Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Ma vidi ne treba pretjerivati u kritikama ali me najvise boli sto covjek ne pokazuje nikakve zelje.
Netko treba vrlo brzo da sjedne s njim i porazgovara ozbiljno. I ocinski i trenerski i pedagoski. Mislim svjestan sam da je decko preogorio zadnjih 6 mjeseci , imam osjecaj da je u teskoj depri. Skoro sam siguran da je tako !!
U tom slucaju mi zao isto trpi i ovaj sada pritisak.
Netko treba vrlo brzo da sjedne s njim i porazgovara ozbiljno. I ocinski i trenerski i pedagoski. Mislim svjestan sam da je decko preogorio zadnjih 6 mjeseci , imam osjecaj da je u teskoj depri. Skoro sam siguran da je tako !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
frajer je postao krampa od igraca,on ako vrijedi 30 miliona on mora bar proci jednog igraca ili nesto uraditi za 90 minuta,a on jadan nezna loptu da primi
one only david beckham
-
- Kontakt:
Neki su meni govorili da sam najveci Dzekin pljuvator i kriticar.
Ja momku stvarno zelim dobro. Stvarno mislim da ima jedan Bogom dat dar koji malo ko dobija. I mislim da on vrijedi svaki Euro koji su mu dali - ali SAMO onda kada daje svojih 100% na terenu.
Ove dvije utakmice su bile njegovih 80% i to jednostavno nije dovoljno na ovom nivou. On mora biti brzi. Mora biti laksi, pokretniji, mora biti sprinter, mora da bude u boljoj formi i da igra kao da mu zivot i karijera zavisi od toga. Jer u neku ruku i ako je za zivot on ok do kraja - karijera mu jos uvijek zavisi od 100% zalaganja.
Ja mu zelim dobro - i bas zato sto mu zelim dobro volio bi da je Susic imao hrabrosti da ga sjedne na klupu juce.. Dzeko je zasluzio bio da sjedne na klupu i da razmisli malo. A niko ovde vise od mene nebi volio da on bude #1 u Engleskoj ali onakvo zalaganje - Bogami Dzeko nece dugo. A ova zemlja stvarno treba jedan primjer uspjeha.
Ja momku stvarno zelim dobro. Stvarno mislim da ima jedan Bogom dat dar koji malo ko dobija. I mislim da on vrijedi svaki Euro koji su mu dali - ali SAMO onda kada daje svojih 100% na terenu.
Ove dvije utakmice su bile njegovih 80% i to jednostavno nije dovoljno na ovom nivou. On mora biti brzi. Mora biti laksi, pokretniji, mora biti sprinter, mora da bude u boljoj formi i da igra kao da mu zivot i karijera zavisi od toga. Jer u neku ruku i ako je za zivot on ok do kraja - karijera mu jos uvijek zavisi od 100% zalaganja.
Ja mu zelim dobro - i bas zato sto mu zelim dobro volio bi da je Susic imao hrabrosti da ga sjedne na klupu juce.. Dzeko je zasluzio bio da sjedne na klupu i da razmisli malo. A niko ovde vise od mene nebi volio da on bude #1 u Engleskoj ali onakvo zalaganje - Bogami Dzeko nece dugo. A ova zemlja stvarno treba jedan primjer uspjeha.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 08 jun 2011, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Mentalno je iscrpljen, to se sinoc bas vidjelo, bilo ga je tesko gledatiEdin Džeko nije postigao gol, ali je imao neugodnog čuvara u stamenom Kani.
- Za mene su ovo bile su dvije najteže utakmice u dresu reprezentacije - kako psihički, tako i fizički. Najbitnije je da smo pobijedili, a sada ima vremena da se oporavimo i spremimo za duele s Bjelorusijom - kaže Džeko.

