Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la tony-mortale » 12 jun 2011, 16:06

Arnelinho je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:znači to se tako računa, ako dovedete 4 poluanonimca iz francuske, a prodate ubjedljivo najboljeg igrača i jedinog igrača svjetske klase kojeg imate ipak ćete se pojačati jer je 4 veće od 2, cool, nisam to znao ;)
Momak mani me sarkazma i guliRaz od mene, ne citiraj ako nećeš šta pametno da kažeš.Fala i doviNdjenja. :roll:
pa zar je tako teško skontati šta sam rekao,
al samo za tebe(još ću i tipkati malo sporije :lol: )
znači ako arsenal proda fabregasa, a dovede 10 osrednjih igrača iz francuske i te neke engleske anonimce ne samo da će biti oslabljen već će biti drastično slabiji nego sa cescom, a što se tiče citiranje otkud ti pravo da na javnom forumu ti nekom zabranjueš da nekog citira ili ne citira, ne kontam čemu takva reakcija, ne valja ti to za zdravlje ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jun 2011, 16:11

tony-mortale je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:znači to se tako računa, ako dovedete 4 poluanonimca iz francuske, a prodate ubjedljivo najboljeg igrača i jedinog igrača svjetske klase kojeg imate ipak ćete se pojačati jer je 4 veće od 2, cool, nisam to znao ;)
Momak mani me sarkazma i guliRaz od mene, ne citiraj ako nećeš šta pametno da kažeš.Fala i doviNdjenja. :roll:
pa zar je tako teško skontati šta sam rekao,
al samo za tebe(još ću i tipkati malo sporije :lol: )
znači ako arsenal proda fabregasa, a dovede 10 osrednjih igrača iz francuske i te neke engleske anonimce ne samo da će biti oslabljen već će biti drastično slabiji nego sa cescom, a što se tiče citiranje otkud ti pravo da na javnom forumu ti nekom zabranjueš da nekog citira ili ne citira, ne kontam čemu takva reakcija, ne valja ti to za zdravlje ;)
Arsenal da nikog ne dovede umjesto Cesca biti će jači imaju Wilsherea,Songa,Diabya i Nasrija koji su bolji igrači od Cesca i samim tim što on ode imaće više prilike za igru i da AW-u pokažu šta je propali talenat pored već izgrađenog igrača
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 jun 2011, 16:14

ma naravno da su svi oni bolji i to višestruko :lol:
to je što je cesc već par sezona arsenalov najbolji, najskupolji, najbolje ocijenjeni, najtraženiji igrač i plus kapiten je bilo sasvim slučajno, tj. kombinacija sreće i naklonjenosti zvijezda, a inače je on bezvezni igrač :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 16:16

Gle...
Odlazi Cesc, da, možda se i gubi kvalitetan igrač, al' isti taj igrač ne znam da je uvez'o 10 tekmi ove i prošle sezone.
Doći će "anonimci" Samba, možda i Cahill/Sakho, pored njih anonimac Hazard (ili pak Gotze, o njemu se špekulira isto, a da mi Gotze dodje, ne bih žalio cijeli Arsenal prodat i igrat sa onim juniorima+on;strašan igrač),doći će Gervinho,Benzema ili Falcao, Willan ili Douglas Costa te ,možda i Downing.
O ovome sam već pis'o 1-2 stranice nazad, tako da se samo ponavljam, al' eto. Ne vidim kako bi bili slabiji, namjesto 1 kvalitetnog igrača (i 2 idiota Bendtner i Denilson) će doći svi ovi, odlaze i Lehman te Almunia, al' njih ne brojim kao odlaske. Ako ode Clichy doći če trenutno najbolji lijevi bek lige, Baines, i opet smo u plusu.
Zamjenit :
Clichy,Cesc,Denilson,Bendtner,Almunia i Lehman za Gervinho,Downing,Falcao/Benzema,Baines, Willian/Douglas i Samba/Sakho/Cahill? Dje treba da potpišem? :lol:

I da, bez brige za moje zdravlje ako ćeš me citirat, onda odgovaraj konstruktivno, nemam pravo da ti zabranim pisati,al' imam pravo prijaviti spam ili provokaciju. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 jun 2011, 16:19

Gervinho,Downing,Falcao/Benzema,Baines, Willian/Douglas i Samba/Sakho/Cahill
ma ako ovi dođu bićete beton, al tamo ste spominjali neke bezveze igrače, al da ove sve dovedete treba vam budžet kao city, nema šanse da dođe pola ovih

