RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mozak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mozak » 13 jun 2011, 14:50

Ma meni dojadilo ovo opstajanje!
Dobro neko rece, sve da hoces, nemozes se pojacati iz ove bjedne lige!sad citam intervju vlade, kaze da je zelio biti u velezovoj svlacionici, ali ga neki nisu imali u planovima!Da je kojim slucajem vlada dosao u velez, digla bi se fama!
Garant bi stadion bio pun u prvoj utakmici, taman da dolazi travnik!
Ja stvarno nista ne ocekujem, doce poneki penzioner, crnogorac..
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 15:18

Kaze neko kako kukamo tek se pocelo radit.Pa kako necu kukat kad svi dovode igrace samo iz Veleza odlaze a spominje se jak i stabilan Velez???Odose nam Vlada i Drakul ispred nosa i da ne kukam???Opstao je Velez i bez njih ali bi bili mnogo jaci sa njima.Evo danas citam odose Stokic i Okic iz Veleza a samo se ko pojacanje navodi Hasanovic.Taj momak nece biti pojacanje ljudi.Taj momak je otisao kad je Velez zadnji bio i bude li igrao prije nase djece koja su ostala u Velezu i izborili opstanak,treba im svim j... majku.Kako da ne kukamo kad su svasta rekli na skupstini a jos nista zvanicno nema od toga???
Po meni bi Maksumic bio pojacanje za Velez,ima iskustva i igrao je i u inostranstvu ali mi je dojadilo da vazda strepimo do zadnjeg kola hocemo li ostat u ligi ili necemo.Niksica i kompaniju niko nije tjerao na skupstini da govore sta su govorili a ako neko ne zna,rekli su da zele jak i stabilan Velez i da se slavi 90.godina postojanja i da se treba nesto veliko napravit a po do sad uradjenom,ne znam sta se veliko napravilo.Kako ne kontaju u klubu da od pametovanja nema nista i da se treba odrijesit kesa ili vrece,kako hocete,i da se moraju dovest 3,4 pa i 5 pravih pojacanja,igraca koji ce odmah igrat,koji ce poboljsat igru Veleza a ne da to budu prinove.
Ne zelim biti pesimista i nikad nisam ni bio u zivotu ali kako se do sad odvija situacija,vise sam pesimista nego optimista

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 13 jun 2011, 17:09

Ako neko cita ovaj forum iz uprave Veleza , neka prihvati bar jedan moj savjet :D

Dakle odlazak najavili Stokic i Okic , nastaje problem na desnom beku i na poziciji napadaca. Sto se tice beka idealna stvar bi bila dovesti nekadasnjeg naseg igraca , Milana Knezevica , momak naprosto zali za Velezom i govori kako bi se volio vratiti. sto se tice napadaca , treba pokusati ostaviti Rovcanina , a sa njim u tandemu da igra ako nista bar Cemalovic (iako bi i on isao kako cujem) , ako ne on onda treba pokusati dovesti igraca tipa Haskica (Buducnost) ili Jusufa Dajica (slobodan igrac,po meni dovoljan za Velez) . Najkriticnija pozicija nakon ove 2 je ona stoperska , tako da bi Maksumic bio odlicno rjesenje , naravno kada bi igrao za sveti dres a ne za to da se proda nakon polusezone . Dalje , krila . Ostali smo bez Gadze koji se vraca u Liberec , za lijevo krilo bi sjajno rjesenje bio Nikola Mojovic (bivsi igrac Vojvodine , danas koliko ja imam informaciju slobodan igrac) i mislim da bi dosao u nasu ligu , naravno uz jednu solidnu platu . Dakle veeelika je usteda dovoditi slobodne igrace , naravno ako im se mogu obezbjediti primanja .

