spielführer_21 je napisao/la:@boccaccio
znam ja šta je fiksna cijena u ugovoru, ali i ti znaš šta se dešava kad ima više zainteresiranih koji žele određenog igrača. To se praktički pretvori u aukciju

Jedni nude veće obeštećenje, drugi viši postotak od iduće prodaje, itd.. Uz dobre predstave u EL, možda bi još zainteresiranih klubova bilo.. Ali da zaključimo tu priču, ja sam i s ovim transferom zadovoljan, vjerujem da će Šeha izrasti u sjajnog golmana i uskoro otići iz Mersina, zato mi je bitan postotak koji imamo od iduće prodaje jer je poznato da Turci znaju dobre pare uzeti za igrača..
Da,svakako,da u slucaju vise ponuda,ide i takva prica.Ako tri kluba nude 500 000 eura,i pojavi se cetvrti i ponudi vise,a sam igrac bude zadovoljan klubom i uslovima,onda mozemo tako reagovati.Ali moze se desiti i da u tom slucaju igrac bira,jer je obestecenje doslo na trazeni nivo i u tom slucaju se taj igrac ima pravo odluciti koji ce klub odabrati bez obzira sto neki drugi klub nudi vise.Takva je postavka da ko da trazeni iznos,to je uslov da igrac bude slobodan u izboru kao slobodan igrac otprilike.Pa mu neko iz Koreje ponudi cifru a nama duplo obestecenje ili recimo neko iz njemacke tacan iznos obestecenja.Igrac ima pravo da odluci gdje ce bez obzira na obestecenje jer je klub svakako dobio onaj minimum sto je trazio.
Isto tako ne mora imati nijednu ponudu,pa neko ponudi npr.300 000,a nasi mogu da pristanu,jer eto zele da prodaju igraca,ako vec ne mogu bolju cifru da izganjaju...
Izvinjavam se na off temi,ali nije toliko nevezana za nas.