FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 22 jun 2011, 12:37

boccaccio je napisao/la:Ne znamo kakav je Radonjic,dobio sam info da nije tako los,zvijezda definitivno nije.Ono sto mene raduje nije Radonjic vec pozicija u timu koju nasi traze.Ohrabruje me cinjenica da nasi traze jos jedno pojacanje u napadu,pa da li je to u vidu Radonjica ili nekog drugog necu da sudim,ali mi je drago sto nismo ostali na tome kako je napad sa Adilovicem rijeseno pitanje,znaci i pored Adilovica trazi se jos jedan napadac.To mi je drago.Juce sam napisao da je Jese zavrsena prica i da je otpao,medjutim danas mi se cini da je doslo do prokreta u dogovorima i navodno moze se jos uvijek desiti da nam on dodje.Ovaj put ne smijem da garantujem nista u vezi njega,bice sta bude :mrgreen:
Mslim da je klub trebao, da se postavi čvršće kada je njegov "dolazak" u pitanju. :roll:
Odužilo se to brate. :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 jun 2011, 12:47

Kuda ide plavi vlak ? Sigurno se mnogi od nas pitaju, a i mogu slobodno reći čude radu uprave. Treba ipak prije svega reći da se ipak njima treba odati počast za dosadašnji rad i trud, jer možemo se prisjetiti stanja u i oko kluba prije njihovog dolaska, tako da je ovo odlično. Ali navijači traže stalan pomak, ne žele stagnjiranja i zadovoljavanje osvajanjem trofeja u našoj skromnoj ligi, iako ni to baš tako lagan zadatak. O čemu se radi ? Mnogi od nas vjerovatno postavljaju pitanja zaašto se prodaju najbolji igrači pred ovako bitne utakmice ? Sjetimo se prošle godine i neslavnog susreta sa Hapoelom. Vjerovatno je bilo više efekata, dugo neigranje u Evropi, neiskustvo igrača, kvalitet protivnika... Ali ostavimo to po strani, ono čime treba da se bavimo je to zašto je uprava dopustila odlazak najboljih igrača nakon završene sezone u kojoj je ekipa zauzela prvu poziciju i bila u finalu Kupa BiH. Odlazak Bekrića, Bućana, Šimića... To su bili igrači koji su bili jedni od nositelja igre Željezničara, a vjerovatno i najbolji igrači. Postavlja se pitanje zašto je to uprava uradila ? Zar se nije mogao sačekati taj dvomeč pa da se igrači prodaju ako su već imali tu namjeru ? Doduše, Šimiću i Bućanu su ugovori istekli, ali su im se morali produžiti za razliku od nekih drugih igrača. Da li je upravi trebao novac za put ili nešto drugo, vjerovatno nećemo nikada saznati. Nažalost, ista situacija se ponavlja i ove godine, odlazi kapiten i najbolji golman lige, Šehić, opet za siću, ali opet više novca nego na što smo navikli. Da li se opet mogao sačekati taj dvomeč sa Šerifom ili čak ako bi prošli Moldavce od kojih pravimo bauk ?! Čudni su ciljevi uprave Željezničara ali i svih ostalih uprava ostalih klubova u Premijer Ligi BiH. Sve se svodi na to da se obezbijedi Evropa, pred početak Evropskih duela na prodavanje najboljih igrača, zatim blamaže u Evropi, sa rijetkim izuzecima koji naprave neki kratki bljesak, i zatim standardna priča da za formiranje jedne respektabilne Evropske ekipe treba vremena. Treba vremena, slažemo se, ali ovakvim pristupom, da se svake godine prodaju najbolji igrači i dovode novi, i to slobodni, koji su za 2-3 klase ispod onih što su došli, teško se šta može očekivati u Evropi, ali uvijek ostaje nada, pa ćemo se tako i dalje nadati u bolje dane Plavih sa Grbavice.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 jun 2011, 12:48

Ovaj mali Bukvic trebo bi biti pravo pojacanje, ima 20 godina gledo sam ga par puta za juniorsku i za OlimpiK, mada se nije nesto nabranio, al je mali zvijer.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 jun 2011, 12:52

