Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Valencia
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Valencia » 09 jun 2011, 21:35

Buki je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Steta sto se Arsenal raspada,...
haha, sta rece i ostade ziv :) Po cemu ti to zakljucujes da se "raspada"...
Po tome sto odlaze najbolji igraci,.. Viera, Anri, Ture, Adebajor,.. Fabregas,.. Nasri!?

Kako ce Arsenal odgovoriti na odlazak Fabregasa!? Ako dovedu Snajdera ili Modrica, onda se moze reci da su donekle nadomjestili njegov odlazaak. Ako dovedu nekog 'talenta' koga treba brusiti par godina, onda nemaju nikakve sanse da konkurisu Manci i Celsiju, a pitanje je da li ce moci Liverpulu, Sitiju i Totenhemu.

Odlazak Fabregasa salje losu poruku za ostale igrace, posebno za one kojim sa Arsenal namjerava pojacati. Nijedan ekstra kvalitetan igrac nije sretan sto igra u klubu koji je prod'o svog najboljeg igraca, a ekstra kvalitetan i ambiciozan igrac sigurno nece doci u klub koji je prod'o svog najboljeg igraca. Tu se dakle gubi I u timskoj kvaliteti I u reputaciji. Gadno je kada izgubis reputaciju, treba puno vremena da se povrati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 jun 2011, 21:56

Valencia je napisao/la:Gadno je kada izgubis reputaciju, treba puno vremena da se povrati.
Apsolutno se slažem.
A što se tiče Cesca, tu je tandem Aaron-Jack, oni i sada za mene imaju prednost u odnosu na Cesca, jer su Britanci...
Treba nam Britanaca (Engleza) čim više, jer najlakše je nekak' sav agrument sažet u rečenicu da EPL osvajaju Englezi.

Zato i jedna dobra vjest (bar za mene) :mrgreen: :
Daily Star: Arsenal could make a shock move for Tottenham striker Jermain Defoe this summer.

Ps.Kako čitah ,odbijena ponuda za Benzemu (znači slao ju je) 25 mil. eura, sad se čeka odgovor Porta za Falcaa, ista suma je u pitanju.

Jack,Aaron,Jenkinson,Gibbs,Theo,Defoe(?),Downing(?)...hajd Wenger još bar trojcu :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 jun 2011, 22:04

Valencia je napisao/la: Ja tvrdim da itekako zasluzuje. Gazde klubova ostvaruju astronomski profit zahvaljujuci tim igracima, enormno se bogate, neuporedivo brze i lakse nego bilo koji igrac. Sta sad treba igrac, uzimati kikiriki da bi bio milostiv prema vlasniku miliarderu :mrgreen: !? Sto se mene tice, ko moze nek' im uzme sto vise!?

Kako klubovi ostvaruju vece prihode, tako i igracima rastu plate,... Te prihode svakako ostvaruju igraci, tako da oni zasluzuju vece plate. Sve to ide jedno sa drugim. Igraci su tu najcistiji, stoka moze biti jedino vlasnik kluba.

Imaš ga i ti pravo ;) , ali ti nisi shvatio moj post onako kako sam ja ustvari mislio. Kada sam rekao da je sve otišlo u qrac mislio sam na apsolutno sve u fudbalu, na sve ogromne cifre i najviše mi je žao kad danas pročitam kako neko piše fudbal nije samo igra, fudbal je biznis. Nema mi ništa mrže čut, ali to je nažalost istina. Drago mi je što se Arsenal i dalje bori protiv svih tih cijena, što ne žele da prekrše svoju platnu strukturu, ali kako vrijeme prolazi Wenger i uprava me sve više podsjećaju na Don Kihota i Sančo Pansu. Borba sa vjetrenjačama, a zbog te borbe mogli bi izgubit i Cesca i Nasrija.