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 jun 2011, 16:39

a sta mislis da je budjet Arsenala mal??? :lol: :lol:
8-12m za sambu,20-25m za hazarda,20-25 za Falca-a, 50m za Cesca, znaci minus nekih 10m koji moraju iz djepa,a nisu ni iz djepa nego od Bendtnera,Denilsona itd... npr dodje gervinho nece hazard niti downing, znaci nece sve trojica a krila, doci ce jedno ono sto treba jer tu imas jos Shavu(statistika fenomenalna uprkos sranju od sezone) Theo,Nasri,Ryo(odlican u holandiji bio) sasvim dovoljno za citavu sezonu, s tim da ako ode cesc nasri moze na njegovo mjesto, a moze i stara 4-4-2 :lol: :lol: odlaskom cesca se sve mijenja, ali to ne mora uciniti arsenal slabijim,jer ovako arsenal zavisi od cesca, onako ce od 11 igraca, jer je taktika podredjena cescu..
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2011, 16:59

Odlazak Jonesa iz Blackburna bi mog'o otežati dovođenje Sambe. Možda bi ovo odugovlačenje Wengera moglo skupo koštati Arsenal sljedeće sezone. No, s druge strane, možda će klub pojačati nekim drugim štoperom, mada mi sve ovo miriše na ono "tresla se gora, rodio se miš", pa da na kraju niko ne dođe u zadnju liniju, te da i sljedeće sezone budu sa (Vermaelenom, Djuruom, Koscielnyjem i Squillacijem). Kako je Belgijanac često povrijeđen, mora se priznati da ovaj trojac i ne ulijeva povjerenje kada je odbrana u pitanju (posebno kada su Kosc i Squil zajedno na terenu).

Što se tiče Fabregasa, mislim da njegov odlazak može čak i pozitivno djelovati na ekipu. Nije rijetkost da igrači koji su glavni u svom timu, budu kočnica nekim drugim igračima, te da se isti ne mogu razvijati na najbolji mogući način. Činjenica je da je ovo Cescova slaba sezona (svi znamo kako je on u mogućnosti odigrati), a cifra od 30-40 miliona Eura je sasvim dovoljna da se nadomjesti njegov odlazak. I dalje sam mišljenja da sezonu ne mogu izgurati Ramsey i Wilshere, te je prijeko potreban još jedan veznjak. Spominj'o se Parker koji je igrao odlično u West Hamu, a njegovo iskustvo bi dobrano moglo pomoći Arsenalovim omladincima. Btw, zašto da se ne proba sa dovođenjem Noble-a? Ima 24 godine, West Ham je isp'o iz lige, te je velika vjerovatnoća da ga možete dovesti.

Clichy se može nadomjestiti Gibbsom, al' Gibbs je podložan povredama, tako da to automatski povlači još jednog lijevog beka. Nije valjda to Traore? :mrgreen:

Ako ode Nasri (povezuje se sa Mančom i Interom), onda već ne znam šta je cilj Arsenala. U prva 2-3 mjeseca je bio sigurno najbolji igrač Premiershipa i svojim golovima je donio pregršt bodova na Emirates. Njegov odlazak bi automatski značilo i odustajanje od trofeja i ove godine. Stvarno ne znam ko bi njega mog'o zamijeniti, te ne želim o tome ni razmišljati.

Bendtner će (valjda) otići, šta je sa Velom? U svakom slučaju, treba još jedan prvoklasan napadač, jer je Chamakh očigledno izgubio povjerenje koje je Wenger imao u njega (btw, neki dan sam gled'o pregled sezone i nikako mi nije jasno kako je odjednom onako op'o Marokanac. Bio je dobar na početku sezone, al' poslije... :( ). Za dobrog napadača se mora isprsiti veća suma novca, a Defoe-a ne bi poželio nikome. Ove sezone je bio katastrofalan, pa čak bi i Bendyju dao prednost u odnosu na njega (možete onda zamisliti kakav je bio ovaj član Kokoši). Da l' da se proba sa nekim nezadovoljnim (ako takvi postoje) Realovcima poput Benzeme ili Higuaina, ili da se možda odriješi kesa pa da se dovede Aguerro? Zašto ne Falcao? Van Persie je fenomenalan (ove godine je briljir'o, samo ponovo su te povrede učinile svoje), al' sa jednim takvim napadačem se ne može tražiti ništa više od solidnog 4. mjesta u ligi. Walcott bi mog'o igrati špica, al' i njegova podložnost povredama je nešto na šta bi Arsenal treb'o računati. U svakom slučaju, ja da sam na mjestu Arsene-a, isprsio bih veliku svotu novca za dovođenje napadača (odlaskom Cesca će biti dovoljno novca, tako da će to biti neka, recimo trampa, a može ostati još i kusura :mrgreen: ).