boccaccio je napisao/la:Ne znamo kakav je Radonjic,dobio sam info da nije tako los,zvijezda definitivno nije.Ono sto mene raduje nije Radonjic vec pozicija u timu koju nasi traze.Ohrabruje me cinjenica da nasi traze jos jedno pojacanje u napadu,pa da li je to u vidu Radonjica ili nekog drugog necu da sudim,ali mi je drago sto nismo ostali na tome kako je napad sa Adilovicem rijeseno pitanje,znaci i pored Adilovica trazi se jos jedan napadac.To mi je drago.Juce sam napisao da je Jese zavrsena prica i da je otpao,medjutim danas mi se cini da je doslo do prokreta u dogovorima i navodno moze se jos uvijek desiti da nam on dodje.Ovaj put ne smijem da garantujem nista u vezi njega,bice sta bude :mrgreen:
Nasi valjda i golmana traze koliko sam uspio skontati,iz nase je lige uglavnom,ali sve je to tek u fazi uspostavljanja prvih kontakata...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 jun 2011, 12:54

ovaj Radonjic meni uopste ne izgleda lose! ja bih ga doveo ako vec ne mozemo naci nekog boljeg i atraktivnijeg igraca! igrao je za Partizan,nadavao se dosta golova tamo...u najboljim je godinama i mislim da bi nam mogao puno pomoci,sjetite se samo Mesanovica koji je sa 33-34 godne bio jedno vrijeme nas najbolji igrac! ako Radonjic niej skup i ako ce potpisati na 2 godine treba ga dovesti! naravno ako ne mozemo dovesti boljeg napadaca od njega!
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 22 jun 2011, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 jun 2011, 12:54

bistrikboy je napisao/la:
Nasi valjda i golmana traze koliko sam uspio skontati,iz nase je lige uglavnom,ali sve je to tek u fazi uspostavljanja prvih kontakata...
Da,nacuo sam nesto takvo,ali posto je sve to u povoju,glupo je uopste reci o kome se radi,ima vremena ;)
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 jun 2011, 12:55

Omaru Baljiću napukla vilica

Mladi napadač Željezničara Omar Baljić na sinoćnjem je treningu zadobio povredu vilice nakon duela sa timskim kolegom Eldinom Adilovićem.

Baljić je već doputovao u Sarajevo gdje će danas obaviti detaljne pretrage i utvrditi stepen ozbiljnosti ozljede nakon koje će se znati koji period će provesti van terena. Prema prvim prognozama radi se o napuknuću zbog kojeg bi talentovani fudbaler mogao propustiti dobar dio priprema za narednu sezonu.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 22 jun 2011, 12:55

Mladi napadač Željezničara Omar Baljić na sinoćnjem je treningu zadobio povredu vilice nakon duela sa timskim kolegom Eldinom Adilovićem.

Hoće Adilović da se nametne! :mrgreen:
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jun 2011, 12:56

Eto ispunila nam se želja, ništa od Radonjića :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 22 jun 2011, 13:02

"Fudbaleri Željezničara od nedjelje su na pripremama u Međugorju, a proteklih dana bilo je dosta prometno u Plavom taboru.

Nakon što su se izabranicima trenera Amara Osima priključili Juan Manuel Morales Martins i Stefan Barić, danas je pojavila informacija da je u Međugorje stigao i crnogorski „bombarder“ Srđan Radonjić.

Ipak, bivši napadač Partizana još uvijek nije u Hercegovini, što nam je potvrdio i Rusmir Cviko, tim menadžer Želje.

„Dobili smo informacije o Radonjiću i još jednom igraču iz Crne Gore, koji su nam ponuđeni, ali još uvijek nismo odlučili da li će oni doći“, rekao je Cviko.

Što se tiče igrača koji su na probi, stručni štab osvajača Kupa najzadovoljniji je igračem koji je stigao iz Srbije. Radi se o Danku Kenjiću (21 godina), bivšem igraču Zemuna , koji je ljevak i igra u veznom redu. Ipak, to ne znači da će Kenjić potpisati ugovor.

Ekspediciju Željezničara sinoć je posjetio i Ivica Osim, legenda sa Grbavice i aktuelni predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH."

Očito o ovom Radonjiću bezveze razglabamo, lik je samo ponuđen i to je to...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 22 jun 2011, 13:05

boccaccio je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Da,nacuo sam nesto takvo,ali posto je sve to u povoju,glupo je uopste reci o kome se radi,ima vremena ;)
radi li vama refresh na portalima? :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 jun 2011, 13:10

Osim

''Morales ? Dešnjak je. Barić ? I on je dešnjak je i brz je. Kenjić ? E on je ljevak. ''

Najjači Osim, u svom stilu, za Oslobođenje :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 jun 2011, 13:20

