FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

red devil88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la red devil88 » 10 jun 2011, 18:27

Jbo Dzipa bezveze igrac samo brz i nista vise ni sam ne zna da iskoristi tu brzinu, mene interesuje ko ce od ovih sad juniora potpisati jer ima potencijala kako sam ja vidio !?
Glory Glory Man United !!! :D

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 10 jun 2011, 23:10

samosarajvo je napisao/la:Zato sto su Nike stari,tj nisu kompletni a plus sto cemo od ovog royala dobiti i para nesto,tj klasicni sponzorski ugovor,necemo mi kupovat opremu kao Legea
dobili smo mi i od nike-a pare, bio je to dobar ugovor, znam da smo za 4 godine ili 2 trebali dobiti oko 800 000 eura od njih, e sad ne znam gdje je tu zapelo i sta je bilo na kraju.
nije fazon stari ili ne, nego nam je vjerovatno prekinut ugovor ili je istekao, nisam siguran

skoJa
Kontakt:

Post Postao/la skoJa » 10 jun 2011, 23:31

Sa Nike-om je bio dogovor da klub svake god izlazi na Euro scenu,jednom nisu ispostovali pa su progledali kroz prste,drugi put nisu oprostili.

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 10 jun 2011, 23:33

skoJa je napisao/la:Sa Nike-om je bio dogovor da klub svake god izlazi na Euro scenu,jednom nisu ispostovali pa su progledali kroz prste,drugi put nisu oprostili.
ne pricaj gluposti, nije to tako bilo, nema tu gledanja kroz prste ba, sta ti je :D ono sto je u ugovoru mora se ispuniti, nema tu nista na lijepe oci

skoJa
Kontakt:

Post Postao/la skoJa » 10 jun 2011, 23:36

Pa meni je jedan lik tako rekao,pa sad ja neznam sta je bilo!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 jun 2011, 00:42

skoJa je napisao/la:Pa meni je jedan lik tako rekao,pa sad ja neznam sta je bilo!
Jarane, da ti objasnim, ako postigneš ugovor o dresovima na 2-3 godine, onda tih 2-3 godine nosiš te dresove koje ti oni proizvedu bez obzira kakvi su tvoji rezultati, naravno tu postoje određene stavke i djelovi al ako se jednom stavi potpis onda taj potpis traje do kraja osim ako se obje strane ne slože o prekidu ugovora.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 11 jun 2011, 10:26

ovaj royal ce nositi bosna, sarajevo i siroki, a cijeli posao je preporucio i zavrio bukva iz kk bosna

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 12:14

GunnerS je napisao/la:
skoJa je napisao/la:Pa meni je jedan lik tako rekao,pa sad ja neznam sta je bilo!
Jarane, da ti objasnim, ako postigneš ugovor o dresovima na 2-3 godine, onda tih 2-3 godine nosiš te dresove koje ti oni proizvedu bez obzira kakvi su tvoji rezultati, naravno tu postoje određene stavke i djelovi al ako se jednom stavi potpis onda taj potpis traje do kraja osim ako se obje strane ne slože o prekidu ugovora.
Ako je stavka bila da se izlazi u Evropu? Ugovor je cudo, u ugovor se svasta moze staviti, pa tako i da ugovor zavisi od rezultata koje klub osvoji, jer sigurno firmi Nike nije isto da nase Sarajevo igra u Evropi ili da ne igra u Evropi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 11 jun 2011, 12:46

Avdic zavrsava karijeru,znaci napadac mora sletjeti na Kosevo :D .Inace najbolji potez Avdica u zadnje dvije godine :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 11 jun 2011, 20:14

