FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

jasmin256
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasmin256 » 11 jun 2011, 12:03

Portillo je napisao/la:3 svjetska prvenstva su nista. 1000 golova je nista. Sa 17. godina voditi repku do krova svijeta je nista. 8-)
U karijeri je postigao preko 1.200 pogodaka, iako su u tu brojku uračunate i prijateljske utakmice, kao i golovi postignuti na služenju vojnoga roka. U ligaškim natjecanjima postigao je ukupno 589 golova u 605 odigranih utakmica.
dao sam i ja na terminu preko 100 golova ;) ne kazem da nije dobar, al nije najbolji svih vremena.
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 12:04

catalonia je napisao/la:
Portillo je napisao/la:3 svjetska prvenstva su nista. 1000 golova je nista. Sa 17. godina voditi repku do krova svijeta je nista. 8-)
svaka njemu cast ali svidi se je ljubomoran sto messi ima sanse da postane najbolji svih vremena znaci i bolji od njega fkt su mu ove izjave :?
Ma Pele je takav, sta god kaze desi se suprotno, tj. ono sto on kaze znaj da nije tako, ali za te njegove izjave ne treba umanjivati njegove kvalitete dok je igrao fudbal.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jun 2011, 12:10

Messi nije najbolji svih vremena i to je jasno iole normalnom covjeku (ali ima sansu da to postane, kao i CR)
Gresis,Messi ima mnogo vece sanse da postane najbolji svih vremena,od Ronalda.
Nije tolika razlika u kvalitetu,koliko je bitno sto Messi igra u verovatno,najboljem timu ikada.Ovaj tim Barce ce se mnogo duze pamtiti nego tim Reala,sam tim ce im i duze ostati Messi u secacu kao najbolji igrac ovog doba.
Pritom je Messi dve godine mladji od Ronalda,tako da ima jos puno mesta za njegov napredak.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 11 jun 2011, 12:14

catalonia je napisao/la:
svaka njemu cast ali svidi se je ljubomoran sto messi ima sanse da postane najbolji svih vremena znaci i bolji od njega fkt su mu ove izjave :?
Ma nije on za Messija samo to izjavljivao nego i za sve ostale koji su imali sanse postati najveci ikada. Po meni je na tom mjestu jednostavno nedorirljiv Pele, jer je sinonim za njegovo ime "najbolji ikada", svi ga zovu kraljem nogometa i covjek je kao sto kaze adriano igrao iz ljubavi prema lopti, citao sam par puta da je pristao besplatno igrati za klub jer je bio u financijskim problemima, imao je sve, gledao sam par dokumentaraca o njemu i stvarno je fascinantno koliko je tada odskakao od ostalih. Dakle, ako se mene pita, najveci svih vremena je Pele, jer sam toliko toga dobrog cuo o njemu da ... a sto se tice od igraca koje sam ja pratio, Zidane.
losmi je napisao/la:
Messi nije najbolji svih vremena i to je jasno iole normalnom covjeku (ali ima sansu da to postane, kao i CR)
Gresis,Messi ima mnogo vece sanse da postane najbolji svih vremena,od Ronalda.
Nije tolika razlika u kvalitetu,koliko je bitno sto Messi igra u verovatno,najboljem timu ikada.Ovaj tim Barce ce se mnogo duze pamtiti nego tim Reala,sam tim ce im i duze ostati Messi u secacu kao najbolji igrac ovog doba.
Pritom je Messi dve godine mladji od Ronalda,tako da ima jos puno mesta za njegov napredak.
Ma ne mora znacit. Moze se i jednom i drugom desiti neka povreda. Ima vise aspekata sa kojih se to moze gledati, svi se slazu da su oba igraca trenutno nenadjebivi (bara-bara). Sto se tice toga - messi je mladji. Vidis, Ronaldo je vjerovatno najbolje fizicki spreman igrac u zadnjih nekoliko decenija i kao takav bas mislim da bi mogao igrati ovako kako sada igra jos dosta godina, dok je Messi na tom polju ogranceniji. Ne znam, vidjecemo, obojici dajem podjednake sanse da budu drugi/treci najbolji igraci svih vremena jer je ponavljam po meni Pele nedodirljiv.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jun 2011, 12:18

Portillo@ Ima istine u tome sto kazes
Ali sagledaj proslu i predproslu sezonu,pa vidi ko je vise bio povredjen.
Opet,to ne mora nista da znaci.Buducnost je pred njima,pa cemo videti,sta ce biti :)
Arsenal zainteresovan za Gerarda Deulofeua
MVP - Messi-Villa-Pedro

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 11 jun 2011, 12:19

losmi je napisao/la:Portillo@ Ima istine u tome sto kazes
Opet,to ne mora nista da znaci.Buducnost je pred njima,pa cemo videti,sta ce biti :)
Govorim opcenito o igrackoj spremi a ne o sklonosti ozljedama. Mada eto, vrijeme je pred nama.

