Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Ted Mosby
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jun 2011, 01:03

Francuski prvak Lille počeo je slagati momčad za Ligu prvaka, a prvo pojačanje došlo je iz Auxerrea...

Čelni ljudi francuskog prvaka objavili su da je novi igrač Lillea Benoit Pedretti, koji je u taj klub stigao iz Auxerrea, a visina transfera i duljina ugovora nisu objavljeni.

Pedretti je u Auxerreu od 2006. godine i prati ga glas da je jedan od najboljih defenzivnih veznih u francuskom nogometnom prvenstvu. Nakon potpisa ugovora veznjak je priznao da je njegov transfer već dugo vremena bio pred realizacijom.

"Lille je vrlo dobar klub koji ima velike i zanimljive ambicije. Trebao sam pojačati Lille prošle godine jer su oni trebali prodati Cabayeu, međutim, transfer se dogodio sada. Tada je Cabaye ostao u klubu, a ja sam s Auxerreom igrao Ligu prvaka i zato je transfer bio odgođen", rekao je 30-godišnjak.

Veznjaku je Lille peti klub u karijeri, a osim Auxerrea još je igrao za Sochaux, Marseille i Lyon.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jun 2011, 01:06

Reprezentativac Južne Koreje i napadač Monaca, Park Chu-Young, ovo ljeto želi napustiti redove kluba koji je ispao u drugoligaško društvo...

25-godišnji napadač otvoreno je priznao da nema ambicija igrati u drugoj ligi te da želi ovo ljeto napustiti klub. Park Chu-Young je ove sezone za Monaco postigao 12 golova, a navodno je za njega zainteresiran Bolton.

"Zbog čega bi Park trebao ostati u Monacu? Želimo ovo ljeto realizirati transfer", rekao je njegov menadžer, a sam je igrač dodao: "Želim novi izazov i volio bih igrati za momčad koja se natječe u Ligi prvaka".

Napadač je u redove francuskog kluba došao 2008. godine iz Seoula u transferu vrijednom dva milijuna eura, a prema pisanju francuskih medija za njega je ozbiljno "zagrizao" Bolton.

Međutim, uprava Monaca ne želi tek tako rasprodati momčad jer se želi iduće sezone odmah vratiti u prvoligaško društvo. Svim zainteresiranim kupcima poručili su da Parka mogu dobiti ako na njihov račun uplate šest milijuna eura.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2011, 21:12

Napadac Lorijena Kevin Gamerio moguce novo pojacanje PSG-a.

Lille doveo nigerijeskog golmana Vinsenta Enijemu,koji je nastupao za Hapoel iz Tel Aviva.

Lille ako sacuva ovu ekipu i dovede par dobrih pojacanja,mogao bi naredne sezone odbranit titulu,u Europi sta bude.Uprava je obecala dobra pojacanja pa cemo vidjeti.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 jun 2011, 02:46

harry_90 je napisao/la:Napadac Lorijena Kevin Gamerio moguce novo pojacanje PSG-a.

Lille doveo nigerijeskog golmana Vinsenta Enijemu,koji je nastupao za Hapoel iz Tel Aviva.

Lille ako sacuva ovu ekipu i dovede par dobrih pojacanja,mogao bi naredne sezone odbranit titulu,u Europi sta bude.Uprava je obecala dobra pojacanja pa cemo vidjeti.
Vec su prodali najboljega igraca iz odbrane Ramia u Valenciu,toliko o njihovim ambicijama,ne sezu one dalje od toga da zarade sto vise novca.
Cabaye je valjda na korak od potpisa za Newcastle,Gervinho najavio odlazak..
A steta,zelio sam vidjeti Lille,B.Dortmund i Napoli sa onim igracima i kojima su izborili nastup u ligi prvaka,medjutim i Lille i Dortmund su vec prodali svog ponajboljega igraca..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 jun 2011, 10:01

FRANCUSKI nogometni reprezentativac i dosadašnji član Lillea Yohan Cabaye (25), potpisao je petogodišnji ugovor s Newcastleom, objavio je u petak engleski klub.

U završenoj sezoni Le Championnata, u kojoj je Lille postao francuski prvak, Cabaye je postigao dva pogotka i devet puta asistirao. Dobre igre otvorile su mu mjesto i u francuskoj reprezentaciji za koju je dosad odigrao četiri utakmice.

"Prelazak u Newcastle je sjajan potez. Uživao sam u Lilleu, ali sada je pravo vrijeme da provjerim svoje znanje protiv najboljih, a to će mi igranje u Newcastleu i Premierligi i omogućiti", kazao je veznjak koji je cijelu karijeru proveo u Lilleu.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 jun 2011, 13:55

NOGOMETNI prvak francuske, Lille, pravi je magnet ovih ljetnih dana za bogate europske klubove, koji se vrlo često osvrću prema toj momčadi u vidu pojačavanja svojih sastava.

Gervinho, Moussa Sow i Eden Hazard su tri nogometaša koja su na najvećoj cijeni. Gervinho, napadač iz Obale Bjelokosti, "lovina" je za mnoge engleske Premierligaše, pa su se tako zasad javno oglasili Arsenal i Everton. Njihove ponude je, navodno, Lille dosad odbio, a isto je učinio kada se javio i Tottenham.

Londonski klub je ponudio 12 milijuna eura za Gervinha, ali je Lille rekao - ne.

"Istina je, primili smo ponudu od 12 milijuna eura, ali smo je istog trenutka odbili. Ne zanima nas,"rekao je engleskim medijima Frederic Paquet, generalni menadžer francuskog prvaka.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 jun 2011, 20:51

NICOLASA DOUCHEZA, 31-godišnjeg vratara Rennesa, kao zamjenu za Gregoryja Coupeta (38) doveli su u francuskom nogometnom klubu PSG-u.

