Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

majestic24
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la majestic24 » 12 jun 2011, 18:38

GunnerS je napisao/la:Ugl.vidjet ćemo, rok se bliži i sigurno će bit dosta rumors i bit će dosta toga o Cesc-u i Falcao-u...
ma yebo cesca i falca-a...Nasri je zvijezda No1 ovog prelaznog roka
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 18:46

Romariooo je napisao/la:mi ovdje mozemo diskutovati samo na osnovu onoga sto objave mediji, a mozeto to i ovako postaviti, imas li ti kakav argument da bi falcao zelio otici, i imas li bilo kakav argument da bi mogao otici upravo u arsenal.

a sto se tice cesca, opet kazem, volio bi da ne dodje da tiago izraste u igracinu, da se licno ja pitam ne bi mijenjao tiaga za cesca kad se ne bi moralo doplatiti ni marka

cesc je bio godina medju najbolji veznjacima, barca nece da plati puno za njega sto ima u ekipi vec bolje igrace na toj poziciji i to je jasno ko dan, mozda bi za njega platili 50 miliona ili vise neki klubovi kojima je vise potreban takav igrac, npr united, celzi ili city, ali kako smo do sad vidjeli niko osim barce se nije ozbiljno interesovao za cesca, u smislu da posalje konkretnu ponudu bilo koliku
Dailymail:
With two years left on his deal, Porto may be forced to sell Falcao, 25, for around £25million.
Arsenal-Bosnia:

Kod: Označi sve

Prvi strijelac Evropske i portugalske lige [u]odbio je produžiti ugovor sa Portom[/u], te su čelnici ovog kluba prisiljeni ozbiljnije razmotriti ponude za svog ponajboljeg igrača.

Pored Topnika za Falcaa je zainteresovan i Tottenham.
Nogometni magazin Liga Prvaka:
Nakon što Real nije prihvatio 25 milijuna eura za Benzemu, Arsenal za isti novac želi dovesti Portova napadača Falcaa.
Izjavu njegovog oca ne mogu da nadjem, a kaže kako je njegovom sinu želja zaigrati u EPL.
Ako ko nadje, molim da objavi.
Goal.com
"I prefer not to read the press but I know I have been linked with Real Madrid and big English clubs like Arsenal and Tottenham,"
Mirror:
Arsene Wenger is keen to tie up a deal to bring Porto striker Radamel Falcao , who has scored 18 goals in 24 games this season, to Arsenal
justarsenal.com
His performances this year have captured the attention of many top clubs, incuding Arsenal, and he is expected to fetch around £22m in todays market.
Eto,a možeš sigurno naći i u drugim novinama...Imaš izjave,ponude, izjavu njegova oca (ne mogu da nadjem, rekoh,al' naći ću) itd. Sve argumente na osnovu koji možeš zaključiti da vrijedi oko 25 miliona eura, da se Arsenal za njega zanima, da je odbio produžiti ugovor, da ima još 2 godine ugovora i da bi volio igrati u EPL.

Za Cesca:Ne interesuje me previše, neka ode, neka ostane,svejedno mi je, vjeruj. :D
Postoji interes i Milaneza (oba) i Chelsea (al' piši propalo),R.Madrida, tako da Barca nije jedina, ne brini.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 18:51

Monolog je napisao/la:De mi onda samo reci šta je za tebe argument. Pa nema niko argument da će Messi ostati u Barceloni sljedeće sezone, nebitno što ima valjan ugovor. Ovo je fudbal, pobogu. Al', valjda ti je dovoljna činjenica da je produžio ugovor sa Portom, te da je predsjednik rekao da ga ne želi prodati ove sezone, jer je to i igračeva želja. Sad, normalno je da to niko od nas nije čuo direktno iz usta predsjednika, već se to pročitalo na brojnim portalima ili kojekakvim časopisima. Također, ove sezone je Falcao srušio Klinsmannov rekord, a svi znamo koliko su napadači cijenjeni, posebno kada ih treba prodati Porto (sjetimo se samo Lopeza koji je za 20+ miliona otišao u Lyon, a bio je i stariji, te manje učinkovit u Evropi). Dovoljno? Nebitno je da l' je Cesc bolji ili nije, bitno je koliko vlasnik potražuje za igrača. Ispade sad da Zlatan Ibrahimović vrijedi svega 25 miliona jer će toliko Barcelona dobiti od Milana.
@monolog:Ako se men' obraćaš:Argument da želi ostati u Portu su njegove riječi, da je produžio ugovor, objava istog akta itd. Imaš tonu stvari koje mogu argumentirati tvrdnju ili pokazati da je samo šuplja.

