FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Megamon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Megamon » 25 jun 2011, 14:47

Pasodzigera je napisao/la:Sta se desava sa Alenom Skorom,jel jos u Meksiku?
Definitivno bi bio pojacanje za Euroligu.
U Sarajevu je i ceka papire iz Meksika.Rek'o je da se tamo ne vraca,ako dobije papire da je slobodan znas gdje ce sletiti :mrgreen: U sesnaesterac :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 25 jun 2011, 14:47

Skoro ti je trenutno u Sarajevu, i ne misli se vracati u Meksiko. Papire bi TREBAO dobiti sljedece sedmice. :)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2011, 14:48

On je u Sarajevo odavno,tamo moze otici samo da uzme papire

@FCS-FCS pitas sta u te naredne dvije godine-taj malac ce u naredne te dvije godine biti u juniorima,mozda nece dvije hoce jednu nebitno,isto ko sto si doveo Dzipa i stavio ga u juniore tako ces i ovog malog,pa ako sta bude dobro i jest,ako nebude nikom nista(a sto se tice pojacanja bit ce ih ne brini,kako na stoperu,tako na jos pozicija tako da nemoj da mislis da se ovaj dovodi da popuni mjesto treceg stopera)

Bzvz se prosiri sva ova prica,pojma nemamo na kraju krajeva hoceli li mali ikako dolaziti al haj
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 25 jun 2011, 14:51

Lede ne moze igrati stopersku poziciju.!!!
U vise navrata tokom prvenstva zalizanko ga guro na stopera i NIDZE VEZE
A po vama mi pojacavamo juniorski sastav a ne prvi tim...
Jel bas vrijeme za takve poteze.??? Shvatam da je djabni igrac ali ipak prioritet mora biti prvih 11

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 25 jun 2011, 14:54

FCS-FCS je napisao/la:Lede ne moze igrati stopersku poziciju.!!!
Jel bas vrijeme za takve poteze.??? Shvatam da je djabni igrac ali ipak prioritet mora biti prvih 11
De pogledaj sve europske klubove,dovode djecu sa 15 godina u omladinski pogonom da bi tek za 5-6 godina imali igraca za prvi tim.Ovaj momak ima vec 18 godina,ima pravo jos godinu dana nastupa za juniore.Po ovom sta sam vidio na videu je odlican stoper,jako talentovan i dobro bi nam dosao.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 jun 2011, 14:57

Pasodzigera je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Nemam potrebu, a vala ni volje ništa da argumentiram nakon oplakivanja Mirze i ostale bagre u tvom postu.
Znam da su ovo teška vremena za njih i sve one koji s njima ispijaju kafice.
Ma nek' budemo zadnji na tabeli, samo da ne gledamo viš eonog jada na klupi i familiju mu u klubu. Kontaš? Kontaš dabome.
Ma necemo se sa tim bezveze svadjati,ti si mozda za bilo kakvu promjenu samo da bi otisao Mirza,a ja sam ako dovode trenra,da bude neko ko je bolji od Pliseka,a priznaces da ih imamo boljih.
Ne za bilo kakvu, za trenera koji nema nikakve veze s bivšim mahalskim establišmentom, novo lice. Između Ibrakovića, Sredojevića i ostalih koji su se pominjali mislim da je najbolji izbor. Školovan je trener i to niko ne može osporiti, profesionalac od glave do pete, zna s mladim igračima što je i pokazao gdje god je radio. Afirmirao je na desetine mladih igrača...Nama inače fali moderan i profesionalan pristup treningu, utakmici, fubalu uopće, naši treneri još operiraju na matricama iz 70, 80-ih godina.

Češku ligu pratim, mogu reći slobodno intezivno, već haman 5 godina (od kad uvedoh ovaj ADSL :mrgreen:) , i mogu čiste savjesti reći da ekipe koje je vodio igraju lijep, brz, moderan fudbal s puno trke, malo dodira...Uostalom s nikad slabijim Teplicama uzeo je kup Češke.

Muzuorivć i ostali, imali su svoje prilike, hvala im na svemu, ali vrijeme je za neke nove mlađe progresivnije snage i ideje.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 25 jun 2011, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jun 2011, 14:58

Zipa Kenine rečenice:
"Naravno, očekujem i ja to. Sarajevo je institucija, najveći klub u Bosni i Hercegovini. Tako da nema navijače samo u našoj zemlji".
;) ;)

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 25 jun 2011, 15:07

FK Sarajevo je napisao/la:
FCS-FCS je napisao/la:Lede ne moze igrati stopersku poziciju.!!!
De pogledaj sve europske klubove,dovode djecu sa 15 godina u omladinski pogonom da bi tek za 5-6 godina imali igraca za prvi tim.Ovaj momak ima vec 18 godina,ima pravo jos godinu dana nastupa za juniore.Po ovom sta sam vidio na videu je odlican stoper,jako talentovan i dobro bi nam dosao.
kao prvo kako mozes porediti evropske ekipe i nas koji necemo dugovanja isplatimo a ne nesto vise
kako mozes porediti europske ekipe gdje se zna ko pije a ko vodu nosi...a kod nas i polupismeni treniri pjetlica i pionira dizu glavu iz prasine i lafo nesto prijete..nahajcani od familije i MV
kako mozes porediti euro ekipe sa nama kad oni imaju samo pretplatnih godisnjih karata ko pola naseg budjeta
kako uopste mozes porediti neku europsku ekipu sa nama !!!!
Ima ovoga jos kolko hoces al mi mrsko kucati

