BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 23 jun 2011, 22:44

Hare_BvB je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:BvB ponudio 5 mil eura za Sambu Diakitea iz Nancya.Osim BvB-a za zadnjeg veznog zainteresovani su i Lyon i Marseille. Njegov klub trazi najmanje 8 mil. - ;) Grubi prevod... ;)-
:lol: :lol:

Nije ni Watzke izgorio po glavi da za ovog anonimusa istrese džak ojrića. :mrgreen: Čisto sumnjam da su nudili tolike noFce za dotičnog, vjerovatno još jedna u nizu medijskih patki ala Bendtner. :roll: Za tu cifru se bez većih problema može dovesti Traesch koji je kudikamo kvalitetniji igrač. 8-)

Pripreme za novu sezonu počinju 29.6. i interesantno je da ćemo posljednji krenuti s istim od svih bundesligaša. :D
Zar najbolji i najvrjedniji igrac kluba kakav je Stutgart ne vrijedi vise od 8 miliona ojra :o :shock: !?

U odnosu na EPL cijene igraca u Bundesligi su vise nego mizerne.

Dortmundu sigurno treba jos jedan kvalitetan napadac,.. Klub koji ima sampionske ambicije ne smije se osloniti na samo jednog kvalitetnog napadaca. Barios ce tesko izdrzati cijelu sezonu kao jedini istureni napadac,.. Tu je mogucnost povrede. Onaj Levandovski nije kalibar igraca koji moze kvalitetno nadomjestiti umornog ili povrjedjenog Bariosa. Bentner je tele, u EPL skoro beskoristan, al' mislim da bi mog'o zabijati u Bundesligi. U BL se ne igra tako agresivno u odbrani, sto bi Bentneru mnogo olaksalo pos'o, jer je poznatno da njemu treba vremena da smiri loptu :mrgreen: . Mozda bi on mog'o utrpati 15 golova u sezoni, al' je pitanje kako bi se to odrazilo na kolektiv. Sa njim nebi mogli praviti kvalitetan pritisak na protivnicku odbranu, sto je u prosloj sezoni bilo od krucijalne vaznosti u pohodu na titulu. To bi protivniku dalo mogucnost da lakse prenosi loptu na Dortmundovu polovicu, sto bi protivnika ucinilo opustenim i samim tim opasnim. Dortmund je visokim presingom i ranim oduzimanjem lopte ubij'o samopouzdanje protivniku. Nesto kao Barsa :mrgreen: . Mislim da Dortmundu treba neki omaleni pokretljivi grbo, koji igra brzo i jednostavno, koji zna odigrati dupli pas i zaganjati protivnicku odbranu. Nesto kao Olic, samo da nije invalid u nogu (da ne fula nemoguce) :mrgreen: .

Kako stoje stvari u sredini terena? Bender i Turcin sto je dos'o? Ko im je zamjena? Mislim da i tu treba jedan kvalitetan igrac, jer pitanje je kako ce se uklopiti Turcin (ne znam ime jbg :mrgreen: ). Na primjer, Tino Kosta iz Valensije je dobar igrac. Onakav profil igraca bi odgovar'o Dortmundu. Mozda i onaj sto je iz Hofenhajma otis'o u Rusiju ne bi bio los. Ima li nekih interesovanja za pojacanja na sredini terena?

Bice zajebato na tri fronta u sljedecoj sezoni. Mislim da bi bilo pametno da na hinjaka **** kup :mrgreen: . Liga prvaka moze da rasiri krila, moze da ih odreze, moze da izmori, moze da mentalno i emocionalno sputa i unisti,... Vecina Dortmundovih igraca na to nije naviknuta, bice pravo zajebato, veliki izazov za Klopa i pravi ispit za njegove trenerske mogucnosti. Stutgart je puk'o nakon titule, Volfsburg je puk'o,... Treba biti oprezan i dobro pripremljen na sve sto se moze desiti u narednoj sezoni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jun 2011, 23:56

Valencia je napisao/la: Dortmundu sigurno treba jos jedan kvalitetan napadac,.. Klub koji ima sampionske ambicije ne smije se osloniti na samo jednog kvalitetnog napadaca. Barios ce tesko izdrzati cijelu sezonu kao jedini istureni napadac,.. Tu je mogucnost povrede. Onaj Levandovski nije kalibar igraca koji moze kvalitetno nadomjestiti umornog ili povrjedjenog Bariosa. Bentner je tele, u EPL skoro beskoristan, al' mislim da bi mog'o zabijati u Bundesligi. U BL se ne igra tako agresivno u odbrani, sto bi Bentneru mnogo olaksalo pos'o, jer je poznatno da njemu treba vremena da smiri loptu :mrgreen: .

