Rafa Nadal za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

sb citizen
Kontakt:

Re: Rafa Nadal za sve njegove fanove

Post Postao/la sb citizen » 30 maj 2011, 15:51

sb citizen je napisao/la:mislim da se pomalo vraca u onu svoju stravicnu formu, sutra dolazi ljubicic, i ne ocekujem neke probleme, više smatram da ce bit jači trening koji ce mu dobro doći da se "uštosi" za retern...moja procjena 3 0, eventualno jedan set s malo jacim otporom..VAMOS
nadal 7 5, 6 3, 6 3

kakva ljuba truba, jedan je rafa :) danas malo bolji mec al treba tu dosta napredovat, opet puno neforsiranih al mislim da lagano dozira formu...VAMOS

kladionicar
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar » 30 maj 2011, 16:53

sb citizen je napisao/la:vidi se da pojma nemas o tenisu, nemozes tako gledat ko je koga dobio..izgubio je nadal i u wimbledonu po dva seta i to od haasea i petzchnera ako si ikad za njih cuo pa se kasnije poigrao u finalu s berdychom npr. bit ce 3 0 i na kraju ces jedina budala ispast ti..kakav ljubicic, nek ide covjek sadit krumpire :D
Dobro,nema potrebe da se vrijedjamo,al et,necu da se spustam na taj nivo...
Ocekivano je bilo da ce ga Rafa dobiti,mozda sam malo i navijacki pisao post,ali dosadasnji ''ćelini'' rezultati nisu za bacit...
Ja necu da govorim radi cega je,i da objasnjavam,vi vrlo dobro znate,ali ako nista drugo i ono sto jedino mogu da ucinim za taj grad,bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu,a znate sta se desava.Toliko

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 30 maj 2011, 16:55

Ovakav Nadal s ovakvom igrom tesko da moze biti dostojan protivnik Djokovicu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2011, 22:34

[youtube][/youtube]

Sjajan klip.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 jun 2011, 17:03

Sretan 25.rođendan Rafi kralju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 04 jun 2011, 00:47

slika
slika

Sretan rodjendan

5 godina - 10 GS(ako pobijedi u nedelju)..
:!:
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 19:17

slika
slika
slika
Voli te tvoje Sarajevo.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jun 2011, 20:54

Vec 10 Grand Slamova a tek 25 god , moze dostici Federera i Samprasa samo da ga zaobidju povrede . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 jun 2011, 20:56

Sve čestitke Rafi kao i njegovim navijačima
"Indija,Pakistan..."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 jun 2011, 22:03

Nastavlje se dominacija na RG-u iako odavno nije bilo vise onih koji su smatrali da nece uzeti trofej i ove sezone.Sad rastereceno na Wimbledon gdje ce sigurno traziti priliku za 3. trofej.

Cestitke i Federeru na odlicnom turniru,meni je porastao u ocima poslije ovog turnira.

Njih dvojica uz naravno Novaka vjerovatno opet odlucuju sve na Wimbledonu.

VAAAAAAAAAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOOS :mrgreen:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 06 jun 2011, 18:31

Kako je skroman

Puno je deset naslova. Više nego što sam očekivao, rekao je Rafael Nadal, novi/stari pobjednik Roland Garrosa.

Oči su mu zasuzile nekoliko poena prije pobjede. Kleknuo je na crvenu zemlju nakon Federerova promašaja forhendom. Emotivno je proslavio novi naslov, desetu pobjedu.

- Drugi najmlađi s toliko Grand Slam naslova? Ne, nisam znao taj podatak. Iskreno, nikad nisam bio tip koji će se paliti na rekorde. Mene zanimaju samo pobjede i isključivo o njima razmišljam - rekao je 25-godišnji Španjolac.

Najmlađi je ostao Björn Borg. Ali Šveđanin više nije jedini vlasnik najviše pobjeda u Roland Garrosu. Rafa ga je stigao sa šest naslova na najtežem Grand Slam turniru sezone.

