FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Valjda će Šeha pobijediti, haha Lazo, možda za zalaganje, istina zaslužan je za dosta golova ove sezone, ali neka njega u klubu. Ipak Šeha je najbolji igrač sezone definitivno i ako ga prodamo za manje od 700 000 eura, ja ću biti ljut na upravu
Kad tako o Lazi, evo jedno poredjenje o nasem pivotu.
Trgovacki putnik se pravo trudi, ustane se u 6, obilazi sve moguce kuce, firme, ono fakat se trudi, ali ne proda niti jedan artikal ili lupam eto zivotno osiguranje (to je sad u fazonu). I sta ce biti sa tim radnikom, bit ce pohvaljen i zadrzan u firmi??? Bit ce proglasen radnikom godine???
Na vrh glave mi je tih prica o Lazi. Svaka mu cast, ali hvala i dovidjenja.
Trgovacki putnik se pravo trudi, ustane se u 6, obilazi sve moguce kuce, firme, ono fakat se trudi, ali ne proda niti jedan artikal ili lupam eto zivotno osiguranje (to je sad u fazonu). I sta ce biti sa tim radnikom, bit ce pohvaljen i zadrzan u firmi??? Bit ce proglasen radnikom godine???
Na vrh glave mi je tih prica o Lazi. Svaka mu cast, ali hvala i dovidjenja.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Evo ovo je samo mali podsjetnik zasto nam je Šehic najbolji igrac.Omar500 je napisao/la:Kako bi bilo dobro dovesti Darka Maletića...
Btw, dokaz da imamo najboljeg golmana u ex-yu najvjerovatnije
[youtube][/youtube]
Zaista kad cidim ove intevencije i plus kad ih gledam uzivo cini mi se da je Seha golman koji zasluzuje da brani bar u nekom klubu koji igra u Ligi petice, ipak tek su mu 22 godine a onakvi refleksi, iskustvo, postavljanje.....zaista me Impresionirao svojim odbranama u zadnje 2 godine.
I naravno nas daleko najbolji i najvredniji igrac.
Ima ugovor jos na dvije godine, mislimda bi bilo ga najbolje zadrzato jos ove godine u klubu i sa njim plus neka pojacanja dovesti i probati nesto napraviti u evropi, bar proci ove drugo pretkolo.
A sljedece sezone kad osvojimo duplu krubu aBd

Razumijes ti mene burazere moj 

Evo danas na repertoaru Srđan Stanić, trenutno nešto više od 80 lajkova, neće stići Šehu najvjerovatnije...ali u komentaru ispod Stanićeve slike ovakav komentar:
" Daj nam Lazara da se glasa
i da odnese ubjedljivu pobjedu
"
Frajer se vjerovatno šprda, ali budite sigurni da će lajkat i on i mnogi drugi Lazinu sliku i tako momke koji vrijede i koji igraju mnogo bolje od njega ostavit iza sebe...Iz ugla naših igrača ovo neće biti nimalo zanimljivo!!!
" Daj nam Lazara da se glasa

Frajer se vjerovatno šprda, ali budite sigurni da će lajkat i on i mnogi drugi Lazinu sliku i tako momke koji vrijede i koji igraju mnogo bolje od njega ostavit iza sebe...Iz ugla naših igrača ovo neće biti nimalo zanimljivo!!!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Kolko je Seha juce imao?
-
- Kontakt:
Kombi Crnaca NA grbavici 

