Olimpik Sarajevo

maistor_mo
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la maistor_mo » 04 jul 2009, 12:21

ma jučer, na tekmi Zrinjski-olimpik, golman Olimpika s brojem 12 pjeva s nama "**** te sarajevo"
BLISTAJ U IGRI KO MOSTARSKO SUNCE, ZA TEBE KUCA HERCEG-BOSNE SRCE!
SAMO JAKO, SAMO DESNO!!

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 04 jul 2009, 13:21

Vjerovatno se radi o Adiloviću golmanu koji je nekada davno nastupao za klub sa grbavice

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 04 jul 2009, 13:57

maistor_mo je napisao/la:tko vam je onaj golman s brojem 12?? mi bezze pjevamo "**** te sarajevo" kad i on se zada i počne pjevat :D :D
golmane, pišaš li u kući tako oko kuće :D :D
Komleksasi i vi,a i on seljacic branio za selju,igraju svinjski i olimpik a vi psujete Sarajevo :oops: ,kompleks je cudo,robijasi,fukare,ultrasi,strumfovi sve su to isti jadovi :evil: ,SAMI PROTIV SVIH HZ 87 ;)

maistor_mo
Kontakt:

Post Postao/la maistor_mo » 04 jul 2009, 14:01

to je bila zajbancija i to nije bilo upućeno fk torpedu nego gradu sarajevu 8-)
BLISTAJ U IGRI KO MOSTARSKO SUNCE, ZA TEBE KUCA HERCEG-BOSNE SRCE!
SAMO JAKO, SAMO DESNO!!

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 04 jul 2009, 14:13

maistor_mo je napisao/la:to je bila zajbancija i to nije bilo upućeno fk torpedu nego gradu sarajevu 8-)
Kompleks je cudo :roll: Eki fk torpedo,idi prati taj tvoj svinjski :lol:

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 04 jul 2009, 15:33

ultra@rajvosa je napisao/la:
maistor_mo je napisao/la:tko vam je onaj golman s brojem 12?? mi bezze pjevamo "**** te sarajevo" kad i on se zada i počne pjevat :D :D
Komleksasi i vi,a i on seljacic branio za selju,igraju svinjski i olimpik a vi psujete Sarajevo :oops: ,kompleks je cudo,robijasi,fukare,ultrasi,strumfovi sve su to isti jadovi :evil: ,SAMI PROTIV SVIH HZ 87 ;)
:lol: :lol: :lol:
010 ISN'T JUST A CODE

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 jul 2009, 16:36

taj golman mora da je onaj novi iz srbije sto je dosao vranic se preziva mislim haj nije ovo psovanje sarajeva uvreda za hordase mada i nisam iz sarajeva ovo je uvreda i za manijake i za vukove hehehehe :D :D :D pozzz svima
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 jul 2009, 16:39

ultra@rajvosa je napisao/la:

koji su to samo jadovi hahahaha
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 04 jul 2009, 18:08

Provjerit cu ja koji je to golman u olimpiku sa brojem 12,nece se dobro provesti kad ga upoznam ;)

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 jul 2009, 18:14

vranic mislim da se zove dosao iz dinama iz vranja druga srbijanska od ostalih golmana mogu samo biti adilovic i rastoder
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

skala
Kontakt:

Post Postao/la skala » 04 jul 2009, 18:18

imadu slike na http://www.zrinjski.info mislim da se radi o adilovicu

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jul 2009, 18:22

ultra@rajvosa je napisao/la:Provjerit cu ja koji je to golman u olimpiku sa brojem 12,nece se dobro provesti kad ga upoznam ;)
Ej vi mostarci sto ste jucer bili na tekmi ako nije frka da napravite spisak svih sto su pjevali "Yebem te Saraj'vo",kako bi ih "ultra@rajvosa" upoznao,unaprijed hvala ;)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 04 jul 2009, 18:28

skala je napisao/la:imadu slike na http://www.zrinjski.info mislim da se radi o adilovicu
Hvala skala,jeste adilovic,znam ga ja licno,isao je samnom u srednju med skolu na jezeru,on je tad tek bio dosao iz zenice u zelju,mi ga lemali stalno majke mi,99posto raje u skoli za Sarajevo navijalo,a on dodje u trenerci zelje,mislim da je cak i napustio skolovanje,debilko pravi,kud ces goru kombinaciju u zenici rodjen,a za zelju branio :D

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 04 jul 2009, 23:16

Vratite se temi....
AMAR OSIM!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 23:35

Ima li istine u prici oko izgradnje stadiona.
BosnaE

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 05 jul 2009, 00:32

RK Gradacac je napisao/la:
herbion je napisao/la: Opstina Novi Grad je najmnogoljudnija opstina u bivsoj ex Jugi sa oko 180 000 stanovnika i sigurno veci budjet od mnogih gradova.
Al ga ti jarane pretjera, pa cijelo Sarajevo ima nekih 300-350 hiljada stanovnika.
Popis stanovnistva 1991. godine Grad Sarajevo 527.049 stanovnika od toga 136.616 opstina Novi Grad.
Po ovoj racunici opstina Novi Grad danas ima nekih 80.000 stanovnika sto nije ni pola onog sto si ti naveo :?