Barcelona la negociación por Cesc comenzará hoy
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 12:21

losmi je napisao/la:Portillo@ Ima istine u tome sto kazes
Arsenal zainteresovan za Gerarda Deulofeua
Arsenal je preglup i presmijesan klub, hoce da nam pokupuju svu djecu koju je klub odhranio. Sramota, Arsene blati Chelsea koji je kupio Kakutu iz Francuske, a oni nam uzeli Cesca, pa onog malog Richardsona ili kako vec, pa evo hoce i Gerarda. Smijesan klub do bola. Nude tinejdzerima pare, koji su ugovorima vezani za nas, koji su ponikli u nasim skolama fudbala. Neka se stidi i srami, ebo li mu Napoleon majku.

Mes Que Un Club!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jun 2011, 12:31

Prema Sport.es
Wenger ce pokusati da dovede Gerarda(17),pre nego sto on napuni 18 godina i potpise profesionalni ugovor sa Barcelonom.On ce pokusati da iskoristi,to sto se u Spaniji ugovor moze potpisati tek sa 18 godina,te ce mu ponuditi odma ugovor i veliki novac.
Deulofeu je izjavio jednom prilikom da je Barcelona jedini klub u kojem bi igrao i da ga ne zanimaju ostali klubovi.
Wengere,Wengere,nisu svi duse prodane,pa da ih olako dovodis u svoj klub. :evil:
Evo,sta jos Sport.es pise danas:
-CESC ALREADY THINKS ABOUT HIMSELF AS A BARÇA PLAYER
-Darren Dein assures him that the transfer will be completed successfully
-Cesc considers Barça’s offer a good one and this weekend will put pressure on Wenger to make him fulfill his promise.
-…and Alexis could be signed too on Tuesday. Barça and Udinese will meet, with the negotiations almost settled u
Ne znam koliko je ovo pametno,dovodjenje Fabregasa ce biti pogubno za veliki broj igraca Barce.
MVP - Messi-Villa-Pedro

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 12:36

losmi je napisao/la:Prema Sport.es
Wenger ce pokusati da dovede Gerarda(17),pre nego sto on napuni 18 godina i potpise profesionalni ugovor sa Barcelonom.On ce pokusati da iskoristi,to sto se u Spaniji ugovor moze potpisati tek sa 18 godina,te ce mu ponuditi odma ugovor i veliki novac.
Deulofeu je izjavio jednom prilikom da je Barcelona jedini klub u kojem bi igrao i da ga ne zanimaju ostali klubovi.
Wengere,Wengere,nisu svi duse prodane,pa da ih olako dovodis u svoj klub. :evil:
To je najveci problem u Spaniji, mora imati 18 da bi potpisao ugovor, a do 18 godina imaju neku odredjenu klauzulu za koju mogu otici, a Wenger to obilato koristi, nadam se da ce momak ostati pri toj izjavi te da nece ici u ruke nosonji.

Mes Que Un Club!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jun 2011, 13:37

Ukoliko ne uspemo da dovodemo Rossija ili Sancheza,druga opcija je Eden Hazard.
PS:Dodjite da nas ima u sto vecem broju.
http://www.facebook.com/****
MVP - Messi-Villa-Pedro

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 jun 2011, 17:02

Ne treba previše ozbiljno uzimati u obzir izjave Pelea....on jest legenda, ali i stariji covjek koji je posenilio i koji vec duži niz godina lupa strahovite nebuloze....sam sebe smatra najvecim igracem na svijetu svih vremena, a zapravo nije ni najbolji brazilac svih vremena.
To šta Pele misli o Messiu, to je totalno nebitno.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 jun 2011, 21:22

sad se spekulise i da nas seydo odlazi u milan, kao i maxwel, haman ce on biti prva zrtva dolaska Cesca, al opet, ako on ode onda valjda definitivno tiago ostaje, podmladjivanje nije losa stvar, mada zao bi mi bilo da seydo ode, koliko nam je samo covjek valjao a sve onako poistiha, iz drugog plana

