Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la Za_raju » 07 jun 2011, 15:29

NoName je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la: To sto su oni podcjenili Rumune i mislili lako cemo je tipicni odraz naseg sindroma, seljakluka i neprofesionalizma, a najmanje njihove nemoci da trce. Nije bitna brzina, vec htjenje i zalaganje.

E tu Susic snosi dio svoje krivice, no opet, Susiceva krivica je u mojim ocima manja, jer su ti igraci morali daleko bolje odigrati, sve da im nije rekao ni rijec za ovog citavog pripremnog perioda. No oni su odigrali sramno i toga su sami svjesni. Zato nisu rekli nijednu , jer znaju da su sposobni za daleko vise. Zna to i Susic. Znamo to i mi, samo sto se sad odjednom pravimo Njemci.

A ti sad komotno nastavi i dalje da pises svoje postove iz afekta, no ne vjerujem da ces njima pronaci nekoga za argumentovanu diskusiju.

Pozdrav drugar.
Ja razumijem kolegu @za_raju, čovjek je otišao da gleda utakmicu u Rumuniju a šta je mogao vidjeti? Raspad sistema, a bogami, u današnjim uslovima, iz BiH otići i gledati utakmicu znači potrošiti jednu prosječnu platu. Naravno da je kivan.

Sanjaru, nema potrebe da tebi objašnjavam šta mislim o tebi.

Naravno da je Sušić najviše kriv, on je prvi bio preveliki optimista. Sve ono što je iznio poslije utakmice je trebao da uradi prije iste (u svlačionici naravno, ne kroz medije). On je prvi olako shvatio ovu utakmicu i nije adekvatno pripremio igrače.

Dalje, ova orgijanja reprezentativaca prije tako važne utakmice samo pokazuju to da on nema autoritet. Samim tim je i pogriješio.

Ali, po meni, nisu krivi ni Sušić ni igrači! Kriva je mačka!
http://sportsport.ba/bh_fudbal/samo-da- ... puta/58089
Ma bezimeni nebitno jesam li isao ili ne isao u Rumunije moje misljenje je formirano dobrano prije puta...
A usput od 2005 ne propustam gostovanja pa tako da nije ovo iz bjesa sto pisem ili ti zbog popusenih para ;)
Navikao sam na skucavanje finacijama poslije :)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 jun 2011, 16:01

@ za_raju

ti haman svojim postovima 'srozavas' prosjek ovom forumu... ovdje ne trebaju objektivne analize i trazenje uzroka zasto nas je prosjecan protivnik nadigrao kao da smo san marino.. trebas pisat' navijacki... da svi valjaju i da niko nije kriv za to... barem kad su igraci i selektor u pitanju... krivi su novinari i oni koji stvaraju negativnu atmosferu... krivi smo mi navijaci sto im povjerujemo kad kazu da su bolji od protivnika i da ce sigurno pobijedit'.. krivi smo i zato sto smo razocarani i sto smo ocekivali da ce oni za 90 minuta sastavit nekoliko tacnih dodavanja, stvorit' koju priliku i znojem natopit onaj plavi dres...

ubuduce trebas velicat' nasu igracku legendu koja na popisu ima ukupno 3 centralna branica, jednog djecaka koji jos i ne zna jel' branic ili defenzivni vezni, jednog starca na poziciji zadnjeg veznog, 7 kreatora igre, jednog beka, jedno krilo, 3 golmana i 3 napadaca od kojih jedan ne moze odigrat' cijelu utakmicu... ne smijes ga ni u kom slucaju kritikovat'... on bi slozio pravu ekipu, ali nema igraca... mi navijaci i novinari mu trebaju rec' gdje ima kakav dobar trkac, pozvace ga on sigurno (barem je tako obecao)... tako da terbas pustit' suplju i posvetit' se 'pravom' navijanju i velicanju svega sto je nase bez obzira valja li ili ne valja...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 jun 2011, 16:02

amho je napisao/la:@ za_raju

ti haman svojim postovima 'srozavas' prosjek ovom forumu... ovdje ne trebaju objektivne analize i trazenje uzroka zasto nas je prosjecan protivnik nadigrao kao da smo san marino.. trebas pisat' navijacki... da svi valjaju i da niko nije kriv za to... barem kad su igraci i selektor u pitanju... krivi su novinari i oni koji stvaraju negativnu atmosferu... krivi smo mi navijaci sto im povjerujemo kad kazu da su bolji od protivnika i da ce sigurno pobijedit'.. krivi smo i zato sto smo razocarani i sto smo ocekivali da ce oni za 90 minuta sastavit nekoliko tacnih dodavanja, stvorit' koju priliku i znojem natopit onaj plavi dres...

