Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Arnelinho » 23 jun 2011, 21:37

velez_mostar je napisao/la:
Cartman je napisao/la:NAravno da Spahic nije top igrac. Srednja klasa. Njemu je prosjecan klub u top 5 ligama plafon. Ali moze puno bolje od Dinama. Sad njega dizat na nivo jednog Arsenala je smjesno, on vrlo cesto ispada totalno jer igra sa velikim rizikom, i uz to nije dovoljno brz da igra za jedan takav klub. Da ne pricam o disciplini.
Spahic je 2 miliona puta bolji stoper od svih Arsenalovih, tako da to sto si napisao nema nikakvog smisla, osim ovog dijela o disciplini.
Vermaelen,Djourou i Koscielny? :?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 23 jun 2011, 21:55

Emir Spahić - odličan stoper koji je zbog ponašanja došao na' crnu listu' u Ligama Petice

Ukupno je bio suspendiran 11 utakmica zbog toga što je 11. prosinca 2010. udario laktom napadača Bresta Nolana Rouxa i 19. ožujka 2011. napadača Lensa Issama Jemaau

U ljeto 2009. godine kapetan BiH reprezentacije Emir Spahić, koji je pred potpisom za Dinamo, je došao u Montpellier kao slobodan igrač bez odštete iz ruskog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve. Već u prvoj sezoni 2009-2010. je briljantnim igrama u Montpellieru oduševio sve - od navijača, trenera, čelnika kluba, novinara do stručnih komentatora francuskih medija. Na njegov su račun stizali samo komplimenti.

Malo smo zavirili u arhivu francuskih medija iz sezone 2009-2010. koja pokazuje da je Spahić tada čak 15 puta izabran u idealnu momčad kola u izboru France Footballa i L'Equipea, čiji novinari su jako zahtjevni pa od stranaca traže da budu znatno bolji od domaćih igrača. Uz to, bio je 9 puta izabran za igrača utakmice, a i u ovoj sezoni je 6 puta bio izabran u momčad kola, što je dokaz da se radi o zaista odličnom igraču, koji je stekao priznanje u francuskim nogometnim krugovima.

No, u svojoj drugoj sezoni u Montpellieru, umjesto da napravi korak naprijed, Spahić je napravio dvije kardinalne pogreške - uprskao je stvar svojim ponašanjem, točnije nesportskim potezima udaranjem laktom protivničkih igrača oštetio je svoj klub, ali je najviše štete napravio sam sebi.

Ukupno je bio suspendiran 11 utakmica zbog toga što je 11. prosinca 2010. udario laktom napadača Bresta Nolana Rouxa i 19. ožujka 2011. napadača Lensa Issama Jemaau. Umjesto očekivanog odlaska u neki veći klub u ligama Petice, što je zaslužio svojim odličnim igrama, 'zbog svog ponašanja je završio na crnoj listi u Francuskoj jer njegov klub nije dobio konkretne ponude od velikih klubova', piše francuski dnevnik Midi Libre. 'Montpellier se želi riješiti Spahića, čije nas je ponašanje ponekad šokiralo, a za njega traži odštetu od 2 do 3 milijuna eura iako je došao besplatno bez odštete'.

Zašto Montpellier traži odštetu za njega iako je došao slobodan, a već je prošao 30 godina starosti kad klubovi najčešće ne traže velike odštete za svoje igrače?

- Ovu sezonu smo završili na slabom 14. mjestu jednim dijelom i zbog Spahićeve suspenzije. Da je on igrao redovito bili bismo među vodećih osam pa bismo dobili 2-3 milijuna eura od TV-prava više u odnosu na prihod osvojen za tek 14. mjesto, pa zbog toga tražimo odštetu za njega - prenosi riječi jednog neimenovanog čelnika Montpelliera dnevnik Midi Libre.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2011, 22:13

Arnelinho je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
Cartman je napisao/la:NAravno da Spahic nije top igrac. Srednja klasa. Njemu je prosjecan klub u top 5 ligama plafon. Ali moze puno bolje od Dinama. Sad njega dizat na nivo jednog Arsenala je smjesno, on vrlo cesto ispada totalno jer igra sa velikim rizikom, i uz to nije dovoljno brz da igra za jedan takav klub. Da ne pricam o disciplini.
Spahic je 2 miliona puta bolji stoper od svih Arsenalovih, tako da to sto si napisao nema nikakvog smisla, osim ovog dijela o disciplini.
Vermaelen,Djourou i Koscielny? :?
Ma pusti ga. Cuj milion puta bolji od Arsenalovih stopera. Koja izjava. Nisam siguran ni da je bolji od Squillacia. Jest da je dobio dosta kritike ove sezone, ali jedno je igrat u ekipi poput Montpelliera, a nesto drugo igrat u Arsenalu gdje ostajes kao jedan od dva ili tri igraca u odbrani, dok svi idu u napad. Ali zato i Spahic i ide u Dinamo, sta ce mu Arsenal bezveze kad je toliko dobar.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 23 jun 2011, 22:34

