Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dylan Dog
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Dylan Dog » 20 jun 2011, 04:43

Evo ljudi u cemu je problem:

Prije 10-tak dana mi je pocelo se pojavljivati da kad upalim comp odma mi se pojavi kao neki sken koji trazi viruse i kojeg ne mozes iskljucit,i tako par dana..

Medjutim,prekjucer je to prestalo,ali meni su nestali svi fajlovi koje sam imao,a na dekstop ne mogu da kliknem(recimo desni klik da podesim sliku) niti mogu da postavim neku ikonu na desktop.

Ima li ko kakvo objasnjene i savjet,uz naporuku da sam prilican laik za kompjutere :oops:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 20 jun 2011, 08:32

123456 je napisao/la:Da se i ja pozalim :mrgreen: nece da mi se otvori novi prozor kada kliknem na ono + gore.Jedina mogucnost da otvorim dva ili vise prozora je ako na nekoj stranici udjem na link koji otvara novi prozor.Ali kada idem na ovaj + nece da otvori novi prozor.....

slika

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pokusaj pritisnuti CTRL+T.

Ukoliko i to ne radi, skini novu verziju mozille: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/new/ (postoji valjda i verzija 5, ali posto nema na njihovoj oficijalnoj stranici, ja sam ti dao ovu verziju, a 4 i 5 se ionako ne razlikuju znacajnije :)).

Drugo rijesenje, drugi browser, ja preporucujem google chrome: http://www.google.com/chrome/intl/en/ma ... brand=CHKZ

Dylan Dog je napisao/la:Evo ljudi u cemu je problem:

Prije 10-tak dana mi je pocelo se pojavljivati da kad upalim comp odma mi se pojavi kao neki sken koji trazi viruse i kojeg ne mozes iskljucit,i tako par dana..

Medjutim,prekjucer je to prestalo,ali meni su nestali svi fajlovi koje sam imao,a na dekstop ne mogu da kliknem(recimo desni klik da podesim sliku) niti mogu da postavim neku ikonu na desktop.

Ima li ko kakvo objasnjene i savjet,uz naporuku da sam prilican laik za kompjutere :oops:
Objasnjenje veoma jednostavno, a zove se virus, ako skeniras antivirusom i ne pronadjes ga, tesko da ce ti sta osim formata pomoci, ukoliko nemas antivirus od mene preporuka je avira: http://download.cnet.com/Avira-AntiVir- ... 22935.html
Medjutim, pretpostavljam da je steta toliko velika, da ne vrijedi se zamarati sa ovim, te je format skoro pa neizbjezan.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 jun 2011, 11:40

Da li iko zna gdjer mogu da skinem "Windows 7 starter edition"...

Pokusav'o sam na guglu,al' nema pravih linkova

PLS!

Twinky
Kontakt:

Post Postao/la Twinky » 20 jun 2011, 12:05

alacious je napisao/la:Da li iko zna gdjer mogu da skinem "Windows 7 starter edition"...

PLS!

skines bilo koji win 7 i kad ga instaliras imas opciju da instaliras starter :mrgreen: :mrgreen:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 jun 2011, 12:48

Twinky je napisao/la:
alacious je napisao/la:Da li iko zna gdjer mogu da skinem "Windows 7 starter edition"...

PLS!

skines bilo koji win 7 i kad ga instaliras imas opciju da instaliras starter :mrgreen: :mrgreen:
?!

gdje to??

ja instaliro ultimate i home premium,i nigdje mi nije pisalo starter

Twinky
Kontakt:

Post Postao/la Twinky » 20 jun 2011, 13:11

slika

eto gdje :)

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 jun 2011, 13:15

Twinky je napisao/la:slika

eto gdje :)

to je kad imas sve windowse na jednom cd-u!

al' ja to neam

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 jun 2011, 14:05

ima patka jedna

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 jun 2011, 21:46

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima patka jedna

kakav ba sad patka? :D

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 21 jun 2011, 01:25

LudLo 4 je napisao/la:
LudLo 4 je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Slutim da je virus, ona najgora mraka "crv", koji se siri u sistemu i brise podatke. Nazalost, u takvim situacijama samo format pomaze.
ĆeMa je napisao/la:ma samo sve prebacis na D partijicu i opali po formatu :D ja tako radim cim nedje malo zapne :mrgreen:
Usao sam u pesu da snimim pa izasao i nesto mi ko bljesnulo nakon toga sve izbrisano,pa gdje naci te podakte da ih prebacim u D ? Znaci radi se snimljenim datotekama sad sam gledao ista stvar i sa NBA ,FIFA MANAGER,FIFA 11 ,PES,GTA IV sve sto je bilo snimljeno u igrama se dlt, i sad ja poceo ponovo pesa i ide sveo dlicno mogu snimiti al' jel mogu gdje naci ove podatek/doc/save fajlove sto su se izgubili ?
Ima li rjesenja za ovo sviju vam ? Jel mogu negdje naci "izgubljene" save datoteke ?
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 jun 2011, 09:54