ubuduce trebas velicat' nasu igracku legendu koja na popisu ima ukupno 3 centralna branica, jednog djecaka koji jos i ne zna jel' branic ili defenzivni vezni, jednog starca na poziciji zadnjeg veznog, 7 kreatora igre, jednog beka, jedno krilo, 3 golmana i 3 napadaca od kojih jedan ne moze odigrat' cijelu utakmicu... ne smijes ga ni u kom slucaju kritikovat'... on bi slozio pravu ekipu, ali nema igraca... mi navijaci i novinari mu trebaju rec' gdje ima kakav dobar trkac, pozvace ga on sigurno (barem je tako obecao)... tako da terbas pustit' suplju i posvetit' se 'pravom' navijanju i velicanju svega sto je nase bez obzira valja li ili ne valja...
Džaba analizirate, mačka je kriva :mrgreen:

Neću više pisati, vrijeme je da se krene put Zenice. Idem bodriti svoju reprezentaciju kao i svaki put ;) Neka se niko ne ljuti što sam se malo zezao, ja svim srcem sam uvijek uz reprezentaciju, to će tako biti i ostati. A Sušić će, prije ili kasnije, shvatiti da ovaj posao nije za njega. Šteta ovih kvalifikacija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 07 jun 2011, 16:15

amho je napisao/la:@ za_raju

Hvala ti!!!
Nekako je odmah lakse kad covjek vidi da ima jos normalnih ljudi i da gledaju fudbal iz svih smjerova a ne samo kroz to gdje je ko igrao i jeli plavi ili bordo...
Hvala sto si nadopunio ono sto nisam mogao sve skonatati i strpati u i onako ogroman post... ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 07 jun 2011, 16:21

Kad ja kazem da mora Ljevakovic biti u nasem timu zbog duel igre koju covjek jednostavno dobiva kao na traci,plus brz i nema za njeg izgubljene lopte a jos i u najboljim godinama za poziciju petice...Nemoj mo zabotaviti da je proglasen najboljim igracem Ceske lige na poziciji zadnjeg veznog ;)
Znaci ako sam ja papak i glup nisu zemljaci Bergera,Smicera,Nedveda,Ceha,Kolera,Barosa koji mu dadose tu nagradu...;)
Kad kazem da Lulic mora igrati krilo ,da Mahmutovic moze biti nas Beslija,Vladavic,samo sto je jos i brzi od njih a dobrano i lucidniji...

Kompliment na ovim rijecima za_raju potpuno se slazem sa tobom.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 07 jun 2011, 18:13

ma ovu temu treba zatvoriti , dajte ba ljudi kad god izgubimo a nafuramo se novine i ostali pocnu pricu o postojanju klanova narusena atmosfera i slicno....

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 07 jun 2011, 18:19

Pa dobro yebem mu sto Ciro nije zvao te igrace iz znj liga? Ili neki drugi selektor? Zasto se to Susicu pregovara, kad do sada nijedan trener nije pozivao igrace iz tih liga. Ako su tako dobri sto ne predju u jace klubove?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 jun 2011, 19:01

Za_raju je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:@Za_raju

Dobar si forumas, ali tvoje ogorcenje stvarno prevazilazi granice normalnog, nekad se s tobom moglo diskutovati, a sada "pljujes" tolikom mjerom da se bojim da ces od muke poceti i "povcracati".

Mislim, samo da ti kazem jednu elementarnu stvar. Uopste je nebitno sto su nasi igraci "spori". Isti ti dizelasi su odigrali 10 put bolje protiv nekih drugih reprezentacija, u istoj ili skoro istoj postavi, formaciji, nazovi to kako hoces. Spore smo igrace (ako ne i sporije) imali i dok je Ciro bio trener, pa su igrali bolje ili losije, ovisno o zalaganju.