@ra1981, citaj sta ti pise na prethodnoj stranici, 15 mil. KM
Općina Novi Grad je na posljednjim izborima imala oko 100.000 hiljada registrovanih glasača (kao cijela Tuzla). Radi se o najmnogoljudnijoj općini u državi (ne pričam o gradovima). Ovo govorim čisto informativno jer to nema veze sa Olimpikom. Ljudi razumite, za taj klub u gradu niko ne navija osim onih što imaju neke rodbinske veze sa igraćima, članovima uprave ili treniraju u tom klubu. Olimpik nema navijače niti će ih ikad imati, a takvi klubovi traju par-godina i gotovo.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Nerim
Kontakt:

Post Postao/la Nerim » 05 jul 2009, 01:07

OLIMPIK

ISTORIJA KLUBA:

O istoriji kluba razgovarali smo sa Faikom Kolarom koji je u klubu od njegovog osnivanja do danas i čovjek je koji je mnogo puta dokazao svoju odanost bojama kluba i kada je išlo dobro kao i u danima koji su bili najteži u Olimpikovoj istoriji. Ovom prilikom ćemo se pokušati sjetiti svih ljudi koji su tu bili kroz ovaj cijeli period od osnivanja do danas. Možda ćemo neke ljude i zaboraviti mada nam to nije namjera izvinjavamo se unaprijed te ih pozivamo kao i sve ostale koji su bili dio našeg kluba da nam se jave kako bismo čuli i njihovu priču i objavili je.

Dakle klub je osnovan u oktobru 1993-e godine. Par ljudi je došlo na ideju da osnuju fudbalski klub ne sluteći gdje bi to moglo završiti odnosno u kojem smjeru otići. Ramiz Krilašević, Šefkija i Edhem Okerić, Mustafa Ruvić, Suad Osmanagić, Sakib Trtić,... To su bili ljudi koji su od početka bili uz klub i pomogli da se organizuju rekviziti i oprema za treniranje. Svima je poznato da se radilo o ratnom vremenu i bilo je jako teško organizovati se i početi sa „radom“. Rad je pod navodnicima jer je bilo poznato da nije bilo terena pola grada je bilo svakodnevno zasipano granatama, nije bilo nikakvog takmičenja nalik na današnju Premijer ligu. Ipak ekipa je pod palicom trenera Slobodana Rajevića počela sa treninzima. Za ekipu su tada nastupali Kolar, Demirović, Subašić, Sužnjević, Ahmetagić, Muhović, Toromanović, Memišević, Tozo, Ćurt, Babić, Dogan, Salman, Smajović....
Ekipa je te godine osvojila 1. Hasetov memorijalni turnir u malom nogometu. Te godine je odigrano i Kantonalno takmičenje za popunu buduće Lige BiH u fudbalu. Ekipa Olimpika je u Kantonu Sarajevo osvojila prvo mjesto gdje je u 8 utakmica imala gol razliku 28:1. Ekipa odlazi na takmičenje medjukantonalno u Tuzlu gdje se sastaje sa ekipama Sloboda (Tuzla), Gradina (Srebrenik), Turbina (Jablanica), Natron (Maglaj) i Travnik. Na tom takmičenju zauzima drugo mjesto koje joj je osiguravalo plasman u ligu koja je tek trebala da se formira Prva liga Bosne i Hercegovine koja je bila organizovana pod okriljem N/FS BiH.

Takodjer treba napomenuti da je ekipa 1994-e godine nastupala i na Ratnoj olimpijadi u Tuzli i osvojila prvo mjesto u fudbalu.