Ja i dalje mislim da ovaj Levandovski nije los igrac...istina da je imao dosta promasenih zicera ali i davao je golove...uz to nije odigrao skoro ni jedan mec na svojoj poziciji vec je igrao na mjestu Kagave.Sljedece sezone ocekujem da bude veoma opasan kao dzoker sa klupe kao i da bude dostojna zamjena Barriosu kada bude trebalo.
Dati 13-14 mil. za Bendtnera je smijesno...

Valencia je napisao/la:Kako stoje stvari u sredini terena? Bender i Turcin sto je dos'o? Ko im je zamjena? Mislim da i tu treba jedan kvalitetan igrac, jer pitanje je kako ce se uklopiti Turcin (ne znam ime jbg :mrgreen: ).

U pitanju je Gundogan...tu je i Perisic koji je ipak nesto ofanzivniji veznjak...slazem se da ne bi bilo lose dovesti jos jednog igraca koji moze igrati na DM...ili ce Klopp probati tu ponovo sa Gotze-om ili Greuskreutzom uz Bendera
Valencia je napisao/la:Bice zajebato na tri fronta u sljedecoj sezoni. Mislim da bi bilo pametno da na hinjaka **** kup :mrgreen: .

A jbg. i prosle sezone smo igrali na 3 fronta...jest da nije bila liga prvaka ali mecevi sa PSG-om i Seviljom nisu bili nista manjeg intenziteta...za kup se slazem,sto se mene tice najbolje bi bilo ispasti u prvom kolu ili da igramo sa kompletno rezervrnim sastavom

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 jun 2011, 23:59

Valencia, kao i obično u posljednje vrijeme napiše zanimljiv post. ;)
Träsch bi vrijedio više da mu ugovor ne ističe naredne sezone. Trenutno Stuttgart išće 12 milki, pa će ga najvjerovatnije Magath maznuti.
Gundogan nije puno lošiji igrač od Sahina, tako da su njegovim dolaskom puno dobili. Normalno da čemu trebati vremena da se navikne, te breme (opterećenje) koje će nositi kao nasljedndik svog sunarodnjaka, ali Gundo će uspjeti, jer ipak je Klopp sa druge strane terena. :D
Njemu i Benderu bi Kehl trebao društvo praviti (ako bude zdrav). Nekadašnji kapiten ove ekipe je veoma omiljen kod navijača, te ako bude rekao zbogom povredama, Kloponja može samo zadovoljno trljati ruke.
Čim si napisao grbo, prvo sam pomislio na Šestića :lol: , te onda na Olu. Grbu za svaku ekipu! :D

Sa zadnjim rečenicama se u potpunosti slažem.
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jun 2011, 00:14

Klopp mora sastaviti tim kao da nema Kehla...jednostavno ne smije racunati na njega...a onda ako sta i odigra dobro i jest.

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 24 jun 2011, 04:37

German giants Bayern Munich have bid for teenage Tranmere Rovers striker Dale Jennings and negotiations are ongoing.

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 81,00.html
Side before self

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 jun 2011, 05:06

Šta vi čekate, ponudite više 10-tak miliona za Bentdnera i da riješimo ga se više :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 jun 2011, 09:44

Što se tiče zadnjeg veznog, dobro bi došao još jedan igrač na toj poziciji. Ali kad se sve uzme u obzir možda nam to i nije toliko potrebno. Vjerovatno u prvom timu će igrat Bender i Gundogan, ali uz Da Silvu, Kehla i Kringea (koji su doduše imali puno problema sa povredama zadnjih godina) mislim da smo kvalitetno popunjeni. Uz dobro odrađene pripreme Kehl i Kringe će svakako bit dostojne alternative za Svena i Ilkaya. A ako se desi i da se opet povrijede (u šta ne vjerujem) tu će opet uskočit Hummels, koji je već igrao par dobrih utakmica na toj poziciji i za BvB u ove 3 sezone a i za mlađe selekcije Elfa.... Tako da mislim da već postojeći kadar je sasvim kvalitetan za nove pobjede aktuelnog njemačkog prvaka Borussije Dortmund :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 jun 2011, 11:43