Fudbaleri Željezničara pripreme za narednu sezonu počet će 19. juna za kada je zakazana prozivka na Grbavici, a odmah istog dana ekspedicija aktuelnog osvajača Kupa BiH otputovat će u Međugorju gdje će obaviti prvu fazu priprema.
Plavi će u Hercegovini ostati u do 26. juna, dan kasnije u Sarajevu će obaviti ljekarske preglede, a potom slijedi odlazak u Sloveniju, gdje će izbranici Amara Osima odigrati najmanje četiri jake kontrolne utakmice.
Tokom boravka u Sloveniji, načelno su dogovorene utakmice protiv Sparte iz Praga, te turskog Istanbulspor BB, ekipe za koju nastupa naš reprezentativac Kenan Hasagić, a nije isključeno da Plavi odigraju i kontrolni meč protiv zagrebačkog Dinama.
„U Sloveniji će biti i nekoliko ekipa iz Ukrajine s kojim bi također mogli odmjeriti snage, a dogovaramo i test utakmicu sa Varteksom, te zaprešićkim Interom. Odigrat ćemo četiri, pet kvalitetnih utakmica, što nam i cilj na ovim pripremama“, rekao je Rusmir Cviko, tim menadžer sarajevskog Željezničara, koji je aktivan uprkos činjenici da je na odmoru kod porodice u Belgiji.
Sarajevo je „napustio“ i menadžer Amar Osim, koji je na odmoru u Francuskoj, pa je zbog toga na čekanju slaganje igračke križaljke u Plavoj svlačionici.
„Tražimo pojačanja, ali još uvijek nema ništa konkretno. Ne želimo licitirati sa imenima, dok posao ne bude završen“, naglasio je Cviko.
Plavi će u Hercegovini ostati u do 26. juna, dan kasnije u Sarajevu će obaviti ljekarske preglede, a potom slijedi odlazak u Sloveniju, gdje će izbranici Amara Osima odigrati najmanje četiri jake kontrolne utakmice.
Tokom boravka u Sloveniji, načelno su dogovorene utakmice protiv Sparte iz Praga, te turskog Istanbulspor BB, ekipe za koju nastupa naš reprezentativac Kenan Hasagić, a nije isključeno da Plavi odigraju i kontrolni meč protiv zagrebačkog Dinama.
„U Sloveniji će biti i nekoliko ekipa iz Ukrajine s kojim bi također mogli odmjeriti snage, a dogovaramo i test utakmicu sa Varteksom, te zaprešićkim Interom. Odigrat ćemo četiri, pet kvalitetnih utakmica, što nam i cilj na ovim pripremama“, rekao je Rusmir Cviko, tim menadžer sarajevskog Željezničara, koji je aktivan uprkos činjenici da je na odmoru kod porodice u Belgiji.
Sarajevo je „napustio“ i menadžer Amar Osim, koji je na odmoru u Francuskoj, pa je zbog toga na čekanju slaganje igračke križaljke u Plavoj svlačionici.
„Tražimo pojačanja, ali još uvijek nema ništa konkretno. Ne želimo licitirati sa imenima, dok posao ne bude završen“, naglasio je Cviko.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Sparta Prag je dobra provjera,gledao sam ih protiv Liverpola u ligi evrope pravo su me oduševili,libor sionko i onaj kamerunac u napadu su ekstra igrači.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga
Taman je to da vidimo gdje,kako kotiramo,kako se drzimo,mada ce noge biti teske od priprema,nece biti puno vremena za osvjezavanje bar sto se tice evrope,ovi protivnici na pripremama su nekako po mjeriColo Colo je napisao/la:Sparta Prag je dobra provjera,gledao sam ih protiv Liverpola u ligi evrope pravo su me oduševili,libor sionko i onaj kamerunac u napadu su ekstra igrači.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Sutra prezentacija projekta novog stadiona u hotelu Sarajevo s pocetkom u 13:00!
-
- Kontakt:
To su prave provjere, kad igras sa ekipa koje su ispred tebe, a kad znas da te ekipe tog kvaliteta mogu zapasti u drugom pretkolu Evropa lige. Svidja mi se ovo sa idejom odigravanja utakmica sa ekipama poput Sparte iz Praga, Dinamo Zagreb... i ostali.boccaccio je napisao/la:Taman je to da vidimo gdje,kako kotiramo,kako se drzimo,mada ce noge biti teske od priprema,nece biti puno vremena za osvjezavanje bar sto se tice evrope,ovi protivnici na pripremama su nekako po mjeriColo Colo je napisao/la:Sparta Prag je dobra provjera,gledao sam ih protiv Liverpola u ligi evrope pravo su me oduševili,libor sionko i onaj kamerunac u napadu su ekstra igrači.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Najbitnije je da se ponovo počinje pričati o stadionu.....Nek krenu radovi pa kakvi god, važno je samo da se to sve ne zaboravi tek tako...
A normalno i da dušmani počnu grickati nokte opet od nervoze
A normalno i da dušmani počnu grickati nokte opet od nervoze

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Samo nek se nesto radi, jedva cekam da vidim tu prezentaciju ..trebevic je napisao/la:Sutra prezentacija projekta novog stadiona u hotelu Sarajevo s pocetkom u 13:00!
1996
Premijer Musić dobio dres Željezničara s brojem 9
Predstavnike fudbalera i rukovodstva Fudbalskog kluba "Željezničar", osvajača najmasovnijeg nogometnog takmičenja - Kupa BiH za sezonu 2010/2011, primio je danas premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić.

Podsjećamo da su fudbaleri "Želje" u finalnim utakmicama odigranim prošlog mjeseca u Sarajevu i Zenici pobijedili FK "Čelik" iz Zenice rezultatima 1:0 i 3:0.
Fudbaleri sarajevskog kluba svoju nadmoć su posebno iskazali u utakmici odigranoj u Zenici, kada su golove postigli Savić, Zeba i Stanić.Ovo je "Željezničaru" četvrto osvajanje Kupa BiH od osamostaljenja naše države, jer je ovaj trofej osvajao još i 2000, 2001. i 2003. godine.

