Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Martex
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Martex » 25 jun 2011, 22:42

Jimmy from the hood je napisao/la:Fino pretumbajte po ovoj divnoj stranici
http://thekop.liverpoolfc.tv/_Alex-Ferg ... 471.html?b
I kakve to veze ima sa fudbalskim akademijama? :?
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 25 jun 2011, 22:45

Martex je napisao/la:
Jimmy from the hood je napisao/la:Fino pretumbajte po ovoj divnoj stranici
http://thekop.liverpoolfc.tv/_Alex-Ferg ... 471.html?b
I kakve to veze ima sa fudbalskim akademijama? :?
Ko je rekao da se vezem za tu bezveznu pricu?

Liverpool nije imao strucne ljude za to. Nazalost.
Papak vidi kako je novinama sve preporodjeno.

Flanagan, Kelly, Robinson, Spearing.. To su igraci koje Liverpool pocinje forsirati i koji ce biti jedni od nosioca kako Liverpoolove igre tako i Engleske reprezentacije.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 25 jun 2011, 22:46

Tribalian je napisao/la:
VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.
Evo nekih igraca kojima se MU "ne moze pohvaliti" :

David Beckham,George Best,Wes Brown,Nicky Butt,Bobby Charlton,Darren Fletcher,Ryan Giggs,Mark Hughes,Federiko Macheda,Gary Neville,Phil Neville,John O' Shea,Gerard Pique,David Platt,Giuseppe Rossi,Paul Scholes... ;)
Koji je zadnji od ovih igrača potpisao ugovor?
Ne računaj Piqea, on jee Bracina škola.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 25 jun 2011, 22:53

@ Riza,evidentan je upliv stranaca u MU ,kao i u sve ostale klubove.Valjda to znas.Na ovom spisku ima njih koji su skorije potpisali ugovor,ja mislim da ti to znas,ali namerno teras svoje.
Kao drugo pogledaj moj post koji sam napisao u toku dana,videces tacno 15 imena koja ce da potpisu ugovore u periodu od 1-2 godine.

A ono srbin kapiten koje vec napisao :roll: kapiten je jer je najbolji odbrambeni igrac na svetu. A na to najmanje treba da ukazuju navijaci kluba ciji je spisak igraca pre par sezona izgledao kao spisak stanara sa interfona neke madridske zgrade.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jun 2011, 22:55

Jimmy from the hood je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Haha, cuj Liverpoolova skola. :lol: Koja skola? Jedini igrac iz te skole koji je osvojio Premiership je Michael Owen. :lol:

United i Arsenal su u Engleskoj klasa za sebe. Rusi puno ulazu, ali yebiga kad onda dodju na Old Trafford i prime peticu od nasih juniora. Ali sto je vaznije od tih akademija, je scouting. A tu su pogotovo Arsenal i United najjaci. Liverpool fino plati Hendersona 20 miliona, a Hernandez dodje sa 7 i razbija u ligi od prve sekunde. Da ne pricam o jednom Ronaldu.
Da, United je izbacio Ronalda i Hernandeza. Oni nisu placeni :lol:
Nauci citat druze. Scouting je 100 puta vazniji od akademija u danasnjem nogometu. Vrlo rijetko igrac uspije napredovat iz akademije do prvog tima. Ali zato se isplati znat ko sta valja u Juznoj Americi, Portugalu itd, a tu United ima daleko najbolje veze u Engleskoj. Zato Liverpool mora dovodit Hendersona za 20 miliona funti, jer ne znaju dalje od svog nosa.

A sta bi vi dali da vam je srbin Vidic kapiten. :lol: Sto je najgore, kostao je isto ko Skrtel. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 25 jun 2011, 23:01

Tribalian je napisao/la:
VELA je napisao/la:West Ham ima ubjedljivo najbolju skolu u Engleskoj. Ni Man Utd se ne moze pohvaliti da su izbacili neke igrace a da su svjetska klasa.