Fabianski/Szeschny (ja bih možda dao prednost Šešniju).

Sagna - Vermealen - stoper (samo da nije neko od već postojećih igrača) - Gibbs

-----------Song

---------Noble/Parker------Wilshere-------

-----------Nasri

---------Van Persie--------Falcao

Zamjena: Walcott, Djourou, lijevi bek, Diaby, Ramsey, Chamakh, Eboue...

Ne znam, meni ovo djeluje dovoljno dobro, al' ključno je ono podebljano (moradoh se i ja malo zaigrati sa ovim igračima, vidim da svi nešto dovode, pa...).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 jun 2011, 17:05

Ma nije problem sve u Cescu, nego je največi problem Arsenala to što Wenger neće i ne želi dovest skupe igrače, več provjerene ( Sakho, Samba itd itd ) Pogotovo defanzivce. Wenger poštujem i stvarno sam uz njega i ne vjerujem da bi Arsenal isto igrao bez njega i sa njim, al mora promjenut, bar malo, bar ove godine, svoju strategiju transfera jer nakon 6 godina posta mora se nešto osvojit, mora
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 jun 2011, 17:27

@monolog, nije TV podlozan povredama, sezonu prije nije nikako pauzirao, vec ga je ova jedna dobro namucila, i sad ce imati manjih problema samo dok se uigra, kao i djuro sto je imao, pa i rosicky, a osim toga biti ce ja mislim on dobar..
---------Fabianski----------
-Sagna-TV-Samba-Gibbs-
--------Song-Jack----------
Theo/Hazard-------Nasri-
--------Robin---------------
----------Theo/Falcao-----
Zasto ne igrati staru provjerenu, i formaciju u kojoj je Arsenal bio odlican, ali onda treba jedno dobro cak bih rekao odlicno ili krilo ili spic, ja bih dao Frimpongu sansu, da mijenja Songa, Jack-a vec moze Ramsey,a tu je i Lansbury, koji ce nadam se dobiti sansu jer je to svojim igrama zasluzio, odbrana vec poznata, sa tim da ovaj novi Jenkins mijenja Gibbsa, a momak je ''die-hard'' Arsenalov navijac, tako da ce sigurno ginuti na terenu,a nije ni los, krila Nasri,Shava,Ryo,(Theo) i to jos jedno krilo, ili spic, svejedno ako dodje krilo onda Thea gurnuti na spic, jer sam siguran da bi dobro koristio Robinove lopte, a vec se pokazao da dobro radi sa njim jer je i ove sezone imao dobrih lopti od Robina, ili naravno ostaviti Thea na krilu,a dovesti Falcao-a, naravno treba racunati na povrede, ali 4 krila na 2 pozicije, plus Robin ako bas zaglavi, pa i Rosicky, Eboue, sasvim dovoljno, naravno ako se Ryo pokaze na pripremama kao sto se pokazao u Holandiji, a spicevi Chamakh,Falcao, pa i Robin iako prvobitno SS,a za to SS ima mnogo izbora, od Nasrija,Shave,Rosickog,Jacka,pa i Lansbury-a,JET-a... Mislim da bi bilo poboljsanje odbrane ukoliko bi se prodao Squillaci a na njegovo mjesto usao Bartley,koji je igrao za Rangerse , i to vrlo dobro, sasvim dobar za 4. stopera,ali to je ako ce Wenger(a najvjerovatnije da hoce :lol: :lol: ) rizikovati sa povredama TV-a,Kos-a i Djure...
Celik!3,2,2.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 jun 2011, 17:45

nisam znao da se spominje falcao kao moguće pojačanje arsenala, njega i hulka ko god da dovede neće se prevariti sigurno, mašine su i jedan i drugi, a falcao rođeni napadač koristi svaku loptu, zabija iz svih pozicija, zvijer od igrača, za bentnera šamaka i slične je izmislio fudbal, a i od persija je bolji, to bi bio pun pogodak

