Hadzija kakav si,dobar?
Kaze,tu sam brate,spreman..što je i pokazao na treningu,strašno inteligentan igrač i fizički spreman.
Odlicno .

Kad bi usli sa sljedecim sastavom u narednu sezonu PL(evidentno je da nema vremena da se to uradi do Europe) ja bi bio zadovoljan. Sto se Europe tice tu moramo stisnut zube i proci ih kako znamo i umijemo.
Sastav:
Mujkic/Bandovic
Bane----Torlak----Dupovac----Beli
----------------Vucina---------------
Lede----------Kojasevic---------Hadzija
-------------Skoro----Obuca------------

klupa:
golmani: Hamzic,Hodzic
stoperi:Ibrahim(iz Gradine),Milosevic,Cakal,Cizmic,Meldin,
bekovi: Trebinjac,Comor
vezni: Keno,Nuhic,Comor,Pehlic,Suljic,Becirevic
napad: Amel,Haris,Campara,Peljto,Haskic,Smigalovic
**(nisam racunao dvojicu iz Kozare jer sumnjam da ce zadovoljit dok Ibrahima,stopera iz Gradine jesam jer mislim da bi mogao uletiti u ekiupu)

Sto se tice prvih 11:
Tu se moze napravit par rokada,sve je do trenera. Moze staviti Hadziju na beka a Harisa na krilo ili Pixija na krilo (jedan od prve dvojice na klupu) a nekog drugog u sredinu ili dva zadnja vezna a jedan napadac...ima varijanti.Naravno ako ne dodje skoro uljece tu Haris,Haskic ili Smigalovic... Ja bi takodje doveo jos jednog veznog igraca koji bi igrao umjesto Kojasevica ovdje u vezi a njega staviti na poluspiac ili krilo jer je on ofanzivan i ne moze drzati sredinu(bar ne onako kako mi to hocemo a to je za titule)

Sto se tice klupe,tu je potrebno mnogo rezova,imamo preko 30 igraca . Zadrzao bih Haskica,Smigalovica i Ibru iz Gradine. Ove iz Kozare poslao kuci i zahvalio im se. Eh sad najbitnije,od ovih nasih juniora kojih ima mnogo dobro probrati sta nam valja a sta ne(mislim na Cakala,Kadica,Peljtu,Camparu,Sehovica itd)
Izabrati 2-3 najboljih a ostalim se zahvalit,previse igraca imamo i neko mora napustiti klub - mora!!!

Nadam se da ce novi trener skontati sta i kako i da ce se sto prije prikljuciti ekipi i svesti igracki kadar na 22+3 golmana. Vise nam ne treba!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Fouzi1, iliyaa8, IstinskiPitar, TETRAPAK i 25 gostiju.