RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
24SI - Upravni odbor FK Velež održao je sastanak u proširenom sastavu. Naime, sastanku uprave „Rođenih“ prisustvovali su i poslovni ljudi iz grada, kao i oni koji su i do sada svojim radom pomagali Velež.
Upravni odbor je odlučio da na upražnjeno mjesto direktora Veleža, a koje je nastalo odlaskom Himze Đonke, postavi Sedin Tanovića, koji je do sada bio član Upravnog odbora. Na mjesto Tanovića, koje je ostalo upražnjeno njegovim prelaskom na poziciju prvog operativca „Rođenih“, došao je Haso Pekušić, vlasnik HP Investing, jedne od najjačih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Upravni odbor je pozvao neke svoje dosadašnje članove, a koji u posljednjih mjesec i pol nisu prisustvovali sjednicama uprave, a i neformalno su se izjasnili da zbog obaveza ne mogu aktivno sudjelovati u njenom radu, da se pismenim putem izjasne oko svog statusa, kako bi, ukoliko bude potrebe, dopunio se sastav Upravnog odbora i u punom kapacitetu se krenulo u narednu sezonu.
Inače, u narednim danima slijedi intenziviranje razgovora sa igračima oko produženja saradnje, a za koje je stručni štab iskazao potrebu u narednoj sezoni, kao i razgovora sa potencijalnim pojačanjima. Bez obzira na samu sinoćnju sjednicu, posljednjih desetak dana Upravni odbor kluba intenzivno razgovora sa potencijalnim sponzorima za sljedeću sezonu, a u narednom periodu će se već vidjeti prvi rezultati tih razgovora.
U sljedećoj sezoni Fudbalski klub Velež će biti jedan od najstabilnijih klubova u Bosni i Hercegovini, te tako krenuti u realizaciju takmičarskih planova.
(24sata.info)
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/sport/premijer-l ... z1OvVxpbLX
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po meni odlican potez gdje si vidi da se krece najbolje...naravno samo jaki ljudi...jos sad sponzora jakih sto ocekivam brzo da ce to odraditi uprava ako vako nastavi....
Veliki sam optimist,srce mi to govori....
"Velež je institucija i sve drugo je prolazno"
Antifa!
Upravni odbor je odlučio da na upražnjeno mjesto direktora Veleža, a koje je nastalo odlaskom Himze Đonke, postavi Sedin Tanovića, koji je do sada bio član Upravnog odbora. Na mjesto Tanovića, koje je ostalo upražnjeno njegovim prelaskom na poziciju prvog operativca „Rođenih“, došao je Haso Pekušić, vlasnik HP Investing, jedne od najjačih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Upravni odbor je pozvao neke svoje dosadašnje članove, a koji u posljednjih mjesec i pol nisu prisustvovali sjednicama uprave, a i neformalno su se izjasnili da zbog obaveza ne mogu aktivno sudjelovati u njenom radu, da se pismenim putem izjasne oko svog statusa, kako bi, ukoliko bude potrebe, dopunio se sastav Upravnog odbora i u punom kapacitetu se krenulo u narednu sezonu.
Inače, u narednim danima slijedi intenziviranje razgovora sa igračima oko produženja saradnje, a za koje je stručni štab iskazao potrebu u narednoj sezoni, kao i razgovora sa potencijalnim pojačanjima. Bez obzira na samu sinoćnju sjednicu, posljednjih desetak dana Upravni odbor kluba intenzivno razgovora sa potencijalnim sponzorima za sljedeću sezonu, a u narednom periodu će se već vidjeti prvi rezultati tih razgovora.
U sljedećoj sezoni Fudbalski klub Velež će biti jedan od najstabilnijih klubova u Bosni i Hercegovini, te tako krenuti u realizaciju takmičarskih planova.
