Shvatam razocarenje navijaca i javnosti cjelokupnom situacijom, ali isto tako trebaju svi biti svjesni da je Radnicki godinama, skoro cijelu deceniju ,potapan i uvlacen u sve dublji ponor. Tesko je za jednu sezonu bilo izvuci ga iz blata i ponora, narocito kad se sagleda sve sto sam ranije napisao, a sto je istina i iza cega stojim.
Vec sam ranije spomenuo one koji su govorili "necu ja u upravu dok je taj i taj tamo". Tako isto, navodni ljubitelji kluba govore "necu ja na utakmice dok Radnicki igra sa selima".
Treba doci na utakmicu, platiti ulaznicu i podrzati, gledati i bodriti RADNICKI.
Poredjenja radi: Radio sam nocnu smjenu, pa sam nakon toga dosao kuci, istusirao se i pravac Zenica, na utakmicu BiH-Estonija (7-0). Nije mi palo na pamet da ne gledam i ne bodrim repku samo zato sto igra protiv slabe i neatraktivne Estonije

.
Samo zajedno mozemo nesto uraditi - individualno nema teorije iko da moze nesto vise uraditi. Fudbal je timski sport, a znamo da su navijaci uvijek dvanaesti igrac.
Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da se neke stvari u klubu mijenjaju nabolje. I da, bit ce pojacanja sigurno.
Ko je gledao zadnje dvije utakmice, kada su igrali juniori, mogao je vidjeti da medju tim omladincima ima dosta kvalitetnog kadra na koji ce se racunati u narednoj sezoni. Uz postojeci kadar dovoljna su jos 3-4 iskusna igraca i imamo ekipu.
Obecati ulazak u visi rang ne moze niko, ali mozemo i moramo pokusati...svi zajedno!
Dosta je vise tavorenja po seoskim krompiristima.