Haj Cartmane ne rise, Spa'a bi sad o'ma mog'o igrat u Unitedu, da 'oće :mrgreen:
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jun 2011, 22:48

Koji ce qurac i tamo.U Dinamu sizofrenicar ,u M.U pjano.kako god okrenes nayeb'o je.
I jos ne mjesajte njegov zivac sa kvalitetom.Sigurno je da ima mnogo vise drugog nego ono prvo.Ponekad mu onda lakat sam ''iskace''.
I neko spomenu Vermalena jel to onaj sto se Miske,Dzeko i co izivljavali nad njim i ekipom mu u Genku i Zenici.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jun 2011, 23:02

harishp je napisao/la:Koji ce qurac i tamo.U Dinamu sizofrenicar ,u M.U pjano.kako god okrenes nayeb'o je.
I jos ne mjesajte njegov zivac sa kvalitetom.Sigurno je da ima mnogo vise drugog nego ono prvo.Ponekad mu onda lakat sam ''iskace''.
I neko spomenu Vermalena jel to onaj sto se Miske,Dzeko i co izivljavali nad njim i ekipom mu u Genku i Zenici.
Na lijevom beku?
A to je danas jedan od najboljih štopera na svijetu. ;) Pitam se kako ga ne uvrću kroz EPL ili LP, više. Dosta je Buytena,kojekakvih. ;)
Uostalom, Vidić je loš štoper jer ga Messi izvuca k'o kurvu. :? Ne ide ti konstatacija nikak.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 jun 2011, 23:06

Ma malo mu fali da bude onaj pravi. Nije baš za dlaku, ali recimo za lakat. :mrgreen:

Šteta za njega samog, za repku manje, jer se to toliko ne osjeti, ali valjda je sam tako htio, sudbina, šta li je. :?
Vom Jäger zum Gejagten

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2011, 23:13

Thunderstruck je napisao/la:Haj Cartmane ne rise, Spa'a bi sad o'ma mog'o igrat u Unitedu, da 'oće :mrgreen:
Ma ja, sta ce onaj kloc Vidic. Mamic je njega davno odbio. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jun 2011, 23:21

Arnelinho je napisao/la:
harishp je napisao/la:Koji ce qurac i tamo.U Dinamu sizofrenicar ,u M.U pjano.kako god okrenes nayeb'o je.
Na lijevom beku?
A to je danas jedan od najboljih štopera na svijetu. ;) Pitam se kako ga ne uvrću kroz EPL ili LP, više. Dosta je Buytena,kojekakvih. ;)
Uostalom, Vidić je loš štoper jer ga Messi izvuca k'o kurvu. :? Ne ide ti konstatacija nikak.
Uvrcu zato druge,ovaj suti i pusi :mrgreen:
Vidic je dobar dok je u premier ligi.Ganci(nije satrovacki) a ni Estonci to pravilo ne yebu ni dva posto.
U vezi Messija ko je taj,cime se bavi. 8-)
P.S Fakat si majstor za off topica,Spahica ti ni za lijeka u citiranju. :roll:
Sto se Spahe tice,bumo videl kak to Spaha bum zavrsil.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 23 jun 2011, 23:22

geronimo je napisao/la:Ma malo mu fali da bude onaj pravi. Nije baš za dlaku, ali recimo za lakat. :mrgreen:

Šteta za njega samog, za repku manje, jer se to toliko ne osjeti, ali valjda je sam tako htio, sudbina, šta li je. :?
Sve je kriva vražja Katarina :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 23 jun 2011, 23:25

Ne znam Arnelinho zašto se uopšte raspravljaš sa tim likom, dovoljno je bilo pogledat šta kaže za Vermaelena da znaš s kakvim flopom pričaš. Sjećam se vremena kad je Squillaci bio ubjedljivo najbolji odbrambeni igrač u Francuskoj, bio je najbolji uz Crisa u Lyonu koji je pohar'o ligu, a danas je u Arsenalu zadnja rupa na sviralu. O kvalitetama ovih ostalih iz Arsenala da ne pričam, Spaha im ne može prismrdit. Iako sam bio za njegov dolazak uArsenal nekako mi je i drago da se to nije desilo jer teško da bi igrao pored Vermaelena, Kosa i Đure, a nama treba da Spaha igra što više.