- Rođen sam na zemljanoj podlozi i uvijek sam se nadao da bih mogao jednog dana osvojiti Roland Garros. Ali ni u snu nisam vjerovao da ću srušiti rekord velikog Björna Borga.

Mnogi su vidjeli Novaka Đokovića kao pobjednika Pariza.

- Mislim da su me neki prerano otpisali. Moj sljedeći cilj je obraniti naslov u Wimbledonu - zaključio je Rafa.
‘Milijuni me ne zanimaju’

U početku karijere novac je imao veliku važnost. Više nije tako. Sad me zanimaju samo trofeji, rekao španjolski tenisač, koji je za naslov u Parizu zaradio 8,8 milijuna kuna.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jun 2011, 22:14

Nadal: "Sad je sve lakše"

Rafael Nadal postao je tek drugi igrač u povijesti nakon Björna Borga koji je na Roland Garrosu pobijedio šest puta, osvojio je svoj 10. Grand Slam i na šestom se mjestu svih vremena izjednačio s Billom Tildenom, a zadržao je i prvo mjesto na ATP rang-listi ispred nadirućeg Novaka Đokovića. Nakon tri sata i 40 minuta dugog finala protiv Rogera Federera i nakon što je Švicarčev otpor slomio u četiri seta 25-godišnjak je na konferenciji za novinare priznao da je odahnuo, skinuo velik teret s leđa pred nastavak sezone, a da najvećim ostvarenjem u svom šestom pariškom naslovu vidi činjenicu da je ustrajao i kad se stvari nisu odvijale kako je on to zamišljao i kad mu je svjetla pozornice pobjedama u njihova četiri finala uzastopce od čega dva na zemlji preoteo Novak Đoković.

slika

Prošle godine Rafael Nadal je nanizao Monte Carlo, Rim, Madrid i Roland Garros, a 365 dana poslije u Pariz je prvi put doputovao sa samo jednim naslovom na tri Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi. Osvojio je Monte Carlo u travnju (Ferrer), osvojio je manju Barcelonu (Ferrer), ali je poklekao i u Madridu i u Rimu i to oba puta protiv Novaka Đokovića i oba puta u dva seta. Da mu je samopouzdanje poljuljano Španjolac je otvoreno priznao, otkrio nam je to i Ivan Ljubičić: “Sam u svlačionici kaže da, i kad pobjeđuje, ne čini to na njemu svojstven dominantan način. Svjestan je i sam da je izgubio dio aure koja ga je pratila“.

Upravo je činjenicu da je ustrajao i kad mu je Đoković fantastičnim rezultatima u 2011. preoteo svjetla pozornice, da je nastavio trenirati s jednakim žarom i da je iz susreta u susret podizao razinu igre i vraćao samopouzdanje Nadal istaknuo kao najveće ostvarenje svog šestog pariškog naslova: “Nije bilo lako doći u Pariz s porazima od Novaka u Rimu i Madridu, ali nisam izgubio samo ta dva turnira, pobijedio me i u Indian Wellsu i u Miamiju. To su četiri finala zaredom izgubljena, prijašnjih sezona učinak u finalima mi je bio sjajan, sada ih odjednom gubim i to u neočekivano dugom nizu i od jednog te istog protivnika. Svakako da sam bio poljuljan i da mi nije bilo lako“.

Protiv Isnera je bilo vrlo loše, ni protiv Andujara nisam odigrao ni upola kako sam želio, ali sam vjerovao da ću se podizati kako turnir bude išao dalje. Nisam gubio vjeru jer na treninzima je to izgledalo potpuno drugačije i znao sam da ako tako mogu igrati na treninzima da to u trenutku kad bude trebalo mogu prenijeti i na meč. Pogotovo kad protivnik to s druge strane mreže traži. I u četvrtfinalu protiv Söderlinga dobio sam tu dodatnu injekciju samopouzdanja. Nakon toga je bilo lakše i protiv Murraya i danas protiv Rogera, počeo sam igrati svoju igru i turnir na kraju završio na visokoj razini“.