(24sata.info)
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/sport/premijer-l ... z1OvVxpbLX
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po meni odlican potez gdje si vidi da se krece najbolje...naravno samo jaki ljudi...jos sad sponzora jakih sto ocekivam brzo da ce to odraditi uprava ako vako nastavi....
Veliki sam optimist,srce mi to govori....
"Velež je institucija i sve drugo je prolazno"
Antifa!
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..
Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)
Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)
Ne možemo ti ništa još reći. Krenuli su za sad ozbiljno i obećava se Evropa ali da se ne zalijećemo bezveze, sačekaćemo bar mjesec dana pa ćemo jasnije znati šta i kako.ŠB.TRN je napisao/la:Moze jedno pitanje?????
Velez je nas Hercegovački klub i zanima me,iako ga ja bas ne volim![]()
sta je cilj ove sezone.Barem sto se tiče uprave ali i vas navijača.Jel to borba za opstanak,stabilizacija ili borba za Europu.Svi govorite,Velez je vječan,ljubav,ovo ono,sve postujem al koji su ciljevi.Jel to da dobijete par igrača mladih,ili nesto sasvim drugo.Valjda je dosta borbe za opstanak,molio bih nekoga tko je blizu uprave da odgovori.Hvala!!!
Who dares, wins !
Tipicni mostarac samo se hvalikimbo je napisao/la:Meni je Tana OK covjek al me nervira jedna stvar kod njega. Voli puno da prica a nema materijala za to. Znaci suti Tana dok stvari nisu odradjene. Ono sto on kaze ja sve uzimam kao glasine![]()
![]()

Evo valjda se sad to promjenulo valjda,sute i tek kad nesto odrade onda objave da je zavrseno i mislim da je tako najbolje.
Ne zna niko i niko ne moze reci ima li novosti u klubu kad niko nista ne zna,ne cuje ali se opet nadat ljudski da ce nesto napravit i da ce biti bolje nego prije
Ne zna niko i niko ne moze reci ima li novosti u klubu kad niko nista ne zna,ne cuje ali se opet nadat ljudski da ce nesto napravit i da ce biti bolje nego prije
Ma bitno je da se radi prosle godine u ova doba niko nista nije radio iz uprave a ovi sada rade punom parom a sto se tice Odovica on je dobio neku ponudu od neki Arapski klubova tako da mu ne zamjeram i ako ode jer gdje su Arapi tu je i Novac.
Samo jedan klub Velež Mostar
Naravno da će biti bolje. Kako kažu nakon kiše i krupe, dođe sunce. I drago mi je što uprava šuti i ne objavljuje informacije, dok se zvanično stvar ne završi i da više nema rekla - kazala, to samo šteti i klubu i navijačima...
Ja bi samo volio da se neke stvari rijesavaju ranije sto u vezi igraca pa sad i u vezi trenera.Mislim da bi se trebalo sto prije izaci u javnost koji su igraci potpisali i da se kaze dokle je doslo sa pojacanjima jer nam trebaju prava pojacanja a sto se tice trenera,mislim da ce Odovic ostat ali ako ne ostane nadam se da uprava ima rezervnu opciju ali i sa trenerom bi trebalo sto prije rijesit stvari
Ja bi najviše volio kada bi čorba hadžiabdić i drugi veležovci, svojim uticajem u emiratima privukli sponzore prema veležu, i time nam puno pomogli oko finansiranja, jer siguran sam da poznaju moćne ljude koji imaju novac i koji ga mogu ubrizgati u klub. ko zna šta se može u dogledno vrijeme izdešavati.
zanima me da li iko zna šta se sa našim bivšim igračima mirsadom mulahasanovićem i grgom mrganom? gdje su..
zanima me da li iko zna šta se sa našim bivšim igračima mirsadom mulahasanovićem i grgom mrganom? gdje su..