Bio je pod stresom cijelu sezonu, ali najvise je tome kumovala nedovoljana fizicka pripremljenost. Od kako je Magath napustio Vfl, slabo se u tamo radilo na fizickoj pripremi igraca. To je potvrdio i Felix nedavno kad se tek vratio u Vfl. Jos kad se doda stres zbog natezanja u Vfl oko (ne)odlaska, pa stres u City-u kad nije mogao do gola u premiershipu, sve mu se sastavilo. Morat ce se odgovornije odnositi prema sebi kako bi ostvario ambicije zbog kojih je i dosao u City i EPL.
Ma dobro mozda ja pretjerujem al meni jednostavno ono smijesno izgleda.A i kako da ga ne kritikujem kad vidim da covjek bas bez imalo zara igra.Da ga prvi put gledam rekao bi koja budala ovog nahvali..kimbo je napisao/la:Ma vidi ne treba pretjerivati u kritikama ali me najvise boli sto covjek ne pokazuje nikakve zelje.
NJemu je ja mislim najveci pritisak ona cifra na racunu koja se stalno povecava.Puno je i vece igrace to uhakalo..Ne kontam ni u kakvu bi on depresiju trebao da zapadne.Jedino da ne zna sta ce od zivota

Nako ja sam pomalo pesimistican lik pa jos kad ocekujem nekog novog Dzeku,duplo boljeg, on ode u minus.Po meni je taman trebao da pokaze da je sav trud ove polusezone imao rezultata.Zato i jesam skeptican
Mozda ga je trebalo staviti na klupu pa kad vidi da gubi mjesto i tamo gdje se osjeca najsigurnijim,mozda se i trzne

Uh sto ga napado

@delija
Buraz nisi prejerao al ono ima vise aspekata tu
.
Upravo sinoc dva covjeka su mi jos vise narasla u mojim ocima !!!
Vedad koji je "nezasluzeno" zamijenj i prihvatio to patriotski i frajerski kao i Susic koji nije htjeo da Edina ubije u pojam mijenjajuci ga opet ili stavljanjem na klupu. Mislim Pape je svjestan sta se desava i ima puno ljudskosti u njemu.
Buraz nisi prejerao al ono ima vise aspekata tu

Vedad koji je "nezasluzeno" zamijenj i prihvatio to patriotski i frajerski kao i Susic koji nije htjeo da Edina ubije u pojam mijenjajuci ga opet ili stavljanjem na klupu. Mislim Pape je svjestan sta se desava i ima puno ljudskosti u njemu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
ma nemojte ga više napadati i stalno taj njegov novac spominati. Ukoliko ima mentalnih ili možda cak i nekih privatnih problema novac mu ih ne može uvijek riješitidelija je napisao/la:Ma dobro mozda ja pretjerujem al meni jednostavno ono smijesno izgleda.A i kako da ga ne kritikujem kad vidim da covjek bas bez imalo zara igra.Da ga prvi put gledam rekao bi koja budala ovog nahvali..kimbo je napisao/la:Ma vidi ne treba pretjerivati u kritikama ali me najvise boli sto covjek ne pokazuje nikakve zelje.
NJemu je ja mislim najveci pritisak ona cifra na racunu koja se stalno povecava.Puno je i vece igrace to uhakalo..Ne kontam ni u kakvu bi on depresiju trebao da zapadne.Jedino da ne zna sta ce od zivota
Nako ja sam pomalo pesimistican lik pa jos kad ocekujem nekog novog Dzeku,duplo boljeg, on ode u minus.Po meni je taman trebao da pokaze da je sav trud ove polusezone imao rezultata.Zato i jesam skeptican
Mozda ga je trebalo staviti na klupu pa kad vidi da gubi mjesto i tamo gdje se osjeca najsigurnijim,mozda se i trzne..
Uh sto ga napado
Ma ZOI84 nisam ja nista mislio lose sa tim novcem.Vecina bi nas se pogubila da zgrnemo milione
...
NIsam do sad toliko komentarisao igru Dzeke ali Ibisevic i Muslimovic su me ubili svojim zalaganjem.Kako je koji od ove dvojice vise trcao,meni sve Dzeko manji i manji
..
Ali eto sto kimbo kaze ima tu vise faktora

