Odlazak Jonesa iz Blackburna bi mog'o otežati dovođenje Sambe. Možda bi ovo odugovlačenje Wengera moglo skupo koštati Arsenal sljedeće sezone. No, s druge strane, možda će klub pojačati nekim drugim štoperom, mada mi sve ovo miriše na ono "tresla se gora, rodio se miš", pa da na kraju niko ne dođe u zadnju liniju, te da i sljedeće sezone budu sa (Vermaelenom, Djuruom, Koscielnyjem i Squillacijem). Kako je Belgijanac često povrijeđen, mora se priznati da ovaj trojac i ne ulijeva povjerenje kada je odbrana u pitanju (posebno kada su Kosc i Squil zajedno na terenu).
Što se tiče Fabregasa, mislim da njegov odlazak može čak i pozitivno djelovati na ekipu. Nije rijetkost da igrači koji su glavni u svom timu, budu kočnica nekim drugim igračima, te da se isti ne mogu razvijati na najbolji mogući način. Činjenica je da je ovo Cescova slaba sezona (svi znamo kako je on u mogućnosti odigrati), a cifra od 30-40 miliona Eura je sasvim dovoljna da se nadomjesti njegov odlazak. I dalje sam mišljenja da sezonu ne mogu izgurati Ramsey i Wilshere, te je prijeko potreban još jedan veznjak. Spominj'o se Parker koji je igrao odlično u West Hamu, a njegovo iskustvo bi dobrano moglo pomoći Arsenalovim
omladincima. Btw, zašto da se ne proba sa dovođenjem Noble-a? Ima 24 godine, West Ham je isp'o iz lige, te je velika vjerovatnoća da ga možete dovesti.
Clichy se može nadomjestiti Gibbsom, al' Gibbs je podložan povredama, tako da to automatski povlači još jednog lijevog beka. Nije valjda to Traore?
Ako ode Nasri (povezuje se sa Mančom i Interom), onda već ne znam šta je cilj Arsenala. U prva 2-3 mjeseca je bio sigurno najbolji igrač Premiershipa i svojim golovima je donio pregršt bodova na Emirates. Njegov odlazak bi automatski značilo i odustajanje od trofeja i ove godine. Stvarno ne znam ko bi njega mog'o zamijeniti, te ne želim o tome ni razmišljati.
Bendtner će (valjda) otići, šta je sa Velom? U svakom slučaju, treba još jedan prvoklasan napadač, jer je Chamakh očigledno izgubio povjerenje koje je Wenger imao u njega (btw, neki dan sam gled'o pregled sezone i nikako mi nije jasno kako je odjednom onako op'o Marokanac. Bio je dobar na početku sezone, al' poslije...

). Za dobrog napadača se mora isprsiti veća suma novca, a Defoe-a ne bi poželio nikome. Ove sezone je bio katastrofalan, pa čak bi i Bendyju dao prednost u odnosu na njega (možete onda zamisliti kakav je bio ovaj član
Kokoši). Da l' da se proba sa nekim
nezadovoljnim (ako takvi postoje) Realovcima poput Benzeme ili Higuaina, ili da se možda odriješi kesa pa da se dovede Aguerro? Zašto ne Falcao? Van Persie je fenomenalan (ove godine je briljir'o, samo ponovo su te povrede učinile svoje), al' sa jednim takvim napadačem se ne može tražiti ništa više od solidnog 4. mjesta u ligi. Walcott bi mog'o igrati špica, al' i njegova podložnost povredama je nešto na šta bi Arsenal treb'o računati. U svakom slučaju, ja da sam na mjestu Arsene-a, isprsio bih veliku svotu novca za dovođenje napadača (odlaskom Cesca će biti dovoljno novca, tako da će to biti neka, recimo trampa, a može ostati još i kusura

).
Fabianski/Szeschny (ja bih možda dao prednost
Šešniju).
Sagna -
Vermealen - stoper (samo da nije neko od već postojećih igrača) - Gibbs
-----------Song
---------Noble/Parker------Wilshere-------
-----------Nasri
---------Van Persie--------
Falcao
Zamjena: Walcott, Djourou, lijevi bek, Diaby, Ramsey, Chamakh, Eboue...
Ne znam, meni ovo djeluje dovoljno dobro, al' ključno je ono podebljano (moradoh se i ja malo zaigrati sa ovim igračima, vidim da svi nešto dovode, pa...).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”