Je li osvajanje prvog seta nakon što je gubio 2:5 presudilo? “Mislim da nije, Roger je jednom od naših prijašnjih finala ovdje prvi set dobio 6:1, ali pobijedio sam u četiri“ (2006. na koncu je slavio 6:1, 6:4, 7:6, nap. a.). “Prvi set je važan, ali nije ključan. Na 2:5 sam imao sreće, na 3:5 sam počeo igrati svoju igru i kasnije je bilo lakše“. Što je prelomilo susret? “Mislim da je ključno bilo spašavanje 0:40 u prvom gemu četvrtog seta. Roger je bio u naletu, osvojio je treći set i pitanje je što bi bilo da je u tom trenutku došao do breaka, ali srećom to nikad nećemo doznati“.

Koliko mu znači što je šestim naslovom dostigao nekad se mislilo nedostižni rekord Björna Borga tim više što je, kako je ocijenio bivši prvi tenisač svijeta i dvostruki pobjednik Roland Garrosa Jim Courier, Nadalova konkurencija jača nego u doba kad je Šveđanin osvajao titule između 1974. i 1981.? “Čast mi je da sam se izjednačio s velikanom kao što je Borg, rekord koji sad dijelimo sam po sebi je lijep, ali daleko ljepše za mene je samo osvajanje Roland Garrosa. Svake godine ovo je najvažniji trenutak u mojoj sezoni i nakon njega je pritisak manji. Sad mogu mirnije u nastavak sezone i s puno više samopouzdanja“.

S dovoljno samopouzdanja da osvoji i Wimbledon? “Uvijek je teško promijeniti podlogu, prvo se moram prisjetiti zbog čega sam bio dobar prošle godine“ (u Queen'su ga je u četvrtfinalu pobijedio Feliciano Lopez, a Wimbledon je osvojio u finalu protiv Tomaša Berdycha, nap. a.), “vratiti taj osjećaj. Sutra sam u Queen'su, odmah ću početi s treninzima, u utorak ću vjerojatno nastupiti u paru i u srijedu odigrati prvi meč u pojedinačnoj konkurenciji. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali definitivno u London idem s pozitivnim pristupom i dodatno motiviran“.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2011, 09:40

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2011, 20:14

Vraco si se poslje 3-0 kad si igrao sa Federerom,mozes se vratiti i protiv ovog debila.
VAMOS RAFA !!!!!!!!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 10 jun 2011, 20:19

samosarajvo je napisao/la:Vraco si se poslje 3-0 kad si igrao sa Federerom,mozes se vratiti i protiv ovog debila.
VAMOS RAFA !!!!!!!!!
Umor čini svoje a i nije lagan prelaz sa zemlje na travu ovako naglo
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2011, 20:51

Odavno nisam bio sretniji poslije Nadalovog poraza...sad se malo odmoriti i pripremiti za Wimbledon...jos 2 eventualna meca u polufinalu i finalu bi mozda bila i previse tako da je ovo sasvim dobra situacija.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 10 jun 2011, 20:58

adnan24 je napisao/la:Odavno nisam bio sretniji poslije Nadalovog poraza...sad se malo odmoriti i pripremiti za Wimbledon...jos 2 eventualna meca u polufinalu i finalu bi mozda bila i previse tako da je ovo sasvim dobra situacija.
Ovako je i lani izgubio čini mi se od Lopeza isto u 1/4 finalu
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jun 2011, 21:33

Ted Mosby je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Odavno nisam bio sretniji poslije Nadalovog poraza...sad se malo odmoriti i pripremiti za Wimbledon...jos 2 eventualna meca u polufinalu i finalu bi mozda bila i previse tako da je ovo sasvim dobra situacija.
Ovako je i lani izgubio čini mi se od Lopeza isto u 1/4 finalu

Da, samo sto je izdominirao sezonu sljake pre toga. To je bitna razlika. ;)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 10 jun 2011, 21:35

Ovdje svi traže dlaku u jajetu
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.