Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jun 2011, 19:00

RKO je napisao/la:

Problem sa pregrijavanjem 95% trebas ocistiti PC,ispuhat prasinu sa graficeke i procesora i promjenuti pastu na procu ako znas...skini everest prvo pa provjeri temperature i napisi komponente
Bilo je do pregrijavanja, usisao sam prašinu i sad radi, temperatura je ok, tj. ne varira, normalna je...Pratio sam preko nekog programa CPUID Hardware monitor...

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
to je do procesora, znam iz licnog iskustva kad sam uzeo pc i koristio stock cooler, i udjem u igricu cooler ori, sve dok nisam uzeo novi, probaj ti da zamjenis pastu, jer ovi cooleri kad dodju uz procesor nakrhaju na njih paste briga ih za nas, dovoljno je sasvim malo
Dobro, trebam otići kupiti pastu, pa ću namazati, bilo je do pregrijavanja...Problem sam djelimično riješio zahvaljujuči drugom forumašu usisavanjem prašine :D

Uglavnom hvala obojici! ;)
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 14 jun 2011, 19:13

Ja imam jedan softwerski problem .... imam operu i kod nje kada se klikne ctrl+enter automatski udje u neki profil ili account .... na sve stranice ulazi bez problema ali na sportsport.ba nece samo kao ocita i vrati me na prijavu ( a nekad i udje ali vrlo rijetko ) ..... znali sad ko kako to rijesiti ??? ..... ovako moram ulaziti preko mozile ... hvala ;)
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 14 jun 2011, 20:03

slika

Zna li neko koji je ovo racku i kako da ga se rijesim , cesto mi izbaci pogotovo kad pokera igram online ?? molim odgovor hitno ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 14 jun 2011, 20:28

Da bi se ostvarila sigurna konekcija (https) server preko kojeg se ostvaruje mora biti digitalno potpisan. Certifikati se obicno izdaju na jedan vremenski period, od godinu ili 5 godina.
To se ne bi trebalo desavati ozbiljnim stranicama. Ovakve se stvari obicno desavaju kada se neko drugi pokusava predstaviti kao server.

Ono sto bi moglo kod tebe rijesiti problem je ovaj datum koji vidim na screenu. 4/4/2002 8:51. Da li je to kod tebe netacno podeseno. Ako jeste onda podesi datum i vrijeme kako valja.

U svakom slucaju poslusao bih savjet google chrome-a i drzao se podalje od te stranice.

slika

https://www.nsbetonline.com/
#divovi

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 14 jun 2011, 23:06

Hvala druze samo sam vrijeme podesio i nikakvih problema nije bilo , a bolje da mi nisi rekao poginu mi 10 eura u sekundi :)

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 14 jun 2011, 23:42

upalim komp, monitor ne radi. ona lampica monitora blinka, al nema nikakve slike na monitoru...
onda jedino čekat da se pojavi il ucit sve moguce da bi proradilo. jel to moze bit do graficke il do monitora :)
Nil Satis Nisi Optimum

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 15 jun 2011, 00:11

TZ_BoY je napisao/la:Ja imam jedan softwerski problem .... imam operu i kod nje kada se klikne ctrl+enter automatski udje u neki profil ili account .... na sve stranice ulazi bez problema ali na sportsport.ba nece samo kao ocita i vrati me na prijavu ( a nekad i udje ali vrlo rijetko ) ..... znali sad ko kako to rijesiti ??? ..... ovako moram ulaziti preko mozile ... hvala ;)
Vjerovatno si sa password managerom spasio pogresan password.
Udji u postavke (Ctrl+F12) i onda otvori password manager, koji se nalazi na tabu forms
slika
U njemu nadji stranicu sportsport.ba i izbrisi je. Sljedeci put kad se budes prijavljivao, ponovo ce ti izbaciti poruku da spasis username i password.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 15 jun 2011, 12:54

Da li mi neko moze raci da li je ovo dobra graficka kartica:

ATI Radeon HD 4670??

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 13:08

Da li ti nam mozes reci koje bi igre pokretao na njoj? ;)
#divovi

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 15 jun 2011, 13:09

moustapha je napisao/la:Da li ti nam mozes reci koje bi igre pokretao na njoj? ;)

pa sve ;)

citao sam nesto na internetu da imaju 2 vrste od 512 MB i od 1 GB..ja sam kupio ovu od 1 GB..pa zbog toga pitam da li je dobra npr za GTA 4?