seydo bi izgleda dakle prvi mogao zaplatiti ako dodje cesc, a drugi koji ce zaplatiti bice vjerovatno affelay, jer ako dodju cesc i sanchez, zaplatit ce keita, bojan i vjerovatno affelay iako je tek pola godine odigrao,al opet mozda ibro ostane a zaplati jeffren, mada opet kazen rezervne opcije na krilima bi bili sancho, afelay i iniesta pocesto zbog cesca u sredini, guzvara se stvara, ja nekako slutim da bi lista onih koji odlaze mogla izgledati ovako

bojan, jeffren, affelay, keita, maxwel, milito, plus ovi smetenjaci sto su na posudbama

ako nista pozitivna stvar iz vega ovoga bila bi da se za ove gore moze uzeti 50 miliona, a fabregas i sanhez ce kostati vjerovatno oko 70 miliona, dakle transfer minus od nekih 20 miliona, ostaje jos 25 miliona za lijevog beka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jun 2011, 21:25

Zašto ovolika želja za Cescom prema njemu se može čak kao prema izdajici odnosit,a da je neki kvalitet da se bez njega ne može igrat nije ni to.Thiago će biti bolji igrač od njega,a i nije išao iz Barce.Cesc je kapiten Arsenala,a ne gine za Arsenal Barca je ipak najjača zbog toga svi su maksimalno borbeni dok Cesc kada se onako odnosi kao kapiten ekipe koja mu je dala sve i da pogine za Barcu i pored toga što je on iz Barcinih pogona izašao ne zaboravimo on je i napustio zbog para tu Barcu što sada radi Arsenalu.
Ne znam ni da li mu je tolika želja da dođe baš u Barcu kao da hoće bilo gdje da dobije veću platu znamo svi da Wenger ne voli da plaća puno svoje igrače :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jun 2011, 21:27

Romariooo je napisao/la:sad se spekulise i da nas seydo odlazi u milan, kao i maxwel, haman ce on biti prva zrtva dolaska Cesca, al opet, ako on ode onda valjda definitivno tiago ostaje, podmladjivanje nije losa stvar, mada zao bi mi bilo da seydo ode, koliko nam je samo covjek valjao a sve onako poistiha, iz drugog plana

seydo bi izgleda dakle prvi mogao zaplatiti ako dodje cesc, a drugi koji ce zaplatiti bice vjerovatno affelay, jer ako dodju cesc i sanchez, zaplatit ce keita, bojan i vjerovatno affelay iako je tek pola godine odigrao,al opet mozda ibro ostane a zaplati jeffren, mada opet kazen rezervne opcije na krilima bi bili sancho, afelay i iniesta pocesto zbog cesca u sredini, guzvara se stvara, ja nekako slutim da bi lista onih koji odlaze mogla izgledati ovako

bojan, jeffren, affelay, keita, maxwel, milito, plus ovi smetenjaci sto su na posudbama

ako nista pozitivna stvar iz vega ovoga bila bi da se za ove gore moze uzeti 50 miliona, a fabregas i sanhez ce kostati vjerovatno oko 70 miliona, dakle transfer minus od nekih 20 miliona, ostaje jos 25 miliona za lijevog beka
Kako ti ne dosadi stalno pisati o ovim virtualnim transferima? :roll:
Don't hate what you don't understand.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 jun 2011, 21:38

zelja za cescom ne potice od navijaca, nego izgleda od guardiole, on je taj koji insistira na njegovom dovodjenju, a pravi navijac ce uvijek podrzati pepove zamisli cak iako nam se ne svidjaju

a sto se tice ovoga kako mi ne dosadi, pravi navijacu barcelone normalno nikad nije dosadno kalkulisati o bitnim stvarima u vezi voljenog kluba, normalno je da razmisljamo ko ce doci i otici, i ove price ce se pricati do kraja prelaznog roka, i mijenjat ce se vjerovatno kako vrijeme bude prolazilo i budu dolazile nove informacije

a mozda ne bi bilo lose da mi navijaci barce svako napise kao neku konacnu verziju toga ko dolazi i ko odlazi, kao sto sam to ja maloprije iskalkulisao, pa da kasnije nekad vidimo koje bio najblizi i ko je najvidovitiji, a taj neko ko bude najblizi i navjvise stvari pogodi da se moze jos dugo prsiti kako je najbolje ubo s ovim transferima

moje bi misljenje bilo dakle:

odlaze

dolaze
fabregas, sanchez

sto se tice pojacanja u odbrani to mozemo ostaviti za kasnije jer kako vidimo ona se jos ne spominje, izgleda da se uprava na tome poceti raditi tek nakon sto se rijese ove velike dileme u napadu i u sredini

eto ko voli nek napise svoju verziju pa cemo vidjeti kasnije ko je najbolje ubo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 21:42

