FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

DAVID VILLA
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la DAVID VILLA » 08 jun 2011, 17:53

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Nek je sretan 27 rođendan Mascherano
slika
Sretan rođendan da zabiješ puno golova :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 08 jun 2011, 18:48

realan_coek je napisao/la:
Portillo je napisao/la: Ako dodju i Sanchez i Rossi i Nilmar i sva ostala potencijalna pojacanja Pedro ostaje u prvoj postavi, on im je savrsen igrac za taj sustav. Steta tvoja sto nisi pogledao par utakmica Barce pa da zakljucis da je jedini kandidat koji bi mogao iz prve (i to nakon nekog vremena) mogao biti Villa.
Apsolutno se slazem nezz sta spominju pedra nemore ga zamijenit ni 3 Sancheza i 5 rossia frajer je bar po meni 3x bolji za barcu od ville mada je i on dobar ma ovo sve sto dodje samo klupa mozda konta Pep zbog golgeterske krize ove godine da salta napad npr M-V-P i M-S-R.
Ovaj sto kaze za pedra da nebi mogao nidje drugo igrat totalni ludjak il ga nije nikad vidio.
Pedro je jedan od igraca koji ima najbolja kretanja bez lopte takodje zna brzo sa strane sjurit ima dobar sut i u situacijama 1 vs 1 nikad ne fula (za razliku od ville :D). Jos je fazon sto ga xavi i iniesta uvjek mogu izbacit u for 1vs 1 tako da u svim bitnim utakmicama gdje se xavi i iniesta podju dodavat na 30-40 metara pedro zabija go. On ti je ko cicarito po meni i bolji samo sto se u ovakvoj barci ne izdvaja previse. Uglavnom 1 postava se nece dirat iduce godine mozda samo villa i rossi izmjena i buskets i fabregas kad igramo protiv bunker ekipa koje prakticno ni ne napadaju
ovo posebno fkt se zna ubaciti jos samo malo realizaciju da popravi ;)
.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 jun 2011, 19:21

budzet za transfere ovog ljeta bice 45 miliona, plus novac od prodaje nekih igraca, to je definitivno, dezinformacija je da je taj budzet 90 miliona. to je danas objasnio klubski ekonomista, i rekao je da klub otplacuje kredite i dugove svake sezone sa po 31 milion

ja nisam ni ocekivao da ce klub potrositi vise od tih 45 miliona, a realno za to nema ni potrebe, dzaba bi se pare bacale. pare od ibrinog i caceresovog transfera se nece racunati kao dodatne za transfere, dakle samo one pare koje se dobiju prodajom igraca u nastavku ovog transfer perioda mogu se dodati na ovih 45 miliona

sad kad imamo briljantnu ekipu valja misliti i na otplacivanje dugova i finansijsku stabilnost kluba, dakle ne treba se razbacivati sa transferima vise

ovih 45 miliona je sasvim dovoljno za dodatno jacanje ekipe, plus tome vjerovatno mozemo dodati 5 miliona za maxwela koji ce u milan, zatim za jefrena 7 do 10 miliona, sto bi znacilo da cemo imati vjerovatno oko 60 miliona za potrositi.

ako bi doveli rossija, a to je nekako najizvjesnije, onda se u taj transfer moze ukljuciti i bojan kako se pise, te nas taj rossi ne bi vise kostao od 20 miliona, i to bi bilo pametno, a otici ce vjerovatno i jefren. napad bi ostao messi vilja pedro, plus rossi i afelay, sto je sasvim dovoljno.

jacanje sredine terena ako uprava bude pametna nece kostati nista, jer ce tu uskociti tiago, sjajan igrac vec sada, dobro pojacanje i dobra usteda. No ako bi se klub odlucio za dovodjenje cesca, onda bi to znacilo radikalne promjene, prvi bi nastradao vjerovatno afelay jer bi dolaskom cesca iniesta igrao vise na krilu, a vjerovatno bi se morao prodati i jedan od dvojice, tiago ili keita. dakle dolazak cesca bi nas kostao i finansijski i odlaska nekih zahvalnih igraca, stoga je bolje da ne dolazi

ako cesc ne bi dosao, dakle trosak bi bio samo rossi, tih 20 miliona nekih za njega racunajuci i bojana u tom transferu, a za dalje transfere bi ostalo 40 miliona otprilike, a sve to bi se moglo investirati u odbranu. investicije u odbranu odnose se na dovodjenje samo jednog igraca jer realno vise i ne treba, ostaje manja dilema samo dal dovesti stopera ili lijevog beka. ta dilema skoro vise i ne postoji jer abidal ide na stopera, ostaje dakle lijevi bek.

sad je tu dilema samo koliko skupog lijevog beka dovesti, dal nekoga mocnog kao sto je bale ko je sjajan i vrlo mlad, pa to bude dugorocno rjesenje, ili ce se dovesti neko dobar al malo iskusniji, kao npr bastos cija je cijena oko 15 miliona, ili pak ce se dovesti neko jeftin a solidan, kao npr jose enrique (manje od 10 miliona)

ako bi se dovelo neko srednje rjesenje, npr bastos, dosta para od ovoga sto je planirano za pojacanja moglo bi i ostati, negdje oko 40 miliona, sto bi bila lijepa usteda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 jun 2011, 21:26

kako ce pocetak naredne sezone biti zanimljiv samo, super kup spanije i odmah dva el classica, a u superkupu evrope protiv sjajnog porta

odmah na pocetku valja zakrviti, i to vjerovatno bez messika koji ce odmarati od copa americe
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 08 jun 2011, 22:36

Romariooo je napisao/la:kako ce pocetak naredne sezone biti zanimljiv samo, super kup spanije i odmah dva el classica, a u superkupu evrope protiv sjajnog porta

odmah na pocetku valja zakrviti, i to vjerovatno bez messika koji ce odmarati od copa americe
ne boj se..taj nece propustit utakmicu protiv frankovaca... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 jun 2011, 22:41

T-MAC je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:kako ce pocetak naredne sezone biti zanimljiv samo, super kup spanije i odmah dva el classica, a u superkupu evrope protiv sjajnog porta

ne boj se..taj nece propustit utakmicu protiv frankovaca... ;)
vidjecemo u kakvom ce se stanju vratiti s copa americe koja se igra upravo u argentini, mislim da ce messi tu briljirati i dobro se istrositi da napokon dokaze da moze nesto i u reprezentaciji

ako se dobro tamo istrosi, mislim da bi ga guardiola trebao dobro odmoriti, cak i prvih nekoliko kola u ligi da odmori dobro, da napuni baterije i pozeli da igra utakmice, pa da ga imamo u narednoj sezoni motivisanog, a frankovce i prvih nekoliko kola komotno mozemo i bez njega

najbitnija stvar naredne sezone za nas je da igraci ne izgube motiv, kvalitetom smo daleko ispred svih, samo da volja i zalaganje budu ko do sada i opet cemo uzeti sve sto je bitno, zato messi nek odmori dobro poslije copa americe i dobro neka napuni baterije za narednu sezonu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 08 jun 2011, 23:56

Hoće li biti šta od Rossijevog transfera u Barcelonu?
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 09 jun 2011, 00:09

Bane Madridista je napisao/la:Hoće li biti šta od Rossijevog transfera u Barcelonu?
Za sada se vise pise o dolasku Sancheza,ali je to mozda fora da bi se spustila Rossijeva cena. :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 jun 2011, 12:48

doci ce rossi, samo malo se odugovlaci, vjerovatno da se spusti i cijena, i da se uvjere igraci barce kao npr bojan da bi trebali otici, dobro cemo proci s pojacanjim ovog ljeta, nece biti bacanja para bezveze, rossel je ekonomican, evo rossijeve cijena ce biti vjerovatno oko 30 miliona, a otici ce bojan i jefren, za njih se moze uzeti 20 miliona, dakle napad ce biti lijepo pojacan, a gubitak finansijski desetak miliona samo

napadacka linija mesi vilja pedro afelay i rossi, meni to prelijepo izgleda, svih 5 igraca su polivalentni i mogu igrati najmanje dvije pozicije u napadu, tako da kad fali bilo ko, moze se nadomjestiti, cak i kad dvojica fale, opet nam ostaje sjajna trojka, bilo kako da se iskombinuje

primijetio sam da i pep voli ovako, manje igraca ali da su polivalentni, ne voli ni on gomilanje ni to da neki igraci vecinu sezone presjede, tako on znalacki odrzava sjajnu atmosferu jer svi igraju i svi ponekad odmore

naredne sezone akobogda imat cemo i sjajnu klupu uvijek, odnosno sjajne igrace za rotaciju, vjerujem da ce tu biti pinto, puyol i fontas (zamjena za oba stopera pikea i abidala), adriano (zamjena za oba beka), maskerano (za stopera i zadnjeg veznog, tiago i keita (zamjena za xavija i iniestu) te rossi i afelay (zamjene za vilju i pedra). ovako bi tim bio savrseno izbalansiran, bilo ko da zafali ima i kvalitetna zamjena, sam odakle treba nam napadac a la rosi i lijevi bek neki
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Robovlasnik
Kontakt:

Post Postao/la Robovlasnik » 09 jun 2011, 13:21

Da je Rossel bio predsjednik Barcelone u onom mandatu sto nas je vodio laporta mi bi sada bili na jednoj tituli lige prvaka i na kvalifikacijama za Evropsku ligu .... Ono sto sam volio kod Laporte nedostaje kod Rossela da se odrijesi kesa za nekog igraca // Ja sam ubjeden da je Laporta tu ... da bi sada imali Fabregasa u vezi , Bale na beku i vjerovatno Rossija u napadu .... // Ti romario govoris o ekonomicnosti .... sta je ekonomicno u tome da ostajemo bez odbrane ?!?!?!

Adriano lijevi bocni
Abidal lijevi bocni i stoper
Alves desni bocni
Pujol stopet
Pique stoper - dakle u slucaju ozljede Pujola kojih ce biti sigurno i recimo da se ozljedi Alves ( mada nije skoro nikad ) tebi odbrana ostaje na Fontasu ?!?! i Adrianu ( koji je u finalu kupa bio NEVIDLJIV ) i koji je losa kopija Alvesa sto se tice centarsuta ( covjek jednostavno nikad ne ubaci loptu ) ,,,,

Vezni red je koliko toliko uredu mada nebi skodilo dovodjenje jos jednog veznjaka - radi nedo Bog ozljede Xavia ili Inieste // jer upitno je koliko se mozemo odmah osloniti na Tiaga - Jer i kad su Iniesta i Messi pocinjali svoje prve korake u A timu ... nisu odma zablistali pogotovo Iniesta tek nakon dvije sezone provedene u prvom timu dobili smo nesto od njih.

Napad je ove sezone prosao odlicno .... mada i tu treba definitino popravka .... Krkic nek se ljuti i nek nam donese pare za dovodjenje Rossija i Sancheza .... i to bi bilo to ;)

Dakle romario ova ekipa bez tri minimum pojacanja tesko da ce ponoviti proslogodisnje uspjehe uzmemo li u obzir kako se druge vodece ekipe pojacavaju ;)
Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 09 jun 2011, 13:30

Robovlasnik je napisao/la:Da je Rossel bio predsjednik Barcelone u onom mandatu sto nas je vodio laporta mi bi sada bili na jednoj tituli lige prvaka i na kvalifikacijama za Evropsku ligu .... Ono sto sam volio kod Laporte nedostaje kod Rossela da se odrijesi kesa za nekog igraca // Ja sam ubjeden da je Laporta tu ... da bi sada imali Fabregasa u vezi , Bale na beku i vjerovatno Rossija u napadu .... // Ti romario govoris o ekonomicnosti .... sta je ekonomicno u tome da ostajemo bez odbrane ?!?!?!

Adriano lijevi bocni
Abidal lijevi bocni i stoper
Alves desni bocni
Pujol stopet
Pique stoper - dakle u slucaju ozljede Pujola kojih ce biti sigurno i recimo da se ozljedi Alves ( mada nije skoro nikad ) tebi odbrana ostaje na Fontasu ?!?! i Adrianu ( koji je u finalu kupa bio NEVIDLJIV ) i koji je losa kopija Alvesa sto se tice centarsuta ( covjek jednostavno nikad ne ubaci loptu ) ,,,,

Vezni red je koliko toliko uredu mada nebi skodilo dovodjenje jos jednog veznjaka - radi nedo Bog ozljede Xavia ili Inieste // jer upitno je koliko se mozemo odmah osloniti na Tiaga - Jer i kad su Iniesta i Messi pocinjali svoje prve korake u A timu ... nisu odma zablistali pogotovo Iniesta tek nakon dvije sezone provedene u prvom timu dobili smo nesto od njih.

Napad je ove sezone prosao odlicno .... mada i tu treba definitino popravka .... Krkic nek se ljuti i nek nam donese pare za dovodjenje Rossija i Sancheza .... i to bi bilo to ;)

Dakle romario ova ekipa bez tri minimum pojacanja tesko da ce ponoviti proslogodisnje uspjehe uzmemo li u obzir kako se druge vodece ekipe pojacavaju ;)
Ti pričaš kao da ne živimo u dobu recesije i kao da se novci sami od sebe režu...Normalno da nam treba ekonomičnost i to ne mala nego velika.Zahvaljujući Laporti Barca jest osvojila značajne trofeje ali Boga mi i finansijski je u minusu. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 jun 2011, 13:44

pa ja sam i reko da bi pored rossija trebali dovesti jos jednog lijevog beka, a ko ga dovedemo onda je i odbrano sjajno popunjena, alves..pike..abidal...taj neki novi, a u zamjeni adriano, kao zamjena za bekove, te puyol i fontas za stopere, a vidjeli smo i kako maskerano tu moze pripomoci, ja ne vidim zasto bi ovo bilo lose

ne znam sta i da dovedemo balea, fabregasa, rossija i sancheza, jedino bi bale imo mjesta u prvom timu, ova tri igraca koja bi kostala 100 miliona bili bi uglavnom na klupi, a u ovo doba recesije uloziti 100 miliona u klupu bilo bi glupo, zahebali bi i city i real u gluposti

zamisli kakvu bi klupu imali sa puyolom, adrianom, maskerano, fabregas, tiago, snachez, rossi, afelay, hahaha, pa ova bi ekipacia koja bi grijala klupu mogla osvojiti ligu prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 09 jun 2011, 14:45

Evo danas vidim kao pustit ce Arsenal Fabregasa u Barcelonu, cijena 50 miliona eura :o
Nadam se da ga necemo kupiti, bar ne za te pare jer nam uopste nije neophodan, bolje dovesti kvalitetnog napadaca i eventualno Bale-a nego iskesirati toliko lovu za Cesca i poslije mu nazor traziti mjesto u prvih 11.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 jun 2011, 14:49

thenaturalone je napisao/la:Evo danas vidim kao pustit ce Arsenal Fabregasa u Barcelonu, cijena 50 miliona eura :o
Nadam se da ga necemo kupiti, bar ne za te pare jer nam uopste nije neophodan, bolje dovesti kvalitetnog napadaca i eventualno Bale-a nego iskesirati toliko lovu za Cesca i poslije mu nazor traziti mjesto u prvih 11.
...50 miliona za fabregasa,pa jesu li oni normalni?? :o

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 jun 2011, 14:56

Ma nisu ni u Barsi sisali vesla, posebno ne Rosell koji je odavno zavrnuo pipu...dat ce im Sandro 50 kar.ina ;)
Nije mi Pep nikako jasan citavo ovo vrijeme :o :shock: navalio da ga dovede, ko da mu je otac :o :evil: :twisted: pa šta misli, da stavi lidera Xavia na klupu.

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 09 jun 2011, 15:08

thenaturalone je napisao/la:Evo danas vidim kao pustit ce Arsenal Fabregasa u Barcelonu, cijena 50 miliona eura :o
al se nerviram beze sto svi trazite balea pa nebi meda mogao u barci prvo on je krilo nije bek dok je igrao beka nije mu ni rednap upamtio ime a kamoli da se cuje za njega gdje dalje a drugo frajer more trcat al tehnicki je i mravac bolji od njega

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 09 jun 2011, 15:20

Na Sport.es pise da je Rossi vidjen u Barceloni... 8-)

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 09 jun 2011, 15:30

Mandrak je napisao/la:Ma nisu ni u Barsi sisali vesla, posebno ne Rosell koji je odavno zavrnuo pipu...dat ce im Sandro 50 kar.ina ;)
Nije mi Pep nikako jasan citavo ovo vrijeme :o :shock: navalio da ga dovede, ko da mu je otac :o :evil: :twisted: pa šta misli, da stavi lidera Xavia na klupu.
ako pep stvarno želi fabregasa onda to sigurno nije bezveze i ja ga potpuno podržavam ( ali samo ako stvarno pep to pep želi ;) )
.

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 09 jun 2011, 15:43

“FC Barcelona lost €83m last year and €21m this year and it cannot allow itself to continue losing money."

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 09 jun 2011, 15:59

catalonia je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Ma nisu ni u Barsi sisali vesla, posebno ne Rosell koji je odavno zavrnuo pipu...dat ce im Sandro 50 kar.ina ;)
ako pep stvarno želi fabregasa onda to sigurno nije bezveze i ja ga potpuno podržavam ( ali samo ako stvarno pep to pep želi ;) )
ma fabregas bi nam sjeo ko budali samar ba mos mislit on xavi i iniesta kad bi se uzeli dodavat pa zivota mi tesko bi koji tim uspio 25% posjeda da nam uzme i to bi sve bilo izbi nabi ako uspijes zabi :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.