Tako da bi po mom ovako bi bilo prvih 11 :

Ostrakovic - Knezevic - Gancev - Maksumic - Kajtaz - Kodro - Demic - Durakovic - Mojovic - Cemalovic (Dajic , Haskic) i Rovcanin

Ekipa koja bi uz pravog trenera i zalaganje sigurno mogla napasti sami vrh 8-)
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 17:27

Evo u ovom timu sto si ti nabrojao,gdje ti je Ivetic koja ima ugovor sa Velezom i gdje ti je,ako ostane,Kazazic???Nasa dva glavna igraca uz Okica su bila Kazazic i Ivetic ali svi zajedno imaju zasluge za ono sto su uradili u ovoj polusezoni.Gancevu i Rovcaninu su istekle posudbe i ako im se ne prihvate zahtjevi,nece ni oni ostati a jos ako Stokic ode,onda ce to biti malo veci hendikep.
Po meni bi bila fina ekipica ali to je moje misljenje:
Ostrakovic na golu,desni bek-Stokic ili ako on ode onda dovest Knezevica,stoperi-Kazazic i Gancev ako ostanu a ako ne onda moramo dovodit i stopere,vezni-Kodro,Demic,Zolj,krila-treba nam i lijevo i desno,napad-Mrkva ali smo svi uvjereni da nam treba pravi gol igrac.
Znaci,po mom misljenju,nama ce treba 4-5 igraca koji mogu odmah igrat u prvoj postavi ali jos nista se ne zna jer se i ne zna da li ce Odovic biti trener ili nece

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jun 2011, 17:34

kratko i jasno status quo...

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 13 jun 2011, 17:34

Zamijenis umjesto Maksimovica (kojeg u slucaju da Kazazic ostane i nebi trebalo dovoditi,nebi bilo s goreg , ali eto.) dakle , umjesto Maksimovica Kazazica , iako moze igrati i beka i stopera , u slucaju da dovedu Knezevica , Mojovica umjesto Kodre , a na upraznjeno mjesto na lijevom krilu Ivetica . Naravno , sve je ovo kad bi bilo sta bi bilo .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 jun 2011, 17:37

cunami je napisao/la:Kaze neko kako kukamo tek se pocelo radit.Pa kako necu kukat kad svi dovode igrace samo iz Veleza odlaze a spominje se jak i stabilan Velez???Odose nam Vlada i Drakul ispred nosa i da ne kukam???Opstao je Velez i bez njih ali bi bili mnogo jaci sa njima.Evo danas citam odose Stokic i Okic iz Veleza a samo se ko pojacanje navodi Hasanovic.Taj momak nece biti pojacanje ljudi.Taj momak je otisao kad je Velez zadnji bio i bude li igrao prije nase djece koja su ostala u Velezu i izborili opstanak,treba im svim j... majku.Kako da ne kukamo kad su svasta rekli na skupstini a jos nista zvanicno nema od toga???
Po meni bi Maksumic bio pojacanje za Velez,ima iskustva i igrao je i u inostranstvu ali mi je dojadilo da vazda strepimo do zadnjeg kola hocemo li ostat u ligi ili necemo.Niksica i kompaniju niko nije tjerao na skupstini da govore sta su govorili a ako neko ne zna,rekli su da zele jak i stabilan Velez i da se slavi 90.godina postojanja i da se treba nesto veliko napravit a po do sad uradjenom,ne znam sta se veliko napravilo.Kako ne kontaju u klubu da od pametovanja nema nista i da se treba odrijesit kesa ili vrece,kako hocete,i da se moraju dovest 3,4 pa i 5 pravih pojacanja,igraca koji ce odmah igrat,koji ce poboljsat igru Veleza a ne da to budu prinove.
Ne zelim biti pesimista i nikad nisam ni bio u zivotu ali kako se do sad odvija situacija,vise sam pesimista nego optimista
pa brate i ja kazem i govorio sam, uzese nam njih dvojicu ispred nosa, ali dobro je vise o tome, velez ce zivit bez njih !!! VELEZ zivi vjecno !!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 17:40

Ne znam koliko poznajes ekipu ali zasto mjenjat standardne igrace sa nekim sa strane???To je trosak.Treba dovest igrace samo na onim mijestima gdje bas skripi a posto se nista ne zna,onda mi pricamo u prazno jer niko nije dosao,svi najavljuju odlazak pa cak se i u novinama pise kako status trenera nije siguran.Jedini koji se mogu prodat,koji nesto vrijede u ovom Velezu su momci iz Velezove omladinske skole a to su Demic,Kazazic,Zolj i Durakovic.
Mi da produzimo ugovore sa par igraca od prosle sezone,imali bi kostur ekipe i trebala bi nam samo ciljana pojacanja a ovako niko ne zna ko ostaje a ko ide i to je najveci problem