Ne moras imati neophodno 5 BRZIH igraca (ne moras imati nijednog brzog igraca), vec je potrebno imati 5 igraca koji su spremni ostaviti u tom momentu dusu na terenu. Za jednostavan primjer ce ti posluziti Rahimic i Muratovic. I jedan i drugi su dizelasi, ali su imali pravi stav i uvijek sluze kao primjer igraca koji "moraju" igrati.

Eh sad, objasni ti meni svojom teorijom kako je istih tih 4-5 dizelasa koje pljujes moglo biti rastrcano protiv Mexica, Slovacke, Rumunije u Zenici, kako su se usprotivili zakonima fizike i letjeli po terenu? Citaj ponovo, istih tih 4- 5 igraca.

To sto su oni podcjenili Rumune i mislili lako cemo je tipicni odraz naseg sindroma, seljakluka i neprofesionalizma, a najmanje njihove nemoci da trce. Nije bitna brzina, vec htjenje i zalaganje.

E tu Susic snosi dio svoje krivice, no opet, Susiceva krivica je u mojim ocima manja, jer su ti igraci morali daleko bolje odigrati, sve da im nije rekao ni rijec za ovog citavog pripremnog perioda. No oni su odigrali sramno i toga su sami svjesni. Zato nisu rekli nijednu, jer znaju da su sposobni za daleko vise. Zna to i Susic. Znamo to i mi, samo sto se sad odjednom pravimo Njemci.

A ti sad komotno nastavi i dalje da pises svoje postove iz afekta, no ne vjerujem da ces sa njima pronaci nekoga za argumentovanu diskusiju.

Pozdrav drugar.
Ne znam zasto sam nekulturan?

A to sto ti kazes da nije brzina bitna ne mogu zaista vjerovati da sebi dozvoljavas takve lapsuse,jednostavno jedan jedini razlog nase ne efikasne igre i olahko primljenih golova otkako je pajdo selektorje upravo nedostatak brzih i borbenih igraca tacnije duel igraca...
Pjanic nema 2 dobijena duela u karijeri znaci branimo se sa igracem manje,
Misimovic nepokretan jos jedan manje za defanzive,
Medunjanin nepokretan skroz,jos jedan manje ,
Ibricic gluho bilo kad je u pitanje trcanje jos jedan manje,
Rahimic spor ali koliko toliko dobija duele pa eto mozemo reci nesta odradi u defanzivi,
Stilic ma daj ba hoda kao po zeravicama invalid covjek...

E sad ti meni reci kako da mi sprijecimo kontre i polu kontre nakon popusenih lopti zbog nemogucnosti razmjenjivanja duplih pasova jer naravno imamo 5 igraca u sredini koji su invalidi 90% kad je u pitanju trcanje???

Ko ce da pomogne bekovima?
Gdje su ta brza krila koje ima gotovo 99% reprezentacija i odakle 90% repki stvara sanse i daje golove?Da nije to mozda Pjanic? Ili sa druge strane Medunjanin?

Imao si priliku da vidis dulumaze za Rumune tamo gdje bi trebala biti nasa krila mogao se komotno rostilj na tim mjestima zapaliti jer nasih igraca nije bilo tu ni za lijeka...Gluho bilo..I bas sa tih pozicija su nas i skarali kao djecu...Opet moja teorija ispada tacna...

E sad kazes nema ko samnom da diskutuje jer je ovo o brzim igracima moja bezvezna prica
http://www.san.ba/index.php?id=19088
kad ja kazem da mora Ljevakovic biti u nasem timu zbog duel igre koju covjek jednostavno dobiva kao na traci,plus brz i nema za njeg izgubljene lopte a jos i u najboljim godinama za poziciju petice...Nemoj mo zabotaviti da je proglasen najboljim igracem Ceske lige na poziciji zadnjeg veznog ;)
Znaci ako sam ja papak i glup nisu zemljaci Bergera,Smicera,Nedveda,Ceha,Kolera,Barosa koji mu dadose tu nagradu...;)

Kad kazem da Lulic mora igrati krilo ,da Mahmutovic moze biti nas Beslija,Vladavic,samo sto je jos i brzi od njih a dobrano i lucidniji...
Itd
To su sve znaci moja glupiranja a rezultati protiv Mexika,Qatra,Swedske,Njemacke,Zdrkane Francuske,Albanije,Rumunije, su plod urote marsovaca protiv nas i Genijalnog stratega pajde...
Nisam primjetio da sam napisao da si nekulturan?