Da Bih Barem ima dvojicu štopera poput Vermaelena, bilo bi to odlično. Za Emira se nadam da ostaje u Monpeljeu. :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jun 2011, 23:31

Belgija-BIH-2-4
BIH-Belgija 2-1
Umjesto Vermalena igrao @Bosko Buva.Vjerovatno zbog toga je bio kvar na trafo stanici.Stub odbrane otisao malo ulijevo.
Tema je Emir Spahic ili ti Spahic Emir a za Vermaludina,Vidica,Kosu,Celu,Dzuru i ostale tigrove ili lavove ima mjesta al malo nize na temama.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 23 jun 2011, 23:33, ukupno mijenjano 2 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 23 jun 2011, 23:32

harishp je napisao/la:Belgija-BIH-2-4
BIH-Belgija
Umjesto Vermalena igrao @Bosko Buva.vjerovatno zbog toga je bio kvar na trafo stanici.
Tema je Emir Spahic ili ti Spahic Emir a za Vermaludina,Vidica i ostale tigrove ili lavove ima mjesta al malo nize na temama.
Srbija - Estonija 1:3 jel ono bijaše ?

Je li to znači da je estonski pekar bolji odbrambeni od Vidića ili Subotića ? Samo to mi reci. Odgovori sa DA ili NE

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jun 2011, 23:36

Mora da je i kod njih bio kvar na trafo stanici. :mrgreen:
Inace Spahic je po zanimanju elektricar.Zato mu lakat malo naginje na stranu.
@spielfuhreru bolje i Katarina nego Nadalina. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 23 jun 2011, 23:44

harishp je napisao/la:@spielfuhreru bolje i Katarina nego Nadalina. :mrgreen:
Ma brate, ja kad sam je vidio ne bih Emiru hatorio ni da batali loptu skroz.. Žena je stroj strojeva..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 jun 2011, 00:12

Grcki Olimpijyakos bi bio odlican klub za Spahica,igrao bi Ligu prvaka..mada se ja potajno nadam da ce on otici u neki jaci klub iz lige petice...mada ne bi bila losa Grcka ili Turska liga,recimo Fener,Besiktas,Galata,ili Pao,Olimpiyakos..

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 jun 2011, 02:12

Samo totalni laik, i osoba koja ne prati fudbal moze reci da su stoperi tipa Vermaalen, Djouru, i Squillaci bolji od Emira Spahica,

To sto je Emir nediscipliniran, blago glup, i nadasve naseg mentaliteta je druga stvar, i ta stvar ga zestoko ****...a, sto se tice kvaliteta, moze nacrtat ove nabrojane jadnike.

Nema potrebe raspravljat o ovome, tu su likovi koji kobajagi gotive Arsenal, pa nesto naginju, a i oni koji hoce da privuku paznju, dok ima i onih kojima smeta kapiten reprezentacije drzave koju ne mogu smisliti, i navijaju za Branka Kockicu :).

BHFAN22
Kontakt:

Post Postao/la BHFAN22 » 24 jun 2011, 07:09

velez_mostar je napisao/la:Samo totalni laik, i osoba koja ne prati fudbal moze reci da su stoperi tipa Vermaalen, Djouru, i Squillaci bolji od Emira Spahica,

To sto je Emir nediscipliniran, blago glup, i nadasve naseg mentaliteta je druga stvar, i ta stvar ga zestoko ****...a, sto se tice kvaliteta, moze nacrtat ove nabrojane jadnike.

Nema potrebe raspravljat o ovome, tu su likovi koji kobajagi gotive Arsenal, pa nesto naginju, a i oni koji hoce da privuku paznju, dok ima i onih kojima smeta kapiten reprezentacije drzave koju ne mogu smisliti, i navijaju za Branka Kockicu :).
Mozda Squillaci nije a on nije nista bolji od Djouru-a i od Koscielny-a. Vermalen, da imalo malo vise srece sa povredama, je 100% bolji od njeg :!:
I Krv Svoju Za Bosnu Moju!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 jun 2011, 09:44

Ne navijam ja za Arsenal, al' Djourou i Vermaelen mu mogu biti profesori fudbala. Koscielny također nije loš, osim kada igra u tandemu sa Squilacijem (on je jedini slabiji od Spahića, u to sam ubijeđen). Jbt, diže se Spaha u nebeske visine, samo zato što je naš. Da je u rangu sa gore nabrojanim, sigurno bismo Spahu gledali u nekom većem evropskom klubu i ne bismo sada razbijali glavu time u kakvom će stanju dolaziti na reprezentativna okupljanja nakon treniranja u Dinamu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 24 jun 2011, 10:25

Fizicki i tehnicki veliki igrac. Profesionalno, disciplinski i karakterno = 0

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.