FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

xaviesta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la xaviesta » 21 jun 2011, 22:51

Kamerunac koji je stigao u Barcelonu preko fondacije Samuela Eto'a, Lionel Enguene Zacharie se pretvorio u najperspektvnijeg mladog veznjaka La Masije.

Priča Enguena kao nogometaša počinje na ulicama Bertoua, gdje je igrao sa svojom braćom, dok ga otac sa 7 godina nije odlučio upisati u klub, Effefa, da bi se počeo baviti nogometom.
Godinu kasnije pridružio se fondaciji Samuela Eto'a, četiri mjeseca prije nego je FC Barcelona odobrila njegovo pridruživanje La Masiji, nakon što su ga vidjeli na takmičenju mladih fudbalera u Aroni, odakle su u La Masiju stigli nogometaši kao Gael Atock i Armand Ella, koji trenutno nastupaju za Juvenil A.
Enguene je rođen 7.Januara 1996., a ove godine je prešao u Kadete B, FC Barcelone, ekipi koju je vodio do titule u Ligi, sa 13 golova i kao kapiten. Takođe je imao debi za Kadete A, i postigao i pogodak.
U prvoj ekipi, Enguene može igrati kako na poziciji Xavija, tako i na poziciji Inieste, mada njegova igra najviše podsjeća na Thiagovu. Vještine koje ga ističu su da je izuzetno snažan i jak u igri jedan na jedan. Igrač je koji može da destabilizira protivnika svojom kretnjom, svojim velikim korakom i sposobnostima kretanja prema naprijed. Ima lakoću postizanja golova i dolaska iz druge linije napada.

Dječaka, koji je došao sam u Barcelonu, posjećuju njegovi roditelji jednom godišnje zahvaljujući FC Barceloni. Biti udaljen od svojih roditelja i prijatelja je nešto što se ne može izbjeći, ali kako kaže njegov otac, ako sve bude radio dobro onda će biti nagrađen. Iako je njegovo ime Lionel, Enguene se ipak divi Xaviju i Iniesti, koje imitira da bi jednog dana ispunio svoj san, zaigrao za FC Barcelonu.
[youtube][/youtube]

wtf :o
Don't hate what you don't understand.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 jun 2011, 23:15

barca_87 je napisao/la:
Interista di cuore je napisao/la:Izgleda da je Jeffren odbio preci u Udinese ? Sad ce Barca vjerovatno morat dodat jos 5,6 miliona u kesu ako hoce Sanchu.

Valjda je City poslo ponudu od 40 miliona eura u kesu,al Sanchez bi radije u Barcu...
joj svi hoce da ostanu u barci i jeffren i bojan,,hajte djeco na posudbu bice vam bolje xD xD

pa gdje ce im biti bolje. ???
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 21 jun 2011, 23:23

xaviesta je napisao/la:Kamerunac koji je stigao u Barcelonu preko fondacije Samuela Eto'a, Lionel Enguene Zacharie se pretvorio u najperspektvnijeg mladog veznjaka La Masije.

Priča Enguena kao nogometaša počinje na ulicama Bertoua, gdje je igrao sa svojom braćom, dok ga otac sa 7 godina nije odlučio upisati u klub, Effefa, da bi se počeo baviti nogometom.
Godinu kasnije pridružio se fondaciji Samuela Eto'a, četiri mjeseca prije nego je FC Barcelona odobrila njegovo pridruživanje La Masiji, nakon što su ga vidjeli na takmičenju mladih fudbalera u Aroni, odakle su u La Masiju stigli nogometaši kao Gael Atock i Armand Ella, koji trenutno nastupaju za Juvenil A.
Enguene je rođen 7.Januara 1996., a ove godine je prešao u Kadete B, FC Barcelone, ekipi koju je vodio do titule u Ligi, sa 13 golova i kao kapiten. Takođe je imao debi za Kadete A, i postigao i pogodak.
U prvoj ekipi, Enguene može igrati kako na poziciji Xavija, tako i na poziciji Inieste, mada njegova igra najviše podsjeća na Thiagovu. Vještine koje ga ističu su da je izuzetno snažan i jak u igri jedan na jedan. Igrač je koji može da destabilizira protivnika svojom kretnjom, svojim velikim korakom i sposobnostima kretanja prema naprijed. Ima lakoću postizanja golova i dolaska iz druge linije napada.