adnan24 je napisao/la:Ja i dalje mislim da ovaj Levandovski nije los igrac...istina da je imao dosta promasenih zicera ali i davao je golove...uz to nije odigrao skoro ni jedan mec na svojoj poziciji vec je igrao na mjestu Kagave.Sljedece sezone ocekujem da bude veoma opasan kao dzoker sa klupe kao i da bude dostojna zamjena Barriosu kada bude trebalo.
Dati 13-14 mil. za Bendtnera je smijesno...
Mene nije impresionir'o.. Normalno da ce i on igrat dobro kada ostalih devet fudbalera savrseno funkcionise,.. Sezona ce biti duga i zahtjevna, Barios ce je tesko sam dovesti do uspjesnog kraja. Meni je malo neozbiljno i neambiciozno uci u sezonu sa samo jednim kvalitetnim isturenim napadacem. Vjerujem da ce Klop dovesti nekoga,.. Mislim da bi bilo dobro da to ne bude Bentner :mrgreen: . Bolje da su bacili udicu na Karlosa Velu kada su vec kod Arsenala. Iako ponavljam, Bentner bi dao dosta golova, al' bi trpio kolektiv, presing ne bi bio tako ucinkovit, a upravo presing je temelj proslosezonskog uspjeha.
U pitanju je Gundogan...tu je i Perisic koji je ipak nesto ofanzivniji veznjak...slazem se da ne bi bilo lose dovesti jos jednog igraca koji moze igrati na DM...ili ce Klopp probati tu ponovo sa Gotze-om ili Greuskreutzom uz Bendera
Nisam upratio Gundogana. Sahin je igr'o prvom loptom, dosta precizno i mastovito. Nije grijesio pod pritiskom (presingom) sto je ulijevalo samopouzdanje u cijelu ekipu, a obeshrabrivalo protivnika. Ne znam da li Gundogan ima dobro pas igru, ne znam kakav je njegov stil igre. Ako voli svaki put povuci i malo provozati, onda to nije dobro za Dortmund. Tras je dobar igrac, ima dobru tehniku i moze trcati do besvjesti. Al' primjetio sam da malo voli vozati i da nema tako siguran pas. Po meni, on bi puno bolje odigr'o ulogu Bendera nego Sahina. Kel je klasicni zadnji vezni, igrac koji ne prelazi svoju polovicu :mrgreen: . Mislim da za ovakvu Dortmundovu igru nije potreban klasicni zadnji vezni. Bender igra tu poziciju, al' momak ima odlicnu pas igru i cesto se prikljucuje napadau. Znaci, ima ga na DV, CV i OV. Kringea se ne sjecam. Da Silva je solidan igrac. Dakle, ponovo mislim da je neozbiljno uci u sezonu sa neprovjerenim Gundoganom, solidnim Da Silvom i upitnim Kelom i Kringeom.

Gece je klasicno krilo, ne moze on igrati defanzivnog ili centralnog veznog. Groskrojc bi mozda i mog'o, al' to sigurno nebi najbolje funkcionisalo. Nije on idealan profil igraca za te pozicije. Perisic je krilo, bas kao i Gece.

A jbg. i prosle sezone smo igrali na 3 fronta...jest da nije bila liga prvaka ali mecevi sa PSG-om i Seviljom nisu bili nista manjeg intenziteta...za kup se slazem,sto se mene tice najbolje bi bilo ispasti u prvom kolu ili da igramo sa kompletno rezervrnim sastavom[/quote]

Liga prvaka i UEFA Kup se ne mogu porediti. Razlika je ogromna, Liga prvaka iziskuje mnogo vecu fizicku i mentalnu pripremljenost. Razlika je kao boks mec u 6 i 3 runde :mrgreen: .

Geronimo
Čim si napisao grbo, prvo sam pomislio na Šestića :lol: , te onda na Olu. Grbu za svaku ekipu!
A Edin Saranovic i Dzemo Smjecanin :mrgreen: !?? Ola je isti Nindza kornjaca :mrgreen: .