Sezone 1995/96 ekipa je igrala u ligi BiH i nažalost te prve godine napustila prvi rang takmičenja. Ekipa je tih godina često ulazila i ispadala iz prvog ranga takmičenja. Tada je dolazilo do raznoraznih scena od euforija prilikom povratka u Prvu ligu do očaja prilikom prelaska u niži rang takmičenja. Tih godina klub je bio u povoju i još nije bio spreman da se uhvati u koštac sa najvećim klubovima u državi, sistem nije bio uspostavljen na realnim osnovama što će se kroz godine koje slijede pokazati kao osnovni problem kluba. Mnogi dobri, kvalitetni igrači koji su poslije nastupali i u inozemstvu i u reprezentaciji BiH svoju afirmaciju su stekli kroz F.K. „Olimpik“. Neki od njih nisu dostigli uspjehe prema realnim predispozicijama a neki su dosegli maksimum svojih mogućnosti.
Fudbalski klub „ Olimpik“ s ponosom može pomenuti imena igrača koji su nosili njegov dres u periodu poslije rata a postali su uzor mladima kako u sportskim tako i u ljudskim kvalitetima. Imena poput Almedina Hote , Zajka Zebe , Samira Muratovića,Munevera Rizvića, Samira Abdurahmanovića, Denisa Karića, Šopovića, braća Nedić Dalibor i Miodrag, Vukas Muamera, Muamera Jahića, Turković Nermina, Hrvat Armina, Omerović Enesa, Memić Almira, Bučan Seada, Đuderija Edina, Čindrak Edisa i još mnogo drugih momaka koji su dijelili dobro i zlo sa svima u klubu.

Sezone 2000/01 i 2001/02 ostaće upamćene u istoriji kluba kao jedne od najuspješnijih. Ekipa je tada u te 2 sezone predvodjena trenerima Borisom Bračuljom i poslije njega Jusufom Čizmićem uspjela da izbori plasman u zajedničku ligu sa tadašnjim NS „Herceg Bosne“ u kojima se ravnopravno takmičila te u zadnjem kolu sezone 2000/01 pobjedom na Koševu protiv Sarajeva golovima Gredića i Cerića uspjela izboriti opstanak u elitnom takmičenju. Za ekipu su tada nastupali Krak Alen, Uščuplić Dženan, Seferović Almir , Suljević Nihad, Alić Nihad, Jahić Muamer, Mekić Samir, Obuća Emir, Gredić Almir, Cerić Tarik, Ljeljak Aner, Bućan Sead, Zeba Zajko, Ljubunčić Elvir, Hadžispahić Ahmed, Hasanović, Čindrak Edis.... Nakon izborenog opstanka sljedeće sezone je nažalost ekipa ispala iz lige i od tog momenta su nastupili teški dani za klub. Ponovilo se ono što smo napomenuli prije da klub nije imao strategiju ni viziju razvoja i jednostavno iako je ekipa bila za BH prilike kvalitetna doživjela je ispadanje.

Naime od sezone 2002/03 pa do sezone 2006/07 klub je bio prepušten maltene samome sebi i na ivici egzistencije. Klub je padao sve niže tako da je u jednom momentu bila upitna opstojnost kluba. Klub je prvo ispao u Prvu ligu Federaciju da bi potom ispao u Drugu ligu – Centar. Uz klub je ostalo samo nekoliko entuzijasta koji nisu dozvolili da se klub ugasi. Damir Hadžić kao načenik opštine Novi grad je pomogao klubu koliko je mogao kao i ljudi poput Kolara, Spahića, Trtića, te ponekim ljudima koji su se pojavljivali na momente i pomagali klubu u granicama svojih mogućnosti. Igrači koji su tada igrali za klub su bili mladi momci koji su tražili afirmaciju ili neki stariji igrači koji su u „Olimpiku“ našli svoje utočište. Timkov, Čakić, Močević, Kapetanović, Janjoš, Đuderija, Fatić, Garčević, Dudo, Derviši, Murtić, Ortaš, Suković, Šabotić, Kaljanac, Dević, Šišić, Kaljić, Imširović su samo neki od igrača koji su tada nosili dres „Olimpika“. Kroz cijelu ovu tamnu etapu Kolar je bio uz ekipu kao šef stručnog štaba iako su na momente ekipu vodili i Asim Saračević i Samir Jahić.

Sezonu 2006/07 trener Kolar kreće sa juniorima na početku sezone. U 8. kolu na mjesto predsjednika dolazi Gracić Nijaz ugledni privrednik i bivši predsjednik F.K. „Sarajevo“ koji poučenim iskustvima organizacije kako firme koju vodi tako i na osnovu iskustava sa Koševa počinje da ustrojava klub sa jasnim ciljem ulazak u Premijer ligu. Iako su ga mnogi u tom momentu proglašavali Sančo Pansom u borbi protiv vjetrenjača, gosp. Gracić je zasukao rukave i počeo sa svojim saradnicima da polako sklapa kockice mozaika. Prvo što je bilo bitno je da je klub imao ogromna dugovanja prema bivšim i tadašnjim uposlenicima koje je trebalo riješiti, klub nije imao stadion niti za treniranje niti odigravanje utakmica, niti opreme i klub se nalazio žargonski „duboko u minusu“. Na polusezoni u klub dolazi par iskusnijih igrača koji su činili okosnicu ekipe. Nažalost zbog lošeg starta ekipa, za samo 3 boda, se ne uspijeva plasirati u 1. Ligu Federacije u koju te sezone odlazi Ozren. Igrači koji su bili nosioci igre te godine su: Bećirović, Žerić, Garčević, Radonja, Smječanin, Redžović, Makić, Toromanović, Kapetanović, Timkov,....,
Ekipa na kraju sezone dakle zauzima drugo mjesto ali cilj predsjednika i uposlenika u klub za sezonu 2007/08 ostaje isti: PLASMAN U 1. LIGU FEDEREACIJE. Ekipa vodjena Kolarom sa igračima kojima su pridodani još i Haznadar, Hondo, Sikima, Bubalo, Mešetović, Majčić, Ferhatović već u jesenjoj polusezoni skoro obezbjedjuje plasman u 1. ligu. Na kraju sezone ekipa osvaja ubjedljivo prvo mjesto sa 17 bodova prednosti ispred drugoplasiranog.
Svi klupski segmenti su podignuti na viši nivo klub je riješio pitanje treniranja i odigravanja utakmica, riješio pitanje opreme, redovnih primanja igrača i u sezoni 2008/09 krenuo u ostvarivanje cilja zvanog: PREMIJER LIGA.

