Sta mislite za veceras Urugvaj - Holandija?
Po meni bi mogao doci kec, ali 1.70 azijski hendikep je dobra opcija za opreznije. Tesko mi je zamisliti da ce Forlan i ostali dopustiti poraz u Montevideu. Holandjani su imali dosta srece u prosloj prijateljskoj protiv Brazila kada su uspjeli sacuvati svoju mrezu. I u ovoj utakmici nedostajace im velik broj standardnih prvotimaca, iako u onom ofanzivnijem dijelu ekipe mogu racunati na one najopasnije Robben, Affelay, van Persie, Kuyt, Huntelaar.
Mnogi predlazu over (kvota negdje oko 2) ili oba tima daju gol (1.60). Urugvajci su posljednje dvije prijateljske utakmice isli preko (Irska 3-2, Njemacka 1-2), dok su Holandjani prije tog duela sa Brazilom isli tri utakmice zaredom over (Austrija 3-1, Madjarska 4-0 i jos jednom Madjarska 5-3).
Sigurno da je moguce da vidimo nesto slicno onom duelu na Svjetskom Prvenstvu kada su Holandjani odnijeli pobjedu u jednoj sjajnoj utakmici koja je zavrsila 3-2.
Ipak mislim da je veca vrijednost u opkladi na stranu Urugvaja nego na golove. Holandjani su prevalili velik put, vec su odigrali jednu solidnu utakmicu i postigli dobar rezultat. Dok s druge strane, Urugvajci sigurno u mislima jos uvijek imaju tu utakmicu iz Juzne Afrike i sada imaju priliku da pred domacim navijacima osvjetlaju obraz.
Kec na Urugvaj - 2.40.