Želimir Vidović Keli
Popularni Keli rođen 17.11.1953 godine u Sarajevu.
Za prvi tim Sarajeva je debitovao 14.08.1974 g.u Kup utakmici protiv ilidžanskog Igmana.
Već u svojoj debitantskoj sezoni upisao je 29 nastupa,te tako sebi zacementirao poziciju bordo "dvojke" dresa
kojeg će sa mnogo uspjeha nositi narednih devet godina.Sjajne igre u dresu Sarajeva dovele su ga i do repke,
za koju je debitovao 1.februara 1977g.u prijateljskom duelu sa Meksikom.
U sezoni 79/80,bio je stub odbrane Sarajeva i jedna od najvažnijih karika uspjeha koji je ostvaren,osvajanje
drugog mjesta,te plasman u Kup UEFA.Posebno će ostati upamćena utakmica odigrana u martu 1982 g.
na Koševu protiv Želje (55.000).Keli je tog dana briljirao,tako je najprije u 52 minuti asistirao Sušiću
za izjednačenje,a potom i sam pet minuta kasnije pogodio mrežu Šujice za konačnih 2:1.
Iduća sezona je bila Kelijeva oproštajna,a ostaće upamćena po najvećem rezultatu Sarajeva u Evropi,
plasmanu u osminu finala Kupa UEFA.
Tako je nakon devet sezona u kojima je dres FK Sarajevo oblačio 241 put,te pri tome postigao 14 golova,
u ljeto 1983 Keli napustio rodni grad,te se zaputio u Austiju.
17.maja 1992 Keli je dao svoj život za Sarajevo i BiH...
Prema izričitoj želji njegove porodice,Keli je pokopan sa dresom Sarajeva,jer Keli je volio i živio za svoje
SARAJEVO...
F.K.SARAJEVO

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 11 jun 2011, 20:19

Alenu treba zahvaliti za sve sto je uradio u Sarajevu,ipak je on dijete kluba,uvijek je igrao srcem za Sarajevo.Sad je druga stvar sto ga raja malo ne gotivi u zadnje vrijeme,jer je dobar s Mirzom,al ipak je mnogo puta dokazao da zaista voli Sarajevo.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 11 jun 2011, 20:31

Alene hvala ti za sve. Ne iznevjeri još ovo malo poštovanja što je ostalo prema tebi i oprosti se !
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 11 jun 2011, 22:01

SLOBODA - SARAJEVO 0:0

Stadion Tušanj. Gledalaca 800. Glavni sudija: Ognjen Vlajić (Banja Luka). pomoćnici: Ljubiša Vrhovac i Ratko Kunić (oba Banja Luka). Žuti kartoni: Alihodžić (Sloboda),E. Plakalo (Sarajevo).

Sloboda: Pirić, Hodžić, Šindrić, Cipurković (od 78 Kadić), Šestan, Pršeš, Rahmanović (od 55 Tinjić), Šarić (od 55. Gojković), Musić (od 68. Babić), Jusufović ( od 30. Alihodžić), Ribić. Trener: Denis Karić.

Sarajevo: E. Plakalo, Sadiković, A.Muharemović, Zukić, Račić, Čulov, Vratanović, Čomaga (od 67. M.Muharemović), Danilović, Bešić (od 60. Čiva), A.Plakalo. Trener: Emir Karahmet.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 jun 2011, 23:28

Gledao sam tu utakmicu danas ... Bolji kadeti Sarajeva jbg, momci igraju školski, od noge do noge, nema srljanja i nabijanja lopte na pamet. Svaka čast na disciplinovanoj i fer igri.

Ovi moji me skroz razočarali. Nigdje plana igre, pasova, akcija ... ničega. Ljudi se samo oslonili na dva igrača i preko njih sve pokušavali. Žalosno.

U timu Sarajeva najbolji krilni igrač s brojem 6 i napadač, mislim 15-ka ... ubiše ljudi. Svaka im čast. Nad ovim drugim penal čist ko suza napravljen ali normalno nije sviran.

U Slobodi najbolji Pirija (golman) i Pršeš ... golman odličan, skinuo par vrhunskih šuteva.

U drugoj utakmici će biti barem 3:0 za Sarajevo.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 12 jun 2011, 14:06

Bosnu i Hercegovinu će u Evropskoj ligi ove sezone predstavljati tri kluba, Sarajevo Željezničar i Široki.

