Miami Heat

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

jasko_juve
Kontakt:

Re: Miami Heat

Post Postao/la jasko_juve » 09 jun 2011, 14:07

jasko_juve je napisao/la:pratim ovo finale i kontam danas odigrat na kladionici na malo veci ulog James manje od 24 poena i da ce Dirk zabit vise od Jamesa..sta mislite??
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2011, 14:11

adriano_leite je napisao/la: Evo ti igraca koji imaju kroz sezonu, dakle prosjek, oko 45% iz igre: KB24 45%, Melo 45%, Durant 46%, Ellis 45%, Kevin Martin 43%, Granger 42%, J. Johnson 44%, Ginobili 43%...
Znaci svi ovi igraci ne igraju dobro? Zanimljiva konstatacija, nema sta...

Napravio sam typo. Trebalo je da bude 35%.
Hvala, Leite. :mrgreen:

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 jun 2011, 14:12

jasko_juve je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:pratim ovo finale i kontam danas odigrat na kladionici na malo veci ulog James manje od 24 poena i da ce Dirk zabit vise od Jamesa..sta mislite??
James ima obicaj da nakon losih utakmica odigra sjajno alnajbolje preskoci to odrigraj wadea vise kida manje assita i dirka vise

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 jun 2011, 14:20

MaGiCa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Evo ti igraca koji imaju kroz sezonu, dakle prosjek, oko 45% iz igre: KB24 45%, Melo 45%, Durant 46%, Ellis 45%, Kevin Martin 43%, Granger 42%, J. Johnson 44%, Ginobili 43%...
Znaci svi ovi igraci ne igraju dobro? Zanimljiva konstatacija, nema sta...

Napravio sam typo. Trebalo je da bude 35%.
Hvala, Leite. :mrgreen:
Nema veze, znaci ako neko nema procenat suta u PO na 50%, nije dobar igrac? Da li to znaci da je npr. J. Teague sa 51% suta, bolji od Rosea, ili mozda Kirk Hinrich, jer ima 50%? Ili mozda Elton Brand sa 57% bolji od Amarea koji je imao oko 38%? Ponavljam, zanimljiva konstatacija da je omjer suta pokazatelj koliko je ko dobar igrac, odnosno da je neko los igrac.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2011, 14:35

adriano_leite je napisao/la: Nema veze, znaci ako neko nema procenat suta u PO na 50%, nije dobar igrac? Da li to znaci da je npr. J. Teague sa 51% suta, bolji od Rosea, ili mozda Kirk Hinrich, jer ima 50%? Ili mozda Elton Brand sa 57% bolji od Amarea koji je imao oko 38%? Ponavljam, zanimljiva konstatacija da je omjer suta pokazatelj koliko je ko dobar igrac, odnosno da je neko los igrac.
Bold1 - Netacno. Moze se biti extra igracem i bez tog procenta, ali to onda nisu extra partije koje taj igrac pruza.
Bold2 - Pogledaj pod bold1.
Bold3 - Pogledaj pod bold2.

Dakle, citava diskusija krece kad 1 od Rosetardsa dolazi i spocitava los % suta LBJa (ne znam iz kog razloga ga mrze, ali ga de facto mrze :!: ). Moj odgovor im je: pogledajte DRoseov % i pogledajte taj isti % kad ga je cuvao LBJ.
Toliko o tome.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 jun 2011, 16:22

Ko ovdje prica o procentu suta Jamesa? Ja sam ovdje napisao da je lose odigrao i da 8 poena za jednog superstara ja katastrofa. Ja se ne sjecam stvarno kad je jedan superstar odigrao ovako losu utakmicu a da nije povrijedjen, vec covjek u punom nagonu i ovako odigra. Plus je glup ko noc, pa izjavljuje da ga niko ne moze cuvat 1 na 1 i dodatno motivira Mariona koji ga sutradan raznese na oba djela terena.
Westbrook pravi Duranta neznalicom i to je tacno, a ovo da Boozer sa Rose-om pojma nema to nije tacno. Odkad to Boozer fula sve ono sto je pogadjao u Utahu, Rose je kriv za to? Jest sigurno.
Ti podrzavas Avdica koji teska srca priznao da je Jordan najboljih svih vremena, a taj isti Avdic kao i ti velicaju LeBrona gdje je kraj galaksije granica velicanja istog igraca.
Meni je James odlican igrac, sjajnih predispozicija ali razlog zasto ga ne volim je njegov karakter. Arogantan je, odvratan, umisljen i jos dosta epiteta ima za njeg.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2011, 16:46

BIHfan je napisao/la:Ko ovdje prica o procentu suta Jamesa? Ja sam ovdje napisao da je lose odigrao i da 8 poena za jednog superstara ja katastrofa.
Dema, sinoc:

8 poena uz sut 3-11
0-3 za tricu
2-4 slobodna bacanja

Ja se ne sjecam stvarno kad je jedan superstar odigrao ovako losu utakmicu a da nije povrijedjen, vec covjek u punom nagonu i ovako odigra
Kaze se u "punom naponu". :mrgreen:
Plus je glup ko noc, pa izjavljuje da ga niko ne moze cuvat 1 na 1 i dodatno motivira Mariona koji ga sutradan raznese na oba djela terena.
A koliko njih ga je sacuvalo, do sada :?:
Westbrook pravi Duranta neznalicom i to je tacno, a ovo da Boozer sa Rose-om pojma nema to nije tacno. Odkad to Boozer fula sve ono sto je pogadjao u Utahu, Rose je kriv za to? Jest sigurno.
Ti podrzavas Avdica koji teska srca priznao da je Jordan najboljih svih vremena, a taj isti Avdic kao i ti velicaju LeBrona gdje je kraj galaksije granica velicanja istog igraca.
Ovo za Boozera i Rosea nije rekao Avdic. On je rekao da Rose "ne cini suigrace boljim nego sto jesu".
Za Westbrooka je rekao da "je upropastio Duranta".
Meni je James odlican igrac, sjajnih predispozicija ali razlog zasto ga ne volim je njegov karakter. Arogantan je, odvratan, umisljen i jos dosta epiteta ima za njeg.
Dobro, i :?: Ovo je forum o basketu, a ne o karekternim osobinama igraca. Nismo im mi drugari, pa da nase prosudjivanje ide toliko daleko.
Za mene je LBJ trenutno najbolji i najdominantnij igrac na svetu. Tu svaka prica prestaje, dok ga neko ne smeni sa te pozicije.
Za vas je LBJ najbolji na svetu (to u podsvesti znate), ali posto ga mrzite, gledate da ga srozate za sve pare.
Te nije otpozdravio ekipama koje su ga izbacile, te arogantan, te iskulirao klinca koji mu je uzimao trenerke, te
bahat.... Sve same gluposti. ;)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 09 jun 2011, 17:01

Prvo Rose je MVP pametnjakovicu da li si ti svjestan te cinjenice 8 poena je katastrofalno lose,prelose itd

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 jun 2011, 17:48

MaGiCa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Ja nisam neki fan Rose - a, ali i ti pretjerujes sa Jamesom. Prosuo se u finalu, covjek osim prve utakmice gotovo nista da nije odigrao. Plus u 2 i 3 utakmici je sve ispromasivao, i nek' se zahvali Wade - u, za ovo 2 - 2. Inace, bi bilo 3 - 1.

A svako pricu navodi na svoj mlin, pa tako kada odgovara Edin Avdic koriste se njegovi argumenti, a kada ne, onda nikom nista.
James se jeste prosuo u dve poslednje tekme, ali James ima sanse da postane sampion, a Rose nema. I James je izbacio Rose-a.

Edin Avdic je vrhunski poznavalac NBA, a ogorceni njime su oni koji realnost ne umeju da sagledaju.

Nesto slicno poput njega, su izrekli i Simmons i Wilbon, ali to sada nema veze. ;)
Ne u protekle dvije utakmice, nego ako se sjecas i u drugoj kuci je uzeo sam loptu, i mangupirao se i nista nije napravio. Onako kako je on odigrao u utorak navece je smijesno, jednostavno da se kaze da je najdominantniji igrac danasnjice, i da ga se poredi sa Jordanom, nema smisla. Za tebe on moze biti i najbolji i najveci svih vremena, ali sve ostale okolnosti govore suprotno. Wade je covjek koji vodi ovu ekipu, i da nije on na ovakvom nivou, Miami bi imao vec 1 - 3 i blizio bi im se kraj.

Ali isto tako i mnogi su izbacivali Jamesa prethodnih godina, lupali ga nogama...Ko zna sta ce biti s Derrickom, da se razumijemo za kojeg sam ja ravnodusan...

Ima i Edin "nekih" stvari koje ti za njega ne znas. Ti ga znas samo sa Arene i OBN - a ;) ;)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2011, 17:59

neno#4 je napisao/la:
Ne u protekle dvije utakmice, nego ako se sjecas i u drugoj kuci je uzeo sam loptu, i mangupirao se i nista nije napravio. Onako kako je on odigrao u utorak navece je smijesno, jednostavno da se kaze da je najdominantniji igrac danasnjice, i da ga se poredi sa Jordanom, nema smisla. Za tebe on moze biti i najbolji i najveci svih vremena, ali sve ostale okolnosti govore suprotno. Wade je covjek koji vodi ovu ekipu, i da nije on na ovakvom nivou, Miami bi imao vec 1 - 3 i blizio bi im se kraj.

Ali isto tako i mnogi su izbacivali Jamesa prethodnih godina, lupali ga nogama...Ko zna sta ce biti s Derrickom, da se razumijemo za kojeg sam ja ravnodusan...