Ne trebaju nama ni Corba ni Dusko pomagat oko sponzora nego neka oni klubu pomognu da prodaju igrace Velezove i da klub tako zaradjuje pare a mi imamo trenutno Niksica i po meni,sposobnu upravu koja moze privuci sponzore a nasi bivsi igraci bi nam mogli pomagat prodajom igraca.Dusko i Corba su bili treneri sirom svijeta pa ni jedan igrac nije otisao gdje su oni trenirali nego je Dusko dok je bio u Arisu kupio Jahica iz Zelje a nije mogao Vladavica,Serdarevica ili ne znam ni ja kojeg igraca.Mozda je sad klima unutar kluba i uprave povoljna za takve stvari i sigurno je da Tana svojim znanjem i poznanstvom sa ovim igracima moze da uradi mnogo kako bi se neki od igraca Veleza prodali i eto Velezu para a nista krupno nisu uradili svakako nece davat svoje pare.Kad su oni treneri,svaki predsjednik da pare za igraca kojeg trener trazi i to je sva mudrost kako bi nam bivsi igraci mogli pomoc da hoce a da li ce u dogledno vrijeme...vidit cemo
Nego interesuje me pošto ne živim u mostaru šta je s našim bivšim igračima mulahasanovićem i mrganom (golmanom - ko zna je li uopšte još živ), ne pojavljuju se nigdje u medijima...
-
- Kontakt:
Stvarno mi Velez nije jasan kako dopusta ovo poigravanje sa ugledom kluba! Povratak Hasanovica ne mogu i necu nikad prihvatiti, ako stvarno predje nece od mene moci ni jednu utakmicu zaigrati koliko cu ga prozivati! Velez ga je uzeo kad ga niko nije htio. Dosao je u velez poslije godinu dana pauze od fudbala i onda odigra pola godine i noga iz Veleza , u Celik , konto on Celik ce u Evropu... Otisao je iz Veleza kad je klubu bilo najteze. Necu da komentarisem njegove igracke kvalitete , ali cu samo reci ako njega dovode kome to spremaju packu Demicu ili Kodri??? Ako je iko gledao utkamicu u Zenici svak ce reci da je Velez ubio Celika , a da su Hasanovic zbog njegove igre prozivali od 5. minute! Toliko...
HASANOVIC, COLIC -------- NEMA VAM U VELEZ!!!
HASANOVIC, COLIC -------- NEMA VAM U VELEZ!!!

Ne mora znacit da se sprema neka packa nekom od nasih igraca dolaskom Hasanovica a pogotovo ne onim koji su bili glavni igraci.Sigurno je da moramo dovest igraca ali ja stalno trubim da nama trebaju igraci ali pojacanja i to u pravom smislu te rijeci a ne neki polovnjaci a uprava bi to trebala znati jer oni stalno potenciraju neku pricu kako klub slavi 90.godina i sl.
Zato bi trebalo da se dovode igraci koji ce odmah moci igrat a ne neki polovnajci i ja se nadam da ce biti tako
Zato bi trebalo da se dovode igraci koji ce odmah moci igrat a ne neki polovnajci i ja se nadam da ce biti tako
“Trenirao sam s Veležom i htio da za sitne pare odigram narednu sezonu. U klub sam išao tri puta. Obećavali su me da će me zvati, a javili su se kada su čuli da sam potpisao za Olimpic. Isto se desilo i Jugi i Drakulu. Žalosno je da se Veležova djeca ne mogu vratiti u Velež. A to se dešava, jer ne bi imali tala od nas. Navijačima će opet puniti glavu i govoriti kako Vladavić nije htio u Velež“, rekao je Vladavić za Avaz, dodavši:
“Nikada tim navijačima nisu rekli da su od mog transfera iz Žiline u Salzburg dobili 130.000 KM. To u Mostaru niko nije znao“.
“Nikada tim navijačima nisu rekli da su od mog transfera iz Žiline u Salzburg dobili 130.000 KM. To u Mostaru niko nije znao“.
