Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

GunnerS
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la GunnerS » 18 jun 2011, 20:32

CollegeGunner je napisao/la:Rosicky navodno prima 70.000 funti sedmicno. Ako se uzme u obzir da jedan RvP prima samo deset hiljada vise, a da nas najplaceniji igrac ima platu od 110.000 to je itekako ozbiljan problem, jer Tomas spada medju najplacenije igrace kluba. Ako je njegov jedini zadatak da pomaze mladjim igracima, zar nije bolje dovesti jednog Vieru ili Piresa na pay as you play ugovoru, nego davati tolike pare Tomasu?!
Da se razumijemo, ja volim Tomasa ko i svakog naseg igraca, al on jednostavno nema vise sta ponuditi Arsenalu.
Znaš šta, ovdje izgleda ako se ne slažeš sa njima odmah ne valjaš. Ja ništa nisam rekao protiv Rosickyog, stvarno mi je drag igrač al' njegovo vrijeme u Arsenalu je prošlo. Pa ljudi zar vi ne shvatate da Arsenal nije ništa 6 godina osvojio ?! Razlog, pa tanka klupa a na toj klupi il' na terenu je trebao biti i Rosicky al iz godine u godinu s povredama se muči. Neosporan je njegov kvalitet al ako će nakon svakog starta se povrijedit onda nek ide u Bungesligu i tamo hara, ja mu to od srca želim.
@Arnelinho, da ti vidiš kako ja igram na FM-u ti bi se začudio ;) Vjeruj mi ja ne želim zvijezde nego igrače koji će IGRAT i koji će dat srce za Arsenal, a Rosyckom je falilo ovog prvog, i to u velikoj mjeri. Pa ljudi 70.000 funit mjesečno, nije mala stvar. Zar nije za taj ugovor pametnije dovest jednog Hazarda ili Falcao ili Sambu ili... Tamo gdje nam škripi. Al dobro, neka nama Rosickog i Diaby-a i Denilsona i takvih pa nećemo vidjet još godinama titulu. Da se ne uvrijede gospoda Rosicki je u ovoj kategoriji jer ništa nije doprinjeo Arsenalu kao ni ova dvojica kloceva.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 jun 2011, 21:04

Arnelinho je napisao/la:@GunnerS: idi igraj managera, pa dovodi zvijezde u Arsenal. Tam Arsenal ima svakako para da dovede dvadeset novih. :roll:
Rosicky će ostati i to je jako dobro za Arsenal. I on uopće nije starter. A ne znam kako vi manageri zamišljate da se igra? Sa 22 wc igrača? Da, baš će neko sjediti na klupi,a biti zvijezda. Sa mladjim igračima? Aha, pa i oni bi da se razvijaju. Sa 22 igrača približne kvalitete starterima Arsenala? Sistem rotacije igrača ubija klub, ne moraš biti prepametan da znaš da kad non-stop rotiraš igrače ode sve helać. Stvarno vas ne kontam!? :roll: Ko bi sjedio na klupi? :roll:
Sto se tice toga @Monoloze,samo da vidis kakvu sam samo od Newcastle-a masineriju napravio na FM-u ,prva sezona a borim se za CL,imam 6-7 bodova manje od Uniteda koji je 1. :mrgreen:
p.s.Sorry za off....

PROPALI TALENTI IDITE IZ ARSENALA !!! :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 jun 2011, 21:21

AllGunsBlazing je napisao/la: @Bosco Po cemu je to Frimpong prosjecan igrac? Sa 18 godina razvaljivati na pripremnim utakmicama jednog kluba poput Arsenala je sve, osim prosjeka..
Odgovorio ti je već onaj ;) , razvaljivo u pripremnim utakmicama protiv Barneta, Boreham Wooda, nekog mađarskog polukluba i austrijskog četvrtoligaša. Te utakmice bi i Adilović razvaljiv'o. :lol:

A sad bi ljudi prodali Rosu i onda će za 3 mjeseca kukati kako nemamo iskusnih igrača, kako niko ne zna stat na loptu, kako nemamo nekog na klupi koji može dat odličan zadnji pas, kako nemamo na klupi nekog koji jednim potezom može riješit tekmu, kako nemamo nekog koji će uć' među balavurdiju i smirit igru. Ili možda sve to imamo u Diabyu, Denilsonu i Frimpongu. :?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 jun 2011, 21:31

Bosco je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la: @Bosco Po cemu je to Frimpong prosjecan igrac? Sa 18 godina razvaljivati na pripremnim utakmicama jednog kluba poput Arsenala je sve, osim prosjeka..
Odgovorio ti je već onaj ;) , razvaljivo u pripremnim utakmicama protiv Barneta, Boreham Wooda, nekog mađarskog polukluba i austrijskog četvrtoligaša. Te utakmice bi i Adilović razvaljiv'o. :lol:

A sad bi ljudi prodali Rosu i onda će za 3 mjeseca kukati kako nemamo iskusnih igrača, kako niko ne zna stat na loptu, kako nemamo nekog na klupi koji može dat odličan zadnji pas, kako nemamo na klupi nekog koji jednim potezom može riješit tekmu, kako nemamo nekog koji će uć' među balavurdiju i smirit igru. Ili možda sve to imamo u Diabyu, Denilsonu i Frimpongu. :?
Prvo : kako to da ostali igraci nisu dominirali protiv istih??? Znaci momak nije prosjek on je dobar, i dominirati ce aBd..
Drugo jel su to sve kvalitete Rosickog :lol: :lol: :lol: ??
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 jun 2011, 21:51

Ja se više ne želim raspravljati oko Rosickya. Što sam im'o rek'o sam. Onom što govori da je Rosicky pod ugovorom od 75 000 funti, molim dokaz/agrument/citat/članak, bilo šta, samo da se uvjerim da ne lupaš napamet.Kad si vevć toliko siguran.

Rosicky može puno toga dati bilo kome, pa i Arsenalu, uostalom, Nasri,Arshavin i Theo su prva tri izbora za krila,drugog napadača i prednjeg veznog.
Da se sudi po tim kriterijima, trebalo bi i Thea prodati, ta non-stop je ozljedjen,Van Persie isto, šta će nam, Vermaelen i Djourou takodje, jer su izbivali po godinu dana,Ramseya i Cesca,Samira itd.(nisu svjetska klasa,osim možda RvP-a koji drži iole konstantu)
Svi oni su non-stop povrijedjeni i svi su se ku'čili (osim Vermaelena),da će ovo ono...a nisu ništa. Prosjek, možda ne jednu tekmu, al' ukupno u sezoni-prosjek.

Rosicky nikad riječi nije rekao, pa je opet višak. Izgleda da je kriterij koliko prostor u medijima zauzimaš, a ne kvalitet igrača,iako si neko ko krpa sve rupe, gdje god koja nastane. To su ,u Arsenalu, na moju žalost, Rosicky i Eboue.

Da ne trabunjam bespotrebno, Arsenal zainteresovan za Juarda iz Schalkea. ;) AMF i oba krila.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 jun 2011, 21:55

Ko tačno nije dominirao, pogledaj samo kojim rezultatima su završene te utakmice i vidjet ćeš sve, a prvotimci igrali samo da steknu osjećaj opet nakon dva mjeseca pauze i opet derali ovu sirotinju.

Što se tiče kvaliteta Rosickyog ima ih on daleko više, ali dovoljno je npr vidjet samo te koje sam nabrojao i da vidiš kakav je to igrač u odnosu na parmaka Diabya koji je skoro pa uvijek standardan kad je zdrav. Jedini kvalitet koji ide na Diabyevu stranu je njegov dribling, ali šteta što uvijek nakon što naniza dvojicu pomisli da je Diego Armando pa krene dalje i izgubi loptu. I tako više puta po utakmici. A još jedna stvar mi nikako nije jasna, al' ono baš. Stalno kukate (i ja sam u toj skupini da se razumijemo) da se igrači dovoljno ne trude, da im nije stalo, da nisu rastrčani i onda stavljate Rosu u istu rečenicu sa parmakom, Denilsonom, borbenim i neumornim Andreyem i ostalim balerinama. Pa ko je tu lud? A i jako mi je drago što se brinete za Arsenalovu buducnost pa tako se žalite na Rosinu platu. Ko da ga vi plaćate. I podatak o njegovoj plaći nije tačan, nedavno pročitah da zarađuje za 20 000 manje nego što ste naveli, samo se ne mogu sjetit gdje. Ali hej to nije ni bitno, kad debil Debilson zarađuje 40 000 onda Nasri zasluzuje 290 000, a Rosicky barem 100 000. Fabregasa da ne spominjemo.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 jun 2011, 22:18

@Bosco care, ne zaboravi, niko ovdje ne poredi jednog Rosickyog i Diaby, a Bogam' ne sa Denilsonom. Ja govorim samo da Rosicky više ne može pružit partije koje bi bile dovoljne da Arsenalu pomognu. Pa ako je tako, hajde da vratimo i Piresa i Vieru i Henry-a itd itd... Al dobro, što se mene tiče, najviše bi volio kada bi zajedno sa Robertom vodio mladi tim i bio im uzor jer to njih dvojica sigurno jesu.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 jun 2011, 22:21

Može Rosicky itekako još pomoć Arsenalu, jako je dobra stvar imati tako zahvalnog igrača u rotaciji. Što Arnelinho reče on i Eboue, dva igrača koja su totalno dobra i koji krpe apsolutno sve pozicije u timu, pogotovo Eboue, a još kad se uzme u obzir da Rosa čak ni ne igra svoju poziciju u Arsenalu onda stekneš utisak da nije baš ni do njega.

Čini se da Nasri ostaje, ali brine me mogućnost da ode Clichy. I on je jedan od onih jako zahvalnih igrača i bila bi prava šteta da ga izgubimo.

Edit: Ni mena se više neda na ovu temu, mislim da sam dao dobre odgovore na vaše konstatacije i pitanja i ja cu samo dodat da je Arnelinho u svom zadnjem postu sve objasnio.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 jun 2011, 23:10

Eboue svakako po meni treba ostat. Veoma dobar igrač i veoma veoma zahvalan. Rosicky što se mene tiče sve naj njemu u životu al da se mene pita ja bih ga čuvao max godinu dana i tad noga.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 18 jun 2011, 23:16

Nemojte biti smijesni i pricati o Rosickom on je ionako igrac za klupe zahvalan iskusan, na vrhuncu forme bio je svjetska klasa on nece otici i tu je za rotacije i on, Arshavin, Diaby ce ostati. Diaby ima fenomenalnu tehniku ima snagu i visinu i ako ne bude ozlijeda bice bitna karika naseg veznog reda, Arshavin je svjetska klasa imao je uzasnu sezonu a opet je imao statistiku bolju od razvikanih zvijezdica prije svega engleskih nekakvi Modrici i Balei, Hendersoni i ostali popuproizvodi su na nekim cijenama a Arshavin je za njih bog fudbala.
Dio Arsenala

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 19 jun 2011, 01:09

E Paja uyebes i ti, cuj Arshavin za Balea i Modrica bog fudbala. :lol: :lol:
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 19 jun 2011, 01:16

Jedva cekam da pocne pred sezona i da vidim taj rooster, uz neko solidno pojacanje i srecu sa ozlijedama i sudjenjem uvjeren sam da smo visestruko kvalitetniji od svih ekipa na planeti.

Naravno da jeste, ti poluproizvodi iz Totenhema rusu nisu ni do koljena.
Dio Arsenala

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 19 jun 2011, 01:21

Na mladjima svijet ostaje :D Dobar je Arshavin, bio. Mislim da je njegovo gotovo :D
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jun 2011, 03:16

Jimmy from the hood je napisao/la:Na mladjima svijet ostaje :D Dobar je Arshavin, bio. Mislim da je njegovo gotovo :D
Pa i nije, ozb. Andrej je prole sezone bio indisponiran, malo ga ima pa ga onda nema mjesecima pa opet tako, mislim da Andrej može još jednu sezonu odigrat na vrhunskom nivou pa onda nek ide nazad kući.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 jun 2011, 11:34

GunnerS je napisao/la:
Jimmy from the hood je napisao/la:Na mladjima svijet ostaje :D Dobar je Arshavin, bio. Mislim da je njegovo gotovo :D
Pa i nije, ozb. Andrej je prole sezone bio indisponiran, malo ga ima pa ga onda nema mjesecima pa opet tako, mislim da Andrej može još jednu sezonu odigrat na vrhunskom nivou pa onda nek ide nazad kući.
A vidi Shava i u onakvoj formi imao 10 golova i 18 asistencija, a Bale imao 12 i 3 asistencije.. Ako Shava bude i malo bolji nego prosle sezone, sta je onda Bale naspram njeg??? :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jun 2011, 12:15

Imao jest toliko govolva i asistencija al mogao je imati još duplo toliko i jednog i drugog koliko je lopti i šansi uropastio ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 jun 2011, 14:12

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 96,00.html

Uzmite više ovog Sambu kad vam se sam igrač servira k'o na tacni. :mrgreen: Rekoh da je yebenica doći do njega zbog odlaska Jonesa, al' ne i nemoguće. Nadam se da će na kraju Wenger uspjeti dovesti ovog defanzivca koji bi u mnogo čemu unaprijedio igru Arsenala (barem kada su prekidi u pitanju). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jun 2011, 15:11

TO sigurno i nadma se da će ga dovest :)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 jun 2011, 17:57

"AS" pise da je Arsenalu postao interesantan Juan Manuel Jurado iz Salkea.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jun 2011, 20:09

Tribalian je napisao/la:"AS" pise da je Arsenalu postao interesantan Juan Manuel Jurado iz Salkea.
Ti baš voliš čitat te žute novine, odnosno trač novine ?!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Gunner4 i 3 gosta.