NIsam do sad toliko komentarisao igru Dzeke ali Ibisevic i Muslimovic su me ubili svojim zalaganjem.Kako je koji od ove dvojice vise trcao,meni sve Dzeko manji i manji

Ali eto sto kimbo kaze ima tu vise faktora

-
- Kontakt:
Upravo suprotno u vezi Susica.kimbo je napisao/la:@delija
Buraz nisi prejerao al ono ima vise aspekata tu.
Trener BH repke nemoze staviti "ljudskost" prema 1 igracu ispred interesa BiH. Svi u BiH zele u Evropu. Nemoze Susic da umjesto igra sa 100% najjacim timom igra sa 95% timom samo zato da nebi izasao iz hatura Dzeki. Dzeko je odrastao covjek. On ne treba nicije zazaljenje. U krizi je, ok ... ali nek se trzne. I drugi su se trznuli prije njega. On to moze - samo treba da se svojski potrudi.
Kada je Hasan Salihamidžić igrao u Bayernu, osvajao ligu prvaka, prebacivao Carlosa i po meni bio najbolji desni vezni u evropi pola BiH je mu je **** majku što se kao ne trudi u reprezentaciji. Sjećam se utakmice protiv Italije na Koševu kad je Haso letio. A mi pobjedili 2:1.
Niko nikad nije pitao a zašto to tako izgleda u Bayernu a zašto u rep. nego su samo govorili neće on, ima para i sl.
I onda je Haso jednostavno rekao neću više...
Kad je rekao neću više onda su isti ti što su ga pljuvali govorili : Eh da nam je sad Hasan!
Slično je sa Džekom. Samo još nepravednije i gore. Zaborave šugavi Bošnjaci npr. Onaj gol Belgiji..Pa eto sad friško i Rumunima. Gol Turskoj na Koševu. Golovi Belgiji u Zenici. Ko će se sjetiti svih. Zaborave kako su drkali kada je osvojio Bundes ligu i sa Grafiteom cinio najuboitiji tandem u historiji Bundeslige. Zaborave kako je mahao našom zastavom. Zaborave koliko smo puta padali u trans kad Džekson raširi ruke ispred tribine slaveći pogodak.
Zaborave na sve , jer mi smo takav narod. 45 minuta zvizždimo, 45 minuta se kunemo u one iste kojim smo zviždali. Ne praštamo uspijeh. Džeko je sada pijanica, kloc, daska..Napišu ljudi da ne zna primiti loptu, napišu ljudi da ne zna šutnuti loptu, napišu ljudi da ne može pretrčati igrača. Da mu treba psiholog..I sad kad bi neki laik čitao vaše postove pomislio bi da pišete o nekom smeću od igrača!
Da Bog da se mi nikad nigdje ne kvalifikovali, i da Bog da Džeko više nikad ne dao ni jedan gol za BiH! Jer mi to zaslužujemo!
Niko nikad nije pitao a zašto to tako izgleda u Bayernu a zašto u rep. nego su samo govorili neće on, ima para i sl.
Kad je rekao neću više onda su isti ti što su ga pljuvali govorili : Eh da nam je sad Hasan!
Slično je sa Džekom. Samo još nepravednije i gore. Zaborave šugavi Bošnjaci npr. Onaj gol Belgiji..Pa eto sad friško i Rumunima. Gol Turskoj na Koševu. Golovi Belgiji u Zenici. Ko će se sjetiti svih. Zaborave kako su drkali kada je osvojio Bundes ligu i sa Grafiteom cinio najuboitiji tandem u historiji Bundeslige. Zaborave kako je mahao našom zastavom. Zaborave koliko smo puta padali u trans kad Džekson raširi ruke ispred tribine slaveći pogodak.
Zaborave na sve , jer mi smo takav narod. 45 minuta zvizždimo, 45 minuta se kunemo u one iste kojim smo zviždali. Ne praštamo uspijeh. Džeko je sada pijanica, kloc, daska..Napišu ljudi da ne zna primiti loptu, napišu ljudi da ne zna šutnuti loptu, napišu ljudi da ne može pretrčati igrača. Da mu treba psiholog..I sad kad bi neki laik čitao vaše postove pomislio bi da pišete o nekom smeću od igrača!
Da Bog da se mi nikad nigdje ne kvalifikovali, i da Bog da Džeko više nikad ne dao ni jedan gol za BiH! Jer mi to zaslužujemo!
-
- Kontakt:
Hamulani,
Grijesis jer mjesas zlonamjernu kritiku sa dobronamjernom kritikom. Te dvije stvari su TOTALNO razlicite.
Dobronamjerna kritika je kad neko tvoj zeli da ti budes najbolji i gura te da ides naprijed pa te kritikuje da bi se popravio i bio bolji. Zlonamjerna kritika je ovo sto si ti gore napisao.
Niko ovdje nije zaboravio ni gol u Belgiji, niti golove po svijetu, niti zastavu na slavi sampionata, niti Dzekino gostovanje na "ucini mi zelju" da razveseli malu raju po BiH, niti njegovo predstavljanje BiH svukuda po svijetu, izjave tipa "Englezi jos ne znaju da je BiH najbolja zemlja na svijetu", niti dosta dosta toga...
Ali ono sto ja zelim, i vecina njegovih kriticara ovdje je da Edin bude veci od Ibrahimovica, Teveza i ostalih - jer ja vjerujem da on to moze - ali samo ako se trudi 100% - a ovo sto gledamo vec nekoliko sedmica je Edin na nekih 80% - i to nije dovoljno.
Ja jesam kriticar Edinov - ali to je samo zato sto mu zelim da bude najbolji. Jer on to moze - ali onakvim trudom i sa onako malo trke, zalaganje, trzanja, onako malo borbe - ne.
Grijesis jer mjesas zlonamjernu kritiku sa dobronamjernom kritikom. Te dvije stvari su TOTALNO razlicite.
Dobronamjerna kritika je kad neko tvoj zeli da ti budes najbolji i gura te da ides naprijed pa te kritikuje da bi se popravio i bio bolji. Zlonamjerna kritika je ovo sto si ti gore napisao.
Niko ovdje nije zaboravio ni gol u Belgiji, niti golove po svijetu, niti zastavu na slavi sampionata, niti Dzekino gostovanje na "ucini mi zelju" da razveseli malu raju po BiH, niti njegovo predstavljanje BiH svukuda po svijetu, izjave tipa "Englezi jos ne znaju da je BiH najbolja zemlja na svijetu", niti dosta dosta toga...
Ali ono sto ja zelim, i vecina njegovih kriticara ovdje je da Edin bude veci od Ibrahimovica, Teveza i ostalih - jer ja vjerujem da on to moze - ali samo ako se trudi 100% - a ovo sto gledamo vec nekoliko sedmica je Edin na nekih 80% - i to nije dovoljno.
Ja jesam kriticar Edinov - ali to je samo zato sto mu zelim da bude najbolji. Jer on to moze - ali onakvim trudom i sa onako malo trke, zalaganje, trzanja, onako malo borbe - ne.
Mislim da ni sam Dzeko nema nista protiv dobronamjernih kritika.
Samo,malo je njih,uglavnom dominira zlobno pljuvanje po nasem najpoznatijem sportisti,najvecoj zvijezdi,momku koji nam je pruzio toliko radosti..Umjesto da mu pruzimo podrsku u ovim teskim trenutcima kada je ocito cijela ova situacija u Cityu,gdje nit je City zadovoljan njime,nit on statusom u ekipi,mi moramo ga proglasavati klocem i vrijedzati ga
Samo,malo je njih,uglavnom dominira zlobno pljuvanje po nasem najpoznatijem sportisti,najvecoj zvijezdi,momku koji nam je pruzio toliko radosti..Umjesto da mu pruzimo podrsku u ovim teskim trenutcima kada je ocito cijela ova situacija u Cityu,gdje nit je City zadovoljan njime,nit on statusom u ekipi,mi moramo ga proglasavati klocem i vrijedzati ga