NO PYRO NO PARTY
Mislim da se znalo za ove pare jer je klub njih dobio kad je Vlada presao iz Ziline u Salzburg ali niko nije znao tacnu cifru i mislim da se to i ne treba znati i ne znam zasto je Vlada ovo spominjao u izjavi za medije ali eto...Ja sam rekao da mu zelim srecu ali vrijeme je da se okrenemo Velezu a ne igracima drugih klubova.Po meni je smijesno da uprava nije htjela igraca poput Vlade ali moze biti svasta jer je sve moguce u nas a postoji mogucnost da uprava ima neke druge planove sa igrackim kadrom tako da je nama navijacima totalno nejasno ko govori istinu u svemu ovome i mene ne zanima.Zanima me Velez i da klub postane jaci i bolji a ko je trebao doci u Velez i sl.me ne zanima nikako ali se nadam da ce uprava dovest POJACANJA i ovo ponavljam po ko zna koji put
Imam osjecaj da Vlada ovih dana puno petlja da sebe sapere. Neka kaze iskreno da je isao za vecom cifrom povukla ga dobra ponuda jos uz to Sarajevo veca carsija za hodanje, ima nase raje gore suigraca. Kud ce bolje. A to da ga uprava nije htjela angazovati (ma koliko sumnjao u njihove sposobnosti) je teski supljak. Jok nisu ga htjeli nego mu dali da trenira da vide kako ima dobr noge.Sto se tice para od Salzburga kakve veze to sada ima sto nisu raji govorili za te pare. Svak zna kako to funkcionise pri prelascima. Eto ispa da je Vlada presao u Salzburg radi Veleza.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- Titova-Juga
- Kontakt:
Meni je takoder pravo smijesno da su mu dali da trenira a onda ga kao pustili da ode iako je on TOLIKO zelio da ostane... Pare ljude kvare...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Sto se tice para,logicno je da se ne prica koliki je transfer,kako je i koliko klub zaradio ali posto je u nas sve naopako,onda se trebalo reci koliko je klub zaradio i gotovo.Necu da ulazim u dalju diskusiju,zelim Vladi puno srece a logicno je da ce poletit za vise para i ja mu zelim svu srecu ali se mi moramo okrenut Velezu.
Informacija iz kluba nema sto me u jednu ruku raduje a u drugu mi zivce kopa jer ne znam sta se desava,dolazi li iko od igraca,kakvi su planovi za iducu sezonu,mozemo li ista zancajnije uradit itd...
Mozda je cak i vrijeme da se Tana kao direktor kluba obrati javnosti i kaze neke stvari koje se dogadjaju ili bar da nam namakne neke odgovore na stvari koje bi se trebale desit
Informacija iz kluba nema sto me u jednu ruku raduje a u drugu mi zivce kopa jer ne znam sta se desava,dolazi li iko od igraca,kakvi su planovi za iducu sezonu,mozemo li ista zancajnije uradit itd...
Mozda je cak i vrijeme da se Tana kao direktor kluba obrati javnosti i kaze neke stvari koje se dogadjaju ili bar da nam namakne neke odgovore na stvari koje bi se trebale desit
meni je ova priča oko vlade smiješna, što je bilo, bilo je,nazad se ne može, ja mislim da ovdje ima greške i kod njega i kod uprave, i treba definitivno zatvoriti ovu stranicu i krenuti naprijed...
I ja sam misljenja da ovo sa Drakulom i Vladom treba zaboravit jer je Velez postojao bez njih i nastavit ce da postoji bez njih i bez svakog drugog jer smo svi prolazni samo je Velez vjecan.
Eto...ako neko ima neki informaciju neka kaze da se bar nesto novo cuje,desi ili sl.
Eto...ako neko ima neki informaciju neka kaze da se bar nesto novo cuje,desi ili sl.

@cunami može mala informacija da li si upućen šta je s našim bivšim igračima mulahasanovićem i mrganom (golmanom)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.