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 17:57

tony-mortale je napisao/la:nisam znao da se spominje falcao kao moguće pojačanje arsenala, njega i hulka ko god da dovede neće se prevariti sigurno, mašine su i jedan i drugi, a falcao rođeni napadač koristi svaku loptu, zabija iz svih pozicija, zvijer od igrača, za bentnera šamaka i slične je izmislio fudbal, a i od persija je bolji, to bi bio pun pogodak
zvijeri su i hulk i falcao, samo sto izgleda da nema sanse da ih porto pusti bilo gdje, imaju velike ambicije i koliko sam ja upratio njihov direktor je rekao da nema sanse da ih proda, a ako se to i desi onda ce to biti po nekoj astronomskoj cijeni koju arsenal sigurno nece platiti, mislim da nijednog od njih ne bi dali za manje od 50 miliona
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 17:59

tony-mortale je napisao/la:nisam znao da se spominje falcao kao moguće pojačanje arsenala, njega i hulka ko god da dovede neće se prevariti sigurno, mašine su i jedan i drugi, a falcao rođeni napadač koristi svaku loptu, zabija iz svih pozicija, zvijer od igrača, za bentnera šamaka i slične je izmislio fudbal, a i od persija je bolji, to bi bio pun pogodak
Od RvP niko nije bolji :mrgreen: Šalim se, al' teško da ko može biti bolji od Van Persiea iz ove sezone čovjek je rušio rekord za rekordom i da njega nismo imali završili bi na diobi 17-18. mjesta :lol:
Što se tiče budžeta, Wenger ima 40 milja funti za pojačanja plus novac od prodaje. Tako da, Nicklas,Denilson i Clichy sigurno mogu nametnuti 20 milja funti, a Cesc nekih 40-to je već 60 +onih 40 ;) Ima se para, riješeno je pitanje vlasnika ,pa sad se može i trošiti. :mrgreen:

Samba košta nekih 10, Hazard 15-17 milja, Downing 15,za Falcaa se čeka odgovor ,25 milja eura,Willan/Douglas Costa -nekih 10-15,Baines 15-tak ;)
Nekih 80-tak-90 milja funti,ukupno...
I Wenger je svjestan ,ako ode Cesc MORA potrošiti dosta keša, da bi nadoknadio takav odlazak. A eno primjer L'poola, sa Torresom, ova ekipa je puno bolja od one iz prvog dijela sezone. ;)
Neki igrači k'o što reče @monolog "guše" ekipu, ala Torres (L'pool),Ronaldinho (tvoje ,koliko vidim,Milaneze) itd.
Sad će snaga Arsenala biti puno racionalnije rasporedjena. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 18:01

Romariooo je napisao/la:
zvijeri su i hulk i falcao, samo sto izgleda da nema sanse da ih porto pusti bilo gdje, imaju velike ambicije i koliko sam ja upratio njihov direktor je rekao da nema sanse da ih proda, a ako se to i desi onda ce to biti po nekoj astronomskoj cijeni koju arsenal sigurno nece platiti, mislim da nijednog od njih ne bi dali za manje od 50 miliona
Falcao za 50 milja, a Cesc za 40? :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 jun 2011, 18:04

Ništa, Romarioo je inače bio uvjek realan tip, pa eto i sada.
Ma najžalosnije je što Barca nemam te pare da kupi Cesca, pa se jednimo možemo nadat da Real il Inter ponude tu svotu i da ode tamo, al mislim da u Inter neče, znači samo Real ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 18:06

Arnelinho je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
Falcao za 50 milja, a Cesc za 40? :lol:
pa da, sto da ne

u prosloj sezoni falcao je bio zvijer, fabregas je nazadovao dosta

al nebitno opet ko je bolji igrac, falcau se ne ide iz porta, uprava ne zeli da ga proda, zato ce njegova cijena i biti ogromna ako se neko i odluci da posalje ponudu. da fabregas ne zeli otici iz arsenala i da je vise zdrav i da je imao sjajnu sezonu kao falcao, njegova bi cijena bila i 60 miliona, medjutim u ovoj situaciji nije sigurno

a sto se tice cesca ja bi i volio da ode negdje drugo, da ne dodje u barcu, al opet nije ni morinjo luda da izvali 50 miliona za njega, nije veslo sisao da dovodi igraca ciji su pradjedovi navijali za barcu i koji je jako sklon povredama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jun 2011, 18:14

