Nije loše, ja bi volio da uzmemo kombinaciju kao Napoli
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Nesto nisam vidio dres kao u napolia u onom katalogu...Colo Colo je napisao/la:Nije loše, ja bi volio da uzmemo kombinaciju kao Napoli
banovan je napisao/la:Nijepadobranac1978 je napisao/la:ma jok,cuj nije NS BiH bio clan UEFE-e,a repka igrala kvalifikacije uveliko....banovan je napisao/la:"sarajlija89":
Ispravak navoda...dvije...99 i 2007...(nemojte se sad pozivat na ne odigrani play off, vjerovatno bi i to uzeli jer smo bili daleko najjaci)
-------------------------
-------------------------
Isto kao što je i Visočka Bosna bila daleko najkvalitetnija 1998 pa ih Željo razbi ko beba zvečku u razigravanju. Meni nije jasno kako neko sebi može računati titulu koja nije priznata od UEFE(u Europu niste otišli). Svoje clanstvo u UEFA-i je NSBiH stekao tek nakon sto je uveden playoff i bez toga su sva takmicenja lokalnog karaktera i totalno irelevantna u odnosu na drzavu i UEFA-u(Isto kao što titule Čelika niko ozbiljan ne računa). Nije NSBiH postao punopravni clan UEFA-e pa onda kao takav prihvatio playoff sa NS HB nego su u taj proces usli zajedno i kasnije se spojili u jedan.
6 ekipa je ostalo u borbi za šampiona a vi sebi računate tituluPitarska posla
Evropa se nije igrala iz dobro poznatog razloga,a Sarajevo je bilo prvo u ligi koja se igrala tad pod okriljem tadasnjeg saveza i nema tu sta biti nejasno....
ovo boldirano ogromnim slovima je![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nego ti veze nemaš. Što me ne čudi
Da mi je znati đe si ti spuco sve te godine. Krio se od navijača Želje
Igro klisa ? Govorio sebi pred ogledalom da si div ?
![]()
Prije 1998 godine je postojao savez, mislim da se zvao FSBIH koji je imao "ovlasti" na 20 i kusur % teritorije BiH. Zbog agresije koja se desila u BiH kao FIFA je prvo priznala naš savez, odnosno dopustila učešće u kvalifikacijama za SP. UEFA je bila mnogo "rigoroznija" u tom smislu. Dobili smo ultimatum da se moramo ujediniti da bi reprezentacija uopšte igrala. Klubovi ionako nisu mogli nastupati u Europi što potvrđuje činjenicu da FSBIH NIJE bio punopravni član UEFE.
Prve kvalifikacije koje smo odigrali su bile za SP u Francuskoj(FIFA) što potvrđuje ono što sam napisao.
Roveći malo po googlu našao sam ovo
Nakon ovoga bi ti napisao da se malo uputiš kod starijih i onda skontam da i ti, navodno, imaš godina. Godina imaš al veze nemašNastojeci da postane clanom UEFA, NS BiH pocinje sa pregovorima o ujedinjenju dotadasnje tri nacionalne lige u jednu. Da bi dobili dozvolu za ulazak u takmicenja pod organizacijom UEFA nacionalni savezi su morali prevazici nesuglasice i stvoriti zajednicki Nogometni/Fudbalski savez i zajednicku ligu iz koje bi se klubovi plasirali u evropska takmicenja.
Nakon dugih pregovora u sezoni 1997/98. dogovoren je prvi play-off za prvaka BiH, sa namjerom da se od slijedece sezone zapocne sa zajednickom ligom na prostoru citave BiH. Medutim u zadnji trenutak Fudbalski savez Republike Srpske se povlaci tako da play-off igraju samo klubovi iz NS BiH i NS Herceg Bosne. U finalu odigranom na Kosevu 5. juna 1998 susreli su se Sarajevo i Zeljeznicar, a prvi sampion u zajednickoj ligi postao je Zeljeznicar.![]()
Ne moraš svima dokazivati koliko ne znaš. Imam osjećaj da si do titule Sarajeva igrao klisa pa počeo navijati za isto. Vidiš, ja sam sa Željom mnogo toga prošao iako smo tu negdje sa godinama.