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jun 2011, 17:42

prioritet je veležu u ovom trenutku naći zamjenu za okića (u slučaju ako napusti klub), što se tiče napada, jer dugo godina nemamo pravog strijelca, odbrana i nije toliki problem, koliko je navala...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 17:53

Ja sam davno napisao da treba zadrzat Ostrakovica,Kazazica,Ivetica,Stokica,Kodru,Demica,Zolja,Durakovica,Cemalovica,Jazvina,Okica i uradit sve da se oni zadrze i da se dovedu ciljana pojacanja ali sad je dodatni teret upravi jer ako i ovi igraci odu,onda i njima se moraju naci zamjene.Misljenja sam da Velezu treba tako mali da napravi dobar rezultat,da postane normalan,jak,stabilan klub ali to MALO nas uvijek kosta i vazda je borba za opstanak.
Ja bar znam da treba malo vise para za dovodjenje igraca,da se pocne sezona i to je vrlo tezak posao ali sam bio uvjerenja da ce dolaskom Niksica to moci da se uradi ali kako sad stvari stoje,jos uvijek je totalno nejasna situacija u vezi igrackog kadra a prema informacijama iz medija,nejasna je situacija i u vezi trenera Odovica

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jun 2011, 18:04

čudi me da se nikšić ne pojavljuje u medijama kada su u pitanju ambicije veleža za narednu sezonu, čini mi se da je sada preokupiran vladom, pa možda tako i nema vremena za klub, ali bi on treba po meni otkloniti neke dileme, a ne samo spekulacije...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 13 jun 2011, 18:37

AlemC85 je napisao/la:čudi me da se nikšić ne pojavljuje u medijama kada su u pitanju ambicije veleža za narednu sezonu, čini mi se da je sada preokupiran vladom, pa možda tako i nema vremena za klub, ali bi on treba po meni otkloniti neke dileme, a ne samo spekulacije...
Nema se on sta oglasavati, imaju ljudi zaduzeni za to, svak radi svoj posao.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 21:09

Nema se Niksic sta oglasavat i imaju osobe za taj posao a to je u ovom momentu,direktor Tanovic.Ima napretka,to je sigurno i nesto se radi ali ja kao navijac i svi mi zelimo bolje.Po meni,radi se nesto u klubu ali je to sporo i trebalo bi mnogo bolje,brze da se radi.Ono sto je najgore je to sto mi nemamo definisam igracki kadar i to je u ovom momentu najprioritetniji posao uprave.Nadam se da ce sezona koja dolazi,koja je pred nama,biti bolja nego ova sto je iza nas i da ce klub ucinit sve da ne dodje do ponavljana ove i proslih sezona.
Veci sam pesimista nego optimista ali se nadam da ce me demantovat uprava koja ce uradit neki posao koji ce poboljsat rad,funkcionisanje unutar kluba i na kraju krajeva,najvaznije,gdje cemo poboljsat rezultat

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 jun 2011, 21:24

Dajte majke vam ne budite djeca! Sta vi ocekujete?

Velez je bio pred raspadom prije samo par mjeseci i jos jednom godinu prije toga.
Nasa fudbalska skola je dotakla dno prije nekoliko godina - ni danas stvari nisu sjajne.
Nas prvi tim vec 6-7 godina ovisi o pojacanjima iz izvan Mostara. Pola ih ode kad hoce.

Sjetite sa da u upravu NIKO NIJE HTIO DA UDJE prije svega nekoliko mjeseci.

Sada kad se napokon uprava sklopila. Kada jedna usjesna licnost gura u pravom smjeru i kada su mnogi koji su radi milion razloga otisli iz Veleza se vratili da nastave s radom - vi svi odjednom ocekujete Evropu.

JESTE LI VI NORMALNI????

Neka se samo nadju sponzori da plate budu na vrijeme, neka se uprava ne raspadne, nek je isplata svakog prvog, nek Velez bude 6 ove sezone - ja cu biti zadovoljan.