Arnelinho slažem se s tobom da nam treba više Engleza, titula se ne može osvojit bez barem trojice u početnom sastavu, a Arsenal jedva ima jednog. Jack Wilshere nam je upravo ove sezone demonstrirao kako to izgleda kad Englez igra za klub medju mnogo internacionalaca.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jun 2011, 22:13

Arnelinho je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Gadno je kada izgubis reputaciju, treba puno vremena da se povrati.
Apsolutno se slažem.
A što se tiče Cesca, tu je tandem Aaron-Jack, oni i sada za mene imaju prednost u odnosu na Cesca, jer su Britanci...
Treba nam Britanaca (Engleza) čim više, jer najlakše je nekak' sav agrument sažet u rečenicu da EPL osvajaju Englezi.
Za Vilsira predvidjam blistavu buducnost, ima potencijal da postane jedan od najboljih veznjaka svijeta. Al' cisto sumnjam da su on i Remzi u ovom trenutku sposobni odvesti Arsenal do neke titule u ovoj sezoni,.. Cak sta vise, nisam siguran da su u stanju odvesti Arsenal medju prve cetri ekipe. To bi bila katastrofa.

Falkao se ubio za Arsenal. Pored Eta ne postoji napadac koji bi se bolje uklopio u Arsenalov stil igre. Al' kako dovesti Falkaa, kada je prodan najbolji igrac!? Mislim da ce on radije izabrati Real, Mancester, Celsi, Siti, Inter, Milan, Bajern, Juventus,.. nego li klub koji prodaje svog najboljeg igraca. Radi reputacije, bilo bi neizmjerno vazno kada bi Arsenal odmah doveo Modrica kao zamjenu za Fabregasa. Mozda ni Kaka ne bi bio lose rjesenje. Podig'o bi reputaciju kluba, te bi igraci kao Falkao dobili dodatni motiv da pojacaju jedan ambiciozan klub. Kaka ne moze igrati pored pohlepnog Ronalda, siguran sam da bio Arsenalu mog'o dati jako puno.

Arsenal mora poceti dovoditi ozbiljna pojacanja ako ne zele da ih pregaze Liverpul i Siti. Ova sezona bi se mogla pretvoriti u katastrofu ako ne dovedu 2-3 ozbiljna pojacanja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2011, 22:17

@Valencia

Napravio si logicku gresku. Vrhunski klubovi gube pare, ne zaradjuju ih. Abramovich, Berlusconi, Moratti, Agnellijevi, NESV group, Mansour bin Zayed... svi su oni u minusu zbog svojih skupih igracaka.
Bosco je u pravu, Arsenal se bori sa vetrenjacama. Na tome im skidam kapu.
Ono sto ne mogu da shvatim, to je AWov diletantizam i zelja da se uzme titula sa decom. Da je kupio ili doveo 5-6 iskusnih igraca (koje bi koristio u rotaciji) i dobro pokrpio odbranu + golmana, sad bi Arsenal bio zvanicni sampion Engleske.
I Mutd i Chelski su bili totalno pobedivi ove sezone, tako da opravdanja za kiks ne bi smelo da bude.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jun 2011, 22:49

Bosco je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Ja tvrdim da itekako zasluzuje. Gazde klubova ostvaruju astronomski profit zahvaljujuci tim igracima, enormno se bogate, neuporedivo brze i lakse nego bilo koji igrac. Sta sad treba igrac, uzimati kikiriki da bi bio milostiv prema vlasniku miliarderu :mrgreen: !? Sto se mene tice, ko moze nek' im uzme sto vise!?

Kako klubovi ostvaruju vece prihode, tako i igracima rastu plate,... Te prihode svakako ostvaruju igraci, tako da oni zasluzuju vece plate. Sve to ide jedno sa drugim. Igraci su tu najcistiji, stoka moze biti jedino vlasnik kluba.

Imaš ga i ti pravo ;) , ali ti nisi shvatio moj post onako kako sam ja ustvari mislio. Kada sam rekao da je sve otišlo u qrac mislio sam na apsolutno sve u fudbalu, na sve ogromne cifre i najviše mi je žao kad danas pročitam kako neko piše fudbal nije samo igra, fudbal je biznis. Nema mi ništa mrže čut, ali to je nažalost istina. Drago mi je što se Arsenal i dalje bori protiv svih tih cijena, što ne žele da prekrše svoju platnu strukturu, ali kako vrijeme prolazi Wenger i uprava me sve više podsjećaju na Don Kihota i Sančo Pansu. Borba sa vjetrenjačama, a zbog te borbe mogli bi izgubit i Cesca i Nasrija.

