Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 00:49

Cristiano Ronaldo vjeruje da Wayne Rooney moze odvesti United do rekordne 19 titule prvaka Engleske.

On vjeruje da ce United pod vodjstvom Wayna Rooneya doci i do 19 titule prvaka.United je trenutno poravnan sa Liverpoolom po broju osvojenih titula.Ronaldo koji je u 196 utakmica zabio 84 gola ocekuje da ce Rooney dostojno zamijeniti njegovu ulogu na Old Traffordu.
Rekao je "Vjerujem da ce i ove sezone odbraniti naslov i nadam se da ce i iducih sezona biti uspjesni,ovo je liga sa nevjerovatnim talentima ali najvise se istice Rooney,njegove mogucnosti su fantasticne a njegov stav prema igri kad je na terenu je nevjerovatan".The Sun
BosnaE

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 jul 2009, 00:57

slika

Hahahahaha!!! Vidi ga sto je lud! Ovo bas neobicno izgleda! :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 04 jul 2009, 01:03

Bivši napadač Newcastlea, Liverpoola i engleske reprezentacije Michael Owen danas je slika i prilika čovjeka kojemu je život pružio novu, nevjerojatnu priliku. Do prije dva dana nije imao ni klub, danas je igrač engleskog i svjetskog prvaka Manchester Uniteda.

Jedan poziv Alexa Fergusona okrenuo je život Michaela Owena naglavačke. Sada već bivši igrač Newcastlea i Liverpoola bio je igrač bez ugovora i bez jasnog plana gdje će igrati sljedeće sezone, a tada je u igru stupio Manchester United.

U vrlo kratkom roku dogovoren je transfer na Old Trafford, Owen je prošao liječnički pregled, potpisao dvogodišnji ugovor i dao svoj prvi intervju za klupsku televiziju MUTV.

"Osjećam se sjajno. Ni u najluđim snovima nisam ovo očekivao, ali tada je došao poziv da se nađem s Alexom Fergusonom. Bio sam šokiran, ali i vrlo sretan, a stvari su se nakon toga brzo razvijale, rekao je Owen.

Engleskog internacionalca vjerojatno nije trebalo dugo nagovarati da potpiše ugovor s aktualnim prvakom. "Razgovarali smo o nogometu i o razlozima za i protiv mog dolaska. Srećom, bilo je više ovih za moj dolazak", našalio se. "Sir Alex i ja razgovarali smo o nogometu, a David Gill i moj menadžer sređivali su papirologiju. Na kraju je samo preostalo da pitam gdje da potpišem."

Možda je manje poznat podatak da Owenu ovo nije prvi put da oblači dres Manchester Uniteda. Kao dječak odigrao je neke turnire za Crvene vragove i postojala je mogućnost potpisa ugovora, no na kraju se odlučio za Liverpool.

"Poznajem ovaj klub, poznajem Briana Kidda (bivšeg trenera mladih uzrasta Manchester Uniteda te asistenta Alexa Fergusona u 90-ima, op.a.), a i posljednjih godina sam pričao sa Sir Alexom i znao sam da još uvijek misli da u meni ima nešto. Nadao sam se da će jednom doći i pitati me da zaigram za United", otkrio je donedavni napadač Newcastlea.

Njegov bivši klub napustio je Premiership i barem će jednu sezonu igrati u drugoligaškom društvu, a možda se to ne bi dogodilo da je Owen bio spremniji i da ga ozljede nisu spriječile da upiše više nastupa. Je li sada spreman?

"Svi su bili iznenađeni kako sam dobro prošao na liječničkom pregledu. Znao sam da ću ga proći i ja sam spreman. Puno se o tome pričalo i znam da će se još puno pričati, ali ne mislim da sam sklon ozljedama. Svatko se može ozlijediti nakon što mu netko skoči na stopalo. Imam 29 godina, igrao sam preko 500 utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa i to nešto znači, nadam se da ću u suradnji s odličnim klupskim liječnicima Uniteda postići to da sam spreman za svaku utakmicu."

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Old Trafford, posebno oni najvjerniji Unitedu na Stretford Endu, dočekati bivšeg heroja Anfielda i igrača njihova najljućeg rivala.