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 15 jun 2011, 13:13

Number1 je napisao/la:upalim komp, monitor ne radi. ona lampica monitora blinka, al nema nikakve slike na monitoru...
onda jedino čekat da se pojavi il ucit sve moguce da bi proradilo. jel to moze bit do graficke il do monitora :)
ee to se i meni desava , npr slucajno udarim nogom u procesor od kompa i nema slike,a pojavi mi se kad opet udarim,udarim par puta i onda sve normalno,ozbiljno ti kazem ja tako radim :lol: nema kod mene zvat majstora i bacat repa samo udarim i proradi :mrgreen:
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 13:14

Sto se tice GTA4, ta kartica vjerovatno moze podnijeti napore. Medjutim, ono sto je potrebno za GTA4 je jak procesor. Quad Core. Ja sam probao igrati GTA 4 sa 8600 GT nVidia, te kasnije promjenio karticu na 9800GT i nisam osjetio neku bitnu razliku. I dalje ide jako sporo, jer je procesor spor.
U svakom slucaju ako ipak budes pokusavao instalirati igru, skini sve moguce patcheve jer oni su optimizovali igru za PC.
#divovi

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 15 jun 2011, 13:20

moustapha je napisao/la:Sto se tice GTA4, ta kartica vjerovatno moze podnijeti napore. Medjutim, ono sto je potrebno za GTA4 je jak procesor. Quad Core. Ja sam probao igrati GTA 4 sa 8600 GT nVidia, te kasnije promjenio karticu na 9800GT i nisam osjetio neku bitnu razliku. I dalje ide jako sporo, jer je procesor spor.
U svakom slucaju ako ipak budes pokusavao instalirati igru, skini sve moguce patcheve jer oni su optimizovali igru za PC.

ok..vala ti...a ja i imam dosta jak procesor..i ram mi nije slabija strana,samo mi je ova kartica bila pod upitnikom :D

jos jednom hvala,i sve najbolje ;)

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 15 jun 2011, 13:22

DAVID VILLA je napisao/la:
Number1 je napisao/la:upalim komp, monitor ne radi. ona lampica monitora blinka, al nema nikakve slike na monitoru...
ee to se i meni desava , npr slucajno udarim nogom u procesor od kompa i nema slike,a pojavi mi se kad opet udarim,udarim par puta i onda sve normalno,ozbiljno ti kazem ja tako radim :lol: nema kod mene zvat majstora i bacat repa samo udarim i proradi :mrgreen:
do monitora, samo zamjenite kablove i sve ce biti ok
Za zivot cijeli!

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 15 jun 2011, 22:15

hitno!

gdje da nadjem postavke routera na PC-u ??

nemojte samo reci my computer --> network....u mene toga nema
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 22:41

Prije nego pretpostavis bilo kakav odgovor, potrebno je da detaljnije objasnih kakvu situaciju imas. Pretpostavimo da si BHT ADSL korisnik i zelis da vidis postavke na svom modemu/routeru. Da bi dosao do njega kucas adresu u web browseru 192.168.1.1
#divovi

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 15 jun 2011, 22:44

moustapha je napisao/la:Prije nego pretpostavis bilo kakav odgovor, potrebno je da detaljnije objasnih kakvu situaciju imas. Pretpostavimo da si BHT ADSL korisnik i zelis da vidis postavke na svom modemu/routeru. Da bi dosao do njega kucas adresu u web browseru 192.168.1.1
u mene je wireless net, nije BHT ADSL....dzaba mi kucat tu adresu
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 jun 2011, 22:45

imal mi ko preporuciti kakav online manager da je dobar,po mogucnosti sa pravim klubovima :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2011, 22:48

ĆeMa je napisao/la:
moustapha je napisao/la:u mene je wireless net, nije BHT ADSL....dzaba mi kucat tu adresu
Onda je vjerovatno tvoj racunar direktno povezan sa AP antenom i svaki put kad palis racunar moras se konektovati preko PPPoE konekcije. Slicna je situacija kod mene i vjerovatno tako radi vecina providera. Operater se logira na antenu podesi sve sto treba podesiti i to je to. Nemas password ili nesto da sam mozes mjenjati.

EDIT:
Uostalom, sta si htio mjenjati?
#divovi

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 15 jun 2011, 22:56

moustapha je napisao/la:
ĆeMa je napisao/la:
moustapha je napisao/la:u mene je wireless net, nije BHT ADSL....dzaba mi kucat tu adresu
Onda je vjerovatno tvoj racunar direktno povezan sa AP antenom i svaki put kad palis racunar moras se konektovati preko PPPoE konekcije. Slicna je situacija kod mene i vjerovatno tako radi vecina providera. Operater se logira na antenu podesi sve sto treba podesiti i to je to. Nemas password ili nesto da sam mozes mjenjati.

EDIT:
Uostalom, sta si htio mjenjati?
e ebemu mater i port...ovo sto si rekao da svaki put kada palim racunar moram se konektovati preko ove PPPOE, u mene nije tako....ja cim upalim komp, odmah mi se konektuje i ja samo udjem u mozillu....ja se nikad ne konektujem

a htio sam dodati port da mogu igrati pesa online

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], kraljttbvb, Rosicky i 17 gostiju.