Arnelinho slažem se s tobom da nam treba više Engleza, titula se ne može osvojit bez barem trojice u početnom sastavu, a Arsenal jedva ima jednog. Jack Wilshere nam je upravo ove sezone demonstrirao kako to izgleda kad Englez igra za klub medju mnogo internacionalaca.
Ne rade oni to iz nekih plemenitih pobuda, ne salju ustedjeni novac gladnima u Kambodzi,.. Njihova politika je 'real politika', placaju onoliko koliko mogu izdvojiti na osvnovu godisnjeg profita. Ono sto ostane (a ta cifra vjerovatno nije mala), lagano se slijeva u dzepove vlasnika. Arsenal je vjerovatno medju 10 klubova u svijetu po placanju prvog tima. Znaci, nisu oni nikakve askete, nema tu nikakve romantike, oni rade onako kako zahtjeva situacija u kojoj se nalaze.

Slazem se da novac na neki nacin ubija fudbal,.. Al' sve je to proizvod kapitalizma. Zeljno iscekujem da UEFAin 'fer plej' stupi na snagu, iako sam skeptican, ne vjerujem da ce nesto bitno promjeniti.

Posto vidim da si iz Zenice, uzet cemo za primjer Mital Zenica. Plata u toj firmi je uvijek ista, bez obzira na prihode. Moze Mital iz godine u godinu povecavati prihode za nekoliko stotina miliona, ali radnicima ce plate ostajati iste. Vlasnik se iz godine u godinu sve vise bogati, a radnici uvijek na istom. Radnici su lako zamjenjiva roba i oni se ne mogu izboriti za veca primanja. Fudbalski klubovi iz godine u godinu ostvaraju vece profite, vlasnici se enormno pogate,.. Zamisli da su sada plate kod igraca kao sto su bile pocetkom 90tih, vlasnici bi ostvarivali ekstra profit i ostvarivali vrtoglave prihode. Al' to se na srecu nije desilo jer igraci imaju moc uslovljavanja, jer su trazena roba, jer su nezamjenjivi,... Sto se mene tice, vise volim da Runi zaradjuje 100 000 funti vise, nego da te pare zavrse u dzepovima neke Glejzerove sponzoruse :mrgreen: .

Magica

Abramovic i Seik su u minusu jer prave super jak tim preko noci. Sto se tice Talijana, kod njih se nikada ne zna pozadina tog navodnog minusa :mrgreen: . Lopovska su tu posla, svakakve bagre se nakupilo u fudbalu. Imaju oni svoju racunicu u svemu tome. Ne mislis valjda da su igraci izvarali gazde klubova :mrgreen: !??

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 jun 2011, 02:36

Ja se ne brinem, jer ovako se trošit neće moći još dugo e onda će Arsenal sa svojom politikom da dođe na pravo mjesto. Sada svi govore da su budale a budale su samo što su u plusu i što zarađuju uprkos svim recesijama i vragovima.
Jel' ima kakvih vijesti oko RVP-a i ovog starta, mislim da je sve udure al...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 10 jun 2011, 03:19

Navijam za Zelju ,simpatizer sam Arsenala i taj klub mi je bas drag . Nadam se da ce ove godine osvojiti bilo kakav trofej ,vrijeme je fakat.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 10 jun 2011, 10:55

Mislim da bi bilo fer da nam pustite Nasrija posto smo mi vama pustili Silvestera... :mrgreen: :mrgreen:

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 10 jun 2011, 11:30

MuhamedTM je napisao/la:Navijam za Zelju ,simpatizer sam Arsenala i taj klub mi je bas drag . Nadam se da ce ove godine osvojiti bilo kakav trofej ,vrijeme je fakat.
Dobrodošao na ovu uzvišenu temu. :D
drH je napisao/la:Mislim da bi bilo fer da nam pustite Nasrija posto smo mi vama pustili Silvestera... :mrgreen: :mrgreen:
Kad vidim Squillacija uhvati me nostalgija za Silvestreom. :lol:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 jun 2011, 12:05

Arnelinho je napisao/la:
Apsolutno se slažem.

Zato i jedna dobra vjest (bar za mene) :mrgreen: :
Daily Star: Arsenal could make a shock move for Tottenham striker Jermain Defoe this summer.