"Bit će sjajno igrati ovdje, ali nisam blesav, znam da će biti ljudi koji će govoriti da je menadžer pogriješio što me doveo. Međutim, to će postupno nestati, a ja ću u svoje ime govoriti na travnjaku. Nadam se uspješnoj predsezoni i nadam se da ću zaigrati u svim utakmicama kako bih što spremniji dočekao početak sezone. Htio bih ju započeti u velikom stilu", otkrio je na kraju Owen.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 jul 2009, 01:07

Trasimaco je napisao/la:slika

hehehe sigurno ima veliku želju da zaigra a ja vjerujem da će biti uspješan u dresu uniteda
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 jul 2009, 01:11

A zamisli zabije gol na Anfieldu! :mrgreen: Ma bice ovo komicno za gledati. Mogu samo zamisliti kakav ce mu docek biti u Liverpoolu. Ako se sjetite Luisa Figa na Nou Campu... e to je prica za djecu sta ce ovo biti. :lol:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jul 2009, 01:27

Na temi Liverpool je Owen jedina tema i govori se da je izdajica i ja se sa njima potpuno slažem. Ipak je on najveću slavu imao na Anfieldu i sada potpisuje za Mančester. Al najače mi je ono: Dabogda sljedeće sezone gledao Gerarda kako diže pehar Premier lige. Ovo je komentar nekog navijača Liverpoola. Ferguson mnogo rizikuje sa ovim momkom, jer je on totalno bez forme i do neki dan nije znao za koga da potpiše, Stoke ili Hull a sada za Mančester. Sačekajmo sljedeću sezonu da vidimo kako će se Owen snaći.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Silma_liverpool
Kontakt:

Post Postao/la Silma_liverpool » 04 jul 2009, 02:41

Trasimaco je napisao/la:A zamisli zabije gol na Anfieldu! :mrgreen: Ma bice ovo komicno za gledati. Mogu samo zamisliti kakav ce mu docek biti u Liverpoolu. Ako se sjetite Luisa Figa na Nou Campu... e to je prica za djecu sta ce ovo biti. :lol:
Ma da Bog da,da on do tada polomi noge..a u ostalom sada mi je i Dossena bolji od njega 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2009, 11:27

Trasimaco je napisao/la:slika

Ne mozes vjerovat da se ovo desava :roll: . Jos da mu se Gerrard pridruzi, tek do bi bio sou :roll: .

Inace, Owen mi je uvijek bio drag igrac, ali njegova trenutna forma je vise nego upitna, tako da ne znam koliko je ovo pametan potez. Drago mi je sto Benzema nije dos'o, a bice mi drago ako ni Aguero i Villa ne dodje. Oni su odlicni igraci, ali ne mislim da bi se uklopili u sistem igre MU. Moguce da grjesim, ali takav osjecaj imam. Ja bih najvise volio da dodje Pato, jer mislim da je on puno jaci igrac od ove trojice i da ce postici puno vise u karijeri. Sta je sa Douglasom Costom, njega najavljuju kao veliku zvijezdu u buducnosti? Ali, navijaci MU ne moraju brinuti jer je na klupi Sir Alex tako da nema sumnje da ce on napravit jak tim za narednu sezonu. Uz to, i ja sam konacno potpis'o tako da nema brige :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 jul 2009, 14:47

Engleski fudbaler Majkl Oven prešao je u Mančester junajted, saopštio je dvostruki uzastopni šampion Premijer lige

Ovo je naslov na jednom sportskom portalu. Svakakvi likovi pisu vijesti. :lol:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 jul 2009, 16:27

Owen: U Manchesteru ću ozdraviti

Potpisom za aktualnog engleskog prvaka i europskog doprvaka Manchester Uniteda, Michael Owen se nada da će povratiti dane stare slave.

Owenu je ugovor s Newcastleom istekao, te tako da na Old Trafford dolazi kao slobodan igrač. Vjeruje da će crvenim vragovima pomoći da osvoje još puno trofeja.

Sjajan je osjećaj potpisati za Manchester United. Nisam ni u najluđim snovima mislio da ću zaigrati za United, ali tada sam dobio poziv od menadžera Fergusona i sastao se s njim. Bio sam pomalo šokiran, ali jako sam sretan što su se stvari tako brzo odvile. U Newcastleu nisam bio toliko uspješan, ali prije toga je moja karijera bila dobra i nadam se da će me igre u vrhunskom klubu poput Manchestera ponovo lansirati u sam vrh - rekao je Owen.