Grbave igrace je najteze cuvati :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 jun 2011, 13:09

Kao prvo Gotze nije kalsicno krilo da se razumijemo vec je klasicna DESETKA CENER SPIELMACHER . TO je Gotzeova prirodna pozicija. I to je sam rekao da je njgova prirodna pozicija da igra iza napadaca. Ali je rekao da moze i krilo igrat. Dalje Gotze moze igrat i na Sahinovoj poziciji i to jako dobro u to ces se uvjerit tokom ove sezone...

Sto se tice Gundogana. Momak je super igrac i sto je Sahin postao Gundogan isto moze jer ima taj potencijal sigurno. Jako je mlad a mnogo tog vec zna. Sto kazes da li voli povuc loptu e on bas voli povuc loptu malo i mene to brine jer igra na poziciji na kojoj ne smije gubit lopte. Eh ako ce on njih povuc i prec protivnika nek ih povlaci. Ali dobro Klopp ce tu da poradi s njim jer on je mlad i moze se izbrusit i uvjeren sam da ce se super uklopit nece mozda igrat kao Sahin ali sam siguran da ce bit pojacanje pravo, i ne treba zaboravit mladog Leitnera koji je takodje jedna od opcija za Sahinovu poziciju. Ali nema se tu mnogo pametovat Gundogan ce tu igrat i ponekad Gotze i zavrsena tema. Uvjeren sam kako cemo izborit ponovo plasman u LP. Dalje to sto kazes veci intentzitet u lp vise trke slazem se s tobom ali ako ti u cup uefa igras protiv Seville i Psga a u ligi prvaka Bayern protiv Basela, Rome, i onih rumana. Nije to velika razlika sigurno. Sevilla je skuplja momcad od Rome. Psg I Basel tu je to negdje tako da glupsoti su to sto kazes. No sad nam ne gine grupa smrti jer cemo bit u 4 sesiricu kako stvari stoje. Ali dobro je sta je tu je neka pobjedi bolji i fudbal . Samo niko ne bi trebao otpisat BvB u lp mogli bi bit prava nagazna mina za svakog protivnika .
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 jun 2011, 13:18

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 jun 2011, 14:58

Dortmundska Borussia dobija ekostadion
Petogodišnji sponzorski ugovor vrijedan devet miliona eura s kompanijom "Q.cells" potpisao je aktuelni bundesligaški nogometni prvak, dortmundska Borussia.
Riječ je o jednom od najvećih svjetskih proizvođača opreme za proizvodnju solarne energije, s bazom u Bitterfeld-Wolfenu, koji je lani plasirao svoje proizvode u 32 zemlje svijeta, te, s ukupno 2379 zaposlenika, obrnuo 1,3 milijarde eura.

Novi će partner kluba na krov Borussijinog stadiona, Signal-Iduna-Parka, montirati sustav kolektora sunčeve energije kojim će najveći njemački stadion (kapacitet 80.720 gledatelja) postati u potpunosti energetski neovisan, a pri tome još i proizvesti dovoljno struje za pokoje okolno naselje, čime će klub još nešto i zaraditi.

"Žuto-crveni", međutim, neće postati prvi "zeleni" klub u Bundesligi. Otprije se sunčevom energijom iz kolektora postavljenih na krovu stadiona napajaju u SC Freiburgu.

Mašala, fina vijest i za vaše financije a i za ekologiju ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jun 2011, 15:11

Valencia je napisao/la:Mene nije impresionir'o.. Normalno da ce i on igrat dobro kada ostalih devet fudbalera savrseno funkcionise,.. Sezona ce biti duga i zahtjevna, Barios ce je tesko sam dovesti do uspjesnog kraja. Meni je malo neozbiljno i neambiciozno uci u sezonu sa samo jednim kvalitetnim isturenim napadacem. Vjerujem da ce Klop dovesti nekoga,..

A jbg. na njega se ozbiljno racuna,svidjalo se to nama ili ne...ja ipak ocekujem bolju sezonu od njega.
Da igramo sa 2 napadaca onda bi bilo neophodno dovesti jos jednog ali ovako mislim da nema potrebe jer ce Lewandowski sjediti na klupi.Tu je jos i mladi Le Tallec a i Zidan je jos u timu

Valencia je napisao/la:Gece je klasicno krilo, ne moze on igrati defanzivnog ili centralnog veznog. Groskrojc bi mozda i mog'o, al' to sigurno nebi najbolje funkcionisalo. Nije on idealan profil igraca za te pozicije. Perisic je krilo, bas kao i Gece.