"Sretan sam što baš danas, na dan jedne od najvećih bitki za Sarajevo – bitke za Žuč, imam čast i zadovoljstvo primiti predstavnike mog i našeg vrhunskog nogometnog kluba i čestitati Vam na trofeju koji ste ove godine osvojili", kazao je premijer Musić, nakon što je direktoru kluba Dželaludinu Muharemoviću uručio Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava sa pozicije Ministarstva sporta i kulture u Budžetu KS za 2011. godinu namijenjenih za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.
Ovom prilikom razgovarano je i o predstojećim obavezama i utakmicama FK "Željezničar", a posebno o žrijebu za pretkolo Evropske lige i eventualnom protivniku sa kojim će se utakmice igrati sljedećeg mjeseca.
"Siguran sam da ćete, bez obzira na sve probleme sa kojima se naši vrhunski klubovi, ali i sport uopšte susreću, na najbolji način reprezentovati naš Kanton i državu Bosnu i Hercegovinu u predstojećim evropskim utakmicama", istakao je premijer Musić, te igračima "Želje" zaželio i mnogo sreće u narednim sportskim nastupima.
Direktor FK "Željezničar" Muharemović zahvalio je premijeru na prijemu i podršci, te istakao zadovoljstvo ostvajanjem ovog trofeja, ali i iskazao nadu da će "Željo" svojim dobrim nastupima dosadašnju saradnju sa Kantonom Sarajevo još više unaprijediti.
Na kraju su predstavnici "Želje" pozvali premijera Musića da prisustvuje sutrašnjoj prezentaciji projekta izgradnje novog stadiona "Grbavica" koja će se održati u Hotelu "Sarajevo" sa početkom u 13:00 sati, te mu uručili "Željin" dres sa brojem 9 i njegovim imenom.
Željo protiv Sparte Prag, Hasagićevog Istanbula, Dinama...
Plavi bi mogli odmjeriti snage i sa Varteksom, zaprešićkim Interom, te ekipama iz Ukrajine, koje će također biti u Sloveniji.
Predstavnike fudbalera i rukovodstva Fudbalskog kluba "Željezničar", osvajača najmasovnijeg nogometnog takmičenja - Kupa BiH za sezonu 2010/2011, primio je danas premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić.

Podsjećamo da su fudbaleri "Želje" u finalnim utakmicama odigranim prošlog mjeseca u Sarajevu i Zenici pobijedili FK "Čelik" iz Zenice rezultatima 1:0 i 3:0.
Fudbaleri sarajevskog kluba svoju nadmoć su posebno iskazali u utakmici odigranoj u Zenici, kada su golove postigli Savić, Zeba i Stanić.Ovo je "Željezničaru" četvrto osvajanje Kupa BiH od osamostaljenja naše države, jer je ovaj trofej osvajao još i 2000, 2001. i 2003. godine.

"Sretan sam što baš danas, na dan jedne od najvećih bitki za Sarajevo – bitke za Žuč, imam čast i zadovoljstvo primiti predstavnike mog i našeg vrhunskog nogometnog kluba i čestitati Vam na trofeju koji ste ove godine osvojili", kazao je premijer Musić, nakon što je direktoru kluba Dželaludinu Muharemoviću uručio Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava sa pozicije Ministarstva sporta i kulture u Budžetu KS za 2011. godinu namijenjenih za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.
Ovom prilikom razgovarano je i o predstojećim obavezama i utakmicama FK "Željezničar", a posebno o žrijebu za pretkolo Evropske lige i eventualnom protivniku sa kojim će se utakmice igrati sljedećeg mjeseca.
"Siguran sam da ćete, bez obzira na sve probleme sa kojima se naši vrhunski klubovi, ali i sport uopšte susreću, na najbolji način reprezentovati naš Kanton i državu Bosnu i Hercegovinu u predstojećim evropskim utakmicama", istakao je premijer Musić, te igračima "Želje" zaželio i mnogo sreće u narednim sportskim nastupima.
Direktor FK "Željezničar" Muharemović zahvalio je premijeru na prijemu i podršci, te istakao zadovoljstvo ostvajanjem ovog trofeja, ali i iskazao nadu da će "Željo" svojim dobrim nastupima dosadašnju saradnju sa Kantonom Sarajevo još više unaprijediti.
Na kraju su predstavnici "Želje" pozvali premijera Musića da prisustvuje sutrašnjoj prezentaciji projekta izgradnje novog stadiona "Grbavica" koja će se održati u Hotelu "Sarajevo" sa početkom u 13:00 sati, te mu uručili "Željin" dres sa brojem 9 i njegovim imenom.
Željo protiv Sparte Prag, Hasagićevog Istanbula, Dinama...
Plavi bi mogli odmjeriti snage i sa Varteksom, zaprešićkim Interom, te ekipama iz Ukrajine, koje će također biti u Sloveniji.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Jedva cekam da vidim izgled nove Grbavice koja ce se ako Bog da poceti gradit ubrzo. Zna li iko dokle se doslo sa dozvolama itd.. ili je to mozda vec gotovo sve i sutra mustuluk
.