Ps.Kako čitah ,odbijena ponuda za Benzemu (znači slao ju je) 25 mil. eura, sad se čeka odgovor Porta za Falcaa, ista suma je u pitanju.

Jack,Aaron,Jenkinson,Gibbs,Theo,Defoe(?),Downing(?)...hajd Wenger još bar trojcu :mrgreen:
otkud ti informacije za falcao-a i benzemu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 jun 2011, 12:15

Evo imaš na ss.ba vijest da bi Falcao u EPL najviše a jedini koji, prema novinama, je za njega zainteresovan je Arsenal. A Benzema je se spominjao od kraja sezone i govori se da će ga Real pustit za "siću".

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 jun 2011, 12:26

cala je napisao/la: otkud ti informacije za falcao-a i benzemu
Upravo pokušavam da ti nadjem izvor :mrgreen: mahmurne sam glave ,pa i ne znam gdje sam šta čit'o :lol: Obećajem da ću u toku dana da postam. ;)

Druga stvar, dobre vjesti,opet za me
: :P

Arsen Venger je pobedio u trci za dovođenjem mladog napadača Sautemptona Aleksa Okslejd-Čemberlejna, piše Miror.

Sedamnaestogodišnji Englez, koga mnogi porede za Teom Volkotom, je bio na meti i Mančester Junajteda, ali će karijeru ipak nastaviti na Emirejts stadionu. Čemberlejn će biti predstavljen kao pojačanje Tobdžija 1. jula, a veruje se da je visina obeštećenja koje će Arsenal platiti Sautemptonu oko 12 miliona funti, u zavisnosti od nastupa i rezultata.

Idemo dalje,Theo,Jack,Aaron,Gibbs,Jenkinson,Cemberlejn...who is next? Downing.

Čitam sad na Arsenal-Bosnia da je Gervinho blizu prelaska u Arsenal...što znači da stiže još jedan krilni napadač. :)
Dakle Nasri (samo maštajte da će otići :lol: ),Theo,Andrej,Čemberlejn,Gervinho i aBd Ryo. :D Vjerovatno i mali Mozart. ;)

Geri Kejhil će biti novo pojačanje Arsenala na poziciji štopera, piše Dejli Mejl.

Nakon što nije uspeo u nameri da dovede defanzivca Blekburna Fila Džonsa, Arsen Venger se okrenuo Kejhilu. Kako piše pomenuti list, menadžer Tobdžija je pristao da izdvoji 17 miliona funti, koliko Bolton traži za reprezentativca Engleske.

Znači Cahill je next. :D Za sada 7 Britanaca :)

Čeka se dogovor sa Sambom...12 miliona funti. ;)

Oba će doći u Arsenal, vidjet ćete. :D

Sa druge strane Cesc odlazi, a nadam se i da hoće, za te pare komotno 3-4 nova igrača kupiti (pretpostavlja se da će u transfer biti uključen i Thiago Alcantra-no,samo špekulacija) ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 jun 2011, 12:30

Prvo, kada kopiraš s nekom srpskog magazina onda molim te prepravi te riječi kao Theo Wallcot i tako te. Jer nemaš pojma kako mi je ružno to čitat a vjerujem i svima ostalima. Btw. uz tebe sam što se tiče Engleskih igrača. Ja bih volio da ih ima svih 11 al. Ovi sada su svi mladi i nadam se da će bit za godinu, ako ne i ove godine okosnica Arsenala. Fabregas, hmm, neka nama još koju godinu njega, vjeruj mi. Sa njim ćemo lakše osvojit bilo kakvu titulu a ako je osvojimo njegova cijena će se popet minimalac 15-tak miliona, tako da... ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 jun 2011, 12:45

GunnerS je napisao/la:Prvo, kada kopiraš s nekom srpskog magazina onda molim te prepravi te riječi kao Theo Wallcot i tako te. Jer nemaš pojma kako mi je ružno to čitat a vjerujem i svima ostalima.

:lol: :lol: :lol: Ti haman čitaš samo avaz i ono što nije na b/h/s jezicima? :mrgreen: Nisam primjetio da piše dvoje "L", al' jesam da je zapis onako kako izgovaraju. :)
Šta ti ba ima smetat', važno je da se o Arsenalu govori. ;)

GunnerS je napisao/la:Btw. uz tebe sam što se tiče Engleskih igrača. Ja bih volio da ih ima svih 11 al. Ovi sada su svi mladi i nadam se da će bit za godinu, ako ne i ove godine okosnica Arsenala.

