Ne, nego ostaje utisak da je Dallas ovo trebao da rijesi puno prije zadnjeg napada.Mandrak je napisao/la:Nisu ni zaslužili pobjedu definitivno...sve su pogrešno radili citavu zadnju cetvrtinu...Dirk (iako ga nije išao šut u napadu nikako) ih je tjerao da ga fauliraju i naravno da je trpao sa slobodnih...u napadu patnja živa, sam Wade i Bosh igrali citavo drugo poluvrijeme...to su bili divlji šutevi na samom isteku vremena (kredit i odbrani Dallasa).
Miller je dobar šuter koji ce pogoditi tricu , ali je poprilicno jednodimenzionalan igrac...e umjesto da šutira na otvorenom šutu, on glumi Wade ili Brayanta i odlucuje se za ulaz gdje naravno bude blokiran...i još sad na samom kraju pogriješi i daje katastrofalan pas za Wade , izgubiše loptu,ode vrijeme i to je to....zaslužena pobjeda Dallasa, iako ostaje utisak da je Miami sam sebe pobjedio u zadnjih 5 minuta (baš kao i u utakmici broj 2.)
James totalno podbacio u oba pravca...nisu znali ispratiti i pomoci fenomenalnog Wade (koji lijepi banane 20 cm visocijem Chandleru) i Bosha koji je zabio 24 poena i to ih je koštalo poraza.
Jer su i Terry i Nowitzki promasili zaredom otvoren sut za tri, poslije Terry sam kao duh jos jednom otvoren sut.
Miami nije mogao da "kupi" kos na kraju, fenomenalna odbrana Dallasa, nisu znali sta ce s loptom.
Ako ovo Heat dobije, nek "najbolji kosarkas svih vremena" napravi veliku bistu za Wade - a. Nece mu se moci oduziti do kraja zivota.