Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

MaGiCa
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2011, 13:21

Arsenalisation je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Kobe je veliki igrac, ali je inferiorniji u odnosu na LBJa. ;)
Ajd sve razumijem,ali rec' ovo a biti mrtav ozbiljan..... :o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Uporedi ih po kosarkaskim elementima: sut, prodor, odbrana, pregled igre, clutching, mismatching, polivalentnost.
Bas da vidim sta ce ispasti od svega toga. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2011, 13:23

adnan24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Kobe je veliki igrac, ali je inferiorniji u odnosu na LBJa. ;)

Ahahahahaha...najjaci si lik na svijetu...svaka ti cast :lol: :lol:
Ne znam sta je tu smesno. Reci mi, da se smejemo zajedno. ;)

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 jun 2011, 13:39

MaGiCa je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:
Ajd sve razumijem,ali rec' ovo a biti mrtav ozbiljan..... :o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Uporedi ih po kosarkaskim elementima: sut, prodor, odbrana, pregled igre, clutching, mismatching, polivalentnost.
Bas da vidim sta ce ispasti od svega toga. ;)
neka bolan Magicni...pusti se kosarke, 'ajmo na teme serie A pa da tamo diskutujemo o fudbalu, to ti je jaca strana...nemoj u istu recenicu stavljat Kobe-ta i ovog "glory-hunter-a" molim te, to ti je nesto tipa poredit Ibrahimovića i recimo Del Piera...ma pametan si ti decko razumijes ti to ;)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2011, 13:42

neroazzurni je napisao/la:
neka bolan Magicni...pusti se kosarke, 'ajmo na teme serie A pa da tamo diskutujemo o fudbalu, to ti je jaca strana...nemoj u istu recenicu stavljat Kobe-ta i ovog "glory-hunter-a" molim te, to ti je nesto tipa poredit Ibrahimovića i recimo Del Piera...ma pametan si ti decko razumijes ti to ;)
Mozes da poredis bilo koja dva coveka koja se bave istim sportom, ako analiticki gledas taj sport. Neki put, preovlada animozitet prema nekome, tako da od analiticnosti nema ni "a". ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jun 2011, 13:48

Lebron je (samo) fizički dominantniji od Kobe-ja, no Kobe je x puta inteligentniji igrač od njega. Da ne govorim o momentima kada se lomi utakmica (vidjeli smo to i kada su zajedno bili u dresu SAD-a). Kobe uzima loptu, svi protivnički igrači znaju da će on završiti i opet mu to polazi za rukom, dok LBJ bježi od lošte u presudnim trenucima. Iskren da budem, ja bih uvijek izabrao Kobe-a spram LBJ-a (naravno, ne mislim da bih to uradio za 3 godine kada Kobe bude u zasluženoj penziji, da se razumijemo). Ne gajim simpatije/antipatije/ ni prema jednom od ovog dvojca, al' Kobe je za njega Jordan. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 13 jun 2011, 14:19

Tesko je reci ko je bolji igrac od njih dvojice, oni su prije svega razlicit tip igraca, blizu su u svakom slucaju, kratko objasnjeno je LeBron veca atletska zivotinja a Kobe veci kosarkaski znalac, statistike su na strani LeBrona to je cinjenica ali neke stvari statistike nebiljezi a tu je Kobe po meni u prednosti, uglavnom tu su oni negdje
Kobe ove godine puni 33 god. i bice zanimljivo vidjeti LeBrona u tim godinama jer je on igrac koji zivi od snage a on u tim godinama vise nemoze biti ona atletska masina koja je sada

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 jun 2011, 14:42

Balon je napisao/la:Tesko je reci ko je bolji igrac od njih dvojice, oni su prije svega razlicit tip igraca, blizu su u svakom slucaju, kratko objasnjeno je LeBron veca atletska zivotinja a Kobe veci kosarkaski znalac, statistike su na strani LeBrona to je cinjenica ali neke stvari statistike nebiljezi a tu je Kobe po meni u prednosti, uglavnom tu su oni negdje
Kobe ove godine puni 33 god. i bice zanimljivo vidjeti LeBrona u tim godinama jer je on igrac koji zivi od snage a on u tim godinama vise nemoze biti ona atletska masina koja je sada
e samo je problem sto se ovi bave kosarkom a ne atletikom, i to nekima nije jasno...sustinska razlika izmedju Jordana/Kobea i LBJ-a sto su ova prva dvojica kosarkasi u svakom smislu te rijeci dok je ovaj drugi atleta koja bi se snasla u bilo kojem sportu i bio bi podjednako dobar kao i u kosarci ali SAMO dobar dok su ova dvojica FENOMENALNI
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 13 jun 2011, 15:06