David Beckham,George Best,Wes Brown,Nicky Butt,Bobby Charlton,Darren Fletcher,Ryan Giggs,Mark Hughes,Federiko Macheda,Gary Neville,Phil Neville,John O' Shea,Gerard Pique,David Platt,Giuseppe Rossi,Paul Scholes... ;)
sve je to uredu,ali ne znam bas koliko se mogu pohvaliti sa jednim Wes Brownom,Johnom O'Sheaom i Federiko Machedom
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 25 jun 2011, 23:06

@ Bimbrlica,gledao sam da navedem neke koji su znani dobrom delu forumasa.Mogao sam da navedem 50 njih koji su izasli iz te skole zadnjih 40 godina.Poznatih u svoje vreme i kvalitetnih,ali mladjima sad manje poznati.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jun 2011, 23:06

bimbrlica je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:

sve je to uredu,ali ne znam bas koliko se mogu pohvaliti sa jednim Wes Brownom,Johnom O'Sheaom i Federiko Machedom
Sto da ne, Wes Brown i O'Shea igraju godinama i zakrpe kad treba. Brown je imao i odlicnu sezonu 2007/08 kad je imao i asistenciju u finalu LP. Ne mora bit Scholes da bi bio vrijedan igrac. A Macheda je jos talenat, i tek cemo vidjet hoce li nesto napravit u Unitedu, ali vec je sa ona dva gola protiv Sunderlanda i Aston Ville vratio sve sto je ulozeno u njega. Covjek je osigurao broj 18 sa ta dva gola.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 25 jun 2011, 23:20

Ha yebiga, pa je li Henderson jedan od najtalentovanijih Engleza ili nije, mora kostati toliko. :P

Bebe, Maceda, Anderson, Fabio ... ja bih sve to nazvao propalim scoutingom :D
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 26 jun 2011, 00:02

Mi ljudi smo počeli pričati o trenutnim akademijama, nismo pričali o akademijama u proteklih 20 ili 30 godina. Onda ste počeli da spominjete igrače koji to tek trebaju biti, imamo ovdje vidovitih džemila.
Kada vam to nije prošlo, onda ste počeli da vezujete scouting sa akademijom. Ako ćemo tako pričati, najbolji scouting za Južnu Ameriku ima Udineze ili Donjeck, a općenito Arsenal. Kada pričate o brazilcima i portugalcima, tu Porto ima najjači scouting. Najjeftinija ekipa, igrači čijih startnih 11 košta kao Torres sam.
Onda smo se dotakli kapitena, niko ne poriče kvalitet Vidića ili to što je srbin ( tako vi pokušavate meni zalijepiti etiketu ), nego pričamo da je jedan kapiten Uniteda kupljen iz Rusije, dok je kapiten Liverpoola dijete Liverpoola, kako grada, tako pjetlića, kadeta, juniora i seniora. To je ogromna razlika, sa kojom treba da se pomirite.

Mi pričamo o školama fudbala, koju trenutno ima Barcelona. Pep Guardiola je izjavio da je druga najjača škola fudbala Liverpoolova. To nisam ja rekao nego Guardiola.

A što se tiče engleske, najjaču školu fudbala ima West ham.

Što se tiče Uniteda, imaju toliko jaku akademiju da su već sada potrošili 36 miliona funti za dovođenje dva pojačanja iz Aston Ville i Blackburna.

Toliko od mene o ovoj temi.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 26 jun 2011, 00:03

[/quote]
Nauci citat druze. Scouting je 100 puta vazniji od akademija u danasnjem nogometu. Vrlo rijetko igrac uspije napredovat iz akademije do prvog tima. Ali zato se isplati znat ko sta valja u Juznoj Americi, Portugalu itd, a tu United ima daleko najbolje veze u Engleskoj. Zato Liverpool mora dovodit Hendersona za 20 miliona funti, jer ne znaju dalje od svog nosa.

A sta bi vi dali da vam je srbin Vidic kapiten. :lol: Sto je najgore, kostao je isto ko Skrtel. :lol:[/quote]

Haj ne seri koliko je para dato za Rooneya i koliko je imao godina kad je kupljen :?:
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 26 jun 2011, 00:32

Moram se nadovezati na ovu pricu o akademijama. Koliko je koja akademija jaka govori broj njenih igraca u toj ligi. West Ham i United imaju najveci broj igraca koji igra u EPL. A produkt akadamije se vidi u onih 25 koje tim koristi za sezonu i tu je United jednostavno nedostizan bilo kojoj ekipi. Kada govorimo o Evropi onda je tu Ajax odnosno holandska skola daleko naj jaca, mada u zadnjih 8-10 god spanija je tu u rangu sa Holandijom. I to su cinjenice oko kojih ne bi trebalo biti rasprave a ko zeli Bujrum ima internet pa istrazuj.