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jun 2011, 15:11

Mahalsko ti je razmisljanje moram ti reci,bas u smislu sto su ovi rekli i pisali jucer,da ekipu treba voditi trener koji je iz kluba,tako ti sa tim pisanjem isto govoris..to je nivo mahale,i nivo sa kojeg sto prije trebamo bjezati,jos nisu izasli iz 16 vijeka i tako razmisljaju,tvoje razmisljanje mi ide na isto,bez uvrede

I da zavrsimo vise s tom pricom,opusteno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 25 jun 2011, 15:14

miky_hz je napisao/la:Mahalsko ti je razmisljanje moram ti reci,bas u smislu sto su ovi rekli i pisali jucer,da ekipu treba voditi trener koji je iz kluba,tako ti sa tim pisanjem isto govoris..to je nivo mahale,i nivo sa kojeg sto prije trebamo bjezati,jos nisu izasli iz 16 vijeka i tako razmisljaju,tvoje razmisljanje mi ide na isto,bez uvrede

I da zavrsimo vise s tom pricom,opusteno
ako je ovo meni upuceno..nema uvrede sekunde
ja bih samo vidjeti malo jacu tj iskusniju ekipu na terenu protiv sveda
to je sve i mislim da nema veze sa mahalom (moje razmisljanje)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 jun 2011, 15:15

Istina mi generealno govoreći se ne možžemo porediti s velikim evropskim ekipama na globalnom niovu.
Ali to nije nikakvo opravdanje za nepostojanje scoutinga u vlastitoj zemlji, ma kakvoj zemlji, sarajevskoj regiji.
Eto, tim mladim talentima ne bi morali plaćati stan i troškove, osim možda mjesečnu bus kartu, ali jok.
Jer onda neće biti mjesta za sinove šura, zetova, svastika, ljubavnica itd...

borbadokraja
Kontakt:

Post Postao/la borbadokraja » 25 jun 2011, 15:28

Pasodzigera je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Nemojte se loziti na ove pojedince koji ulete sa nekim svojim pricama, ima svega, ko zna ko su :P

Sacuvat ekipu na okupu, to je bit svega u ovoj prici, sto se tice rezultatske strane. Inace, nece to bas biti kako mi zelimo, jer dzaba i Capello kad nemas ekipe.
Niko ovdje ne ulijece kako kazes, ja kad sam poceo pratiti Sarajevo,vjerovatno se nisi ni rodio bio. Lugusic/Cardaklija ,Vukicevic,Bozovic, Vazda, Barnjak itd. generacija koju sam ja poceo pratiti ,ja ne ulijecem ovdje,nego mi muka kad vidim na sta smo spali za trenera. Kazes ni Capello nebi nista mogao,ako nema ekipe?
Pa zasto se tjerao Varesanovic,ako je uspio,od ekipe od koje nema nista ,odveszi ih u euroligu. Ja se necu zadovoljiti sa Plisekom,kad znam da imamo dosta boljih trenera,a Plisek je samo zamazivanje ociju.A najmanje bi uzeo trenera onog koji je od komsija nogiran.
da mu nije redzepagic zavrsio travnik i trebinje, ne bi mi dalje od marin dvora, idi nekom drugom bacaj ublehe...