koliko je Lebron kriv sto je Miami dosao do finala toliko je i kriv sto je i Miami izgubio, dobro mislim zasluzeno Dallas prvak, ali da je Lebron upola bio dobar kao u regularnom dijelu i POffu znatno bi tezi otpor pruzili Dallasu..I to je ono sto cini razliku izmedju njega i Kobe-a odnosno Nowitzkog koji ne grijese u kljucnim trenutcima i koji donose titule svojim ekipama..Evo sinoc Lebron 3 uzastopna slobodna promasi, to se nikad ne bi desilo Dirku koji je u finalu ovih 6 tekmi samo jedno slobodno fulio od 46 cini mi se..Cinjenica je da ce Lebron kad-tad doci do prstena, a koliko ce u finalu on imati udjela ostaje da se vide, jer iako je odavno u NBA-a i ima vec dva finala mora se reci da jos nije sazrio, a kamoli da se poredi sa pomenutom dvojicom...Inace, velika je stvar sto je Kidd dosao do prstena kao i naravno Dirk koji je godinama jedan od najboljih kosarkasa danasnjice i sasvim sigurno da je zasluzio nakon godina neuspjeha, ali ko ceka taj i doceka, pa tako ce i Lebron docekati svojih 5 minuta, a dotada djaba mu sto on guzzi Bobcatse, Clipperse kad protiv velikih ekipa i u velikim utakmicama ruka mu zadrhti...Sinoc je kosarka pobjedila, Cestitke Mavsima
15.10 - 15.06 ...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 jun 2011, 15:28

Cestitke ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 13 jun 2011, 15:34

Najgore je kad počnu pametovati likovi koji su u životu gledali par utakmica pa su eto na osnovu tih par utakmica i igranja NBA lige na kladioni su postali sveznalice, a u praksi ne znaju dva košarkaška napada objasniti, ali nebitno to.
Dallas sasvim zasluženo došao do titule, odigrali sjajno kompletan Play off,sa rovitim Dirkom, što predstavlja još veći uspjeh. Kidd i Terry su odigrali veoma značajnu ulogu, pored Dirka, Terry je mogao sasvim mirno ponijeti i nagradu za MVP-a finalne serije, ne bi bilo nezasluženo. Kidd sad može mirno u penziju, Terry ipak neće uklanjati tetovažu hehe, šta reći više od SVAKA ČAST MAVSIMA ;)
I Love this game !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 jun 2011, 15:40

Jasno mi je što serete za Jamesa ipak dvaput je doživio krah u finalu no neko onda kaže da nikada neće biti ni poput Kobea :roll: :lol:
Kako to molim te osvojio 4 titule kao 2. igrač ekipe jednu je eto ko bio vođa samo što je to i najslabija NBA sezona u prošloj dekadi.Uvijek nabijao statistiku u regularnoj sezoni i protiv slabijih ekipa tako da dolazimo do toga da je jedan od najbolji strijelaca svih vremena u PO-u ima jednu tekmu u kojoj je on odveo ekipu do pobjede i to onda kad Shaq dobi 6. ličnu,ali ima i Artest jednu takvu tekmu :roll:
Svi govore o Kobeu kao o nekom nasljedniku Jordana zbog njegove elegantnosti :lol: Ali Jordan je pored toga bio i vođa ekipe i onda će neko reći ima 5 titula da ali većinu kao sporedna uloga.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jun 2011, 15:46

Eh, reci za Bryanta da nije vodja te ekipe uvijek bio, pored onakve karijere, ovlasti, match winnera, igara, gladi za pobjedama, trofejima, ili uopce baciti ovakvu analizu moze samo neki najvjerovatnije lik koji ima po mojoj slobodnoj procjeni 16-17 godina, a cisto sumnjam da grijesim, dapace. Drugo, sami nick odaje ozbiljnost osobe koja pise komentar.
I na kraju, ako ovdje postoji osoba koja bi dala Jamesu taj zadnji sut, taj odlucujuci moment, prije Bryanta, ili osobe koja ce uopce usporediti Bryanta sa Jamesom iako ovoj jos ni pola nije uradio i postigao niti ima taj killer instinct kao Bryant, vjerovatno prati NBA unazad par godina. LeChoke chokes, Bryant doesn't. Time je opet sve receno.
Zaista smijesna rasprava, James i Bryant, a kamoli James i Jordan, ili Bryant i Jordan, nisu iste klase, stoga...
Cestitke Dallasu, u potpunosti zasluzeno.
...Život za Široki...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 jun 2011, 15:50

LBJ MVP je napisao/la:Jasno mi je što serete za Jamesa ipak dvaput je doživio krah u finalu no neko onda kaže da nikada neće biti ni poput Kobea :roll: :lol:
Kako to molim te osvojio 4 titule kao 2. igrač ekipe jednu je eto ko bio vođa samo što je to i najslabija NBA sezona u prošloj dekadi.Uvijek nabijao statistiku u regularnoj sezoni i protiv slabijih ekipa tako da dolazimo do toga da je jedan od najbolji strijelaca svih vremena u PO-u ima jednu tekmu u kojoj je on odveo ekipu do pobjede i to onda kad Shaq dobi 6. ličnu,ali ima i Artest jednu takvu tekmu :roll:
Svi govore o Kobeu kao o nekom nasljedniku Jordana zbog njegove elegantnosti :lol: Ali Jordan je pored toga bio i vođa ekipe i onda će neko reći ima 5 titula da ali većinu kao sporedna uloga.
:o
molim te NEMOJ DALJE...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 13 jun 2011, 15:54