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Ne vjerujem da ce se poceti graditi tako brzo,ali do ovog trenutka projekat nikad jos nije dosao u pitanje...samo se radi u tisini,vidjecemo sutra dokle se doslo,slovenci su dosli da to malo pokazu,prikazu,pojasne...uglavnom radi se na tome,samo sto to logicno ide sporo jer je veliki projekat u pitanju,puno papirologije,dokumentacija,dozvole,mnogo pitanja,zaista puno puno posla oko svega...ali ide to polako,ja sam optimistazeljocity je napisao/la:Jedva cekam da vidim izgled nove Grbavice koja ce se ako Bog da poceti gradit ubrzo. Zna li iko dokle se doslo sa dozvolama itd.. ili je to mozda vec gotovo sve i sutra mustuluk.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Realno gledajuci sto se tice stadiona mozda za par godina, uskoro ne ocekuj te nista.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sutra će u hotelu ''Sarajevo'' biti održana multimedijalna prezentacija projekta novog stadiona fudbalskog kluba Željezničar. Podsjećamo, naš klub u projekat izgradnje stadiona ulazi sa slovenačkim partnerom - firmom ''Energoplan''. Novi stadion trebao bi biti vrlo sličan sportskom kompleksu ''Stožice'' u Ljubljani koji je također izgrađen prema projeku ''Energoplana''.
Sportski kompleks bio bi pravi ponos grada, a sam stadion mogao bi primiti više od 20.000 gledalaca. Činjenica je da bi cijeli projekat trebao biti okončan u naredne dvije godine za koje bi Željo dobio supermoderni stadion izgrađen po najstrožijim UEFA-inim kriterijima, na kojem bi se mogle igrati i utakmice grupne faze Lige prvake. Podsjećamo, postojeća infrastruktura u našoj zemlji je katastrofalna, i sigurno je da bi izgradnja ovog stadiona imala veliki značaj i za naše reprezentativne selekcije, koje bi na Željinom stadionu igrale svoje mečeve.
''Sutra u 13.00 održat će se prezentacija projekta koji su proteklih mjeseci uradili naši partneri iz Slovenije. Sastanak će biti održan u hotelu ''Sarajevo'', a očekujemo da nam ponude idejno rješenje izgleda stadiona i cijelog kompleksa'', rekao je za fkzeljeznicar.com direktor marketinga gospodin Bulend Biščević.
Prezentaciji će prisustovati i predstavnici Kantona Sarajevo.
Sportski kompleks bio bi pravi ponos grada, a sam stadion mogao bi primiti više od 20.000 gledalaca. Činjenica je da bi cijeli projekat trebao biti okončan u naredne dvije godine za koje bi Željo dobio supermoderni stadion izgrađen po najstrožijim UEFA-inim kriterijima, na kojem bi se mogle igrati i utakmice grupne faze Lige prvake. Podsjećamo, postojeća infrastruktura u našoj zemlji je katastrofalna, i sigurno je da bi izgradnja ovog stadiona imala veliki značaj i za naše reprezentativne selekcije, koje bi na Željinom stadionu igrale svoje mečeve.
''Sutra u 13.00 održat će se prezentacija projekta koji su proteklih mjeseci uradili naši partneri iz Slovenije. Sastanak će biti održan u hotelu ''Sarajevo'', a očekujemo da nam ponude idejno rješenje izgleda stadiona i cijelog kompleksa'', rekao je za fkzeljeznicar.com direktor marketinga gospodin Bulend Biščević.
Prezentaciji će prisustovati i predstavnici Kantona Sarajevo.
G R B A V I C A 2
Iskreno ne ocekujem previse od sastanka,realno velike su pare u pitanju po rijecima preko 100 mil. valja naci te pare.Al haj bas da vidimo.
- bistrikboy
- Kontakt:
Hotel "Sarajevo" jel to ono u Nedzaricima?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua