RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 02 jun 2011, 00:58

20 od 20 = 60; maksimalno! :D

Još jednom čestitke, sada i zvaničnom šampionu Bosne i Hercegovine, šesti put zaredom!
Svaka čast RK Bosna i svim akterima koji su dali svoj, bilo koliki, doprinos još jednoj tituli, bez izgubljenog boda.

Samo nastavite već "utabanim" stazama i budite sve bolji i bolji.....
Bosno moja poharana....

D-mol
Kontakt:

Post Postao/la D-mol » 04 jun 2011, 23:03

Kada je prije nešto više od dvije godine počela ozbiljnije da se u djelo sprovodi ideja dovođenja Irfana Smajlagića u Bosnu, prvi preduslov da se nađe na klupi bio je da se "ima para".

Ne u smislu da Smajlagić zarađuje basnoslovne cifre, već jednostavno da ima normalne, minimalne uslove za rad ekipe. I tako je čovjek došao, obećali su mu kakav-takav budžet pa je zavrnuo rukave i krenuo da kopa.

U prvoj sezoni imao je na raspolaganju barem pola ekipe koju je zatekao, dakle većih pojačanja nije ni bilo. Smajlagić se češće rješavao nekih imena, nego što ih je dovodio, a sezonu je spasio Damir Doborac, čiji je ostanak na početku bio čak i upitan.

Početkom druge sezone, Smajlagić je susreo s novim problemom, godina dana otišla je u nepovrat, deset igrača je napustilo ekipu.

Sreća u nesreći bila je što je mogao dovesti zamjene po svom ukusu, pa su uglavnom mladi igrači napredovali iz dana u dan ostvarivši na koncu i najveći klupski uspjeh bh. sporta, plasiravši se u osminu finala Lige prvaka.

I sada, kada treba nastaviti u istom ritmu, kada još više treba naplatiti mukotrpan rad trenera i igrača, ponavlja se isto. Trenerovom i krivicom igrača, prvo je otjeran Risto Arnaudovski, zatim je u pola sezone Duško Čelica odlučio da mu je bolje u Kataru nego u timu koji igra Ligu prvaka, a nezadovoljan je bio i Ivan Divković.

Nakon posljednje utakmice, sa trenerom i članovima Uprave oprostili su se fenomenalni Dragan Marjanac te Slovenac Petar Pucelj, kojeg je Bosna napravila igračem.

Ugovor je istekao i Hrvoju Tojčiću kojeg bi Smajlagić rado ostavio, ali će se sa njim tek pregovarati, a Uprava se nije uspjela sporazumjeti ni sa jedinim igračem iz Premijer lige za kojeg Smajlagić smatra da može igrati u Bosni.

Tako je bekovska linija zasad skoro nepostojeća. Sve to uz još neke sitne detalje koji se ne iznose u javnost, poput recimo bizarnog problema sa web-stranicom, sugeriraju da čelnici Bosne sve teže prate rad stručnog štaba i igrača, koji, ruku na srce, nisu ni prva ni druga klasa evropskog rukometa. A sa druge strane, traže se isti pa čak i bolji rezultati tima.
Horde Zla

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 05 jun 2011, 18:23

a sezonu je spasio Damir Doborac, čiji je ostanak na početku bio čak i upitan. ......??????? :shock: PA ŠTA JE SAM IGRO CJELU SEZONU ALI JE RUKOMET EKIPNI SPORT??? :o ...NAJVEČI SOLER KOJEG JE IKAD BOSNA IMALA..

a nezadovoljan je bio i Ivan Divković.........HMM NEZADOVOLJAN ,PAZI DA BUDE TO ISTINA...PITAJTE DIVKOVIČA ŠTA JE BILO......... :?

fenomenalni Dragan Marjanac te Slovenac Petar Pucelj, kojeg je Bosna napravila igračem. ......ŠTO VAM JE MARJANAC POBJEGO?? HMMM....I PUCELJA JEST NAPRAVILA BOSNA SVE STOJI,ALI NISTE SE ZNALI ČOVJEKU NA ZADNOJ UTAKMICI NI ZAHVALITI ZA 4 GODINE ŠTO JE PROVEO U BOSNI??? :!: :!:

