Taj Hasanovic je igrao u Velezu prvu polusezonu i bio medju najboljim ali je odjednom otisao u Celik.ŠB.TRN je napisao/la:Jel ovaj Hasanović bio standardan u Čeliku,kaze odlično pojačanje,nekako mi momak totalno nepoznat.I ove izjave za Europu mislim da su smješne,ne vidim s kojim ekipom će Velez izgurati ovih 5-6 klubova koji su konstanta u Premijer ligi.Da ne bi bilo kao Čelik,svake godine borba a naslov na kraju borba za opstanak!!!??![]()
Potpisali Kazazic i Hasanovic,Tana pricao da se radi u upravi punom parom,ide se valjda u Fojnicu na pripreme pa se ide onda u Francusku,bit ce igraca sa strane,traze se jos uvijek ali ovo je sazeto a vise procitaj na stranici ****.baAlemC85 je napisao/la:ej raja da li može neko da objasni detaljno šta je bilo na pressici, tek sam došao iz grada, pa ne znam tačno
šta je s kajtazom, je li i on produžio ugovor, neko je rekao da ga je vidio s papirima kako izlazi iz upravne zgrade veleža?
Iliškovića lično znam, moram se raspitati o tome, nije mi ništa rekao. Evo ovako o njima, Mikić definitivno jedan od najkvalitetnijih igrača koji je igrao ovu Prvu ligu u zadnje dvije sezone, 1989. godište, jača mu je lijeva noga, može igrati napadača ili odmah iza napadača, prednjeg veznog. Ilišković golman, branio za Omladinac sezonu i po, a zatim u januaru 2010.g. odlazi u HNK Orašje, radi se o iskusnom golmanu, 1981. godište, tri sezone iza reda brani konstantno Prvu ligu i uvijek je pokazivao da se radi o extra kvalitetnom golmanu.NeToBoLa je napisao/la:Daj nam malo bliži info od toga. Godine, klubovi gdje su igrali i tako to... ako može !
el-fighter je napisao/la:Uprava je radila u tisini u proteklom periodu i uspjela je u neku ruku stabilizirati klub. Dovedeno je nekoliko sponzora, razgovarano je sa sadasnjim igracima i potpisani ugovori sa njima. Plan priprema je veoma dobro uradjen. Igraci ce trenirati u Francuskoj, te igrati pripremne utakmice sa velikim klubovima.
Ono sto je sve nas najvise razocaralo jesu pojacanja. Osim Hasanovica nista vise nije postignuto i tu jedino mozemo prigovoriti upravi. Ali ostalo je jos vremena i nadam se da ce uprava uspjeti da dovede jos nekoliko igraca.
Samo se moramo sjetit da smo prije znali ekipu tek u avgustu mjesecu i sad kad se radi normala,onda nam ili ne valja ili nam smeta.Ako je neko ocekivao da ce Velez dovest neka zvucna imena onda se prevario.Zasto??????Zato sto je Velez prosle sezone jedva ostao u ligi,dugovi se nagomilali i sad se prvo rijesavaju dugovi pa se tek dogovara sa igracima i mislim da je Tana dobro rekao,nema vise gomilanja igraca.U Velezu je bilo 29 igraca i ko ce to sve poplacat????Ne bi da imamo budzet 2 miliona KM i red se treba uvest i meni je ova konferencija jako profesionalna i svidio mi se pristup rada uprave.Nama bi bilo najbolje zadrzat vecinu igraca iz prosle polusezone i uz 2-3 igraca krenut u prvenstvo.Sve su ekipe u ligi li-la i nije niko puno bolji od nekog.Sjetite se samo da smo i Okica dobili pred sami pocetak prvenstva a momak dosao na probu i postao skoro glavni igrac i ja mislim da bi se opet mogao izvuci jedan igrac sa probe jer ce sigurno biti igraca na probi.Mislim da je Velezu bolje da se sto vise stabilizuje,da se napravi respektabilna ekipa koja ce zavrsit na 10.mjestu jer misljenja sam da je Evropa prevelik zalogaj i mislim da za nju nije ni vrijeme jos uvijek dok klub ne stave na zdrave noge jer ne zelim da se klub dovede u jos vecu dubiozu nego sto je bio do sad.Uprava ocigledno