Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
- KB-TM87
- Kontakt:
Re: Smanjivanje Premijer lige
Smanjiti ligu na 12 klubova, povećati prenos utakmica, staviti četverokružni sistem. Ojačalo bi takmičenje, samim tim sponzori bi nudili više, dovesti strane sudije. A popis klubova: Željo, Sarajevo, Velež, Sloboda, Čelik, Borac, Jedinstvo, Široki, Zrinjski, Olimpic, Zvijezda, Rudar (Pr).
A druga liga da bude zajednička, kvalitet bi se strašno popravio.
A druga liga da bude zajednička, kvalitet bi se strašno popravio.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Smiješni ste. Nema popisa klubova na osnovu stare slave, ko zasluži, ulazi u ligu. Liga od 12 klubova bi bila idealna.
klasificiranje klubova (koji to sami nisu odabrali) u nacionalne tabore biće adekvatno nagrađivano.
čisto da ne bude nekih zabuna i pitanja "što ja?".
čisto da ne bude nekih zabuna i pitanja "što ja?".
Željo
Sarajevo
Borac
Velež
Čelik
Sloboda
Široki
Zrinjski
OlimpiC
Zvjezda
Sarajevo
Borac
Velež
Čelik
Sloboda
Široki
Zrinjski
OlimpiC
Zvjezda
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
- nostradamus
A evo pregledao sam i prijedloge za smanjenje.I stvarno ne znam po kojoj bi logici sada Travnik na primjer trebao pristati da ne igra ovu ligu,kada po svim rezultatima koje ima u istoj zasluzuje da je igra...Medju 12 sigurno...Neka racuna ko god kako hoce i doci ce do tog podatka...Nije to tako lako...
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
- KB-TM87
- Kontakt:
Travnjak može igrati samo 12 ligunostradamus je napisao/la:A evo pregledao sam i prijedloge za smanjenje.I stvarno ne znam po kojoj bi logici sada Travnik na primjer trebao pristati da ne igra ovu ligu,kada po svim rezultatima koje ima u istoj zasluzuje da je igra...Medju 12 sigurno...Neka racuna ko god kako hoce i doci ce do tog podatka...Nije to tako lako...
Željezničar - kult glavnog grada
nostradamus je napisao/la:A evo pregledao sam i prijedloge za smanjenje.I stvarno ne znam po kojoj bi logici sada Travnik na primjer trebao pristati da ne igra ovu ligu,kada po svim rezultatima koje ima u istoj zasluzuje da je igra...Medju 12 sigurno...Neka racuna ko god kako hoce i doci ce do tog podatka...Nije to tako lako...
Mesarski klub koji šteli utakmice ne može biti dio nove, moderne lige!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
- nostradamus
Pa kako onda pobjedi tvog Zelju kad je tako ,a tvoj voljeni klub ni jednom do sad nije pobjedio u Travniku......KB-TM87 je napisao/la:Travnjak može igrati samo 12 ligunostradamus je napisao/la:A evo pregledao sam i prijedloge za smanjenje.I stvarno ne znam po kojoj bi logici sada Travnik na primjer trebao pristati da ne igra ovu ligu,kada po svim rezultatima koje ima u istoj zasluzuje da je igra...Medju 12 sigurno...Neka racuna ko god kako hoce i doci ce do tog podatka...Nije to tako lako...
A da vi ste moderni
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Krajnji cilj treba i mora da bude liga od 10 klubova ali sistemski i postepeno i da se to realizuje u konacnici za 3-4 sezone... Najveca moguca glupost je pausalno odredjivanje ko treba da igra ko ne treba. Po meni prvi i najvazniji kriterij bi bio jako strog sistem licenciranja klubova i ko nema licencu nema mu igrati pa makar to bio Zeljo ili Sarajevo. Zatim normalno kao drugi kriterij , ko ispadne iz lige ispo je , pa ako je to Travnik , Zrinjski , Borac ... Ali rekonstrukcija i smanjivanje je neminovno iako skroz nerealno za nase uslove...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Ako bi bilo 10 timova u ligi travnik nebi bio tu. Nemoze klub sa 200 gledalica tako lako postojiti. Zato se smanjiva lige, klubove se skupu u vecim gradovima i navijaci se skupe tu.nostradamus je napisao/la:Pa kako onda pobjedi tvog Zelju kad je tako ,a tvoj voljeni klub ni jednom do sad nije pobjedio u Travniku......KB-TM87 je napisao/la:Travnjak može igrati samo 12 ligunostradamus je napisao/la:A evo pregledao sam i prijedloge za smanjenje.I stvarno ne znam po kojoj bi logici sada Travnik na primjer trebao pristati da ne igra ovu ligu,kada po svim rezultatima koje ima u istoj zasluzuje da je igra...Medju 12 sigurno...Neka racuna ko god kako hoce i doci ce do tog podatka...Nije to tako lako...
A da vi ste moderni![]()
![]()
Engleska ima 52 miliona gradavina a ima 20 kluba u Barclays Premier League. To znaci da svaki klub ima trziste/franchise na 52.000.000/20= 2.600.000 mogucni navijaca(franchise). A mi imamo 3.400.000/16= 212500 mogucni navijaca(franchise). Vidis i sam na NK Travnik dolazi 200 gledalica na utakmici nemoze to tako lako postojoti..