Tako je bekovska linija zasad skoro nepostojeća............ :?: :?: ...PA DA TREBA OTVORITI NAVČANIKE GOSPODA ...IZGLEDA DA NEČE NIKO U KLUB KOJI.... :oops: :oops: :oops:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 06 jun 2011, 01:01

Aikon je napisao/la:a sezonu je spasio Damir Doborac, čiji je ostanak na početku bio čak i upitan. ......??????? :shock: PA ŠTA JE SAM IGRO CJELU SEZONU ALI JE RUKOMET EKIPNI SPORT??? :o ...NAJVEČI SOLER KOJEG JE IKAD BOSNA IMALA..

a nezadovoljan je bio i Ivan Divković.........HMM NEZADOVOLJAN ,PAZI DA BUDE TO ISTINA...PITAJTE DIVKOVIČA ŠTA JE BILO......... :?

fenomenalni Dragan Marjanac te Slovenac Petar Pucelj, kojeg je Bosna napravila igračem. ......ŠTO VAM JE MARJANAC POBJEGO?? HMMM....I PUCELJA JEST NAPRAVILA BOSNA SVE STOJI,ALI NISTE SE ZNALI ČOVJEKU NA ZADNOJ UTAKMICI NI ZAHVALITI ZA 4 GODINE ŠTO JE PROVEO U BOSNI??? :!: :!:

Tako je bekovska linija zasad skoro nepostojeća............ :?: :?: ...PA DA TREBA OTVORITI NAVČANIKE GOSPODA ...IZGLEDA DA NEČE NIKO U KLUB KOJI.... :oops: :oops: :oops:
Drugar,
smanji malo doživljaj - ne znam što si odjednom postao tako radikalan spram Bosne i uspjeha!? Ako me sjećanje ne vara nisi bio takav prije!???
Ko je ti je onda "pravo lice"...pretpostavljam ovo što u zadnje vrijeme se pokaza....

Vas nekoliko, ponavljam po ko zna koji put, sve svodite na finansijsko stanje, znate sve o 'budžetu', 'dugovanjima', 'bježanjim'.....a ovo je sportska tema!
Helem, ispade RK bosna strašna babaroga a svi bi u Bosnu!?
Nema logike vala pa koliko god vi ne podnosili taj klub i tražili 'dlaku u jajetu'.
Fluktuacija igrača je odavno prisutna u sportu a rukomet i košarka pogotovo. Rijetkost je nači jači evropski klub koji sastavi 2 sezone sa istom postavom ekipe!
RK Bosna ispade, po vašim pisanijama, jedina i plaća igrače :o (pa nekima i duguje s razlogom ili bez - nek svako svoje 'ganja') dok u ostalim klubovima sve OK - niko ništa ne duguje, jer valjda niko ništa ni ne plaća!????

Naravno da je problem lova - jer da nije mnogi se klubovi ne bi polagano gasili, neki mijenjali "politiku" (vidi pod: Celje, npr) a normalno je da igrači idu i za 'šaku dolara više' bilo gdje pa i u Katar kad ih Bosna vrati u "život".

A o tvojoj konstataciji da neće niko "..u klub koji..." - o tom potom. Kako je ovoliki broj, dobrih igrača, 'prošao kroz' Bosnu a ne recimo neki drugi bh.klub....
Znaju oni svi koji je jedini pravi evropski klub u BiH...ma šta vi drvili, trunili i 'fokisali'....
Popustite malo, dajte mira onima koji vole Bosnu a popravljajte malo 'rejting' PF svojim klubovima - a hvala vam što pišete i na Bosninoj temi, svako ima pravo, ali...smanjite 'doživljaj' bijesa nije fer stalno jedno te isto i to od uvijek istih....
Ma, uostalom - nema veze, neka vas - 'foke' naše, samo nastavite.... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 jun 2011, 07:17