A nezzz kako neko može biti top5 napadača svijeta, prvo konkurencija Ronaldo,Messi,pored njih još tri,Rooney sigurno,Tevez je tu negdje i još dvojca. ;)
Drugo, rekoh,manja je vjerovatnoća da će Falcao sl sezonu odigrati na istoj razini, kao npr Messi. Za epitet top 5 napadača na svjetu trebaš ,itekako, konstantnost. ;)
Jedna sezona ne čini igrača zvjezdom, čini medijski, al' u nogama nikad.
Evo Arshavina, očit primjer mojih tvrdnji. :lol:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 18:56

cinjenica je da je prosle sezone bio sigurno medju 5 najboljih klasicnih spicev, messi i ronaldo to nisu, al i s njima falcao je opet bio u toj druzini probranoj sigurno

dal ce to ponoviti i naredne sezone vidjet cemo, mozemo govoriti samo o konkretnim cinjenicama, mozda nece biti ni medju prvih 50, mozda slomi nogu ili propije se, ko zna, vidjet cemo

sjajan je igrac uglavom za sad i ja nekako ne vjerujem da ce otici iz porta ovog ljeta, al sve je opet moguce naravno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 19:02

Romariooo je napisao/la:cinjenica je da je prosle sezone bio sigurno medju 5 najboljih klasicnih spicev, messi i ronaldo to nisu, al i s njima falcao je opet bio u toj druzini probranoj sigurno

dal ce to ponoviti i naredne sezone vidjet cemo, mozemo govoriti samo o konkretnim cinjenicama, mozda nece biti ni medju prvih 50, mozda slomi nogu ili propije se, ko zna, vidjet cemo

sjajan je igrac uglavom za sad i ja nekako ne vjerujem da ce otici iz porta ovog ljeta, al sve je opet moguce naravno
Ovde se slažemo. ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 19:12

jel istina ovo sto se pise da vam klisi odlazi i to za skroz malo para, citam kako je liverpool valjda ponudio samo 5 milioncica.

ako je tako jeftin, do 10 miliona, vrlo moguce da ga barca dovedei prije fabregasa jer barci treba lijevi bek i to bas neko dobar ofanzivno, a klisi je men se cino fina solucija, i vrlo jeftina

vjerujem i da bi ga venger prodao prije barci nego direktnim rivalima u engleskoj
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 19:15

Romariooo je napisao/la:jel istina ovo sto se pise da vam klisi odlazi i to za skroz malo para, citam kako je liverpool valjda ponudio samo 5 milioncica.

ako je tako jeftin, do 10 miliona, vrlo moguce da ga barca dovedei prije fabregasa jer barci treba lijevi bek i to bas neko dobar ofanzivno, a klisi je men se cino fina solucija, i vrlo jeftina

vjerujem i da bi ga venger prodao prije barci nego direktnim rivalima u engleskoj
Ne zna se još ništa o njemu. :D
Novinari se raspisali da ide, a niDJe ni Wengerove ni njegove izjave da će ga pustiti/produžiti ugovor ili otjerati. :D
Mada men' Barca ima solidan dvojac(trojac)na beku, ne bih im'o ništa protiv da ode u Barcu. ;)
Dobro bi bilo i neka trampa, Thiago Alcantra za Clichya. :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 20:11

Arnelinho je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:jel istina ovo sto se pise da vam klisi odlazi i to za skroz malo para, citam kako je liverpool valjda ponudio samo 5 milioncica.

Ne zna se još ništa o njemu. :D
Novinari se raspisali da ide, a niDJe ni Wengerove ni njegove izjave da će ga pustiti/produžiti ugovor ili otjerati. :D
Mada men' Barca ima solidan dvojac(trojac)na beku, ne bih im'o ništa protiv da ode u Barcu. ;)
Dobro bi bilo i neka trampa, Thiago Alcantra za Clichya. :mrgreen:
bolje razmjena klisi za pare
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 jun 2011, 21:17

Evo bacili smo oko i na Scott Danna :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 21:23

kako omladinci spanije nadigravaju engleze, pogledajte naseg sokola tiaga, hebo 2 fabregasa koji ce ovo biti igracina i kako vec sad igra
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 jun 2011, 21:24

Romariooo je napisao/la:kako omladinci spanije nadigravaju engleze, pogledajte naseg sokola tiaga, hebo 2 fabregasa koji ce ovo biti igracina i kako vec sad igra
A zašto se javljaš na temi Arsenala
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 21:24

Megamon je napisao/la:Evo bacili smo oko i na Scott Danna :D
Dje s' pročit'o? :D

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 jun 2011, 21:27

Arnelinho je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Evo bacili smo oko i na Scott Danna :D
Dje s' pročit'o? :D

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 47,00.html
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 12 jun 2011, 21:28

Jooj majko ljudi se nafurali a od svih silnih imena poput Benzeme,Falcao-a,Sambe,Pepe-a...,nas dicni vodja dovede neke retarde Jenkinsona i onog nasljednika Walcotta(ako ce bit ko on nek ga odma nabiju u paksu)Chamberlaina,i opet neki likovi ovdje jos skacu jer smo doveli domace igraca,et i gle cuda Wenger umjesto mladih francuskih anonimusa dovodi iste takve samo Britance... :oops: :oops: :oops: :roll:

Bez stijene od stopera,krila koje moze zaobici igraca i "pravog"napadaca pusimo sljedece sezone i 10000000000% ispadamo iz velike cetvorke,jer jos ako ovi Gradjani daju Ronaldu ovu platu on ce 100% otici iz Reala a svi znamo da pored Ronalda Jose nije glavni,a takodje svi znamo da Jose ne podnosi kada je neko zanimljiviji od njega...City je ozbiljan onda da osvoji nesto veliko :roll: ,a L'pool polako ali sigurno sklapa jaku momcad..
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 jun 2011, 22:16

Arsenalisation je napisao/la:jos ako ovi Gradjani daju Ronaldu ovu platu on ce 100% otici iz Reala a svi znamo da pored Ronalda Jose nije glavni,a takodje svi znamo da Jose ne podnosi kada je neko zanimljiviji od njega
ček ti ozbiljan?

mislim na stranu svi subjektivni faktori,objektivni faktor je da je klauzula 1 milijarda.