Široki će takmičenje početi kao nosilac u prvom krugu kvalifikacija, te ne bi trebao imati previše problema, pogotovo kada se pogledaju ekipe koje Širokobriježani mogu izvući.
Porazom od Rudara u Prijedoru u posljednjem kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine Željezničar je izgubio pravo nosioca u drugom krugu kvalifikacija, pa bi sarajevski plavi mogli imati nešto teži zadatak, s obzirom da su im među mogućim protivnicima Fulham, Red Bull Salzburg, Žilina, Maccabi iz Tel Aviva...

Viceprvak Bosne i Hercegovine, ekipa Sarajeva, u žrijebu će za drugi krug kvalifikacija za Evropsku ligu biti nosilac, što bi izabranicima trenera Mirze Varešanovića moglo olakšati posao u prolasku ka trećoj rundi, jer su nenosioci objektivno daleko slabije ekipe od onih koje su postavljene kao nosioci.

Ipak, sva tri bh. kluba ukoliko prođu do trećeg kola biće nenosioci, a nosioci u ovoj fazi su zaista strašni. Ekipe poput Atletico Madrida, AZ Alkmaara, Club Bruggea ili Željinog protivnika u Ligi prvaka od prošle sezone, Hapoela iz Tel Aviva, zaslužuju svaki respekt.

Žrijeb prvog i drugog kruga kvalifikacija održaće se 21. juna, dok će se žrijeb trećeg kola kvalifikacija održati 15. jula. Prve utakmice prve kruga kvalifikacija igraće se 30. juna, a revanši 7. jula. Drugi krug kvalifikacija počinje 14. jula, a revanši su sedam dana kasnije, 21. jula.

EKIPE U ŽRIJEBU ZA PRVI KRUG KVALIFIKACIJA:

NOSIOCI: Fulham, Elfsborg, Tromsø, St Patrick's Athletic, Qarabağ, Jagiellonia Białystok, Rabotnički, Aalesund, Spartak Trnava, Dinamo Tbilisi, Honka, Varaždin, Minsk, Olimpi Rustavi, Rad, Häcken, Široki Brijeg, Reykjavík, The New Saints, Renova, Koper, Budućnost Podgorica, Birkirkara, Paks, Ferencváros.

NENOSIOCI: Glentoran, Milsami Orhei, Banga Gargždai, Daugava Daugavpils, Olimpija Ljubljana, Cliftonville, Flamurtari Vlorë, Vllaznia Shkodër, Narva Trans, Baku, Pavlodar, Shakhter Karagandy, Zeta, Banants, Nõmme Kalju, Vestmannaeyar, Runavík, Ulisses, Tre Penne, Neath, Käerjéng 97, Lusitanos, UE Santa Coloma, Fuglafjørður, Fola Esch.

EKIPE U ŽRIJEBU ZA DRUGI KRUG KVALIFIKACIJA

NOSIOCI: Pobjednici susreta u prvom krugu u kojem budu igrale ekipe Fulhama, Elfsborga, Tromsa, St Patricka, Qarabağa, Jagiellonije, Rabotničkog, Aalesunda, Spartaka iz Trnave, Dinamo Tbilisija, Varaždin, te Red Bull Salzburg, Austria Beč, Anorthosis, Žilina, Nacional, Poltava, Sheriff Tiraspol, ADO Den Haag, Lokomotiv Sofia, Gaziantepspor, Olympiakos Volou, Dundee United, Bnei Yehuda, Midtjylland, Maccabi Tel Aviv, Westerlo, Jablonec, Gaz Metan Mediaş, Ventspils, Thun, Vålerenga, Aktobe, Vojvodina, Bohemians, AEK Larnaca, Sarajevo, Levadia Tallinn, Split.

NENOSIOCI: Pobjednici susreta u prvom krugu u kojem budu igrale ekipe Minsk, Olimpi Rustavi, Rad, Häcken, Široki Brijeg, Reykjavík, The New Saints, Renova, Koper, Budućnost Podgorica, Birkirkara, Paks, Ferencváros, te Shakhtsyor Salihorsk, Śląsk Wrocław, FH, Liepājas Metalurgs, Örebro, Željezničar, Iskra-Stal, Sūduva Marijampolė, Vaduz, TPS, Tirana, Tauras Tauragė, KuPS, Rudar Pljevlja, Kecskemét, Sant Julià, EB/Streymur, Khazar Lankaran, Gagra, Metalurg Skopje, Differdange 03, Mika, Domžale, Llanelli, Crusaders, Juvenes/Dogana, Floriana.