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 26 jun 2011, 00:42

West Ham i Charlton Athletic imaju najbolje fudbalske akademije radi čega su ispali iz premiershipa sve ostalo je šupljiranje tipa "guardiola rekao" fakat kao da je on mjerilo trenerskog iskustva.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 26 jun 2011, 00:45

bimbrlica je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:

Sta pricate ba, pa United je duplo vise izbacio svojih talenata nego jedan Liverpool, Liverpool sto ja znam samo da je izbacio polutalenta Caragera i jedinog Gerarda izbacio ostalo McManaman prosjek i takvi.
slika
THE END!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 26 jun 2011, 01:05

pa dobro tesko se probit u klubu kakav je united pritisak rezultata je uvijek tu i to cini razliku od nekih manjih klubova u kojima se lakse probit i na kraju krajeva lakse dat igracu sansu. medjutim zadnjih godina nije bilo nekih kvalitetnih igraca pa ni engleska reprezentacija nije ponudila neka nova imena odavno.

puno ocekujem od cleverlya i welbecka kao i mladjih morisona i pogbe njih vidim kao nositelje igre uniteda za par sezona.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 26 jun 2011, 01:16

Rizah je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Ja mislim da su stolice na OT-u ljepše od stolica na Anfieldu... ajmo sad scouseri, nakačite se da kažete da nije tako, očekujem vas makar 10...
Problem je sto vecina njih koji mlataraju sve i svasta prati fudbal ne vise od 4-5 godina,to je i logicno jer imaju 15 godina.Drugo fascinirao me je lik koji pominje Celzijevu skolu :roll: Jedno je Celzi pre Abramovica,a sasvim drugo je posle njega. Do njegovog dolaska vise su bili poznati po navijacima,nego po nekoj igri.Imali su dobre periode,ali titule nisu uzimali.Ja sam naveo u jednom prethodnom postu imena 15 klinaca iz MU-a koji ce cudo praviti u narednim godinama,a covek koji velica "Celzijevu skolu" navede Terija i jos jednog iz davnog perioda i "dokaza" sve svoje tvrdnje :roll: Kao sto sam i rekao navijam za Millwall i ne velicam MU samo pricam realno,cak sam i rekao da mi je LFC "drugi klub" u Engleskoj ali to nekima ne vredi.Odrastao sam uz engleski fudbal od kada su vraceni na evropsku scenu posle onog izbacivanja nakon slucaja "Hejsel",pratio sam sve ove godine sta se desava i iz tog istog LFC-a nije se pojavio nijedan "bombastican" igrac posle Robi Faulera i Majkla Ovena kao i Stivena Dzerarda,napsram MU-a koji je izbacio 20 njih.Jedini promasaj mancesterske skole je covek koga sam gledao ,pa sigurno 20 puta uzivo u Beogradu,a to je Bojan Djordjic,bio je top igrac MU-ove skole u sezoni 1999-00,ali nakon toga sledi katastrofa.Svi drugi "bitni" iz te skole su uspeli u fudbalu i imali ili imaju blistave karijere.
Stvarno mrzim kada ljudi pametuju.

Ja imam 24 godine i zamolio bih te da nabrojiš igrače Unitedove škole u posljednjih 24 godine?
Ne pametuj bezveze. Schols, Gerard, Carra, to su igrači koje je United i Liverpool izbacio u periodu 1990 - 1999, a onda je sve krenulo po kupovini i niko više nije zbacivao iz svoje škole, sem West Hama pa možda i Cityija.
Pogledaj sastave timova iz PL-a i Championshipa, ogroman broj igrača je prošao Unitedovu školu. Druga stvar je što nisu dovoljno kvalitetni za najveće domete, tj. borbu za prvi tim Uniteda ;)
LUHG!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 jun 2011, 01:19

Jimmy from the hood je napisao/la:Ha yebiga, pa je li Henderson jedan od najtalentovanijih Engleza ili nije, mora kostati toliko. :P