Mislim glupo i komentirati nešto od "ogledala"..
što se tiče Arsenala,ne treba puno..jel to odlazak Fabregas il šta vec ko ce ga znat.
A opet da Liverpool dovede i Matu i Dowiniga i lijevog beka zar misliš da je ispred Arsenala?
ajde da se ogradim,Arsenala sa Nasriom...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 22:22

Arsenal već 10-tak godina dokazuje da nije sve u parama.U vrhu je i sa prosječnim imenima.A isto tako, dokazuje i da bez para ne možeš računati na trofeje. :D

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 12 jun 2011, 22:30

tony-mortale je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:znači to se tako računa, ako dovedete 4 poluanonimca iz francuske, a prodate ubjedljivo najboljeg igrača i jedinog igrača svjetske klase kojeg imate ipak ćete se pojačati jer je 4 veće od 2, cool, nisam to znao ;)
Momak mani me sarkazma i guliRaz od mene, ne citiraj ako nećeš šta pametno da kažeš.Fala i doviNdjenja. :roll:
pa zar je tako teško skontati šta sam rekao,
al samo za tebe(još ću i tipkati malo sporije :lol: )
znači ako arsenal proda fabregasa, a dovede 10 osrednjih igrača iz francuske i te neke engleske anonimce ne samo da će biti oslabljen već će biti drastično slabiji nego sa cescom, a što se tiče citiranje otkud ti pravo da na javnom forumu ti nekom zabranjueš da nekog citira ili ne citira, ne kontam čemu takva reakcija, ne valja ti to za zdravlje ;)
Ovdje si samo ti, dragi tony ispo pglu ;) :D
ciaoo bella
Go Gunners!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 12 jun 2011, 23:15

Raul_64 je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:jos ako ovi Gradjani daju Ronaldu ovu platu on ce 100% otici iz Reala a svi znamo da pored Ronalda Jose nije glavni,a takodje svi znamo da Jose ne podnosi kada je neko zanimljiviji od njega
ček ti ozbiljan?

mislim na stranu svi subjektivni faktori,objektivni faktor je da je klauzula 1 milijarda.

što se tiče Arsenala,ne treba puno..jel to odlazak Fabregas il šta vec ko ce ga znat.
A opet da Liverpool dovede i Matu i Dowiniga i lijevog beka zar misliš da je ispred Arsenala?
Gdje pise da se klauzula mora ispostovat'? :roll:
EDIT:a i da mora sta je to za seika manje od 1% vlasnistva. :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 12 jun 2011, 23:19

Raul_64 je napisao/la:
ček ti ozbiljan?

Igra tima se ne gleda po ocjenama igraca na Manageru...Pa L'pool sad ove sezone zavrsene je bio tu negdje sa nama po kvaliteti,jednostavno nasi igraci nemaju muda..
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 jun 2011, 23:43

Arsenalisation je napisao/la:Gdje pise da se klauzula mora ispostovat'? :roll:
:lol:
Arsenalisation je napisao/la:Igra tima se ne gleda po ocjenama igraca na Manageru.
Ne bi znao,ne igram..
Arsenalisation je napisao/la:a L'pool sad ove sezone zavrsene je bio tu negdje sa nama po kvaliteti,jednostavno nasi igraci nemaju muda..
E pa o tome govorim,nije toliko u tome da se iskešira 100 miliona funti na fantasy ekipu.
Ja vjerujem da je ova ekipa Arsenala sposobna osvojiti EPL,po igračkim kvalitetima sigruno.
I da nešto fali,pitanje je kako bi Carling odredio sezonu..jer samo to je potrebno da ova generacija osjeti krv i onda ce postati stvar navike.
A vrlo lahko da Fabregas guši taj proces.
Na primjeru barcelone,nekada se treba uraditi korak nazad kako bi napravili korak naprijed.
Riješili se Ronaldinja,riješili se najboljeg igrača i doživjeli renesansu...
Ibrahimović je bio najbolji igrač Intera,tripleta je uslijedila nakon njegove prodaje..
i ima tih primjera dosta u raznim sportovima..pa eto i United,mnogi su očekivali raspad sistema odlaskom Ronalda(Teveza) ali to je dalo drugim igračima samo više samopuzdanja,grupa je postala manja ali samim tim i "koheznija" i po meni jača i raznovrsnija.

E sad šta je u pitanju ne znam,al sumnjam da ce Samba,Hazard itd. preko noći promjeniti situaciji.

I da,Ronaldo ne ide nikuda..mislim stvarno :lol:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.