FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Bayern potpisao Vastića, dovodi još dva mladića
Toni Vastić, 18-godišnji sin bivšega austrijskog reprezentativca Ivice, novi je član minhenskog Bayerna, s kojim je prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor...
Rezultat je to desetodnevne probe na kojoj je mladi nogometaš impresionirao trenera druge momčadi bavarskog kluba, za koju će mladi austrijski napadač i igrati, Andriesa Jonkera.
Sin hrvatskog nogometaša koji je skupio 50 nastupa za Austriju dosad je bio član engleskog Blackburna, u kojem nije vidio perspektivu.
Bayern jačanje talentiranim nogometašima nastavlja japanskim veznjakom Takashijem Usamijem (19), koji će potpisati, za prvu ruku, posudbeni ugovor iz Gamba Osake.
Engleski dnevnik Daily Mail također piše da je bavarski klub dogovorio prelazak Dalea Jenningsa, 18-godišnjega krilnog napadača engleskog trećeligaša Tranmere Roversa, za kojeg će platiti 500.000 funti odštete.
Ove je sezone 170 centimetara visoki Jennings, kojeg u klubu vide kao moguću zamjenu za Francka Riberyja ili Arjena Robbena, proglašen najboljim mladim trećeligaškim (League 1) igračem.
KAd je u pitanju Jennings njegova prednost je sjajna brzina i kontrola lopte.Tehnika je na savršenom nivou.Bit će zanimljivo gledati u budućnosti Alabu,Cana,Vastića,Jenningsa,Usamija,Derflinger u dresu FC Hollywooda.
[youtube][/youtube]
Toni Vastić, 18-godišnji sin bivšega austrijskog reprezentativca Ivice, novi je član minhenskog Bayerna, s kojim je prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor...
Rezultat je to desetodnevne probe na kojoj je mladi nogometaš impresionirao trenera druge momčadi bavarskog kluba, za koju će mladi austrijski napadač i igrati, Andriesa Jonkera.
Sin hrvatskog nogometaša koji je skupio 50 nastupa za Austriju dosad je bio član engleskog Blackburna, u kojem nije vidio perspektivu.
Bayern jačanje talentiranim nogometašima nastavlja japanskim veznjakom Takashijem Usamijem (19), koji će potpisati, za prvu ruku, posudbeni ugovor iz Gamba Osake.
Engleski dnevnik Daily Mail također piše da je bavarski klub dogovorio prelazak Dalea Jenningsa, 18-godišnjega krilnog napadača engleskog trećeligaša Tranmere Roversa, za kojeg će platiti 500.000 funti odštete.
Ove je sezone 170 centimetara visoki Jennings, kojeg u klubu vide kao moguću zamjenu za Francka Riberyja ili Arjena Robbena, proglašen najboljim mladim trećeligaškim (League 1) igračem.
KAd je u pitanju Jennings njegova prednost je sjajna brzina i kontrola lopte.Tehnika je na savršenom nivou.Bit će zanimljivo gledati u budućnosti Alabu,Cana,Vastića,Jenningsa,Usamija,Derflinger u dresu FC Hollywooda.
[youtube][/youtube]
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Jennings i nije tako loš vidi se da ima štofa za Bayerna
, cijena prava sitinica.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- el-fighter
- Kontakt:
Izgleda da nam je skola malo oslabila, pa moram0o skupljat talente po svijetu.
I treba nam ovih mladih momaka koji ce za par godina blistati u prvoj ekipi i mozda na svojim ledjima iznijeti teret jedne nove generacije.

I treba nam ovih mladih momaka koji ce za par godina blistati u prvoj ekipi i mozda na svojim ledjima iznijeti teret jedne nove generacije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Nimalo jednostavan raspored. Morali bi imati furiozan start kao i dobru jesenju sezonu da bi u nastavku sezone mogli dopustiti sebi koju lošiju partiju. Većinom igramo doma sa ovim jačim, dok na drugoj strani imamo Wolfsburga, Schalkea i Stuttgarta. Sredina polusezone mi djeluje nekako najlakše, dok će sama završnica (zadnjih 5 kola) biti paprena.roy_makaay je napisao/la:Evo nam rasporeda za dolazeću sezonu.
1. Bayern - Gladbach
2. Wolfsburg - Bayern
3. Bayern - Hamburg
4. Lautern - Bayern
5. Bayern - Freiburg
6. Schalke - Bayern
7. Bayern - Leverkusen
8. Hoffenheim - Bayern
9. Bayern - Hertha
10. Hannover - Bayern
11. Bayern - Nürnberg
12. Augsburg - Bayern
13. Bayern - Dortmund
14. Mainz - Bayern
15. Bayern - Bremen
16. Stuttgart - Bayern
17. Bayern - Köln
Povezuju nas sa Gabrielom Militom, ako ovo sa Boatengom ne bude imalo dobru završnicu. Argentincu ugovor ističe naredne sezone i ne bi trebao puno koštati (nekih 6 mio).