KB-TM87 je napisao/la:Kuda ide plavi vlak ? Sigurno se mnogi od nas pitaju, a i mogu slobodno reći čude radu uprave. Treba ipak prije svega reći da se ipak njima treba odati počast za dosadašnji rad i trud, jer možemo se prisjetiti stanja u i oko kluba prije njihovog dolaska, tako da je ovo odlično. Ali navijači traže stalan pomak, ne žele stagnjiranja i zadovoljavanje osvajanjem trofeja u našoj skromnoj ligi, iako ni to baš tako lagan zadatak. O čemu se radi ? Mnogi od nas vjerovatno postavljaju pitanja zaašto se prodaju najbolji igrači pred ovako bitne utakmice ? Sjetimo se prošle godine i neslavnog susreta sa Hapoelom. Vjerovatno je bilo više efekata, dugo neigranje u Evropi, neiskustvo igrača, kvalitet protivnika... Ali ostavimo to po strani, ono čime treba da se bavimo je to zašto je uprava dopustila odlazak najboljih igrača nakon završene sezone u kojoj je ekipa zauzela prvu poziciju i bila u finalu Kupa BiH. Odlazak Bekrića, Bućana, Šimića... To su bili igrači koji su bili jedni od nositelja igre Željezničara, a vjerovatno i najbolji igrači. Postavlja se pitanje zašto je to uprava uradila ? Zar se nije mogao sačekati taj dvomeč pa da se igrači prodaju ako su već imali tu namjeru ? Doduše, Šimiću i Bućanu su ugovori istekli, ali su im se morali produžiti za razliku od nekih drugih igrača. Da li je upravi trebao novac za put ili nešto drugo, vjerovatno nećemo nikada saznati. Nažalost, ista situacija se ponavlja i ove godine, odlazi kapiten i najbolji golman lige, Šehić, opet za siću, ali opet više novca nego na što smo navikli. Da li se opet mogao sačekati taj dvomeč sa Šerifom ili čak ako bi prošli Moldavce od kojih pravimo bauk ?! Čudni su ciljevi uprave Željezničara ali i svih ostalih uprava ostalih klubova u Premijer Ligi BiH. Sve se svodi na to da se obezbijedi Evropa, pred početak Evropskih duela na prodavanje najboljih igrača, zatim blamaže u Evropi, sa rijetkim izuzecima koji naprave neki kratki bljesak, i zatim standardna priča da za formiranje jedne respektabilne Evropske ekipe treba vremena. Treba vremena, slažemo se, ali ovakvim pristupom, da se svake godine prodaju najbolji igrači i dovode novi, i to slobodni, koji su za 2-3 klase ispod onih što su došli, teško se šta može očekivati u Evropi, ali uvijek ostaje nada, pa ćemo se tako i dalje nadati u bolje dane Plavih sa Grbavice.
Nema tu ništa moj prijatelju čudno, to je zasad naša realnost, svi osim možda Širokog još uvijek nemaju taj lukusz da odbijaju po miliona eura, pa ni manje. Pitanje je samo dal' te pare idu u saniranje dugova čime se ide ka financijskoj stabilnosti kluba i postavljaju temelji za neku bolju evropsku (kako je to popularno reći) budućnost kluba. Ako da, onda ne treba praviti halabuku, nego se strpiti.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 jun 2011, 13:23

[quote="Seyo_TM
radi li vama refresh na portalima? :mrgreen:[/quote]

Jok :mrgreen: ,nista ja ne vidim tu,mora da mi onda ne radi :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 22 jun 2011, 13:42

Meni nije jasno sto ljudi ne iznesu detalje ugovora se Sehicem, da se tacno zna koliko vrijedi transfer a ne da se ovako nagadja. Svugdje u svijetu je to normalno :roll:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 jun 2011, 13:45

zlaya_tm87 je napisao/la:Meni nije jasno sto ljudi ne iznesu detalje ugovora se Sehicem, da se tacno zna koliko vrijedi transfer a ne da se ovako nagadja. Svugdje u svijetu je to normalno :roll:
Pošto kod nas u državi ništa nije normalno, nemoj se bezveze nadati ;)
Jbg, tako je...

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 jun 2011, 13:58

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 jun 2011, 14:00

gavran je napisao/la:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/pro ... bach/59318

evo sanse za nas ;)
:lol: :lol: :lol:

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 22 jun 2011, 14:06

SLUŽBENO: "MALI MOURINHO" PREUZEO PLAVCE :o

:mrgreen:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 22 jun 2011, 14:07

gavran je napisao/la:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/pro ... bach/59318

evo sanse za nas ;)
Jesi li mislio da dodje u Zelju ili ? :lol:

P.S. Dje to zapelo oko transfera. Hoće Turci Bošnju da zajebu :mrgreen:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, bvsic, Hrasno15, Lekqqq1921 i 27 gostiju.