Dječaka, koji je došao sam u Barcelonu, posjećuju njegovi roditelji jednom godišnje zahvaljujući FC Barceloni. Biti udaljen od svojih roditelja i prijatelja je nešto što se ne može izbjeći, ali kako kaže njegov otac, ako sve bude radio dobro onda će biti nagrađen. Iako je njegovo ime Lionel, Enguene se ipak divi Xaviju i Iniesti, koje imitira da bi jednog dana ispunio svoj san, zaigrao za FC Barcelonu.
[youtube][/youtube]

wtf :o

Jbt-e..ovaj ima sut,kako desnom tako i lijevom...svaka mu cast!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 jun 2011, 00:02

Winston Smith je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:kako ljudi ovdje godinama lupetaju gluposti oko dovodjenja ibrahimovica, da ga je klub platio 70 miliona, koja glupost kojoj nikad kraja

za ibrahimovica je interu placeno 45 miliona

to sto je vrijednost transfera 65 miliona, nije zato sto je barca toliko platila, nego sto je uracunato da eto vrijedi 20 miliona, nikad parca interu nije istresla tolike pare, to je cista glupost. eto je bio pred kraj ugovora, trazio je astronomski novi ugovor, pep je takodje zelio promjene u napadu, i zato je eto otisao, dok je jos nesto vrijedio i da se rastereti malo kasa.

milan ce za ibrahihimovica platiti 25 miliona, ako nije vec platio.

kad se sve izracuna, barca je izgubila na ibrahimovicu 20 miliona, a ne 65 ili 70 kako nam ovdje neki mudruju, to je prosta racunica, zato ne laprdajte ljudi vise o tome kad nemate pojma

moze se reci i da smo izgubili eta, mada to nije neki gubitak, covjek je odigrao nekoliko vrhunskih sezona u barci, bio se izgleda zasitio malo i on kluba i klub njega, bilo je vrijeme za promjene i to je to
Eto nek ti imas pojma. Kakve veze ima sto Barca nije isplatila tih 20miliona vise, to je bila Etoova stvarna trzisna vrijednost. U svakom izvjestaju finansijskog poslovanja kluba, taj ce se iznos u procesu kapitalizacije i amortizacije transfera voditi kao trosak. Nijedan klub na svijetu nece odmah prijaviti puni iznos isplacenog novca nego ce se igracu postepeno umanjivati vrijednost kroz trajanje njegovog ugovora. Dakle, u obzir se uzima i godisnja plata i eventualni bonusi sto sveukupno za Ibrahimovicev transfer za godinu dana iznosi oko 90m€. Ako se uzmu u obzir sve okolnosti oko ovog transfera (novac od Milana, prodaja Etoa, amortizacija vrijednosti i kupovina Ville) Barca je sa dovodjenjem i ekspresnom prodajom Ibrahimovica izgubila, finansijski analiticari su izracunali - ni manje ni vise nego 106m€. Ta cifra je oko cetvrtine godisnjih prihoda Barcelone, a u punom iznosu ce se prije ili poslije naci u knjigama i revizorskim izvjestajima.

Barcin problem zadnjih nekoliko godina su visoke plate igracima i osoblju kluba, preko 250m€ na godisnjem nivou! Cijena Barcinog uspjeha je takodjer nevjerovatna - za ostvarene uspjehe isplacuju oko 40-50m€ bonusa! To vam ga dodje, ispostavilo se, kao transfer budzet za ljetnji prijelazni rok. Sto je pomalo ironicno, Perez u Realu moze zadovoljno trljati ruke ovom sezonom - odigrao je sve moguce utakmice na Bernabeu koje su se mogle igrati u sezoni (igrace i Superkup na otvaranju nove sezone sto je jos nekih 3m€ samo od ulaznica), Real je dosao do samog kraja a igracima nije morao isplatiti cifru koju ce dati za Neymara. Paradoksalno je eto, da uprava Reala moze biti zadovoljna na neki nacin sto je Barcelona osvojila LP.