Sem što su ovi u City-ju lupili žara cijenu za Jeromea, toliko dolaze i nedoumice zbog njegove povrede i veoma rijetkih nastupa na poziciji štopera.
Nikada nije sastavio više od 27 nastupa u jednoj sezoni, samo 18 puta je igrao centarhalfa od svojih 85 nastupa u BuLi.
Navodno je Alex još u igri, kao i Dante, koji bi vjerovatno bio posljednja solucija.
Vom Jäger zum Gejagten
- Centre forward
- Kontakt:
Nadam se da ce svanuti i taj dan kad cemo prestat da se zabavljamo ovim defanzivcima sto su u 2 pa mozda i u trecem planu u svojim klubovima tipa Millito, Alex neki tamo Boateng koji u Shitiju nije mog'o da se izbori
Iznenadite nas nekim VELIKIM j.ebaji ga

Iznenadite nas nekim VELIKIM j.ebaji ga
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Milito je dva puta veci kikser nego li Buyten,tako da se s njim ne biste ni blizu usrecili.Bolje vam je bacite tih 6 do 10 mil. na nekog mladog stopera,a ne na starce poput Milita ili Alexa 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- moustapha
- Kontakt:
Ono sto moraju uraditi, jeste da dovedu jednog sigurnog, pouzdanog stopera. Pored njega se mogu mjenjati ostali (Buyten, Breno, Badstuber). Najvaznije je da onaj kojeg kupimo bude pouzdan, komandant odbrane. S toga i ne cudi sto se Bayernu tesko odluciti za dovodjenje Boatenga, jer ima te probleme sa povredama. Ako cemo biti osudjeni da propusti 30-40% utakmica onda nista nismo dobili.
Trenutno nijedan od ovih igraca koji se dovode u kontekst Bayernovih pojacanja nisu previse imuni na povrede.
Trenutno nijedan od ovih igraca koji se dovode u kontekst Bayernovih pojacanja nisu previse imuni na povrede.
#divovi
@gero: gdje si vidio , čuo ovo za milita???to mi se nešto ne čini ozbiljno
njega ne bi volio u našim redovima, barem recimo od svih kandidata najmanje....boateng ima kvaliteta, mlad je, brzo bi se opet uklopio u bundesligu
što se alexa tiče on je dosta dobar stoper i mislim da bi bio solidno rješenje

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ni ja nikako nisam zadovoljan rasporedom utakmica, ponajvise zbog ovih nekoliko deribija koji ce uslijediti jedan iza drugog. Ponovo Stuttgart na samom kraju, ako se ne varam trecu sezonu za redom se to ponavlja. Uvijek su nam lezali i ovaj put bi trebalo biti tako.
Vrlo je vazno ono sto ce se desavati u samom startu. Ako tu krenemo u najboljem ritmu sezona bi mogla izgledati vrlo pogodno, ali ako se ponovi prosla ili pretprosla godina ne bi nikom od igraca bio u kozi.
Sto se tice pojacanja na poziciji stopera, toliko sam nerava izgubio prosle godine da bi mi bilo koji stoper predstavljao pojacanje. Jednostavno ne mogu se oteti dojmu da su nasi stoperi toliko propali u prosloj godini, tako da bi me bilo koji angazman visestruko obradov'o.

Vrlo je vazno ono sto ce se desavati u samom startu. Ako tu krenemo u najboljem ritmu sezona bi mogla izgledati vrlo pogodno, ali ako se ponovi prosla ili pretprosla godina ne bi nikom od igraca bio u kozi.