Vjerujem da mogu postići dosta golova i njima pomoći momčadi da ostvari nove uspjehe. Teško mi je zasad bilo što više reći jer sam tek potpisao ugovor, ali dođete u United normalno je da razmišljate o naslovima, sjajnom stadionu i brojnim navijačima – zaključio je Owen, koji je svakako najdublji trag ostavio u Liverpoolu, za koji je između 1996. i 2004. zabio 118 golova u 216 premierligaških utakmica.

Nakon Liverpoola Owen je jednu sezonu proveo u Real Madridu nakon čega je stigao u Newcastle. Prošle je sezone u dresu svraka postigao deset pogodaka.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 20:08

Čini se kako je to postao događaj koji se konstantno ponavlja - naime, United je prema nekim izvještajima osigurao dovođenje još jednog perspektivnog Talijana – ovoga puta to je 16-godišnji branič Alberto Massacci iz Empolija...

Massacci, koji igra na poziciji desnog beka, je rođen 27. svibnja 1993. godine u Sieni, a već je prošao liječnički pregled, a sljedećeg će vikenda odletjeti u Manchester, kako bi se upoznao sa novim suigračima uoči početka priprema za sljedeću sezonu.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport, Massacci je prepričao razgovor koji je vodio sa menadžerom Uniteda Sir Alexom Fergusonu i o uzbuđenju koje osjeća uoči transfera iz snova:

"Kada me je Sir Alex Feguson nazvao, nisam mogao vjerovati, razgovarali smo sat vremena, na engleskom. Čini mi se kao skromna osoba, a nitko iz kluba nije vršio nikakav pritisak na mene.

"U životu se ovakve prilike događaju samo jednom, tako da ih morate zgrabiti sa obje ruke. Nije lako sa 16 godina napustiti dom, obitelj i prijatelje, no ne želim žaliti za time.

Massaccija je otkrio Unitedov glavni skaut za Italiju, David Williams, prošle godine na jednom međunarodnom turniru u Pordenoneu, gdje je Massacci proglašen najboljim igračem turnira. Kao što i sam kaže, ovo je teška odluka za 16-godišnjaka, koji napušta svoju obitelj i prijatelje i odlazi u nepoznatu zemlju, no na primjerima Rossija, Machede i Petruccija vidjeli smo kako je to ostvarivo, a posljednja dvojica igrača će mu zasigurno biti od velike koristi u fazi prilagodbe.

Massacci je već drugi branič, koji je doveden u klub kako bi pojačao mladu Unitedovu momčad, nakon što je jučer za United potpisao Sean McGinty iz Charltona. Oni će biti u konkurenciji za mjesta u posljednjoj liniji Unitedove akademije, zajedno sa domaćim igračima Tomom Thorpom i Zekijem Fryersom, kao i nešto starijima Reeceom Brownom i Scottom Wootonom.
BosnaE

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jul 2009, 21:20

Tevez se zavjetovao na osvetu Sir Alex Fergusonu PDF Ispis E-mail
Subota, 04.07.2009.
Carlos Tevez nije krio svoj bijes zbog načina na koji se prema njemu ponio Alex Ferguson i veseli se trenutku kada će se osvetiti i uništiti Manchester postigavši pobjednički pogodak u utakmici protiv njih. Tevez je proglasio Fergusona lažovom i zvjetovao se na osvetu Menadžeru Manchester Uniteda.

Tevez će biti predstavljen kao pojačanje za Man City nakon što je odbio priliku da ostane na Old Traffordu.

Argentinski strijelac krivio je Fergusonove "laži" za njegov status u momčadi Lige Prvaka nakon što ga je 30 miliona funti vrijedno pojačanje istjeralo iz Manchester Uniteda.

Tevez, koji je odbio priliku ostati u Unitedu iako je klub izašao u susret traženoj sumi od 25,5 mil. funti, je izjavio:

"Ferguson još vjeruje kako ću se vratiti slijedeće sezone. On misli da ću se vratiti. Ja znam što želim i znam da me Ferguson nije poštovao kao igrača. prije dolaska Berbatova u Manchester Ferguson mi je rekao, 'Uvijek ćeš biti prvi strijelac i nemoraš se brinuti', ali to je bila samo hrpa laži. Upravo to su laži zbog kojih se ne vraćam u Manchester. Ono što želim naredne sezone je postići pogodak protiv Uniteda. Obećavam da neću slaviti zbog navijača ali ću se smijati Fergusonu u lice, i to će biti najbolja stvar koju sam ikad i koju ću ikada učiniti."

