Postao/la ultrasstyle_tz » 25 jun 2011, 15:58
Melo nazalost mora ici jer tu dolazi Pirlo, Pirlo je drugi tip igraca ali da bi i jedan i drugi bili u svom elementu ordiniraju na potpuno istom dijelu terena sto znaci da zajedno tesko da mogu.
eh sad dolazimo do situacije koju formaciju izabrati, ako bi to bilo klasicno 4-4-2, koje vise vuce na 4-2-4, Pirlo i bilo koji drugi igrac koji se spominje u kontekstu Juventusa bi bilo jednako samoubistvu, jer iako se na beku spominju solidni igraci kao pojacanja nisu oni klasa da sami mogu zatvarati kompletnu stranu, a krila im nece pomagati i opet cemo imati kao i ove godine situaciju da nam ljudi prave turneju kroz sredinu terena do gola.
golmani su ok, po meni ne treba trositi pare ove godine ni na stopere, nema nekih posebno kvalitetnih a da su dostupni tako da Bonuci, Kijelini, Sorensen i Barzaglji su dovoljni za talijansku ligu uz bolje bekove.
Na beku nam treba Listajner pod hitno , te Bastos(koji bi pokrivao i beka i krilo po potrebi), uz jos Ciglera, De Celjea i eto ako bas mora Motu i Sorensena to je puno bolje nego ove godine.
Na sredini Markizio, Pirlo, Ekdal , Pacienca eh tu fale isto 2 igraca da se igra 4-3-3 jer 4-2-4 sa Pirlom bi nam bilo samoubistvo(a nisu ga doveli da sjedi na klupi). Vidal bi po meni bio pojacanje, Lass bi bio savrsen za 4-3-3. Dovest obojicu , ili Lass-a i Inlera bi znacilo da mislimo ozbiljno.
dakle Bufon(---);..; Listajner(---)-Bonuci(Sorensen)-Kielini(Barzaglji)-Bastos(Cigler);..;Pirlo(Pacienca)-Vidal/Inler??(Markizio)-Lass(Ekdal);...; Krasic(Pepe)-Matri(Toni)-Vucinic(Kvaljarela) i ja prezadovoljan. Ovo bi vec licilo na ekipu, a ako imamo toliko para koliko kazu da imaju na raspolaganju , i uz pametnu prodaju(ili razmjenu) škarta i viskova, ovo je vise nego ostvarljivo. Sa ovom ekipom bi bio siguran da cemo se boriti za vrh.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!