Sto se tice pojacanja na poziciji stopera, toliko sam nerava izgubio prosle godine da bi mi bilo koji stoper predstavljao pojacanje. Jednostavno ne mogu se oteti dojmu da su nasi stoperi toliko propali u prosloj godini, tako da bi me bilo koji angazman visestruko obradov'o.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Priča oko stopera postaje farsa.Svakim danom pojavi se novo smeće u medijima, a velike su šanse da mi za ove igrače uopšte nismo zainteresovani osim za Boatenga.I dilema je po koliko stopera idemo jer odlaskom Buytena nastaje rupa.Hoće li Breno dobiti šansu? Sva ova imena koja se spominju ne mogu biti pojačanja jer su to isluženi igrači.Dovoditi prelazno rješenje pa opet za godinu po novog štopera je znak da nemamo viziju.Inače sam ogorčen pojačanjima u BUndesligi.Najprofitabilnija liga na svijetu će ove godine sve su prilike potrošiti najmanje u zadnjih 4-5 godina iako većina klubova ostvaruje nezapamćen profit i sami prihodi lige su rekordni.Sjetite se da je prošle godine ostalo 140 mil eura neiskorištenih iako su na pojačanja bundesligaši potrošili 215.200.000 €.Ove godine ta cifra teško da će biti dosegnuta.Počinje mi se ovo škrtarenje gaditi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Jedino pravo riješenje na poziciji stopera bio bi Alex dok bi Boateng sa njim činio idealan par,Truba i Breno back up,,ovo za G.Milita neću ni komentarisati 

Izlazi sutra u SportBild-u.effe_sa je napisao/la:@gero: gdje si vidio , čuo ovo za milita???to mi se nešto ne čini ozbiljnonjega ne bi volio u našim redovima, barem recimo od svih kandidata najmanje....boateng ima kvaliteta, mlad je, brzo bi se opet uklopio u bundesligu
Treba nam biti jasno da na toj poziciji ne možemo doći do klasnog/top igrača. Davno smo završili priču oko Bundesligaških defanzivaca. Top-imena ne možemo dobiti, ide se na to da se nađe najbolje rješenje. Pošto je Boateng izuzetno mlad igrač, reprezentativac Njemačke, poznaje ligu, jezik...on bi po zamislima rukovodećeg kadra bio idealno rješenje. Barem u ovom momentu. Hoće li biti samo prelazno rješenje, to u ovom momentu možemo samo nagađati.Bei Bayern beschäftigt man sich inzwischen auch mit Alternativen. Neben Alex (29) vom FC chelsea sind die Münchener nach SportBild-Informationen an einem Spieler des Champions-League-Siegers FC Barcelona interessiert. Gabriel Milito (30) könnte die Probleme in der Defensive konstengünstiger lösen.
Der Innenverteidiger ist in der argentinischen Nationalelf gesetzt, bei Barcelona allerdings Reservist. Da sein Vertrag 2012 ausläuft, würde ihn Barcelona für rund sechs Millionen Euro abgeben.
Osim toga, cijena (koja se proteže po medijima) je zaista velika. Nema to veze sa škrtarenjem, nego neko nekog ovdje pokušava da oguli. Bayern bi tu išao do "razumne" cifre, ali i njih malo koleba to što sam već naveo u prethodnom postu.
Jedno je sigurno, nećemo dobiti željeni kadar u pretpostavljenom roku. Valjda će biti učinkovitiji kada se KHR vrati sa odmora.
Vom Jäger zum Gejagten
@gero: slažem se u potpunosti....top igraca na toj poziciji je gotovo nemoguce dobit, jedino da je bayern lud pa da baci kroz prozor 100 miliona eura.....boateng je solidno rješenje, kod njega je ista stvar kao kod rafinhe ako pokaže ono što zaista zna pravo je pojačanje....boateng mi je prije samog odlaska u man.city bio fantastican, sad jedino ako bi i imao sumnju to je što manje igra....ko je dobro pratio boatenga prije mislim da zna da ima velike kvalitete....ja sam ubijedjen da će na kraju jerome doći i da su alex i milito samo puka špekulacija...iako protiv alexa ne bi imao ništa protiv, a ovaj drugi je totalno ispao iz fazona i nikad čak nije ni napravio pravi proboj
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
vidim svasta se pise pa da i ja malo prozborim tacno je bajern ce pronaci alternativu u militu ako propadne operacija boateng .Vezano za milita milito jeste van forme i prve momcadi barcelone povrede jednostavno malo po malo uniste bez obzira sto sto je miltu 30 god. mislim da je on dozivio vec svoj vrhunac sa barcom i da je to to smatram da nebi puno pomogao bajernu to je vec potrosena roba i to bi bila promasena investicija.treba gledati na buducnost stvoriti jedan bedem odbrane baziran na mladim momcima za naredne godine pogledajte man utd.cist primjer.i onda da mozemo mirni biti narednih 5 pa mozda i vise.ako cemo gledati po meni kada bi bile zadnje opcije izmedju alexa obzirom da smo i za njega zainteresovani i milita ja bi uzeo prije alexa on je bar kako tako trenutacno bolji od milita.mislim da treba gledati na mladje igrace koji su obecavajuci za buducnosti ako se sada to ne uradi onda sljedece sezone jer pogledajte barcu zasto oni imaju ovoliko uspjeha pocevsi od 2006 pa nadalje do ove posljednje titule Lp zbog toga sto pola ekipe barce igra dugi niz godina zajedno i znaju se u bobu u svemu to je kljuc uspjeha to svi znaju i to je produktivno daje rezultate i uspjehe.
da li je glupost dati cytiju 20 miliona za boatenka i zavrsiti tu farsu,,ili uci u sezonu sa brenom i badtrubom....sta je veca glupost od to dvoje???? na kraju ja mislim da ce mo se mi tj uprava zadovoljiti sa buytenom ,brenom, holgerom i gustavom kao stoperima i da ce mo tako kroz sezonu ici racunajuci na Jupove sposobnosti defanzive.....ovo sto sam napisao izgleda nista-nisacim ali tako je i kod nas u Byaernu glede transfera....