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 jun 2011, 15:32

Nemamo para da platimo igrace kojima smo duzi, koji su kako tako iznjeli teret sezone,zavlacimo ih danima pa ja bi popizdio davno da mi je babo rodjeni osnivac kluba nebi se vratio ni za sta na svijetu, dovodimo smijesne igrace, pojacanja su nam smijesna....ovo je klasnicno pranje para ali otom potom sjeticemo se svi mi danjasnje euforije sve je to u pet deka isto i Mirza i irfan samo sto jedan ima jedne a drugi druge razloge ulaska u klub. Samo mi nije jasna raja koja misli da ce biti dobro i kako ne vidi da ovaj Irfan pere pare preko nas i kluba, doveo svog jarana da mu bude trener i da mu gura igrace koje ce on da dovodi isto sto je radio Muco, slusamo ublehe ovaj krade, ovaj je dobar, ovi su losi pa nisam ja pasao trave da neznam ko je kakav. Da skratim nikad necemo biti (odnosno u skorije vrijeme) neki ozbiljniji Evropski klub a sto je veca zalost ni giganti u nasoj ligi dok ne dodje jedan (1) GAZDA koji ce se pitati za sve.Sve dok ima UO 100 clanova skupstine, milion menadjera oko kluba, zetova, amidza itd nema hajra. kad bude kao u Olimpiku jedan Babuka za sve ili u Dinamu onda ce biti dobro, a posto takvog covjeka nema koji je pun kao brod i koji voli Sarajevo danima, mjesecima, godinama cemo voliti jedne, pa preko noci ih mrziti, pljuvati po njima, pa ce doci neki bolji, pa nek su otisli ovi, pa nek su dosli ovi, ovi su super, ovi ne valjaju, isto osnovna skola...igramo se kluba. Shvatite da niko od ovih ne voli Sarajevo svim svojim srcem i da niko ne daje svoje pare i ako daje gleda da da nesto malo a da uzme sve sto se moze uzeti, da mogu stolice bi nam prodali, travu, golove samo da uzmu sebi u dzep. Hamo Granov, Blekici,MV, Plisek sve je to u pet deka....ovaj Rizvanovic mozda jest neki fini cikica koji nije pokvaren ali nemoze takav covjek da vodi klub u ovakvoj drzavi sa ovakvim ljudima, trebas biti smeker,namazan, znati i poznavati fudbal ili ti ga nogemet a takvih ljudi danas malo ima i uz to da imas para ko blata. Nisam neki optimista jer znam da ovdje nema hajra dok se neki zakoni koji nema u drzavi ne izglasaju pa da se zna ko pije a ko placa. I na kraju da zavrsim pa nek se ljuti ko hoce ima raznih navijaca na ovom svijetu,raznih klubova velikih ili malih pa tako i raznih vrsta navijaca, ali sto smo mi navijaci naseg voljenog kluba posebna sorta ljudi to nigdje nisam vidio....pomalo glupi, naivni, zacas euforicni, pa onda sjebani, toliko imamo osobina ljudskih i razlicitih da to nigdje nisam vidio, nemoze nama ugoditi niko i nikad, nikad necemo biti zadovoljni i to je tako, bilo i ostace. Svidjelo se to nekome ili ne al smo mahalasi, neznamo ni mi sami sta hocemo. pozzzzz

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 25 jun 2011, 15:38

haj se izbrisi sa foruma bgt. ne moze nama boga dragi ugoditi. uvijek neke teorije zavjere. taman se pocleo nesto dobro raditi u klubu odmah to ne valja. eto najbolje je baljka vratiti i mirzu u klub. vidim da brkas mnoge stvari kao npr UO broji 100 clanova skupsitne. jedno je UO a drugo je skupstina. Eto Abramovic je obozavao chelsea. Ta prica o ljubavi ne pije vodu. fudbal je biznis i normalno da nece ljudi uci u kluv i dati pare i da im se nista ne vrati. eto navijaci dinama su presretni sto imaju mamica koji eto voli dinamo.
Zadnja izmjena: adnan_hzsa, dana/u 25 jun 2011, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 jun 2011, 15:39

Osim Dejana Kojića danas se bordo timu pridružio još jedan igrač Kozare. Radi se o 27-godišnjem Miodragu Gigoviću, koji igra na poziciji stopera. Što se tiče Damira Koješavića, Crnogorac će danas obaviti razgovor sa Irfanom Redžepagićem nakon kojeg će biti jasno hoće li i naredne sezone nositi bordo dres. Očekuje se da se razgovora i sa Arsenijevićem i Šćepanovićem.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 jun 2011, 15:41

adnan_hzsa je napisao/la:haj se izbrisi sa foruma bgt. ne moze nama boga dragi ugoditi. uvijek neke teorije zavjere. taman se pocleo nesto dobro raditi u klubu odmah to ne valja. eto najbolje je baljka vratiti i mirzu u klub. vidim da brkas mnoge stvari kao npr UO broji 100 clanova skupsitne. jedno je UO a drugo je skupstina.
Upisi fax, skoluj se, nemoj biti zatucan, nauci da citas sta drugi pisi, nemoj biti bukvalan, pa sad opet lijepo procitaj moj post i nadji mi gdje sam rekao da nekoga treba vratiti u klub. Sve je to u pet deka isto ;)

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 25 jun 2011, 15:42

citaj izmedju redova malo pa ces skontati sta sam htio reci.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 jun 2011, 15:43

Pa da sam fulio sve i broj clanova UO i broj clanova skupstine to nije toliko vazno koliko je vazno da su svi isti, skontaj ti malo ;)

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 jun 2011, 15:45

A sto se tice Dinama ti eto nebi volio da budes 6 puta zaredom prvak drzave, da igras ligu Europe, da gledas profesionalne fudbalere,a ne neke polovne igrace, da ti se proda igrac za 5-10M, pa da dovedes ili svoje lige sve sto valja i da opet haras tom ligom, bas bi te bolila briga sto taj neki gazda daje svoje pare i uzima opet ako imas Evropsku ekipu.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 25 jun 2011, 15:46

Ti shvati da u biznisu nema ljubavi. A fudbal je biznis.Volio bih imati 100 Irfana u klubu nego 100 Fazlagica, Pasica "legendi# koje vole nas klub. Neka daleko im kuca.

Pa pogledaj navijace koliko vole Mamica. Zato sto je covjek lopov i sto Dinamo nista ne dobije od tih silnih transfera. Djaba njemu titule kad ga prati 100 ljudi na trbinama.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Proximic i 10 gostiju.