- nostradamus
Postavicu jedno pitanje navijacima Zelje.Nije prepucavanje i molim sve da ovo ne shvate tako.Grad Sarajevo ima 500000 ljudi ,Travnik 30000 otprilike.Je li neko zaista misli da je u tim uslovima veca posjeta na Grbavici ako je godisnji prosjek recimo 3000 nego u Travniku 400 gledalaca.Malo matematike molim,i svakom iole pametnom sve ce biti jasno.Nemojte neke zakljucke izvlaciti olako...
FK Željezničar Sarajevo, FK Sarajevo, NK Čelik Zenica, FK Sloboda Tuzla, FK Velež Mostar, NK Jedinstvo Bihać, HŠK Zrinjski Mostar, NK Široki Brijeg, FK Jedinstvo Brčko, FK Borac Banja Luka, FK Rudar Prijedor, FK Radnik Bijeljina.
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
kakve su to gluposti oko nabrajanja timova koji bi igrali ligu .. kakvo bolan Jedinstvo Brcko i ostale gluposti .. kakav Zeljo, kakav Zrinjski, kakav Borac .. ligu treba igrat 10 najjacih klubova u drzavi, a ne neki jer imaju kockicu na grbu, FK kao predznak il sto su par puta bili prvaci BiH il se pak nekad natjecali u prvoj ligi bivse nam drzave .. oni timovi koji budu te sezone na vrhu oni trebaju da igraju, ne pricajte gluposti, jer to je jedino opcija koju ce normalni ljud izglasat, nitko nece pocinjat ligu kao da je prva sezona pa da se slaze po nekom povijesnom i nacionalnom kljucu .. kad bi slagali PL po tom nacionalnom i povijesnom uspjehu onda bi trebalo preslozit i ove ostale lige, a s tim se nebi bas slozili oni koji ce NE PRAVEDNO nazadovat, nemojte bit smijesni .. savez nam jest los do bola, al nisu toliko glupi .. ako zelimo jacu ligu onda trebaju u toj ligi da igraju najjaci, a ne neki tamo 'odabrani'
Kako glupa prica.Kakva nacionalnost i ostale gluposti.Mislim znaju se svi klubovi kome pripadaju,da se ne lažemo!!!
Nek igraju najbolji a mislim da bi i uvjeti trebali predstavljati jedan od kriterija.Ne moze klub koji je duzan svakome jos taj dug i ne vraća biti u ligi.Neki koji navijače docekuju ispod kranova,na skelama,po obroncima i šljivicima ne mogu igrati najveći rang jedne države,pa ni BIH!!!Liga bi bila puno bolja,posjeta svakako ne moze biti manja od ove sada nikako.Neko zasićenje o kojem neki pricaju je smješno,ako voliš svoj klub nema zasićenja!!! I malo bi ove nase tv postaje trebale poraditi na praćenju ovih liga,gledam u HRV po cijeli dan utakmice,emisije i ostalo.Kod nas ako dovedu nekog trenera u studio misle da su napravili posao života.Valjda će biti bolje!!!

Kad ce se znat parovu u prvestvu ko,kad,sakim?
ja bih smanjio na 8 i onda nebi bilo namještanja utakmica jer bih se svako borio za Europu ili da ne ispadne a ispaldali bi zadnji a predzanji bi igrao doigravanje. svakako kažu da se u našoj ligi i previše nemještaju utakmice a u tom slučaju bi se to svelo na minimum. i onda nakon 5 godina vratiti na 10 pa tako redom ako bi bilo potrebe i na 16 18 pa i na 20. ali 8 klubova dovoljno.
Ja bi vala 6 stavio zadnja dva u drugu ligu, prva 4 u evropiBistrik je napisao/la:ja bih smanjio na 8 i onda nebi bilo namještanja utakmica jer bih se svako borio za Europu ili da ne ispadne a ispaldali bi zadnji a predzanji bi igrao doigravanje. svakako kažu da se u našoj ligi i previše nemještaju utakmice a u tom slučaju bi se to svelo na minimum. i onda nakon 5 godina vratiti na 10 pa tako redom ako bi bilo potrebe i na 16 18 pa i na 20. ali 8 klubova dovoljno.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Mislim da treba pričekati da se još malo srede stvari u Savezu što se tiče spletki, namještanja i svega ostalog pa onda smanjivati.
Who dares, wins !
Ja ne znam kakva se rasprava ovdje vodi? Nema tu ni po babi ni po stričevima..Nogometni savez ili ova prinudna uprava..ko li već..donese odluku da od sezone 2012/2013 krece liga sa 12 klubova, što automatski znači da u predstojećoj sezoni ispada 6 klubova.
Majka mu stara, može li kod nas ikad išta jednostavno??
Majka mu stara, može li kod nas ikad išta jednostavno??
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Giuseppe1, jurisicduska, Lik, mnon46, sakahuligana, Zigazaga i 38 gostiju.