VOLIM BAYERN
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kako jos nista shvatili. Stoper ce doci to je 100% sigurno, samo je pitanje ko ce biti taj sretnik?
Mnogo je igraca u opticaju, a niko ne iskljucuje mogucnost da se jos neka imena pojave. Prelazni rok jos nije poceo, tako da treba imati strpljenja glede ovog transfera, jer Bayernu je u cilju da dovedu sto boljeg igraca za kojeg ce cijena biti sto razumnija.
Mnogo je igraca u opticaju, a niko ne iskljucuje mogucnost da se jos neka imena pojave. Prelazni rok jos nije poceo, tako da treba imati strpljenja glede ovog transfera, jer Bayernu je u cilju da dovedu sto boljeg igraca za kojeg ce cijena biti sto razumnija.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Definitivno sam za tih 20 mil koji bi dali za Boatenga nego da gledam opet šarade Brena i Badstubera,,za odbranu tražimo igrače koji su skloni povredama i koji nisu u prvom planu svojih timova što je nerazumljivo , trebaju nam dva kvalitetna stopera i ne interesuje me odakle i koliko će ih platiti zar trebamo i ovu sezonu gubiti živce na Brena,Badstubera i ne daj bože Buytena....City je postavio cijenu za Jeroma i ako je to previše za Ulija i društvo neka produže dalje.isakovich je napisao/la:da li je glupost dati cytiju 20 miliona za boatenka i zavrsiti tu farsu,,ili uci u sezonu sa brenom i badtrubom....sta je veca glupost od to dvoje???? na kraju ja mislim da ce mo se mi tj uprava zadovoljiti sa buytenom ,brenom, holgerom i gustavom kao stoperima i da ce mo tako kroz sezonu ici racunajuci na Jupove sposobnosti defanzive.....ovo sto sam napisao izgleda nista-nisacim ali tako je i kod nas u Byaernu glede transfera....
Mojnete mi Brena dirat'. Brazilac je najperspektivniji stoper u današnjem svijetu fudbala. Očekujem da Jupp bude bolji psiholog od Gaala, te pomogne ovom "mladiću". Njega je kroz cijelu sezonu najviše kočila psiha, to se moglo lahko uočiti, isto kao što je i uočljiva brzina i snaga u duelima. "Lepi" je odličan, te shodno tome očekujem da njemu partnera nađu. Ako ne može Boateng, mada mi ni on neko posebno povjerenje ne ulijeva, radije ne bi nikog od ovih pomenutih. Niste ni svjesni koliko je naša odbrana dobila dolaskom Neuera, a i Rafinhe, ukoliko se ozbiljno pokaže. Neću se ljutiti, ako nam i ovakvi stoperi ostanu, i dalje imam povjerenje u iskusnog Buytena.
Možda bi mogli potražiti nešto u Realovoj avliji, nešto na provjerenom mjestu, onog Garraya. Višak im je, a jedan sasvim solidan igrač.
A Mariano će u sljedećoj sezoni rušiti rekord za rekordom.
Možda bi mogli potražiti nešto u Realovoj avliji, nešto na provjerenom mjestu, onog Garraya. Višak im je, a jedan sasvim solidan igrač.
A Mariano će u sljedećoj sezoni rušiti rekord za rekordom.

- Nail for Real
- Kontakt:
Garay je odlican igrac, ali on ce upast' u prvu nakon odlaska doktora Carvalha. Nista od njega. Scepajte tog Boatenga.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Saurman i još neki bi samo bacili 20 miliona eura ne razmisljajuci da će city što vrijeme bude odmicalo sigurno dobro spustit cijenu za boatenga....ja sam rekao da boateng ima potencijala, da je kvalitet znao i pokazat (za vrijeme dok je bio u hsv-u), ali niko nije lud da daje 20 miliona za igrača koji je toliko malo igrao prosle sezone, uz to bio povrijedjen, a još svakako boateng nije izgradio reputaciju toliko vrhunskog igraca pa da se sad samo izlijece s parama....u bayernu strpljivo čekaju, a i znaju da će se boateng najbolje uklopit u sistem, uz to je reprezentativac njemacke, a i mlad igrac koji u budućnost vrhunski još može postat
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.