ima jedna patka

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 21 jun 2011, 10:24

LudLo 4 je napisao/la:
Ima li rjesenja za ovo sviju vam ? Jel mogu negdje naci "izgubljene" save datoteke ?
otvori kompjuter pa trazi :lol:
Zadnja izmjena: DAVID VILLA, dana/u 21 jun 2011, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 jun 2011, 11:21

brisi to sto si rekao dok neko nije vidio, covjek trazi izbrisane datoteke a ti mu preporucujes program za brisanje :mrgreen:

vidi u recycle binu, a i ima neki program sto mozes vratiti izgubljene stvari, ne sjecam se kako se zove

a sto se tice programa za brisanje, najbolji je Your Uninstaller, brise i iz registrija, tako da se ne bojis da ti nece sve izbrisati

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 21 jun 2011, 11:29

QUARESMA 18<<< je napisao/la:brisi to sto si rekao dok neko nije vidio, covjek trazi izbrisane datoteke a ti mu preporucujes program za brisanje :mrgreen:

vidi u recycle binu, a i ima neki program sto mozes vratiti izgubljene stvari, ne sjecam se kako se zove

a sto se tice programa za brisanje, najbolji je Your Uninstaller, brise i iz registrija, tako da se ne bojis da ti nece sve izbrisati

jbg, zezno sam se :lol: :mrgreen: :lol: :)

@ludilo sta ti fali ponovo sve instalirat to ti je cas posla :mrgreen: :D
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 jun 2011, 12:29

nisu to igrice i sta ti ja znam, to su datoteke, to se ne moze instalirati, stvari njegove PA OPET TI :mrgreen:

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 21 jun 2011, 13:20

QUARESMA 18<<< je napisao/la:nisu to igrice i sta ti ja znam, to su datoteke, to se ne moze instalirati, stvari njegove PA OPET TI :mrgreen:
znam to :D ,al ako mu se izbrisala koja igrica nek je ponovo snimi :D "ista stvar i sa NBA ,FIFA MANAGER,FIFA 11 ,PES,GTA IV sve sto je bilo snimljeno u igrama se dlt" na ovo sam mislio ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 21 jun 2011, 14:18

Ma snimljene datoteke mi se izbirsale znaci sve i jedna sa igrica,onaj SAVE FILE.Isto ko da mi se refresovao komp dok sam pokusao snimiti na pesu11 i onda od jednom nema nijedne datoteke,ne vjerujem da su u "KANTI" ,zar je moguce da nema strucnjaka za ovo :|
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 jun 2011, 14:41

LudLo 4 je napisao/la:Ma snimljene datoteke mi se izbirsale znaci sve i jedna sa igrica,onaj SAVE FILE.Isto ko da mi se refresovao komp dok sam pokusao snimiti na pesu11 i onda od jednom nema nijedne datoteke,ne vjerujem da su u "KANTI" ,zar je moguce da nema strucnjaka za ovo :|
ma hajde bolan, udri brigu na veselje, opali jos format, pa se do kraja dokrajci :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 21 jun 2011, 15:34

LudLo 4 je napisao/la:Ma snimljene datoteke mi se izbirsale znaci sve i jedna sa igrica,onaj SAVE FILE.Isto ko da mi se refresovao komp dok sam pokusao snimiti na pesu11 i onda od jednom nema nijedne datoteke,ne vjerujem da su u "KANTI" ,zar je moguce da nema strucnjaka za ovo :|
Postoje forenzicki programi koji ti mogu vratiti fajlove i kad mislis da si sve izbriso. Cak i nakon formata(onog quick), datoteke se mogu rekonstruisati. Naravno, za to treba malo vise strpljenja i poznavanja rada racunara.

Mozda bi bolje bilo da detaljnije objasnis kako si ostao bez file-ova. Racunar je masina i nista se sa njim ne desava slucajno, mora postojati neka radnja koja je sve to prouzrokovala. Podaci se ne brisu sami od sebe!

Ako koristis Windows 7, file sa snimljenim igrama bi se trebao nalaziti u "C:/Users/[tvoje ime]/Saved Games."
#divovi

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 jun 2011, 18:42

mozda mu hdd umire polako ako je nestalo samo od sebe

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.