Romariooo je napisao/la:zelja za cescom ne potice od navijaca, nego izgleda od guardiole, on je taj koji insistira na njegovom dovodjenju, a pravi navijac ce uvijek podrzati pepove zamisli cak iako nam se ne svidjaju

a sto se tice ovoga kako mi ne dosadi, pravi navijacu barcelone normalno nikad nije dosadno kalkulisati o bitnim stvarima u vezi voljenog kluba, normalno je da razmisljamo ko ce doci i otici, i ove price ce se pricati do kraja prelaznog roka, i mijenjat ce se vjerovatno kako vrijeme bude prolazilo i budu dolazile nove informacije

a mozda ne bi bilo lose da mi navijaci barce svako napise kao neku konacnu verziju toga ko dolazi i ko odlazi, kao sto sam to ja maloprije iskalkulisao, pa da kasnije nekad vidimo koje bio najblizi i ko je najvidovitiji, a taj neko ko bude najblizi i navjvise stvari pogodi da se moze jos dugo prsiti kako je najbolje ubo s ovim transferima

moje bi misljenje bilo dakle:

odlaze

dolaze
fabregas, sanchez

sto se tice pojacanja u odbrani to mozemo ostaviti za kasnije jer kako vidimo ona se jos ne spominje, izgleda da se uprava na tome poceti raditi tek nakon sto se rijese ove velike dileme u napadu i u sredini

eto ko voli nek napise svoju verziju pa cemo vidjeti kasnije ko je najbolje ubo
Sto se tice odbrane, ja mislim da treba dati sansu malom Caseresu, nema potrebe dodatno trositi pare na igrace za klupu. Treba Fontasa i Caseresa na klupu, mozda prodati Henriqea kada se vrati sa posudbe i to je to. Imas onda Piquea na stoperu, Abidala, Puyola, Fontasa, Caseresa, plus sto su ova 4 sposobna i na beku da igraju, a stopere mogu igrati i Busquets i Mashcerano, tako da nema potrebe pretrpavati ekipu novim igracima.

Mes Que Un Club!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jun 2011, 21:45

adriano_leite je napisao/la: Sto se tice odbrane, ja mislim da treba dati sansu malom Caseresu, nema potrebe dodatno trositi pare na igrace za klupu. Treba Fontasa i Caseresa na klupu, mozda prodati Henriqea kada se vrati sa posudbe i to je to. Imas onda Piquea na stoperu, Abidala, Puyola, Fontasa, Caseresa, plus sto su ova 4 sposobna i na beku da igraju, a stopere mogu igrati i Busquets i Mashcerano, tako da nema potrebe pretrpavati ekipu novim igracima.
Sevilla je otkupila Caceresov ugovor za 4 mil. ;)

Edit: Fontas i Bartra su vec prebaceni u prvi tim, zvanicno.
Don't hate what you don't understand.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jun 2011, 21:47

Prema meni,odlaze:Maxwell,bojan,millito,Jeffren
Dolaze:Fabregas,Sanchez,Andrada(mozda rossi)
MVP - Messi-Villa-Pedro

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2011, 21:48

xaviesta je napisao/la:
Sevilla je otkupila Caceresov ugovor za 4 mil. ;)

Edit: Fontas i Bartra su vec prebaceni u prvi tim, zvanicno.
Kad to jbt? Nisam nigdje procitao to za Caseresa, kako mi je bilo drago kad smo ga doveli, a prodasmo ga jeftino :( .

Mes Que Un Club!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 11 jun 2011, 21:53

Mislim da ce otici:Millito,Maxvell,Keita i Jeffren i neki igraci iz b tima,kao i sa posudbi
Dolaze:Rossi i Fabregas i jedan jeftiniji lijevi bek
onda bi imali za stopere Piquea i Abidala,a rezervne Puyola,Fontasa,Mascherano i Buskuets kao i momci iz b tima
za bekove Dani,Adriano i Puyol desni,lijevi Adriano,Abidal i to neko pojacanje,a po potrebi moze i Puyol
vezni red:Xavi,Iniesta,Thiago,Fabregas,Buskuets,Mascherano,moze tu igrati mislim i Affelaj,a ima i mali Dos Santos
i napad:Messi,Villa,Pedro,Rossi,Affelaj,Bojan i Iniesta

Mozda bi bilo bolje dovesti nekog bas dobrog lijevog beka,valjda je i onaj Vargas iz fiorentine na prodaju,moze on to igrati,a ne bi bio mislim vise od 15-16 mil :)
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Evander i 2 gosta.