Sta je s vama ljudi... Mi nemamo 5 solidnih igraca - sve je novo. Znate li vi koja lova treba da se ni od cega napravi sampionski klub? To se nece desiti. Budite zadovoljni da se ide naprijed.

Vladi i Drakulu neka je sa srecom (od sveg srca zaista) - ali nek zapamte ako ne zele da im se pljuje u lice po Mostaru kad dodju u posjetu, bolje bi im bilo da prestanu lajat po Velezu sada. Svaka njima cast - divni su to momci i fina raja i ja im zelim sve naj i vjerujem svak to zeli - ali Velez je Velez a oni su samo igraci koji traze svoj hljeb (i na to imaju pravo). Njima sretno - al nek ne zaborave da postoje granice ponasanja preko kojih oni nebi trebali prelaziti. '

Jer ako su Baku Sliskovica Rodjeni mogli patlidzanom u glavu pogodit radi dugog jezika, mogu i njih necim krucim... Svakom postovanje, pogotovo njima dvojici, ali Velez je Velez.

Idemo dalje... idemo na bolje. Budite pozitivni - a ne ovako. Nista nemoze preko noci. Bitno je da se napreduje.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

mostarski
Kontakt:

Post Postao/la mostarski » 13 jun 2011, 21:59

E svaka ti čast na prethodnom postu, potpisujem od riječi do riječi. I generalno ovdje i ima previse djece...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 jun 2011, 22:45

oldbridge ko je ljutio ? ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 23:18

Ja sam odmah rekao da me ne zanima Evropa ali me brine ova sutnja,brine me jer citam u medijima,citam po internetu kako pojedini igraci zele da idu iz Veleza i zato nekad postanem pesimista.Ja znam da ide na bolje jer do prije nekoliko mjeseci nismo imali upravu,nismo imali nista i sad se nesto slozilo,ljudi zele da rade,da nesto naprave i mozda i mi nekad zelimo sve preko noci ali ne moze.Ne zelim Evropu,mozemo biti 10 na tabeli ali samo zelim da vidim kako se u Velezu nesto radi na bolje,da Velez postane jaci,stabilniji i mozda se to i radi u ovom momentu ali sutnja me cini pesimistom a nekad je sutnja zlato ;)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 jun 2011, 23:29

Sutnja jeste zlato. Svatam ja to. I ja sam isti... Ali radi se ziasta i radi se bolje nego ranijih godina. Puno toga je zaostalo. Kakve su se stvari radile to se i ne zna. Golemo je da je Velez ikako opstao sta se sve desavalo.

Zato ova sva prica o lopovima itd... Prica "Mostar nije znao za transfer" itd itd ... stvarno nije potrebna. Ako se ikad radilo ljeto u Velezu svojski od poslije rata, to je sad. Nema razloga srat - a to jako cesto radimo - i po onima sto treba i onima sto ne treba.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 jun 2011, 23:38

I ja sam odmah rekao da grad ne treba da zna koliko je Velez uzeo na Vladi ili na Drakulu i na bilo kome.To su Velezove pare,i sta ima grad i raja da znaju o tome???Meni je to malo smijesno ali...
I nisam ja rekao da se ne radi u klubu nego mi po medijima sve izgleda nekako sporo,nezainteresovano.Zasto???Zato sto stalno citam kako igraci odlaze a spominje se samo da je dosao Hasanovic koji je u Celiku odigrao par utakmica i rekao sam da Velez treba da zadrzi kostur ekipe od ove sezone a to su Kodro,Demic,Kazazic,Ivetic,Stokic,Okic i ja bi jos zadrzao i Mrkvu i Zaima i uz 2-3 pojacanja ali prava pojacanja,mozemo biti medju 7 ekipa a uz malo srece i bolje plasirani.Namucili smo Zelju na Grbavici,razvalili Borca u Vrapciciam koji je prvak,Olimpica pregazili glat 3-0 a ulazi u igrace i onaj im predsjednim trosi ko lud i mi imamo ekipicu ali je treba zadrzat i nadogradit i misljenja sam da se u vezi igraca mora brze radit

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 14 jun 2011, 01:12

ANTIFA ! je napisao/la:oldbridge ko je ljutio ? ;)
Dika i njegov je.beni PREMIER.
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.