Kad ih vec Trigger spomenu, moja poruka fokama je :

fok you

:)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 jun 2011, 21:44

Eto, "navijači" i navijači - vratio se oficijelni sajt kluba...
Izvuče se ova "nikakva" evropska Bosna, (j)opet..... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

D-mol
Kontakt:

Post Postao/la D-mol » 09 jun 2011, 23:38

kapisoda u potrazi za novim aganzmanom....
Horde Zla

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 jun 2011, 23:45

D-mol je napisao/la:kapisoda u potrazi za novim aganzmanom....
Hvala mu za sve, vrstan sportista, borac na parketu...., al' i vakat je..... :oops:
Bosno moja poharana....

D-mol
Kontakt:

Post Postao/la D-mol » 10 jun 2011, 00:16

Trigger je napisao/la:
D-mol je napisao/la:kapisoda u potrazi za novim aganzmanom....
Hvala mu za sve, vrstan sportista, borac na parketu...., al' i vakat je..... :oops:
naravno slazem se s tobom... uz informacije da bosna trazi veci budzet 3,7 miliona... mislim da treba dobiti...
Horde Zla

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jun 2011, 01:00

D-mol je napisao/la:....naravno slazem se s tobom... uz informacije da bosna trazi veci budzet 3,7 miliona... mislim da treba dobiti...
Ako ima iole 'pametnih' ljudi (a vjerujem da ima) koji 'odlučuju o parama', onda bi RK Bosna trebala dobiti potreban novac, jer značaj kluba i evropski uspjesi 'donose' najmanje 10x više gradu, Kantonu, entitetu, državi...
Samo, finansije treba dobiti pravovremeno...
Nije šala takmičiti se paralelno u Ligi prvaka i Regionalnoj ligi koja će, i pored nekih odustajanja' biti vrlo, vrlo, kvalitetna, pa "paly off" u domaćem prvenstvu... i to sve 'debelo' košta, a treba imati kvalitetan i "širok" roster, dobre uslove....
Srećom, klub ima dosta sposobnih ljudi u upravi i izvrstan stručni štab. Uz stabilniju finansijsku logistiku, barem srednjeročnu, Bosna bi mogla bez većih problema postati relevantan stabilan evropski klub ....a to 'donosi' nove finansijere, još bolje uslove i, naravno, mogućnost za najviševiše domete :)

I bio bi sretan da i još neki klub s tradicijom, kao Borac npr, ima dobru logistiku jer BiH zaslužuje, najmanje, 2 evropska kluba.
BiH je uvijek imala kvalitetan rukomet i odličnu rukometnu bazu i u bivšoj državi....

PS:
Pored onih koji "odlučuju o parama" i navijači, ljubitelji rukometa i sporta bi trebali promijeniti svoj 'pristup' kad je naš višestruki šampion u pitanju.....Nadam se da će se to, također, dogoditi, ma koliko danas stanovnici Sarajeva bili nezainteresovani za rukomet, nažalost :cry:
Bosno moja poharana....

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 10 jun 2011, 01:08

Treba ulagati u ovaj klub svi : Grad Sarajevo , navijači svi sponzori koji su u Sarajevu treba da ulazu ;) ako hocemo bilo kakav napredak u Sarajevu , Bosanskohercegovackog rukometa i ostalih stvari ...
- Sramota je da se ovaj klub raspadne kao i KK Bosna iako je Bosna mnogo veci ali nadam se da nece i da ce ostati i daj foramirajmo navijace pokazimo Lesinarima kako se navija :mrgreen:
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jun 2011, 01:28