Romariooo je napisao/la:falcau se ne ide iz porta,
Molim argument?
Romariooo je napisao/la:uprava ne zeli da ga proda
Opet isto,argument?
Romariooo je napisao/la: zato ce njegova cijena i biti ogromna ako se neko i odluci da posalje ponudu.
Takodje?
Jer odgovorno tvrdim, da za ovo nemaš argumente, ili pak imaš, al' neki x,y časopis.
Romariooo je napisao/la:da fabregas ne zeli otici iz arsenala i da je vise zdrav i da je imao sjajnu sezonu kao falcao, njegova bi cijena bila i 60 miliona, medjutim u ovoj situaciji nije sigurno
AKo dobro shvatam naše pozicije u debati, pričamo o čovjeku koji je zadnjih 4-5 godina medju 3 najbolja MF na svijetu i o čovjeku koji nije ni medju 5 najboljih napadača na svijetu?
Niko na svijetu mi ne može garantovati da će Falcao naredne sezone (bez da bude povrijedjen) biti isto dobar kao ove, dok za Cesca se može da će svaka ("zdrava")sezona biti ista/bolja ili slična kao prijašnja...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 18:22

mi ovdje mozemo diskutovati samo na osnovu onoga sto objave mediji, a mozeto to i ovako postaviti, imas li ti kakav argument da bi falcao zelio otici, i imas li bilo kakav argument da bi mogao otici upravo u arsenal.

a sto se tice cesca, opet kazem, volio bi da ne dodje da tiago izraste u igracinu, da se licno ja pitam ne bi mijenjao tiaga za cesca kad se ne bi moralo doplatiti ni marka

cesc je bio godina medju najbolji veznjacima, barca nece da plati puno za njega sto ima u ekipi vec bolje igrace na toj poziciji i to je jasno ko dan, mozda bi za njega platili 50 miliona ili vise neki klubovi kojima je vise potreban takav igrac, npr united, celzi ili city, ali kako smo do sad vidjeli niko osim barce se nije ozbiljno interesovao za cesca, u smislu da posalje konkretnu ponudu bilo koliku
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2011, 18:28

De mi onda samo reci šta je za tebe argument. Pa nema niko argument da će Messi ostati u Barceloni sljedeće sezone, nebitno što ima valjan ugovor. Ovo je fudbal, pobogu. Al', valjda ti je dovoljna činjenica da je produžio ugovor sa Portom, te da je predsjednik rekao da ga ne želi prodati ove sezone, jer je to i igračeva želja. Sad, normalno je da to niko od nas nije čuo direktno iz usta predsjednika, već se to pročitalo na brojnim portalima ili kojekakvim časopisima. Također, ove sezone je Falcao srušio Klinsmannov rekord, a svi znamo koliko su napadači cijenjeni, posebno kada ih treba prodati Porto (sjetimo se samo Lopeza koji je za 20+ miliona otišao u Lyon, a bio je i stariji, te manje učinkovit u Evropi). Dovoljno? Nebitno je da l' je Cesc bolji ili nije, bitno je koliko vlasnik potražuje za igrača. Ispade sad da Zlatan Ibrahimović vrijedi svega 25 miliona jer će toliko Barcelona dobiti od Milana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 jun 2011, 18:33

i ko kaze uopste da falcao nije ni medju 5 svjetskih napadaca, pokazao je frajer prosle sezone mozda i najvise od svih svjetskih klasicnih napadaca, jeste da se porto ne cijeni ko neki drugi fubali, ali ja kad god sam ga gledao falcao je igrao maestralno, zabijao je iz svih mogucih pozicija i na sve nacine, po meni prosle sezone je pokazao vise i od vilje, benzeme, drogbe, runija, toresa, ibrahimovica itd, jedino se moze reci sigurno da su vise pokazali messi i ronaldo, normalno trebao bi pokazati svoju klasu i u narednoj sezoni da ova ne ispadne onako kao slucajna, ali niko se bi smio kladiti da nece biti dobar kao i prosle sezone
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 jun 2011, 18:36

Ugl.vidjet ćemo, rok se bliži i sigurno će bit dosta rumors i bit će dosta toga o Cesc-u i Falcao-u...

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.