Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

TZ_BoY
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la TZ_BoY » 12 jun 2011, 23:23

Ted Mosby je napisao/la:Vettel je u jako dobroj poziciji, ima 50 bodova prednosti nad Buttonom i to mu olakšava mogućnost u sljedećim utrkama, jer uglavnom mu je bitno da bude na postolju jer će se ovi ispred njega izmjenjivati

Mora i njega sreca jednom izdati makar da mu pukne guma ili da explodira motor abd 8-) 8-)
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 jun 2011, 23:25

U dvije najbolje trke ove sezone je pobijedio Mclaren, Kina i evo sad Montreal...Hamilton prestigao 5-6 vozača u 5 posljednjih krugova, Button danas u 6 krugova 3 vozača...Uostalom Montreal je Mclarenova staza...

Evo sad sam vidio sudar Alonsa i Buttona, Button ni sekunde nije kriv, Alonso je njega udario...Button je zakočio, Alonso njega zakačio i okrenuo se, obični trkački incident...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 12 jun 2011, 23:56

Zna li neko hoce li biti reprize na mrezi?

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 13 jun 2011, 00:00

amerosm je napisao/la: Po meni KERS I DRS su najvie "sranje" koje je uvedeno od FIA-e. Jer se kvalitet vozaca time stavlja u drugi plan. Ako si mangup prestigni ga bez tih dodatnih "sranja". Jedino prednost ovog sistema je sto se moze uociti da u F1 ima dosta kloceva koji upravljaju bolidom - cist primjer danasnje utrke je Webber.
Ma daj cuj sranje..U prethodnim utrkama,Turskoj i Kini,bilo je vise preticanja nego u zadnje 3 godine u F1 :roll: ..Prethodne sezone su bile ocajne sto se tice preticanja,dosadno da se za mu.da objesis..cast izuzecima tipa Kobayashi :D ..KERS nije nikakva prednost jer ga svi imaju,to znaci kad protivnik stisne kers,stisnes i ti i ne moze ti nista..samo je fazon ko gdje koristi kers..sto se tice DRS ni tu ne vidim zasto kvalitet vozaca pada u drugi plan,ako te protivnik obidje DRS-om,zalijepis se za njega i onda ti njega obidjes DRS-om u sljedecem krugu ili stisnes gas i ne das da ti uopste pridje protivnik ispod 1s..Uostalom pogledaj utrku u Barceloni gdje Hamilton nije mogao Vettela obici DRS-om kao ni Vettel Alonsa i kako Massa ne moze mrtvu babu prec s DRS-om :roll: ..ima tu jos primjera da ne nabrajam..KERS i DRS su ozivili F1 i vratili gledaoce na tribine i pred TV ekrane..

vuk_samotnjak
Kontakt:

Post Postao/la vuk_samotnjak » 13 jun 2011, 11:30

da hoce li biti repriza :roll: ??kad i gdje :shock: ...pozz

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 13 jun 2011, 13:08

Bianconeri1988 je napisao/la:Sa posljednje pozicije na prvu...Svaka čast, majstore! :D

Gledao sam samo posljednjih 15 krugova, pročitao na Indexu da je bio posljednji :D

Button je zaslužio pobjedu u Monaku, ovo mu se samo vratilo...
Slazem se da mu se samo vratilo, ipak je covjeku na ruku islo 5x SC na stazi. Zadnji SC je najvise omeo schumija koji je mozda mogao i do trijumfa. na podiju bi zavrsio sigurno, ali eto nije mu se dalo

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 13 jun 2011, 14:10

U ovoj utrci se vidjelo koji je Schumi gigant od vozaca, samo sto ima smeće od formule u odnosu na favorite.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 13 jun 2011, 15:30

[youtube][/youtube]

Ovdje se jasno vidi (na ovom drugom snimku) da je Alonso totalno prošao Buttona i da ima unutrašnju stranu za slijedeću krivinu, ali ne lezi vraže, Button se direktno zabija u njega i upropaštava mu utrku, te ne biva kažnjen nego biva nagrađen pobjedom... Alonsu koda nije dosta što nesposobni idioti iz njegovog boksa na čelu sa mutavim Domenicalijem upropaste svaku utrku, nego sada treba da postane žrtva pomahnitalog dvojca iz McLarena koji lupeta gdje stigne na stazi. Takozvani menaĐer Domenicali je oborio Ferrari na takve grane da je to strašno. Inače, kao navijača Alonsa, propadanje Ferrarija me je nekad radovalo, ali mi sada više to nije ni malo smiješno. Dajte radite nešto je.bem vam mater nesposobnu!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 13 jun 2011, 16:48

Hawking je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ovdje se jasno vidi (na ovom drugom snimku) da je Alonso totalno prošao Buttona i da ima unutrašnju stranu za slijedeću krivinu, ali ne lezi vraže, Button se direktno zabija u njega i upropaštava mu utrku, te ne biva kažnjen nego biva nagrađen pobjedom... Alonsu koda nije dosta što nesposobni idioti iz njegovog boksa na čelu sa mutavim Domenicalijem upropaste svaku utrku, nego sada treba da postane žrtva pomahnitalog dvojca iz McLarena koji lupeta gdje stigne na stazi. Takozvani menaĐer Domenicali je oborio Ferrari na takve grane da je to strašno. Inače, kao navijača Alonsa, propadanje Ferrarija me je nekad radovalo, ali mi sada više to nije ni malo smiješno. Dajte radite nešto je.bem vam mater nesposobnu!
ovdje je button isao svojom putanjom isto kao kad se sudario sa hamiltonom, uopste lik nije kriv

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 13 jun 2011, 17:16

KAOTIČNA Velika nagrada Kanade, sedma utrka ovosezonskog Svjetskoga prvenstva u Formuli 1, ponudila je nekoliko rekordnih ostvarenja i konačnu pobjedu za Jensona Buttona.