Kao sto napisa @Damir Gotze moze itekako dobro odigrati na toj poziciji sto je pokazao nekoliko puta u proslosti...vjerovatno ne protiv nekih jacih ekipa ali kroz sezonu u bundesligi sigurno da moze odigrati na toj poziciji ukoliko bude trebalo

Valencia je napisao/la:Liga prvaka i UEFA Kup se ne mogu porediti. Razlika je ogromna, Liga prvaka iziskuje mnogo vecu fizicku i mentalnu pripremljenost. Razlika je kao boks mec u 6 i 3 runde :mrgreen:

Razlika jest ali ne bi rekao ogromna...posebno jer je i tim prosle sezone igrao sa 100% u europskoj ligi i uvijek sa najjacim sastavom za razliku od nekih drugih timova koji dosta tankiraju u ovom takmicenju

@Gunners

Dobra vijest...samo sto ne znam otkad "smo" mi "zuto-crveni" :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 jun 2011, 15:13

Ja sam samo copy-paste, nebi valjalo da sam mjenjao nečiji tekst :) Al pošto u današnjem svijetu je sve više kloceva ( pa tako i među novinarima ) onda me ne čudi što ste promjenuli boje a da sami ne znate za to :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 jun 2011, 16:40

adnan24 je napisao/la:A jbg. na njega se ozbiljno racuna,svidjalo se to nama ili ne...ja ipak ocekujem bolju sezonu od njega.
Da igramo sa 2 napadaca onda bi bilo neophodno dovesti jos jednog ali ovako mislim da nema potrebe jer ce Lewandowski sjediti na klupi.Tu je jos i mladi Le Tallec a i Zidan je jos u timu
Moze valjati ako Barios bude zdrav cijelu sezonu,.. Ako se povrijedi, onda su najebali. Da li je taj rizik opravdan, ostaje da vidimo.
Kao sto napisa @Damir Gotze moze itekako dobro odigrati na toj poziciji sto je pokazao nekoliko puta u proslosti...vjerovatno ne protiv nekih jacih ekipa ali kroz sezonu u bundesligi sigurno da moze odigrati na toj poziciji ukoliko bude trebalo
Moze on igrati desnog i lijevog beka, moze napadaca,.. al' kako i na kojem nivou!?? Ja ga ne mogu zamisliti na pozicijama Sahina i Bendera. Mislim da to nebi funkcionisalo najbolje, a Gece je ionako puno korisniji na krilu. Volio bih ga vidjeti na poluspicu, na poziciji koju igra Kagava.

Razlika jest ali ne bi rekao ogromna...posebno jer je i tim prosle sezone igrao sa 100% u europskoj ligi i uvijek sa najjacim sastavom za razliku od nekih drugih timova koji dosta tankiraju u ovom takmicenju
Razlika je ogromna, to su dva neuporediva takmicenja. U Ligi prvaka je pritisak neuporedivo veci, sto posebno tesko podnose neiskusnije ekipe. Nije isto izgubiti utakmicu Lige prvaka i UEFA kupa. Posebno nije lako prezivti neki tezak poraz od giganata kakvi su Barsa, Real, Mancester, Celsi,.. Takvi porazi ubijaju samopouzdanje, sto se u prvenstvu vrati kao bumerang. Neda mi se pisati druge detalje koji jako sputavaju mlade i neiskusne ekipe u okrutnoj Ligi prvaka. Svaka usporedba sa UEFA kupom nema nikakvog smisla. Razlika je ogromna.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 24 jun 2011, 18:51

@ Valencia,

Generalno govoreci razlika je ogromna između EL i LP i to niko ne pokusava ni porediti, ali BVB je imao tezu grupu u EL nego Bayern u LP prosle sezone i ubijeđen sam da bi BVB u grupi s Romom i Baselom bio prvi. I mogu ti reci da su momci puno toga naucili iz tih utakmica i da ce puno pametnije odigrati u LP.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 jun 2011, 20:35