CoDe je napisao/la:Treba ulagati u ovaj klub svi : Grad Sarajevo , navijači svi sponzori koji su u Sarajevu treba da ulazu ;) ako hocemo bilo kakav napredak u Sarajevu , Bosanskohercegovackog rukometa i ostalih stvari ...
- Sramota je da se ovaj klub raspadne kao i KK Bosna iako je Bosna mnogo veci ali nadam se da nece i da ce ostati i daj foramirajmo navijace pokazimo Lesinarima kako se navija :mrgreen:
Bravo!
Mada "Lešinari" nisu primjer pravih rukometnih navijača (vrlo malo njih zna i pravila rukometa) ipak su došli na nekoliko važnih utakmica samo zbog 'atmosfere' i imena Borac, a većina nije ni gledala samu utakmicu, a i to je dobro, za pohvalu.
Grupa fudbalskih navijača, onih najbučniih, (njih 60-100) je 60 minuta pravila paklenu atmosferu u dvorani u kojoj je bilo cca 2-2500 gledalaca protiv Bosne i uspjela veliki dio te 'pozorišne publike' pokrenuti i 'dići' ih na noge!

Zamisli kako bi bilo u Skenderiji -"Mirza Delibašić" - kad bi sa tribina, za 60 minuta utakmice, "zagrmilo" barem 100+100 vatrenih fanova Sarajeva i Želje pa makar i ne gledali samu tekmu! Vjerujem da bi pokrenuli barem većinu ostale 'rukometne publike' i podigli im adrenalin.... :o
Kako bi to bilo lijepo za Bosnu a deprimirajuće za bilo kojeg suparnika! Publika je uvijek bila "igrač više" i u fudbalu, košarci i rukometu. :)
A vjerujem da među HZ i Manijacima ima mnogo više vatrenih navijača koji dobro poznaju i rukomet....
Bosno moja poharana....

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 10 jun 2011, 01:31

Trigger je napisao/la:Eto, "navijači" i navijači - vratio se oficijelni sajt kluba...
Jao, svaka čast, veliki si gigant ;) Jesi Ti izdejstvovao povratak sajta/plaćanje duga ? :)
Ili je opet neka prevara upalila?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jun 2011, 02:03

Piotr je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Eto, "navijači" i navijači - vratio se oficijelni sajt kluba...
Jao, svaka čast, veliki si gigant ;) Jesi Ti izdejstvovao povratak sajta/plaćanje duga ? :)
Ili je opet neka prevara upalila?
Prevara, naravno gosn. PIOTR, kolosalni :mrgreen:
Bosno moja poharana....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 jun 2011, 09:08

pošteno govoreći, Trigger je vrlo zaslužan za vraćanje klubskog sajta. ne vidim potrebu za bilo kakvom ironijom ovdje.

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 12 jun 2011, 00:09

admin je napisao/la:pošteno govoreći, Trigger je vrlo zaslužan za vraćanje klubskog sajta. ne vidim potrebu za bilo kakvom ironijom ovdje.
čuj?! baš trigger zaslužan? kakve on veze ima sa rk bosnom bhg osim da je fan? slučajno znam ko je zaslužan za povrat sajta - taj sigurno nije trigger.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 12 jun 2011, 00:23

firefighter je napisao/la:
admin je napisao/la:pošteno govoreći, Trigger je vrlo zaslužan za vraćanje klubskog sajta. ne vidim potrebu za bilo kakvom ironijom ovdje.
čuj?! baš trigger zaslužan? kakve on veze ima sa rk bosnom bhg osim da je fan? slučajno znam ko je zaslužan za povrat sajta - taj sigurno nije trigger.
Drugar,
nemoj se previše uzbuđivati - u pravu si, pogotovo što "slučajno" znaš ko je zaslužan. Čestitam, a Adminu hvala na podršci, sigurno i on ima svoje razloge za ono što je napisao.

PS:
Da ja jesam "fan" RK Bosna, ali ne žuri (koliko god ti bio u nekoj 'vezi' s Bosnom.... Ne možeš baš znati u kakvoj sam, možda, i ja 'vezi'.... 8-)
Zato, bez uzbuđenja, ljutnje, bilo čega 'negativnog'... Tebi tvoj primat neće niko ugroziti pa i kad reaguješ "na prvu"...Dobronamjeran si, voliš (ubjeđen sam) Bosnu i šta nam više treba!? :)
Bosno moja poharana....