Ne provaljuj se više živ bio
Ja se i ti telepatski razumijemo kad je u pitanju Zeljoboccaccio je napisao/la:@fczeljo
Apsolutno stoji tvoja konstatacija vezana za Zebu,nemam ja problem sa tim i u velikom se dijelu slazem s tobom po pitanju Zebinog angazmana.Po pitanju znanja Zeba po mom misljenju ima kvalitet za jacu ligu od ove..prema izjavama Amara,ako si gledao na izvoru kada ga je analizirao,ovaj kaze da Zeba trkacki nije nimalo inferioran,medjutim ocito je da je to igrac koji igra u jednom smjeru,nema defanzivu u sebi i to je nesto sto se ne moze sada popravljati,on je takav.Ko trci vise od koga na terenu zavisi od pozicije i od zadatka.Naravno da ocekujem da ce Svraka po svojoj poziciji i po zadatku jednostavno morati da pretrci mnogo vise nego Zeba ili neko drugi ko ima neki drugi zadatak i pokrivanje terena.E sada,kada Zeba kao igrac nema defanzivu u sebi,onda je njegov polozaj specifican,on to pokriva znanjem,ali da bi se tu istakao mora da ima saigrace koji mu smisleno pomazu i koji ce se potruditi i za njega...Jedan Denis Karic sa Bukijem u sredini,dvojica kamiondzija kako ih je Amar zvao,mogu da zamislim Zebu u toj kombinaciji,jer su ta dva lika radili za Dzelu,koji nije bio spic,ali je bio malo istureniji Zeba...isto je i Dzelo bio u varijanti jednosmjernog igraca.Dzelo u kombinaciji sa Culumom,Savicem,Svrakom hmmm,ne bi to bio Dzelo kojeg smo uzivali gledajuci...znaci saigraci,a nije ni Dzelo uspio vise od pola godine u drugoj ruskoj ligi...
Znaci ako Savic nema predaju u igri,ako Svraka nema predaju u igri a imaju obojica defanzivu,pa cak i ako Culum faulima mora pokrivati ovu dvojicu pomenutih,onda smo defanzivno i ok,ali u ulasku u ofanzivnu varijantu gdje igra Zeba,ovi to nisu u stanju popratiti.Zeba ima loptu u nogama,nerado je daje Lazi,rado je daje Besliji i Visci,ostalih nema jer su od iole bolje ekipe pokriveni,a to je lose jako,samim tim i Zeba nema prostora da napravi dribling,dupli pas sa nekim,da mu ovi drugi otvore prostor za sut po sredini.On onda uzme loptu i proba sam,a tu nije Ronaldinjo.Pa raja onda udari po njemu,a ne gledaju u isto vrijeme dok Zeba ima loptu kretanje drugih veznih igraca koje je apsolutno kriminalno,obrati paznju ubuduce i vidjeces.Onda ja zakljucujem da bi Zeba bolje funkcionisao sa boljim saigracima,bez obzira na sve njegove mane u trci.Da ima Karica Denisa pored sebe,sve bi bilo drugacije,nazalost ima Svraku i Savica.Ovo je samo moje misljenje,naravno,ne kazem da sam u pravu,to nikako.
Veliki pozdrav tebi.
banovan je napisao/la:@boccaccio, ne moramo se uvijek slagati. Mi imamo dvije percepcije. Ti ideš više realno dok ja naginjem malo više navijački. Čitajući tvoje postove, vidi se da znaš puno o fudbalu, vjerovatno više od mene iako i ja znam dosta toga o fudbalu i uprkos navijačkim furkama ja gledam utakmice(nikad nisam u kopu, uvijek sa strane tako da imam dobar pregled a mogu da navijam i gledam utakmicu)![]()
Ako mi vjeruješ moj sud o Svraki nije Amar "ustanovio"To je čisto moje mišljenje koje je potvrđeno nakon što je Selimović ispao iz ekipe u prvoj polovini šampionske sezone(žao mi je što je čovjek otišao, vrlo dobar igrač). Onda sam se pitao ko će ga zamijeniti. Biće zajebano. Svraka je to uspio. Lošije dodaje al više trči. Isto tako bih volio da smo barem mrvicu napredniji pa da imamo konkretne podatke koji igrač koliko pretrči po utakmici
Isto ko da smo u kamenom dobu pa nagađamo. Naša posla. Svraki ide u prilog jer je "naše dijete".
Mirso je imao povredu križnih ligametata čini mi se i bila je priča da mu je karijera haman završena. Ovaj je to uspio da prevaziđe ali ne i da se vrati na 50% onoga što je mogao. Dobro igra ikako.
Zeba mene nije oduševio na gostovanjima. Valjda zato jer ne volim igrače koji čuvaju noge i koji počnu da se kriju nakon jednog-dva oštrija klizeća starta. A on je to radio. Da nije imao s kim da igra je isto tako tačno.