Ipak, svi krediti idu Rosellu za sredjivanje knjiga, jer je Laporta ostavio hrpu sranja - prilikom revizije, utvrdjeno je nekih dodatnih 80m€ rashoda koje neodgovorna uprava nije knjizila. Sad je ocito da je njegovo poslovanje bilo po nacelu "drzi vodu dok majstori odu" i tek se sad vidi da mu je Barca bila oruzje za sotvarivanje nekih politickih ambicija. "Vise od kluba"...
Sada pak imatu idealnu situaciju, uz novi ugovor sa Arapima imace nekih 30m€ godisnje o cemu Real moze jos uvijek sanjati te uz pametnu potrosnju, brzo bi trebali dovesti racune u red. Jest da je Rosell imao nekih nepopularnih mjera ali covjek ce vas izvuc iz dugova. Neka relevantna istrazivanja ukazuju da Barca zahvaljujuci recentnim uspjesima ima oko 60m navijaca u Evropi sto je duplo vise od Reala i to bi se moglo dalje odrazit na poslovanje kluba. Projekcija za ovu godinu je oko 450m€ prihoda sto ce biti "bara-bara" sa Realom i ubjedljivo vise od svih ostalih klubova. Barca je uzela vecu zaradu i u LP, sigurno im je dobrodosla El Clasico serija kao i Realu. Uz novi FFP pretpostaviti je da nece trositi previse na transfere, a kad smo vec kod toga - vas covjek je izracunao da ste skupo platili Sancheza i da vam je po onoj cijeni Rossi bio prihvatljiviji. Jos se treba vidjeti sta ce dalje biti sa pregovorima oko novog ugovora o TV pravima koje bi i Barcu i Real osjetno skratila na godisnjem nivou al to se ionako nece desit prije nego oba kluba dodju potpuno u red. Evo nekoliko linkova za dalje citanje...

http://estevecalzada.com/2011/06/21/%C2 ... de-futbol/

http://www.ptsport.tv/files/Ingresos_Re ... eSport.pdf
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... get-of-45m
http://www.****.com/fc-barcelona-ne ... a-camp-nou
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... ding-rules
Winstone, e svaka ti cast za ovaj post i ove linkove :!: ....otprilike sam i ja slicno planirao pisati, ali mi se nije dalo pošteno govoreci jer treba vremena.
Ovo bi trebali navijaci Barce (a i svaki ko prati Primera ligu) da procita, mislim koga ova tematika zanima.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 jun 2011, 02:47

http://hr.seebiz.eu/barcelona-u-godini- ... a/ar-5431/

radi ovog rossela gotivim samo :)),,samo nek vako se nastavi vracat dug,,naspram reala smo drama dobri ,,real ima bruto dugovanja 700 mill a neto 400 mill http://barsarealmadrid.com/2011/06/real-madrid-deuda/
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 22 jun 2011, 08:05

sajo10 je napisao/la:[youtube][/youtube]

Joj jesam se ismijo hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Preporucujem! :D

Zbog ovog gola, ja fakultet zavrsi! Motiv je cudo. :mrgreen:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2011, 10:18

A mnogi kraljevi crkli od muke :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 22 jun 2011, 11:24

Koga ćete dovesti u prijelaznom roku?
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

blaugrana4ever
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana4ever » 22 jun 2011, 13:21

Chelsea_CBH je napisao/la:Koga ćete dovesti u prijelaznom roku?
Imam informacije da bi nam Maletic mogao doc, a mislim da bi on bio pravo pojacanje, samo me strah, ako on dodje, da bi Pedro mogao izgubit mjesto u startnoj postavi :lol: :lol: :lol:

Edit: Spekulise se nesto i da bi Pandza mogao doc, jer nam skripi u zadnjoj liniji
Més que un club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 jun 2011, 16:37

price oko dugova kluba su prenapuhane, tj, dugovi postoje ali daleko od toga da mogu ugroziti normalno funkcionisanje kluba

neki je dan klupski ekonomista fino objasnio da se svi dugovi kluba otplacuju godisnje sa oko 35 miliona eura, nije naveo doduse koliko ce to trajati godina, al u principu svake godine toliko treba platiti i sve je ok

sto se tice slucaja ibrahimovic, prilicno je jasno, koliko smo ga platili, za koliko prodali, kolika mu je bila plata itd, etov odlazak nije bio nikakav gubitak itd

sad ako neko misli da jedan bigant kao sto je barcelona ne moze to placati to je druga stvar, bitno je samo da pametno posluje, da se ne dovode preskupi igraci koji ce imati astronomske plate itd, a to se sigurno nece ni desiti jer vec imamo izgradjen tim koje u narednih 5-6 godina trebaju mozda tek neka 2-3 mocna igraca, a mozda ni to nece trebati jer sjajne igrace dobijamo iz akademije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 22 jun 2011, 16:45

Duga ima,otkako je Rosell tu,on se polako vraca,stedi se na svemu mogucem.Ali i pored toga,Barca uvijek moze sebi priustiti na kupi barem jednog super igraca.Vec sam pisao o tome,kad je vec ovakva situacija,ovo se treba iskoristiti i poceti jos vise gledati na omladinski pogon,ima super igraca koji mogu puno napraviti u buducnosti,u Barci naravno.Sljedece godine je i salary cap cini mi se,tako da sve to vodi prema ovom sto pisem,La Masia.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 22 jun 2011, 16:45

Hallo SS.ba,

Koga zabole "djon" sto su Pike i Sacira u Jerusalemu posetili zid placa? :o Zar je to iole bitno za sport?!

P.S. Strasno kakva podmetacina od vesti.., jadno-sramno i bedno! :twisted:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 jun 2011, 16:57

nidjo_barca je napisao/la:Duga ima,otkako je Rosell tu,on se polako vraca,stedi se na svemu mogucem.Ali i pored toga,Barca uvijek moze sebi priustiti na kupi barem jednog super igraca.Vec sam pisao o tome,kad je vec ovakva situacija,ovo se treba iskoristiti i poceti jos vise gledati na omladinski pogon,ima super igraca koji mogu puno napraviti u buducnosti,u Barci naravno.Sljedece godine je i salary cap cini mi se,tako da sve to vodi prema ovom sto pisem,La Masia.

tako je nidjo, a tako se vec i radi, puno paznje obraca se na la masiu i skoro svake godine promovise se barem jedan ili dva vrhunska igraca

sto se tice potrebe za dovodjenjem skupih igraca, kad pogledamo nas tim u narednih nekih 5 godina igraci koji ce u penziju su samo puyol, abidal i xavi, dakle otprilike za njih ce i trebati adekvatne zamjene

e sad i za tu trojicu ne mora znaciti da se moraju dovoditi skupe zamjene, xavijev nasljednik ako bude pameti i srece bice tiago, dakle najjeftinije rjesenje, puyolov nasljednik mogao bi biti mozda recimo fontas, ali i ako ne, dovesti neka dva odbrambena igraca nije problem, najskuplji odbrambeni igraci ionako su dosta jeftiniji od veznjaka i napadaca, tako da ja u narednim godinama apsolutno ne vidim neku potrebu za velikom potrosnjom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 jun 2011, 17:01

Pošto nema ništa od dovođenja Cesca, predpostavljam da ce dovesti još jednog defanzivca ili ce se cak odluciti na određeni rizik pa da forsiraju Fontasa ili Muniesu - ni to nije loša ideja.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 22 jun 2011, 17:05

Romariooo je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Duga ima,otkako je Rosell tu,on se polako vraca,stedi se na svemu mogucem.Ali i pored toga,Barca uvijek moze sebi priustiti na kupi barem jednog super igraca.Vec sam pisao o tome,kad je vec ovakva situacija,ovo se treba iskoristiti i poceti jos vise gledati na omladinski pogon,ima super igraca koji mogu puno napraviti u buducnosti,u Barci naravno.Sljedece godine je i salary cap cini mi se,tako da sve to vodi prema ovom sto pisem,La Masia.