suti i radi,sredjene su evo dobre pripreme,kad se kompletira ekipa onda ce se moci dati neki veci komentar ali je jedno sigurno,u Velezu se pocelo radit i zelim da se ovako nastavi a ne da nam dolaze nekakvi muljatori koji nam obecavaju Evropu,igrace a na kraju dobijemo sekiraciju i gubimo zivce.Ja licno vise volim podrzavat igrace koji se zele dokazat a mogu pomoc klubu nego nekim placenicima ali ovo je biznis u kojem svasta moze da se desi u minuti.I drago mi je da je svakakvim menadjerima zabranjen rad u i oko kluba i da se radi samo u interesu kluba i vrijeme je da se pocnu prodavat igraci,da klub zaradi i onda se pravi ekipa za nesto vise a ako budemo dobro gurali prvu polusezonu onda na zimskoj pauzi vidit moze li se ista vise,bolje uradit i onda dovest po potrebi nekoga ako trebalo ali je ocigledno da se i vise nego proslih godina radi u Velezu i to je jedino vazno i vrlo ohrabrujuce a uz navijace kakve ima Velez,uz onaj fanatizam,mislim da i manje kvalitetni igraci mogu dati neki doprinosMostaracVelezovac je napisao/la:el-fighter je napisao/la:Uprava je radila u tisini u proteklom periodu i uspjela je u neku ruku stabilizirati klub. Dovedeno je nekoliko sponzora, razgovarano je sa sadasnjim igracima i potpisani ugovori sa njima. Plan priprema je veoma dobro uradjen. Igraci ce trenirati u Francuskoj, te igrati pripremne utakmice sa velikim klubovima.
Ono sto je sve nas najvise razocaralo jesu pojacanja. Osim Hasanovica nista vise nije postignuto i tu jedino mozemo prigovoriti upravi. Ali ostalo je jos vremena i nadam se da ce uprava uspjeti da dovede jos nekoliko igraca.
El Fighter,
Ne kontam zasto si razocaran? Prosle sezone smo imali 29 igraca na platnoj listi - nebi izdurali da smo Aluminij a ne Velez. To ne radi ni jedan normalan klub... 23 igraca maksimalno - i to je puno. Ja skroz svatam sto su izbacili 6. To se trebalo i prosle godine izbacit.
Dalje, ne kontam zasto ocekujes pojacanja do kraja Juna??? Prosle godine nismo znali u Avgustu ko ce igrat. Ako pratis Velez godinama, onda znas da su se svi navikli u Velez na godinu ili cak na pola godine pa noga. Znaci, sasvim je normalno da ce sad biti povuci-potegni sa mnogim "menadzerima" koji su navikli s Velezom kako hoce. Sad je malo borba odjednom koplje prelomit i objasnit tim zoharima da se nece se dozvolit ugovor bez 2 godine najmanje. A nekima ce biti i duzi od 2. Znaci, ovo su pozitivna desavanja - nemozes samo posmatrati jednolicno sa stanovista koliko je "novih doslo".
Mi smo se svi navikli da dolazi 5-6 novih igraca svake sezone pa nam sad nesto malo - ali ne, ovako treba - ono 5-6 novih lica svake godine - to nije valjalo. Ovo sad je upravo kako treba da bude. Jos 1-2 - i sasvim dobro.
I ne treba nam da nam obecavaju svasta.Pojedinci to rade kako bi kupili igrace i bilo je takvih slucajeva ali treba radit normala pa sta bude.Ja se nadam da ce ovaj ocigledni pomak donijet neki rezultat.Ne treba nam Evropa i nju niko ne trazi ali ako se ukaze prilika za to,onda zasto ne?Ja licno bi bio zadovoljan sa 10.mijestom ali da se samo nastavi radit sistematski,da se radi normala,da klub lici na klub a ne da bude rasulo unutar kluba.AlemC85 je napisao/la:bogami direktor misli ozbiljno, nema više gomilanja igrača, i što je najvažnije, nema obećanja kao prije dvije godine, evropa, pa na kraju rasulo, samo nek rade u tišini, i niko ne mora znati šta se radi, konačno ličmo na nešto...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.