Druze prazne su ti price skroz, kako god okrenes Kobe Bryant je 5 puta uspjesniji igrac od LeBrona jer ima 5 titula vise kontas, titule nisu jedino mjerilo ali su jedno od mjerila kad gledas uspjesnost karijere.
Kobe Bryant je bio i ostace kapiten Lakersa, prva opcija u napadu i covjek koji ce u najvaznijim trenutcima dobiti loptu u ruke. Zasto? Zato sto on nebjezi od odgovornosti dok se tvoj LeBron sakrije u najvaznijim trenutcima.
Bryant nikad nije igrao sporednu ulogu svojoj karijeri, imao je Shaq-a i Gasola istina ali imao je i Jordan Pippena, Rodmana itd. kao sto sada James ima Wade-a i Bosha.

Bryant je veci "kosarkas" u pravom smislu rijeci, pitaj 500 neutralnih ljudi koga je ljepse gledati dok igra. Odgovor se zna. Postoji nesto sto se zove ljepota igre a to je nesto sto James nikad nece imati jer on jednostavno nije takav tip igraca, druga je stvar sto neki, medju kojima si vjerovatno i ti, svrsavaju na njegovo sagnutu glavu i zabijanje u protivnickog igraca ali ja u tome nevidim nesto interesantno. Necemo biti djeca, zna se ko je i sta je Kobe Bryant.
Zadnja izmjena: Balon, dana/u 13 jun 2011, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 jun 2011, 15:57

MaGiCa je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Ahahahahaha...najjaci si lik na svijetu...svaka ti cast :lol: :lol:
smijesno je to sto ti otvotris NBA.COM i odes na statistiku uporedis dva igraca.... ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jun 2011, 16:03

MaGiCa je napisao/la:

Bezveze da ti ja govorim,dok ne shvatis sam nastavit ces bacati bombe po forumu(bar na ovoj temi).

Mozete vi dizati Jamesa koliko hocete ali cinjenica je da momak nije glavni igrac ni u svom timu...i da je Miami osvojio prsten ja ne bi promijenio misljenje o njemu jer ne vidim kako neko moze biti najdominantniji igrac na svijetu i to kako ti kazes 4-5 zadnjih godina a onda u jednom NBA finalu on nestaje sa parketa kada se najvise ocekivalo od njega...Jedini koji je opravdao svoju ulogu je Wade dok James je sad na nizoj stepenici nego sto je bio prije ove sezone...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2011, 16:06

HzBvB je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Ne znam sta je tu smesno. Reci mi, da se smejemo zajedno. ;)
smijesno je to sto ti otvotris NBA.COM i odes na statistiku uporedis dva igraca.... ;)

Tebe nisam pitao, ali hvala ti sto si mi otvorio drugacije vidike. ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jun 2011, 16:09

“Čestitke Marku (Cubanu) i svim Mavericksima”

“Ovo je lekcija za sve nas: Nema prečica!”

Dan Gilbert, Cleveland Cavaliers owner.

'nuff said.
...Život za Široki...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2011, 16:09

adnan24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:

Bezveze da ti ja govorim,dok ne shvatis sam nastavit ces bacati bombe po forumu(bar na ovoj temi).

Mozete vi dizati Jamesa koliko hocete ali cinjenica je da momak nije glavni igrac ni u svom timu...i da je Miami osvojio prsten ja ne bi promijenio misljenje o njemu jer ne vidim kako neko moze biti najdominantniji igrac na svijetu i to kako ti kazes 4-5 zadnjih godina a onda u jednom NBA finalu on nestaje sa parketa kada se najvise ocekivalo od njega...Jedini koji je opravdao svoju ulogu je Wade dok James je sad na nizoj stepenici nego sto je bio prije ove sezone...
Dobro. Dakle, James nije najdominantniji igrac u poslednjih 5 sezona.
Reci mi onda: ko jeste :?:
A ja bacam bombe kako :?: Tako sto se ne slozim sa tobom :?: 8-)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jun 2011, 16:14

Promasujes ti poantu. Moze biti dominantan koliko hoce, ali to nije igrac kojem se daje game winner lopta u clutch time. Niti on to zna iskoristiti. Niti on ima taj killer instinct, odnosno dosad ga nije pokazao. I to je to, statistiku puniti time, lnavoditi brojke, to se uvijek moze, ali, na kraju dana, ono sto razdvaja istinske kosarkaske velicine danasnjice i ''samo'' vrhunske igrace, je upravo to gore. Ljutio se ne ljuti, slagao ili ne, to je tako.
Thank you, bye.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.