EKIPE U ŽRIJEBU ZA TREĆI KRUG KVALIFIKACIJA

NOSIOCI: Pobjednici susreta u drugom krugu u kojem budu igrale ekipe: Red Bull Salzburg, Austria Beč, Anorthosis, Žilina, Nacional, Poltava, Sheriff Tiraspol, ADO Den Haag, Lokomotiv Sofia, Gaziantepspor, Olympiakos Volou, te Atlético Madrid, AZ Alkmaar, Hapoel Tel Aviv, Club Brugge, Sparta Prag, Palermo, Dinamo Bucureşti, PAOK, Stoke City, Rennes, Young Boys, Levski Sofia, Mainz 05, Mladá Boleslav, Bursaspor, Vitória Guimarães, Helsingborg, Karpaty Lviv, Brøndby, Crvena zvezda, Alania Vladikavkaz, Hearts.

NENOSIOCI: Pobjednici susreta u drugom krugu u kojem budu igrale ekipe Midtjylland, Maccabi Tel Aviv, Westerlo, Jablonec, Gaz Metan Mediaş, Ventspils, Thun, Vålerenga, Tromsø, St Patrick's Athletic, Qarabağ, Jagiellonia Białystok, Rabotnički, Aalesund, Aktobe, Vojvodina, Bohemians, AEK Larnaca, Spartak Trnava, Dinamo Tbilisi, Sarajevo, Honka, Levadia Tallinn, Split, Varaždin, Hajduk Split, Omonia, Legia, Ried, Gomel, Senica, Strømsgodset, Sligo Rovers.

ove ekipe koje nisu nosioci se fakat mogu proći bez nekih problema!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 jun 2011, 14:40

Debil zalizani nudio Fajicu platu od 4000KM al' bez love na ruke.fajic nije prist'o(HvalaBogu).Za tu lovu mozemo dovesti 10 puta boljeg igraca.Fajic je prosjecan igrac,kojeg mediju jako eksponiraju.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 12 jun 2011, 14:47

Megamon je napisao/la:Debil zalizani nudio Fajicu platu od 4000KM al' bez love na ruke.fajic nije prist'o(HvalaBogu).Za tu lovu mozemo dovesti 10 puta boljeg igraca.Fajic je prosjecan igrac,kojeg mediju jako eksponiraju.
Jedne prilike je Osim rekao da se u Travniku ne svira ofsajd pa zato on zabija, koliko zabija. Al bez zezancije, takvi igrači mogu samo igrat u malim sredinama, a veći klubovi ih jednostavno progutaju.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 12 jun 2011, 14:50

rudar pljevlja idealan protivnik kad vec ne mozemo zelja dobiti blizu nema velikih troskova mislim da smo kvalitetniji u kakvom ogd sastavu mi bili i polako se spremati za nekog jaceg protivnika u trecem pretkolu

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 12 jun 2011, 15:54

Dobro bi biloizbjeći komsije u 2. pretkolu, mada sa zalizanim nije sigurno da ćemo proći i predstavnike Farskih Otoka.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 jun 2011, 15:56

Porazom od Rudara u Prijedoru u posljednjem kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine Željezničar je izgubio pravo nosioca u drugom krugu kvalifikacija, pa bi sarajevski plavi mogli imati nešto teži zadatak, s obzirom da su im među mogućim protivnicima Fulham, Red Bull Salzburg, Žilina, Maccabi iz Tel Aviva...
Ispravka netacnog navoda.. Nije tacno da je Zeljo porazom od Rudara izgubio pravo nosioca, vec je to zbog malog evropskog koeficijenta u zadnjih 5 godina..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, svabonja, zagorski i 42 gosta.