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 12 jun 2011, 22:23

Trigger je napisao/la:
firefighter je napisao/la:
Drugar,
nemoj se previše uzbuđivati - u pravu si, pogotovo što "slučajno" znaš ko je zaslužan. Čestitam, a Adminu hvala na podršci, sigurno i on ima svoje razloge za ono što je napisao.

PS:
Da ja jesam "fan" RK Bosna, ali ne žuri (koliko god ti bio u nekoj 'vezi' s Bosnom.... Ne možeš baš znati u kakvoj sam, možda, i ja 'vezi'.... 8-)
Zato, bez uzbuđenja, ljutnje, bilo čega 'negativnog'... Tebi tvoj primat neće niko ugroziti pa i kad reaguješ "na prvu"...Dobronamjeran si, voliš (ubjeđen sam) Bosnu i šta nam više treba!? :)
legendo, nisam ni ja zasluzan sto je rk bosna sajt proradio - samo moja malenkost slučajno zna da je neko treći za to zaslužan (kao što je bio zaslužan i za njegovo privremeno gašenje)... nego, mislim - nije loše dodati po neku stvarnu činjenicu za mapiranje lika i djela tvog. nije zgoreg da ljudi znaju po neku 100% tačnu činjenicu iz priče o triggeru.
tebi poštovanje, i drago mi je da smo na istoj strani ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 00:18

firefighter je napisao/la:.....legendo, nisam ni ja zasluzan sto je rk bosna sajt proradio - samo moja malenkost slučajno zna da je neko treći za to zaslužan (kao što je bio zaslužan i za njegovo privremeno gašenje)... nego, mislim - nije loše dodati po neku stvarnu činjenicu za mapiranje lika i djela tvog. nije zgoreg da ljudi znaju po neku 100% tačnu činjenicu iz priče o triggeru.
Eh....
Simpa ti je ovo o "mapiranju i priči o triggeru", mada se može čitati i na više načina, pogotovo ono "100%" ma šta ti to značilo... :oops:
Eto, saznadoh od dobrog poznavaoca stanja u klubu da je ova tema o RK Bosni dobila i 'dodatnu sekciju' - "mapiranje i priča o Triggeru" !??? :?
Držimo se mi našeg kluba, i oni koji ga vole pa i oni koje ga ne vole....Trigger - nebitan, možda uskoro i postane 'pasivan', samo "čitalac Foruma"....

Sretan ti meni bio, i Bosnu volljet nastavio...a za mene - ma, ja sam samo običan ali veliki "fan" RK Bosna :)
Bosno moja poharana....

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 13 jun 2011, 00:24

Trigger je napisao/la:
firefighter je napisao/la:.....legendo, nisam ni ja zasluzan sto je rk bosna sajt proradio - samo moja malenkost slučajno zna da je neko treći za to zaslužan (kao što je bio zaslužan i za njegovo privremeno gašenje)... nego, mislim - nije loše dodati po neku stvarnu činjenicu za mapiranje lika i djela tvog. nije zgoreg da ljudi znaju po neku 100% tačnu činjenicu iz priče o triggeru.
Eh....
Simpa ti je ovo o "mapiranju i priči o triggeru", mada se može čitati i na više načina, pogotovo ono "100%" ma šta ti to značilo... :oops:
Eto, saznadoh od dobrog poznavaoca stanja u klubu da je ova tema o RK Bosni dobila i 'dodatnu sekciju' - "mapiranje i priča o Triggeru" !??? :?
Držimo se mi našeg kluba, i oni koji ga vole pa i oni koje ga ne vole....Trigger - nebitan, možda uskoro i postane 'pasivan', samo "čitalac Foruma"....

Sretan ti meni bio, i Bosnu volljet nastavio...a za mene - ma, ja sam samo običan ali veliki "fan" RK Bosna :)
ma i meni je drago da ti nisi samo obični fan bosne i da si u rukometu prisutan na mnogo ozbiljniji način. tvoj entuzijazam i ljubav prema ovom sportu, na svu sreću, ne završava samo na stranicama ovog foruma!
živio i ti meni!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.