Ajmo ovako:
-----------Golman------------
Jenkinson---Cahill----štoper----Gibs
--------------------DMF-------------------
-------------Jack-----Ramsey
Walcott---------------------------Chamberlain
----------------Napadač------------

Neka svaku tekmu počne njih polovica, dobro će biti. ;) Još Downinga dovest, možda bi bilo dobro i Defoa i taman. Onda još jednog dvojcu stranaca i eto ti ga. ;)

GunnerS je napisao/la:Fabregas, hmm, neka nama još koju godinu njega, vjeruj mi. Sa njim ćemo lakše osvojit bilo kakvu titulu a ako je osvojimo njegova cijena će se popet minimalac 15-tak miliona, tako da... ;)

On ima još 3 godine ugovora, sl. sezone se još moRe zaraditi, a onda ,jadna li nam majka. :roll:
I ovako, men' dosta kompaktnije djeluju Aaron-Jack, nego li Jack-Cesc, prva dvojca jedan drugog nadopunjuju.
Ono što je isto bitno, postoje dvije opcije ,kad je upitanju odlazak: Ili da isplate cijelu otkupnu cijeu (40m) ili dil odredjena svota plus neki igrač(i). A Wenger je zagrijan za Thiaga i za mene je vrlo kvalitetan igrač. Pogledaj na youtubeu ako ništa. ;)

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 10 jun 2011, 13:08

Arnelinho je napisao/la:
Ajmo ovako:
-----------Golan------------
Gdje su Nasri, Song, Vermalen ?

--------------Golman------------
Sagna---Samba(Cahill)----Vermalen----Baines
--------------------Song-------------------
-------------Jack-----Nasri(Ramsey)
Walcott---------------------------Benzema(Gervinho)
-----------------RvP---------------

Moje vidjenje, jos kad bi pored dovedenih, AW doveo Sambu, Benzema-Gervinho, Downing. Osvojili bi EPL 100%.

ps. selam za mancester, **** bratove zene, kako fuj klub

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 jun 2011, 13:14

Edin.- je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Ajmo ovako:
-----------Golan------------
Gdje su Nasri, Song, Vermalen ?

--------------Golman------------
Sagna---Samba(Cahill)----Vermalen----Baines
--------------------Song-------------------
-------------Jack-----Nasri(Ramsey)
Walcott---------------------------Benzema(Gervinho)
-----------------RvP---------------

Moje vidjenje, jos kad bi pored dovedenih, AW doveo Sambu, Benzema-Gervinho, Downing. Osvojili bi EPL 100%.

ps. selam za mancester, **** bratove zene, kako fuj klub
Znaš,valjda, da oni nisu Englezi :mrgreen:
Vidiš da sam samo ENgleze pis'o a na druga mjesta (gdje ih nemamo) dao naziv pozicije.A ko bi igrao toWenger odlučuje. :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 jun 2011, 13:45

Upavu si, bilo bi to dobro, al mislim da je Nasri bolji od Downinga tako da nema potreba njega dovodit. Defoe, hmm, on je spurs :/ a osim toga više bih volio vidjet Falcao-a ili Karima nego njega. Uz to imamo RVP-a i Chamacka tako da je max napadač još i tačka. Bitna nam je odbrana, jer tu smo definitivno najlošiji, treba nam ENGLEZ štoper ili Sakho. Po meni on ili neki englez npr.Cahill bi bio extra.

P.S. Nebi mi smetalo da i jedan i drugi dođu ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 10 jun 2011, 14:32

Eto Fabregas Barci uz sve moguće popuste samo nek nam ne daju Bojana ko boga ih molim. Samo NEK NE UZIMAJU Bojana. NE, NE i NE. Samo ne Bojan, samo ne on. :cry:

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 10 jun 2011, 14:44

Bosco je napisao/la:Eto Fabregas Barci uz sve moguće popuste samo nek nam ne daju Bojana ko boga ih molim. Samo NEK NE UZIMAJU Bojana. NE, NE i NE. Samo ne Bojan, samo ne on. :cry:
Drag ti je kao i Modric majesticu! :D
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.