Bebe, Maceda, Anderson, Fabio ... ja bih sve to nazvao propalim scoutingom :D
Fabio? :oops: Lik sa 20 godina igra finale LP. Nije imao srece sa povredama, ali pred kraj ove sezone je bio odlican. Vec je bolji od svih bekova Liverpoola, osim Johnsona. Machedu je jos rano otpisat, a isto vazi i za Andersona. Iako mislim da nije u stanju bit glavni playmaker ekipe, kao sto je bilo najavljivano. Sto se tice Bebea, to je naravno ogromna greska, ali izgleda da je tu bilo u pitanju nesto drugo osim Bebea. Znaci njegov manager je trebao dobit neke pare od Uniteda i za to su iskoristili Bebea.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 jun 2011, 02:52

Cartman je napisao/la:Sto se tice Bebea, to je naravno ogromna greska, ali izgleda da je tu bilo u pitanju nesto drugo osim Bebea. Znaci njegov manager je trebao dobit neke pare od Uniteda i za to su iskoristili Bebea.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakvih sve bisera na ovoj temi ima :mrgreen: .

Strucnjaci uhvatili pisat ko trenutno ima najbolju akademiju :mrgreen: . Eto vi znate ko ce od sadasnjih pionira, kadeta i juniora napraviti veliku karijeru :mrgreen: :lol: . To ne znaju ni ljudi koji rade sa tim klincima, al' eto ima ko zna.

Moze se jedino pricati o proslosti, mada ni tu nema previse dilema,.. Ajaks, Barselona, PSV, Porto, Vest Hem, Sporting Lisabon, Atletik Bilbao,... Mancester, Arsenal, Liverpul i Celsi se nisu proslavili sa izbacivanjima mega zvijezda iz vlastitog pogona. Istina, dovodili su supertalente iz drugih sredina i od njih pravili mega zvijezde, al' za to zasluzuju samo polovicne zasluge. Skols, Dzerard, Vilsir,.. Bilo je tu dosta igraca koji su zavrsili u nekim manjim engleskim premijerligasima, al' je ekstra kvalitetnih igraca bilo jako malo.

Sto se tice skautinga opet u vrh stavljam klubove kao sto su Ajaks, PSV, Porto, Arsenal,.. Malo trose, a dovode visestruko vrijednije igrace.

Sto se tice transfera, tu najbolje stoji Barsa koja ima fantastican odabir. Jedino su zajebali sa Ibrahimovicem i Cigrinskim. Tu je i Porto koji svake sezone rasproda 'pola tima' i za godinu - dvi ponovo oformi tim koji gazi sve pred sobom. Fascinantno. Sahtar Donjeck takodjer ima dobre kupovine, puno dovode, a rijetko fulaju. Mancester je im'o dosta pogodaka, al' i dosta fula. Dobro su iskopali Vidica, Rafaela, Ronalda, Hernandeza,.. Al' su se obrukali sa Bebeom, Obertanom, Belionom, Diufom, Djembom - Djembom, Tosicem,... Arsenal je majstor kupovine kvalitetnog a jeftinog. Kupe igraca za par stotina hiljada maraka, a za koju godinu vrijedi 10ak miliona.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 26 jun 2011, 10:14

Neka arsenalu njihove politike ja sam nasom prezadovoljan jos da malo glazeri otplate duga tek tad bi bili rahat
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 26 jun 2011, 11:00

Sto se tih skola tice,bas jucer citam u SN o tome kakav je klub Udinese i kakav je tamo odnos prema igracima.Stvar je u tome da Pozzo(dugogodisnji predsjednik i sef) i suradnici skautiraju mladice sirom planete,a onda ih dovede na probe u Udine. ;) Recimo kupili su ovog Sancheza za 2 milje,a sada ce ga prodati za ogromnu cifru.Ima tu jos primjera poput Handanoviča,iz proslosti Bierhoffa,Helvega,Jorgensena... :arrow: Jedan su od rijetkih klubova koji su konstatno pri vrhu sa svojim igracima,svojom skolom i pozitivnim poslovanjem. 8-)

Malo jest offtopicarenje,al eto... :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.