Uh! Ovo nikako ne valja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 jul 2009, 00:31

Ma sta ne valja? Pa to je samo suplja prica zbog novog kluba. A neki dan izjavljuje kako mu je Ferguson puno pomogao i kako se sa njim ne vrijedi nikad raspravljati jer on uvijek zna najbolje... bla bla. Time se lijep spektakl pravi. A vidjecemo hoce li uspjeti prici golu Uniteda iduce sezone. :mrgreen:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 00:36

ako je tačno to za fergusona onda je fakat pogriješio a i tevez nije trebao iznositi budalaštine naravno ako nisu tačne

a moguće je da je to sve novinarska bomba bačena samo da bi se nervirali i zabrinjavali

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 05 jul 2009, 03:36

Na dajte ba ,nismo imali nikada smejsniji napad.Ovaj Brebatov nije dorastao dresu Manchester Uniteda.Rooney je najbiolji ali se covjek potrosio igrajuci za ekipu.Nije se mogao koncentrisati samo na napad i davanje golova.Kako je samo ubojit tandem bio Yorke,Cole.Ljudi su samo cekali u napadu i zabijali.Ali,bila su to neka druga vremena. :(
BosnaE

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 05 jul 2009, 12:57

newton_heath_lyr je napisao/la:Na dajte ba ,nismo imali nikada smejsniji napad.Ovaj Brebatov nije dorastao dresu Manchester Uniteda.Rooney je najbiolji ali se covjek potrosio igrajuci za ekipu.Nije se mogao koncentrisati samo na napad i davanje golova.Kako je samo ubojit tandem bio Yorke,Cole.Ljudi su samo cekali u napadu i zabijali.Ali,bila su to neka druga vremena. :(
Daj rooney nije normalan :mrgreen: cas je u napadu cas zamjenio vidica na mjestu stopera :mrgreen:

samo jos fali da stoji na golu koju minutu :mrgreen:

Sad cemo da vas vidimo u ligi prvaka..bit cete ko ria na suhom..ronaldo vm je potreban ko zednom voda, ko gladnom hrana... :mrgreen:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 13:54

http://sportin.ba/tekst.aspx?id=18647 eto u manchester unitedu :D :D

sa njim bi bili puno jači i nadam se ponovnom osvajanju titule engleske lige, to bi bila četvrta uzastopno :mrgreen: :mrgreen:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 16:14

Rooney razbijene glave završio u bolnici

Zvijezda Manchester Uniteda i engleski nogometni reprezentativac Wayne Rooney (23) završio je u bolnici u St. Tropezu nakon što se poskliznuo na jahti i ozlijedio glavu.

Rooney je sa suprugom Coleen u Francuskoj na odmoru koji mu očito neće ostati u najljepšem sjećanju. Napadač “crvenih vragova” u jednom se trenutku poskliznuo na svojoj jahti, nezgodno pao i zaradio posjekotinu na glavi.

Liječnici su ga zadržali dva i pol sata u bolnici u St. Tropezu nakon čega je pušten.

- Rooney je rasjekao glavu i svi su bili zabrinuti da je zaradio i potres mozga, zato je i završio na pregledu u bolnici - citirao je Mirror neimenovani izvor.

Unatoč prvim strahovima, Rooneyju su liječnici ipak dopustili da napusti bolnicu nakon što su se uvjerili da ozljeda nije ozbiljna.

jbg dobro je prošao

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 jul 2009, 18:58

Evo citam Samuel Etoo treba da pređe na OT! :D :D :D Pa ljudi moji, je li ovo moguce?! :mrgreen:

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 05 jul 2009, 20:02

Trasimaco je napisao/la:Evo citam Samuel Etoo treba da pređe na OT! :D :D :D Pa ljudi moji, je li ovo moguce?! :mrgreen:
Ako ne zavrsi u Lokomotivi iz Miricine :mrgreen:
BosnaE

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.