tako je nidjo, a tako se vec i radi, puno paznje obraca se na la masiu i skoro svake godine promovise se barem jedan ili dva vrhunska igraca

sto se tice potrebe za dovodjenjem skupih igraca, kad pogledamo nas tim u narednih nekih 5 godina igraci koji ce u penziju su samo puyol, abidal i xavi, dakle otprilike za njih ce i trebati adekvatne zamjene

e sad i za tu trojicu ne mora znaciti da se moraju dovoditi skupe zamjene, xavijev nasljednik ako bude pameti i srece bice tiago, dakle najjeftinije rjesenje, puyolov nasljednik mogao bi biti mozda recimo fontas, ali i ako ne, dovesti neka dva odbrambena igraca nije problem, najskuplji odbrambeni igraci ionako su dosta jeftiniji od veznjaka i napadaca, tako da ja u narednim godinama apsolutno ne vidim neku potrebu za velikom potrosnjom
Ma naravno,o tome pricam.Ovu ekipu koju Barca sad ima,to je taj kostur ekipe koji ce igrati i narednih godina.K'o sto kazes,Xavi,Abidal i Puyol su u 30tim,ostalo manje vise je mlado.La Masia je puna super-talentovanih igraca i to treba iskoristiti,posebno sad.Evo,ima odmah Thiago,baciti ga u igru,dati mu sto vise da igra,momak je strasan fakat.Ima i Fontas,Deulofeu,mada on sad treba za Barcu B tek da zaigra,pa ima dosta onih igraca iz Kameruna iz Eto'o fondacije,mada su oni jos mladi itd itd da ne nabrajam,puna La Masia.

Mandrak je napisao/la:Pošto nema ništa od dovođenja Cesca, predpostavljam da ce dovesti još jednog defanzivca ili ce se cak odluciti na određeni rizik pa da forsiraju Fontasa ili Muniesu - ni to nije loša ideja.
Potreban je jedan odbrambeni igrac,stoper ili lijevi bek,zavisi da li ce Abidal i dalje igrati beka ili ce ga prebaciti na stopera definitivno.Sad da li ce dovoditi nekog ili pokusati sa Fontasom npr. vidjet cemo.

Ko ne riskira,ne profitira.

Blaugrana

Mes Que Un Club

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 22 jun 2011, 18:28

Ovako,trazim par navijaca Barce,koji su spremni da mi pomognu u pravljenju fan site stranice za BiH,kao i odrzavanju iste..

ako ste zainteresovani posaljite mi PM,i tamo ce te dobiti vise informacija.hvala :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jun 2011, 18:31

alacious je napisao/la:Ovako,trazim par navijaca Barce,koji su spremni da mi pomognu u pravljenju fan site stranice za BiH,kao i odrzavanju iste..

ako ste zainteresovani posaljite mi PM,i tamo ce te dobiti vise informacija.hvala :D
Ima vec jedna vise nego uspjesna,tako da neznam jel ti potrebno novu da pravis
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 22 jun 2011, 18:34

miky_hz je napisao/la:
alacious je napisao/la:Ovako,trazim par navijaca Barce,koji su spremni da mi pomognu u pravljenju fan site stranice za BiH,kao i odrzavanju iste..

al' u tome i jeste problem..sto sam tarzio tu stranicu,al' nikako da nadjem fan site..pls daj mi link jbg-a on... :D

ako to bude to...nemam onda razloga pravit. :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 jun 2011, 18:36

Eto ti na PP :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 22 jun 2011, 18:36

alacious je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:

al' u tome i jeste problem..sto sam tarzio tu stranicu,al' nikako da nadjem fan site..pls daj mi link jbg-a on... :D

ako to bude to...nemam onda razloga pravit. :D
**** . com ;) i na fb su jaki isto ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.