I kakve to veze ima sa fudbalskim akademijama?Jimmy from the hood je napisao/la:Fino pretumbajte po ovoj divnoj stranici
http://thekop.liverpoolfc.tv/_Alex-Ferg ... 471.html?b

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
I kakve to veze ima sa fudbalskim akademijama?Jimmy from the hood je napisao/la:Fino pretumbajte po ovoj divnoj stranici
Ko je rekao da se vezem za tu bezveznu pricu?Martex je napisao/la:I kakve to veze ima sa fudbalskim akademijama?Jimmy from the hood je napisao/la:Fino pretumbajte po ovoj divnoj stranici
Koji je zadnji od ovih igrača potpisao ugovor?Tribalian je napisao/la:Evo nekih igraca kojima se MU "ne moze pohvaliti" :VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.
David Beckham,George Best,Wes Brown,Nicky Butt,Bobby Charlton,Darren Fletcher,Ryan Giggs,Mark Hughes,Federiko Macheda,Gary Neville,Phil Neville,John O' Shea,Gerard Pique,David Platt,Giuseppe Rossi,Paul Scholes...
Nauci citat druze. Scouting je 100 puta vazniji od akademija u danasnjem nogometu. Vrlo rijetko igrac uspije napredovat iz akademije do prvog tima. Ali zato se isplati znat ko sta valja u Juznoj Americi, Portugalu itd, a tu United ima daleko najbolje veze u Engleskoj. Zato Liverpool mora dovodit Hendersona za 20 miliona funti, jer ne znaju dalje od svog nosa.Jimmy from the hood je napisao/la:Da, United je izbacio Ronalda i Hernandeza. Oni nisu placeniCartman je napisao/la:Haha, cuj Liverpoolova skola.Koja skola? Jedini igrac iz te skole koji je osvojio Premiership je Michael Owen.
![]()
United i Arsenal su u Engleskoj klasa za sebe. Rusi puno ulazu, ali yebiga kad onda dodju na Old Trafford i prime peticu od nasih juniora. Ali sto je vaznije od tih akademija, je scouting. A tu su pogotovo Arsenal i United najjaci. Liverpool fino plati Hendersona 20 miliona, a Hernandez dodje sa 7 i razbija u ligi od prve sekunde. Da ne pricam o jednom Ronaldu.
sve je to uredu,ali ne znam bas koliko se mogu pohvaliti sa jednim Wes Brownom,Johnom O'Sheaom i Federiko MachedomTribalian je napisao/la:Evo nekih igraca kojima se MU "ne moze pohvaliti" :VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.
David Beckham,George Best,Wes Brown,Nicky Butt,Bobby Charlton,Darren Fletcher,Ryan Giggs,Mark Hughes,Federiko Macheda,Gary Neville,Phil Neville,John O' Shea,Gerard Pique,David Platt,Giuseppe Rossi,Paul Scholes...
Sto da ne, Wes Brown i O'Shea igraju godinama i zakrpe kad treba. Brown je imao i odlicnu sezonu 2007/08 kad je imao i asistenciju u finalu LP. Ne mora bit Scholes da bi bio vrijedan igrac. A Macheda je jos talenat, i tek cemo vidjet hoce li nesto napravit u Unitedu, ali vec je sa ona dva gola protiv Sunderlanda i Aston Ville vratio sve sto je ulozeno u njega. Covjek je osigurao broj 18 sa ta dva gola.bimbrlica je napisao/la:sve je to uredu,ali ne znam bas koliko se mogu pohvaliti sa jednim Wes Brownom,Johnom O'Sheaom i Federiko MachedomTribalian je napisao/la:Evo nekih igraca kojima se MU "ne moze pohvaliti" :VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.
Sta pricate ba, pa United je duplo vise izbacio svojih talenata nego jedan Liverpool, Liverpool sto ja znam samo da je izbacio polutalenta Caragera i jedinog Gerarda izbacio ostalo McManaman prosjek i takvi.bimbrlica je napisao/la:sve je to uredu,ali ne znam bas koliko se mogu pohvaliti sa jednim Wes Brownom,Johnom O'Sheaom i Federiko MachedomTribalian je napisao/la:Evo nekih igraca kojima se MU "ne moze pohvaliti" :VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.
Pogledaj sastave timova iz PL-a i Championshipa, ogroman broj igrača je prošao Unitedovu školu. Druga stvar je što nisu dovoljno kvalitetni za najveće domete, tj. borbu za prvi tim UnitedaRizah je napisao/la:Stvarno mrzim kada ljudi pametuju.Tribalian je napisao/la:Problem je sto vecina njih koji mlataraju sve i svasta prati fudbal ne vise od 4-5 godina,to je i logicno jer imaju 15 godina.Drugo fascinirao me je lik koji pominje Celzijevu skoluHawking je napisao/la:Ja mislim da su stolice na OT-u ljepše od stolica na Anfieldu... ajmo sad scouseri, nakačite se da kažete da nije tako, očekujem vas makar 10...Jedno je Celzi pre Abramovica,a sasvim drugo je posle njega. Do njegovog dolaska vise su bili poznati po navijacima,nego po nekoj igri.Imali su dobre periode,ali titule nisu uzimali.Ja sam naveo u jednom prethodnom postu imena 15 klinaca iz MU-a koji ce cudo praviti u narednim godinama,a covek koji velica "Celzijevu skolu" navede Terija i jos jednog iz davnog perioda i "dokaza" sve svoje tvrdnje
Kao sto sam i rekao navijam za Millwall i ne velicam MU samo pricam realno,cak sam i rekao da mi je LFC "drugi klub" u Engleskoj ali to nekima ne vredi.Odrastao sam uz engleski fudbal od kada su vraceni na evropsku scenu posle onog izbacivanja nakon slucaja "Hejsel",pratio sam sve ove godine sta se desava i iz tog istog LFC-a nije se pojavio nijedan "bombastican" igrac posle Robi Faulera i Majkla Ovena kao i Stivena Dzerarda,napsram MU-a koji je izbacio 20 njih.Jedini promasaj mancesterske skole je covek koga sam gledao ,pa sigurno 20 puta uzivo u Beogradu,a to je Bojan Djordjic,bio je top igrac MU-ove skole u sezoni 1999-00,ali nakon toga sledi katastrofa.Svi drugi "bitni" iz te skole su uspeli u fudbalu i imali ili imaju blistave karijere.
Ja imam 24 godine i zamolio bih te da nabrojiš igrače Unitedove škole u posljednjih 24 godine?
Ne pametuj bezveze. Schols, Gerard, Carra, to su igrači koje je United i Liverpool izbacio u periodu 1990 - 1999, a onda je sve krenulo po kupovini i niko više nije zbacivao iz svoje škole, sem West Hama pa možda i Cityija.
Fabio?Jimmy from the hood je napisao/la:Ha yebiga, pa je li Henderson jedan od najtalentovanijih Engleza ili nije, mora kostati toliko.![]()
Bebe, Maceda, Anderson, Fabio ... ja bih sve to nazvao propalim scoutingom
Cartman je napisao/la:Sto se tice Bebea, to je naravno ogromna greska, ali izgleda da je tu bilo u pitanju nesto drugo osim Bebea. Znaci njegov manager je trebao dobit neke pare od Uniteda i za to su iskoristili Bebea.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.