Ima i Edin "nekih" stvari koje ti za njega ne znas. Ti ga znas samo sa Arene i OBN - a ;) ;)
Jeste, a da LBJa nije bilo, malo sutra bi Wade dosao van svog rodnog grada u PO.
LBJ je trenutno (nekih 4-5 sezona) najdominantniji igrac lige. Nisam rekao da je najbolji svih vremena. ;)
Glede Edina, svidja mi se njegovo rezonovanje. Ne smatram da je nepogresiv, ali drzim da je realan. 8-)

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 09 jun 2011, 18:15

neno#4 je napisao/la: Wade je covjek koji vodi ovu ekipu, i da nije on na ovakvom nivou, Miami bi imao vec 1 - 3 i blizio bi im se kraj.
Pa red je bio da i Wade odigra neku seriju dobru, nakon što ga je LeBron protiv Celticsa i Bullsa doveo u finale.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jun 2011, 18:23

LeBron izjavio "Prosto ne radim to što treba. Ne radim ono što bi trebalo da radim i čime bi navijači i ja trebalo da se ponosimo. Verujte, mene to boli najviše", rekao je dvostruki MVP.Da je ovo Super Bol, verovatno ne bi nikada oprostio sebi. Ali na sreću, ovo je serija od sedam utakmica. Mislim da je sledeća, peta utakmica, najvažnija"
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 jun 2011, 18:25

ManiacsThe je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Wade je covjek koji vodi ovu ekipu, i da nije on na ovakvom nivou, Miami bi imao vec 1 - 3 i blizio bi im se kraj.
Pa red je bio da i Wade odigra neku seriju dobru, nakon što ga je LeBron protiv Celticsa i Bullsa doveo u finale.
Ma ja wade je inace bio katastrofa protiv celticsa :roll:

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 09 jun 2011, 18:30

bear grylls je napisao/la:
ManiacsThe je napisao/la:
Ma ja wade je inace bio katastrofa protiv celticsa :roll:
I više nego katastrofalan.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 jun 2011, 18:42

Nadam se da je ovo bio sarkazam jer ako nije ja i ti nemamo o cemu da pricamo jer onda ocigledno nisi gledao ovogodisnji plejoff.

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 09 jun 2011, 20:43

I have a very reliable **** who clubs and drinks with all of the athletes that come through Orlando. He was all over the Tiger Woods issue and knew what all happened with Tiger prior to it being released publicly. My buddy has a place in Orlando, Lake Nona to be exact, and he lives among some athletes that live there in Orlando. Needless to say he golfs, drinks, and parties with some of the best people in central Florida. So when word got to him while at the bar last night, he called me. Word got out while drinking with friends, that Rashard Lewis slept with Lebrons girl while visiting South Beach.

ESPN’s analyst Stephen A. Smith recently said on his radio show that Bron Bron is going through personal off court issues and that’s the reason for his poor play on the final.
:lol: :lol: Klaun...
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jun 2011, 22:36

mislim da ce LeBronova partija uveliko zavisiti od prve cetvrtine,ako krene dobro mogao bi da rasturi Dallas ;)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 09 jun 2011, 22:51

L-Train je napisao/la:mislim da ce LeBronova partija uveliko zavisiti od prve cetvrtine,ako krene dobro mogao bi da rasturi Dallas ;)
Ako hoce titulu mora proraditi mora makar 20 poena dati i u odbranu nedozvolit da ga brukaju marion terry al on uvijek odigra jako dobro poslije lose tekme a wade ce vjerujem nastavit da napada i igra odbranu samo kako on zna :D

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jun 2011, 22:57

bear grylls je napisao/la:
L-Train je napisao/la:mislim da ce LeBronova partija uveliko zavisiti od prve cetvrtine,ako krene dobro mogao bi da rasturi Dallas ;)
Ako hoce titulu mora proraditi mora makar 20 poena dati i u odbranu nedozvolit da ga brukaju marion terry al on uvijek odigra jako dobro poslije lose tekme a wade ce vjerujem nastavit da napada i igra odbranu samo kako on zna :D
nadam se da ce tako i biti :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 jun 2011, 23:16

MaGiCa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Jeste, a da LBJa nije bilo, malo sutra bi Wade dosao van svog rodnog grada u PO.
LBJ je trenutno (nekih 4-5 sezona) najdominantniji igrac lige. Nisam rekao da je najbolji svih vremena. ;)
Glede Edina, svidja mi se njegovo rezonovanje. Ne smatram da je nepogresiv, ali drzim da je realan. 8-)
Ne pije ti vodu nikako. Moze da lupa po 30+ poena, 10+ asista, i slicno, ali nema petlju da povede ekipu, sto se kaze ne prosipa mu se krv iz ociju. Relativiziras njegovu igru u finalu, a istina je da je smijesan. Trenutno treci igrac ekipe Heata. Nisi rekao da je najbolji svih vremena, ali mislis da ga se moze porediti sa MJ - om, zar ne ;) ;) . A covjek jos titule nema.

P. S. Kao sto i sam znas Wade je osvajao titulu, bio MVP finala, zna kako to izgleda dok James se gubi jednostavno. Ali ima vremena da sada pokaze najbolje sta zna. Iskreno, ja sam razocaran kako on igra ovo finale. Ocigledno mu nesto fali.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.