Klopp je napisao/la:@ Valencia,

Generalno govoreci razlika je ogromna između EL i LP i to niko ne pokusava ni porediti, ali BVB je imao tezu grupu u EL nego Bayern u LP prosle sezone i ubijeđen sam da bi BVB u grupi s Romom i Baselom bio prvi. I mogu ti reci da su momci puno toga naucili iz tih utakmica i da ce puno pametnije odigrati u LP.
Nije isto igrati protiv Bazela u Ligi prvaka i u UEFA Kupu. Pritisak u Ligi prvaka je mnogo veci, sto cesto onemoguci neiskusnije ekipe da pokazu sve sto znaju. Pristup je mnogo drugaciji. Porazi u Ligi prvaka padaju mnogo teze, sto se cesto zna odraziti na rezultate u nacionalnim prvenstvima. U UEFA Kupu se igra opusteno, sa malo pritiska, sta bude bude, nema puno ocajavanja nakon poraza. Sa takvim pristupom se mogu napraviti bolji rezultati, a i ako dodje do poraza, to se uglavnom ne odrazava na igre u nacionallnim prvenstvima. Klubovi velikih liga ne pridaju toliku vaznost UEFA Kupu, nacionalno prvenstvo je mnogo bitnije. Sa Ligom prvaka je suprotno.

Al' sta ja pricam, dovoljno je pogledati kako se Liga prvaka odrazila na Stutgart, Volfsburg, Hamburg, Totenhem, Fiorentinu,... Sve te ekipe i mnogo druge su pale u nacionalnim prvenstvima nakon sto su izborili Ligu prvaka. Istorija to u velikoj vecini dokazuje.

Ne kazem da ce Dormund sputati Liga prvaka, samo to navodim kao realnu mogucnost. Vidjet cemo sta ce biti.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 jun 2011, 01:37

Santana spominje odlazak nije zadovoljan s klupom. A i gdje bi bio predobar je on za klupe. Sam je izjavio kako su zainteresovani stuttgart i bayer za njeg. Zorc je odmah na to odgovorio i rekao ne mozemo dopustit sebi da nas Santana napusti. Uglavnom iz uprave nece ni da cuju da prodaju Santanu. Meni ovo mirise na novi ugovor Santane i povecanje plate . Jer zna Felipe sta radi pametno ce izmamit bolji ugovor .
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jun 2011, 01:50

Santana je taj treci stoper i idealna zamjena za prvu dvojicu i suludo bi bilo da se on pusti.

Piszczek zaradio godinu dana zatvora. :o
Da se ne brinete u pitanju je uslovna kazna, koju je nedavno zaradio u Poljskoj namjestajuci utakmice kao i jos 10 njegovih suigraca. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 jun 2011, 13:02

Piszczek zaradio godinu dana zatvora. :o
Da se ne brinete u pitanju je uslovna kazna, koju je nedavno zaradio u Poljskoj namjestajuci utakmice kao i jos 10 njegovih suigraca. :lol:
Malo surovo zvuči ovo "namještanje utakmice". Njegovom tadašnjem klubu je trebao barem jedan bod da bi se plasirali u Uefa Cup. Tako da su protivničkom timu platili 25 000 Eura da pruži slabiji otpor. U toj utakmici Piszczek nije igrao niti je bio na klupi, ali je ipak znao za to "namještanje". Tako da je Piszczekovo učešće u svemu tome ipak indirektno i samim tim što nije igrao niti konkurisao za tu utakmicu mislim da je glupo što je uopšte uslovno kažnjen.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 28 jun 2011, 13:25

Damir_BvB je napisao/la:Santana spominje odlazak nije zadovoljan s klupom. A i gdje bi bio predobar je on za klupe. Sam je izjavio kako su zainteresovani stuttgart i bayer za njeg. Zorc je odmah na to odgovorio i rekao ne mozemo dopustit sebi da nas Santana napusti. Uglavnom iz uprave nece ni da cuju da prodaju Santanu. Meni ovo mirise na novi ugovor Santane i povecanje plate . Jer zna Felipe sta radi pametno ce izmamit bolji ugovor .
Mislim da je njemu najvaznije da igra, godine prolaze a on grije klupu. Nije jednostavno, posebno kad zna da bi u gotovo svakom klubu u Njemackoj bio u prvom timu. Vec je on 3 godine u Dortmundu a ne moze da istisne dvojac Neven-Mats. Tako da je realno da nas napusti ako dodje neko sa solidnom cifrom. Ne bi me iznenadilo da ga puste ovo ljeto. A mislim da nema sanse da se ugovor produzi, barem pod ovom okolnostima, tj. dok su u timu Neven i Mats.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.