Za Stanića, Višću i Bogičevića se u potpunosti slažem.
Eto, 50%
Zebi i treba jedan zadnji vezni s kojim moze igrat lopte koji nije sam defaznivno orjentisan i naravno jedan pokretljivi spic mislim da bi vise on dosao do izrazaja a i komplet ekipu bi bilo teze zaustaviti da ne pricam da bi i mi imali sta vidjeti.Admiral_TM87 je napisao/la:Zebi treba pravi napadac i stanceski kao jedan od zadnjih veznih
Ne znam na koga se ovo odnosi,ali ja sam ga nekako bas hvaliopartibrejker1921 je napisao/la:Je li vas sramota pričati tako o fudbaleru koji je učestvovao u 2/3 golova koje je Željo postigao ove sezone, kao asistent ili kao strijelac? Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je dao 17 golova u zvaničnim utakmicama ove sezone, svojim golom odveo ekipu u finale gdje je također bio strijelac. Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je bio spreman sam otkupiti svoj ugovor u Rusiji ukoliko mu ne daju slobodne papire jer se po svaku cijenu htio vratiti u Željezničar....?
Malo poštovanja najboljem strijelcu i asistentu ekipe ne bi bilo zgoreg.
Naravno da nisam mislio na tebe, umijem čitati. : ))boccaccio je napisao/la:Ne znam na koga se ovo odnosi,ali ja sam ga nekako bas hvaliopartibrejker1921 je napisao/la:Je li vas sramota pričati tako o fudbaleru koji je učestvovao u 2/3 golova koje je Željo postigao ove sezone, kao asistent ili kao strijelac? Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je dao 17 golova u zvaničnim utakmicama ove sezone, svojim golom odveo ekipu u finale gdje je također bio strijelac. Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je bio spreman sam otkupiti svoj ugovor u Rusiji ukoliko mu ne daju slobodne papire jer se po svaku cijenu htio vratiti u Željezničar....?
Malo poštovanja najboljem strijelcu i asistentu ekipe ne bi bilo zgoreg.,a mislim i da sam ga ja najvise proanalizirao pa kontam da si na mene ovo uputio...ako je ovo upuceno meni onda procitaj moj post ponovo
...uostalom zasto bi bilo koga ovde trebalo biti sramota za iskazivanje misljenja,valjda smo zato ovde
Bas gledam na oficijelnoj stranici kluba tamo gdje je licna karta,boja kluba je plava-plava-plava rezervna bijela-bijela-bijela i zanima me:Hamo je napisao/la:Koliko vidim raja je mnogo više vezana za plavo-bijelu prugastu kombinaciju dresa kao i ja sam zato mislim da bi trebali nekako skrenuti pažnju na to i dati doznanja upravi da izaberu upravo plavo-bijele prugaste.
Da,apsolutno,istog sam misljenja,postoje igraci koji ne trce puno ali imaju jaci ucinak i to je ono sto se i trazilo od Zebe,ima dosta golova i asistencija,a mislim da je imao bolje saigrace da bi se to mnogo vise osjetilo...da ne peglam vise,previse sam se danas raspisaopartibrejker1921 je napisao/la:Naravno da nisam mislio na tebe, umijem čitati. : ))boccaccio je napisao/la:Ne znam na koga se ovo odnosi,ali ja sam ga nekako bas hvaliopartibrejker1921 je napisao/la:Je li vas sramota pričati tako o fudbaleru koji je učestvovao u 2/3 golova koje je Željo postigao ove sezone, kao asistent ili kao strijelac? Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je dao 17 golova u zvaničnim utakmicama ove sezone, svojim golom odveo ekipu u finale gdje je također bio strijelac. Je li vas sramota pričati tako o igraču koji je bio spreman sam otkupiti svoj ugovor u Rusiji ukoliko mu ne daju slobodne papire jer se po svaku cijenu htio vratiti u Željezničar....?
Malo poštovanja najboljem strijelcu i asistentu ekipe ne bi bilo zgoreg.,a mislim i da sam ga ja najvise proanalizirao pa kontam da si na mene ovo uputio...ako je ovo upuceno meni onda procitaj moj post ponovo
...uostalom zasto bi bilo koga ovde trebalo biti sramota za iskazivanje misljenja,valjda smo zato ovde
Mislio sam na par ovih pameti na stranicama prije koji su govorili da se Zeba šetka po terenu itd. Nek' se on šetka i narednih 5 godina ali nek' daje 20 golova i upisuje isto toliko asistencija.