Ovom prilikomm ćemo spomenuti i ljude koji su kroz istoriju bili predsjednici odnosno šefovi stručnog štaba.
Predsjednici:
Krilašević Ramiz,
Okerić Šefkija,
Osmanagić Suad,
Okerić Edhem,
Hadžiahmetović Salem,
Hadžić Damir.

Treneri:
Rajović Slobodan,
Bračulj Boris,
Kreso Senad,
Musemić Husref,
Kreso Senad,
Čizmić Jusuf,
Saračević Asim,
Švrakić Fuad,
Jahić Samir,
Dogan Mensur,
Kolar Faik,
Handžić Irfan,
Turković Zijo,
Vukas Muamer,
Prljača Fahrudin,
Hadžiahmetović Nermin.
Ovom prilikom ponavljamo i unaprijed se izvinjavamo svima koje smo nenamjerno izostavili i pozivamo ih da nam se obrate da bismo objavili i njihova sjećanja na momente kluba u kojima su bili direktni učesnici stvaranja istorije našeg kluba

copyright FK Olimpik 2009

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jul 2009, 02:01

vec vas je csh upozorio da se drzite teme,pa evo da i ja isto uradim,posto vidim da slabo slusate.tema je FK Olimpik i nastavimo diskutovati o istom,o kompleksima,starim imenima i sl.stvarima necemo pricati ovdje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 05 jul 2009, 09:33

čamac je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:
herbion je napisao/la: Opstina Novi Grad je najmnogoljudnija opstina u bivsoj ex Jugi sa oko 180 000 stanovnika i sigurno veci budjet od mnogih gradova.
Al ga ti jarane pretjera, pa cijelo Sarajevo ima nekih 300-350 hiljada stanovnika.
Popis stanovnistva 1991. godine Grad Sarajevo 527.049 stanovnika od toga 136.616 opstina Novi Grad.
Po ovoj racunici opstina Novi Grad danas ima nekih 80.000 stanovnika sto nije ni pola onog sto si ti naveo :?

@ra1981, citaj sta ti pise na prethodnoj stranici, 15 mil. KM
Općina Novi Grad je na posljednjim izborima imala oko 100.000 hiljada registrovanih glasača (kao cijela Tuzla). Radi se o najmnogoljudnijoj općini u državi (ne pričam o gradovima). Ovo govorim čisto informativno jer to nema veze sa Olimpikom. Ljudi razumite, za taj klub u gradu niko ne navija osim onih što imaju neke rodbinske veze sa igraćima, članovima uprave ili treniraju u tom klubu. Olimpik nema navijače niti će ih ikad imati, a takvi klubovi traju par-godina i gotovo.
Napisao sam 80.000 po svojoj licnoj procjeni, a moguce je da ima 100.000 a nikako 180.000
Al dzaba im sve kad opet 90% raje u toj opcini navija za Zelju ;)

Izvinjavam se jos jednom za offtopic, definitivno necu vise :oops:
010 ISN'T JUST A CODE

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 05 jul 2009, 11:14

Obrati pažnju da sam napisao glasača što znači da stanovnika ima puno više. Za Želju ne navija 90%, ali navija većina stanovnika općine Novi Grad. Grad je izmješan tako da nigdje niko nema 90%.

Osim toga, Sarajevo (to je sad ustvari Kanton sa 9 općina) ima puno više od tih nekih 300-350 hiljada koliko neko napisa. Malo je to. Sve je manje praznih stanova u gradu, a i izgradilo se je more toga. Nikla su malte ne potpuno nova naselja itd. Ne tvrdim da ima 5 glava kao prije rata, ali sve je bliže i bliže.

Lijep tekst o Olimpiku. Neko se baš potrudio.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.