Vidi ovo, nije bitno jeli ti Tana drag vise ili manje. Bitno je da u danasnjem fudbalu ti treba neko sa sportskim iskustvom, sa poslovnim iskustvom, sa menadzerskim iskustvom a u gradu Mostaru zaista nema covjeka koji ima sve te tri stvari osim Tane. Tana zivi od svog posla - znaci zna (kako tako) s parama i sa budzetom, mora da zna da bi imao svoj izvor prihoda. Tana je golman i radio je kao sportski radnik - ima i trenersku licencu. I uz to bio je direktor kluba i ranije i vodio Velez - stoga ima i menadzersko iskustvo uz to sportsko i poslovno. Znaci ukratko, Tanovic je ustvari i jedina osoba koja je kvalifikovana za ovaj posao.NeToBoLa je napisao/la:Sreto, nije ni meni nešto Tana drag majke mi ali činjenica je da su i navijači tj. KN i Nikšić tražili da bude on direktor i da na njega niko nije ni ''a '' rekao. Daj fore svima u Upravi barem jednu polusezonu, pa ćemo ih ili tjerati ili podržati a nemoj sad unositi nemir kada već pozitiva dolazi iz kluba, pa makar sto posto bio u pravu za Tanu i druge pojedince. To ono ako te mogu fino, drugarski kao osoba koja voli Velež kao i ti, molim.
Druga je stvar to sto je u proslosti Tanovic bio primoran da bude sve od direktora do portira jer ostali nisu htjeli da rade svoj posao - ali i tada je Tana opet pokazao da je vrijedan i radio je kad ostali nisu. On je bio jedan od 2-3 osobe koji su bili u toj upravi tokom radnog vremena i ponasali se poslovno prema Velezu. Stoga, bio drag, nebio drag - nije kao da imamo 10 ljudi koji imaju sve te kvalitete potrebne za direktora fudbalskog kluba. Imamo jednog - i budimo realni, on nije los nimalo - samo mu treba tim ozbiljnih ljudi koji nesto radi - jedan covjek nemoze sam voditi klub. Nemogu ni 2-3. Mora tu biti 10 ljudi minimalno. A izgleda da ce ovaj put da ima upravo to.