Potpisao je Douchez trogodišnji ugovor s pariškim klubom, prošle sezone četvrtoplasiranim sastavom Le Championnata, nakon što se Coupet odlučio umiroviti.
Prethodno je odbio novoponuđeni ugovor Rennesa, u koji je stigao 2008. godine iz Toulousea.

Prošle je sezone za Rennes, šestoplasiranu momčad lige, branio u 32 utakmice. Ponajviše njegovom zaslugom Rennes je završio sezonu kao momčad s najmanje primljenih golova (35) u prvenstvu.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jun 2011, 13:51

Dakle Bazdarevic i zvanicno preuzeo Sochaux.Iskreno mislim da bi Mesa sa njima mogao da napravi neku dobru stvau,a prvi korak ka tome bi trebalo da bude malo jaci igracki kadar.Ovaj igracki kada je trenutno dovoljan za otprilike 8-9 mesto,ali treba vratiti Daviesa sa pozajmice,Sverkosa sa pozajmice te pojacati sa jos 3-4 proverena igraca konkurenciju i eto pristojne ekipice.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 jun 2011, 16:24

Devil je napisao/la:Dakle Bazdarevic i zvanicno preuzeo Sochaux.Iskreno mislim da bi Mesa sa njima mogao da napravi neku dobru stvau,a prvi korak ka tome bi trebalo da bude malo jaci igracki kadar.Ovaj igracki kada je trenutno dovoljan za otprilike 8-9 mesto,ali treba vratiti Daviesa sa pozajmice,Sverkosa sa pozajmice te pojacati sa jos 3-4 proverena igraca konkurenciju i eto pristojne ekipice.
Odlična i veoma mlada ekipa pred kojom je svijetla budućnost. Imaju par velikih talenata u ekipi poput Boudebouza i Martina i njima bi bilo najbitnije da ih zadrže u ovom prelaznom roku.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 13 jun 2011, 01:59

Gameiro potpisao za PSG na 4 godine. Visina transfera 15 miliona. Još centralni vezni i stoper jedan i to je to. Kao najvjerovatnija pojačanja spominju se Biševac i Alou Diarra. Biševac se već dvije godine spominje, a Diarru traži i L'OM. Da hoće Sakho ostati, a očekujem da u nastupajućoj sezoni Jean-Christophe Bahebeck dobije veću minutažu. Što bi rekli naši vrli komentatori "paklen igrač"
Zadnja izmjena: Ammare, dana/u 06 jul 2011, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.
Allez

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jun 2011, 16:08

Kako pisu ovi u "France football" ,PSG ce uciniti sve da angazuje Kaku I Boriela :mrgreen: ,i tu mogucnost najavljuju vec 2 dana.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 16:11

Ja sam došao do informacije da PSG ove sezone ima nevjerovatan budžet (radi se o nekih 100 miliona Eura) za transfere. Moram priznati da nisam povjerov'o u ovo, al' s obzirom na igrače s kojim ih povezuju, možda čak ovo i nije bila novinarska patka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jun 2011, 16:22

Monolog je napisao/la:Ja sam došao do informacije da PSG ove sezone ima nevjerovatan budžet (radi se o nekih 100 miliona Eura) za transfere. Moram priznati da nisam povjerov'o u ovo, al' s obzirom na igrače s kojim ih povezuju, možda čak ovo i nije bila novinarska patka.
Vidis i ja sam cuo za neverovatni budzet,al' sam cekao da napise jos neko da me ne bi ismejali al izgleda nisam jedini koji to zna,ali me zanima ko su njima sponzori?? ko su gazde??? odakle toliko novca????

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2011, 16:33

Tribalian je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ja sam došao do informacije da PSG ove sezone ima nevjerovatan budžet (radi se o nekih 100 miliona Eura) za transfere. Moram priznati da nisam povjerov'o u ovo, al' s obzirom na igrače s kojim ih povezuju, možda čak ovo i nije bila novinarska patka.
Vidis i ja sam cuo za neverovatni budzet,al' sam cekao da napise jos neko da me ne bi ismejali al izgleda nisam jedini koji to zna,ali me zanima ko su njima sponzori?? ko su gazde??? odakle toliko novca????
Ne citas brata,ne valja ti to. :mrgreen: Okreni proslu stranu negde pred kraj sve napisano,radi se od oko 50 miliona eura za transfere,ove sezone,te 150 za narednih 5 godina.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jun 2011, 16:36

Devil je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Ne citas brata,ne valja ti to. :mrgreen: Okreni proslu stranu negde pred kraj sve napisano,radi se od oko 50 miliona eura za transfere,ove sezone,te 150 za narednih 5 godina.
Lepo ja sam tebe promovisao davno u direktora Zurnala :mrgreen: Nego brate,odakle njima tolike pare????

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2011, 16:37

Pa Arapi jbt,kako nece imati pare. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 16:39

Devil je napisao/la:Pa Arapi jbt,kako nece imati pare. ;)
Arapi djeci na čelo stavljaju po 4 rafinerije nafte. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 jun 2011, 17:54

Kao moguce pojacanje PSG-a pominje se i Yuto Nagatomo(24).

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jun 2011, 17:59

Nadam se da ce PSG naredne sezone voditi bitku za nastupe u LP,taj klub gotivim od malih nogu,nadam se dobrim pojacanjima i jos boljoj sezoni.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jun 2011, 18:36

Moguc prelazak Meneza iz Rome u PSG !

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.