Ukupno 4 sata, 04:39,537 trajala je utrka u Montrealu, jasno, uz kišni prekid od dva sata. Prijašnji rekord datira iz 1954. godine kada je utrka u Nürburgringu okončana nakon 3h45:45,8.

Odvezenih 30 krugova iza sigurnosnog automobila pet su više od dosadašnjeg rekorda (Fuji 2007.).

Dvije spomenute činjenice uvjetovale su i treći rekord. Zbog uračunatog kišnog prekida i smetnje sigurnosnog automobila, Formula 1 nikad nije vidjela sporije kruženje bolida stazom. Prosjek brzine iznosio je 74.864 km/h.

Jenson Button je u Montrealu, tvrdi ****.de, postao prvi vozač koji je na polovici utrke bio na zadnjem mjestu da bi njen kraj dočekao kao pobjednik. Također, prvi je i koji je do pobjede došao sa šest zaustavljanja u boksu u kojem je proveo, naravno rekordnih, dvije minute i 21 sekundu.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 13 jun 2011, 17:16

@cala

Putanju bira onaj koji je ISPRED!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 jun 2011, 17:20

Imal' neko video Schumia kako prestiže Massu i Kobiyashia ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 13 jun 2011, 17:26

GunnerS je napisao/la:Imal' neko video Schumia kako prestiže Massu i Kobiyashia ?!
Evo care ;)
[youtube][/youtube]

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 jun 2011, 21:28

Hvala velika ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 13 jun 2011, 21:41

Jason je kriv za izbacivanje Alonsa, Alonso je bio ispred u potpunosti imao i svoju putanju a Button je samo produzi, vidi se da je mogao samo sekundu smotati u desno i ne bi bilo kontakta a mogao je i kocnicu stisnuti, svjesno je isao na kontakt. Imao je vise nego dovoljno prostora da izbjegne kontakt!
Mes Que Un Club

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 13 jun 2011, 21:44

cala je napisao/la:
Hawking je napisao/la:[youtube][/youtube]

ovdje je button isao svojom putanjom isto kao kad se sudario sa hamiltonom, uopste lik nije kriv
Slučaj prvi (Hamilton) - Hamilton pokušava proći kroz očito preuzak prostor. Button prati trkaću liniju, i najvjerojatnije ni ne vidi nit' očekuje Hamiltona da ga napada s lijeve strane. Krš.
I da ga je Button svjesno zatvorio, na to je imao pravo. Jedna promjena trkaće putanje, sve u skladu s pravilima. Čisto ko suza

Slučaj drugi (Alonso) - Alonso na trkaćoj putanji, Button punu dužinu bolida iza, i na nepovoljnijoj(unutrašnjoj) putanju. Tu dvojbe nema, zna se tko ima prednost. Alonso tu prednost pokušava ostvariti, ali dolazi do sudara.
Već i sami dijelovi bolida koji ostvaruju kontakt (prednja lijeva i zadnja desna guma) jasno govore tko je krivac.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2011, 21:48

[youtube][/youtube]

Zamalo :lol:

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 13 jun 2011, 21:54

Hawking je napisao/la:@cala

ti kao veliki navijac Alonsa si naravno veoma objektivan sto se tice ovog incidenta...Alonso mu usao u putanju i Button naravno ide svojom zasto bi se kao Force India sklanjao....?
p.s.Da ne bude zabune i meni je Fernando jedan od drazih,naravno poslije "onog" Shumija :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 14 jun 2011, 00:25

Arsenalisation je napisao/la:
Hawking je napisao/la:@cala

ti kao veliki navijac Alonsa si naravno veoma objektivan sto se tice ovog incidenta...Alonso mu usao u putanju i Button naravno ide svojom zasto bi se kao Force India sklanjao....?
p.s.Da ne bude zabune i meni je Fernando jedan od drazih,naravno poslije "onog" Shumija :lol:
Tebi ko i onom haman treba crtat, nema Button SVOJU PUTANJU kad je IZA, to bi ti bilo isto ko kad bi se neki bolid direktno zabiou zadnji dio onog ispred sebe i rekao da je držao svoju putanju, Button je MORAO da ide desno jer je Alonso bio ISPRED i on se postavlja kako hoće. Pa pobogu Button je svojom PREDNJOM gumom udario u Alonsovu ZADNJU, zar ti to ništa ne govori... kakve veze ima to za kog ja navijam, ja iznosim činjenice koje ni ti niti bilo ko drugi ne može pobiti. @maminho je to jako lijepo objasnio, al objašnjenja ionako samo služe ljudima koji žele da ih čuju ili u tvom slučaju koji mogu da ih shvate...

Glory glory Man United!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 14 jun 2011, 01:29

Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]

Zamalo :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: kako sam se ismijao ovome. Al pogledaj Petrova kako juri, a svuda se mase zutim zastavicama i jos SC na stazi. :lol:

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.