Sto se tice boldiranog, ocigledno ne razumijes sta zelim da kazem. Brzina je nesto sto je prirodom dano i sto se ne moze toliko unapredjivati, a pokretljivost je relativna i ona zavisi od covjekovog htjenja i volje. Posto su nasi sigurno bili na nivou jedne Rumunije kada je fizicka sprema u pitanju, onda je njihova nepokretljivost rezultat njihovog nezalaganja! Samo sam na to htio da ti ukazem, dakle, da brzina i nepokretljivost nisu dvije iste stvari i da sa sporim igracima uz dovoljno zalaganje mozes imati itekako pokretljivu sredinu koja je u stanju da konstantno vrsi pritisak (sto smo i pokazali par puta sa ovom istom repkom).

O tvojim ostalim opisivanjima igraca necu trositi rijeci jer nisam s vremenom najbolji.

Sto se tice kontri, one se ne sprecavaju brzim igracima na terenu, vec pravilnim postavljanjem igre. Nas je problem bio sto smo stojali duboko i toboze pravili pritisak kojeg nije bilo. Time je ostalo dosta prostora nazad za lopte u prostor. Posto sredina - kako rekoh - nije napravila pritisak, njihovi su veznjaci imali slobodu da uposljavaju napadace i krila, a nasa odbrana je trpila upravo radi toga sto je stojala daleko od naseg gola... No sve se svodi na to da je nezalaganje, a ne sporost, uzrok lose igre nasih.

Koliko ce neko to nezalaganje pripisati Safetu, a koliko igracima, je stvar individualnog suda.

Pozz
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

amseboy
Kontakt:

Post Postao/la amseboy » 08 jun 2011, 10:08

Najbolje bi bilo da Susic sad da ostavku s pobjedom iza sebe. I da dobijem boljeg trenera. Susic je bio igracina i po, ali za trenera meni nesto nije. Barem moje misljenje....

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2011, 22:03

amseboy je napisao/la:Najbolje bi bilo da Susic sad da ostavku s pobjedom iza sebe. I da dobijem boljeg trenera. Susic je bio igracina i po, ali za trenera meni nesto nije. Barem moje misljenje....
zbog cega...zbog poraza od rumunije i francuske...ili sto imamo i vise nego dobre sanse da 2 mjesto.... :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 09 jun 2011, 07:54

*p!p!t@* je napisao/la:Nisu igrači zakazali,zakazao je Ibričić pa smo primili 3 gola protiv Rumuna ;)
Jako smještan post, druže pa nije 11 Ibričića igralo u Rumuniji.. Sad ispada da su nakon pobjede protiv Albanije Ibričić i Mravac jedini krivci za poraz, ali vara se ko misli da je tako

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 jun 2011, 09:24

amseboy je napisao/la:Najbolje bi bilo da Susic sad da ostavku s pobjedom iza sebe. I da dobijem boljeg trenera. Susic je bio igracina i po, ali za trenera meni nesto nije. Barem moje misljenje....
I ja bih bas to volio.Dobijes boljeg trenera koji ima specijalni navijac na gujcu recimo ovim nasim par koji kile na terenu ne mogu.I ima da pice ko' made in china igracke.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 09 jun 2011, 09:45

vidim da se ruzimijes u situaciju, pa nam predlozi koga ?
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 09 jun 2011, 09:47

bordo_Sarajevo je napisao/la:
Ja predlažem Musemića.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 09 jun 2011, 09:56

NoName je napisao/la:
Ja predlažem Musemića.
budi ozbiljan

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 09 jun 2011, 10:14

budi ozbiljan
Može i Varešanović.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 09 jun 2011, 10:21

NoName je napisao/la:
budi ozbiljan
Može i Varešanović.
moze, samo ne onaj klaun Amar

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 09 jun 2011, 10:27

Ma ja ba, nek' je neka od legendi sa Koševa ;)

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 09 jun 2011, 10:32

NoName je napisao/la:
Ma ja ba, nek' je neka od legendi sa Koševa ;)
to se trazi

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 09 jun 2011, 10:44

Nešto se šuška da bi novi direktor reprezentacije mogao biti Nijaz Blekić. Incijativu za to su pokrenuli Bordo prijatelji.
FEDERER= KLOC

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: FranckRibery i 26 gostiju.