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
Reci da je Edin kloc je isto kao reci da je Vaha Halilhodzic trenerska neznalica, kao reci da je Carl Lewis spor i reci da Michael Jordan ne zna zakucat loptu... To su apsurdi. Edin je svjetski priznat fudbaler.
Ali to nije dovoljno.
Ali to nije dovoljno.

-
- Kontakt:
psiha je u pitanj uvjeren sam teska sezona u man c. velika ocekivanja njihovih navijaca veliki teret na njegovim ledjima bit ce Dzeko opet onaj stari vjerujte ako i ne bude nikad ga necu popljuvat to ovaj momak nije zasluzio ni po cemu
Nasim pametnjakovicima nikad nista nece biti dovoljno. Da je najbolji rekli bi ma jok on nije ni blizu kako dobar moze biti Elem nije se rodio ko bi narodu ugodio. Na kraju krajeva, zasto pokusavati!MostaracVelezovac je napisao/la:Reci da je Edin kloc je isto kao reci da je Vaha Halilhodzic trenerska neznalica, kao reci da je Carl Lewis spor i reci da Michael Jordan ne zna zakucat loptu... To su apsurdi. Edin je svjetski priznat fudbaler.
Ali to nije dovoljno.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Zivio ti meniHamulani je napisao/la:Kada je Hasan Salihamidžić igrao u Bayernu, osvajao ligu prvaka, prebacivao Carlosa i po meni bio najbolji desni vezni u evropi pola BiH je mu je **** majku što se kao ne trudi u reprezentaciji. Sjećam se utakmice protiv Italije na Koševu kad je Haso letio. A mi pobjedili 2:1.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- L' Imperator
- Kontakt:
Imam osjecaj da ce protiv Bjelorusije odigrati k'o protiv Belgije ono..,j*bat ce ih u obe utakmice! 

#samoRudar #zauvijek
vELEŽOVAC,
Sad se postavlja pitanje jedno realno....Ko si bolan ti da kritikuješ Edina Džeku ? Ko?
Obični uhljup..
Da kaže Ivica Osim ono što vi serete po forumu ja bih rekao, jeste tako je, da kaže vidi nebo crno ja bih se zapitao je li ...Al ti i tebi slični, nemate pravo da napišete pa eto ni to da se nije trudio..Šta ti znaš je li se on trudio..Hajde ti stani na teren 90 minuta..Nemoraš se pomaći pa se skontaj je li se on trudio..Nisi se zapitao nikad je li mozda umoran od cijele protekle sezone...Nego onako ti kazes, ti pametan, ti kritikujes..
Sad se postavlja pitanje jedno realno....Ko si bolan ti da kritikuješ Edina Džeku ? Ko?
Obični uhljup..
Da kaže Ivica Osim ono što vi serete po forumu ja bih rekao, jeste tako je, da kaže vidi nebo crno ja bih se zapitao je li ...Al ti i tebi slični, nemate pravo da napišete pa eto ni to da se nije trudio..Šta ti znaš je li se on trudio..Hajde ti stani na teren 90 minuta..Nemoraš se pomaći pa se skontaj je li se on trudio..Nisi se zapitao nikad je li mozda umoran od cijele protekle sezone...Nego onako ti kazes, ti pametan, ti kritikujes..
Od cega bude umoran,pa sjedio je citavu sezonuHamulani je napisao/la:vELEŽOVAC,
Obični uhljup..

...nisu mogli da te ugase!!!
Nije sjedio čitavu sezonu.chichak je napisao/la:Od cega bude umoran,pa sjedio je citavu sezonu
P.S. Nije sve u nogama, ima nešto i u glavi, kada je umor u pitanju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.