Devil je napisao/la:Toliki post si napisao a mogao si mnogo jednostavnije to da kazes.
Sada ja tebe pitam,ako si tako realan,a nisi to pokazao za vreme tvoga boravka na ovome forumu.
Je li mislis da Zvezda ne igra najbolji fudbal u eri Robija dakle u drugoj polusezoni,to nisam ja izmislio,to nije Robi izmislio,to su izmislili fudbalski strucnjaci koji prate fudbal u Srbiji,a mi samo pratimo te reci.Ako mislis da Zvezda ne igra najbolji fudbal,dodji na temu Zvezde i argumentovano to reci,samo nemoj mi molim te onih fraza "mi smo prvi,a gde ste vi...".Dakle u igrackom smislu,i stajanja na terenu,a ne rezultatski.
Šta znači biti realan,vrlo je relevantno. Je li se tu radi o subjektivnom prenosu objektivne situacije ili obrnuto? Složićeš se krajnje neaksiomatično,ali i nepotrebno.
Medjutim uzmimo da ja pričam ono što mislim,dakle moguća odredjena doza subjektivnosti ili antipatisanja,nisam dobar s vremenom al evo da ti odgovorim onoliko koliko smatram da je potrebno.
Ako se tvoja prva konstatacije o igri tiče,Zvezda definitivno ne igra najbolji fudbal u JSL. Na kraju krajeva diskutabilno je šta je to najbolji fudbal (da ne navodim sad filozofije fudbala i taktičke zamisli). Sam znaš da je nekima sva čar u dugim loptama i spuštanju na šesnaest,drugi opet se žele prošetat do gola sa loptom itd.
Onda naravno ne možemo ti i ja diskutovat,a zanemarivat ono osnovno to je
rezultat!
Ma koliko nas dvojica navijali i voljeli klub,jednostavno mislim da ćemo više slavit titulu nego deset komada na tekmi bez titule.Svaki drugi odgovor nalaže širu analizu,nisam dobar s vremenom.
Naravno da nisi ti izmislio!Ali ko to kaže?
Lukić,predsjednik koji naravno realno gledano uz Adžića ništa nije uradio,ali ništa,ne računajmo tu priču sa Gazpromom,jer realno tu je država upetljala prste,neka je jer propast jednog sprskog tima znači propast takmičenja.Ali kažem ako su oni ti ili ti bata Djora,Dule Savić i ostali miševi koji realno samo žele u stare dane korist od Zvezde onda jbg.Ne kažem ja da je glavno mjerilo ocjena njegovor rada od strane Djurića ili nekog Grobara,već pravih stručnjaka,koliko vidim Antić,Boškov,Tumbaković,Živadinović se nisu oglašavali,ako ćemo se vadit na hrvatske i srpske sajtove koji hvale neku novu filozofiju jbg onda.
Onda fudbalski stručnjaci,dosta kompleksna i suviše rekao bih slobodna konstatacija. Veliko je pitanje kakva je njihova pozicija jesu li objektivni.Robert je budimo realni početnik u ovom poslu,a s tim da se rezultati glavni pokazatelj uspješnosti,realno on je neuspješan.O transferima neću to je pitanje sportskog sektora ako ga uopšte imate,odnosno jednog čovjeka Ramba,jer dovodjenja Mikića,Jeremića,Reljića i ostalog prosjeka su loši potezi.
Onda neću tabelu pominjat.Pomenuću klasične primjere,ili je rezultat stvarno nebitan?
Spartak,Borac,Partizan,Smederevo,Javor. Ili se sva ta fantastična robijeva postavka svodi na mečeve sa Metalcem,Čukaričkim i ovu zadnju sa Vošom ?
Eto kao što vidiš ni slova separatizma,politike,jednostavno ja mislim da je Robert prosječan stručnjak u JSL. Dakako da je Janković imao daleko veće T od njega u trenerskom poslu,ali eto marketing i ostale stvari staviše Prosinečkog.A nisam baš nešto siguran da doctor science fiction Lukić ćelavko je baš se nadao neosvajanju trofeja nijednog,te borbi za drugo mjesto,da ne pričam o nekim drugim stvarima,promaji na štoperu,rotaciji golmana,padu napadača Jevtića i Perovića,akvizicija kojih nigdje nije bilo,najveća vaša akvizicija je mali Mihajlović iz vaše škole.
Mogao bih do sutra,naravno imaš pravo da se ne slažeš,ja se ne mogu borit protiv ljudi koji su navijački prezagriženi,ni kod nas sve ne miriše,al daleko to profesionalnije izgleda,a rezultati donose pare,a posjed lopte je nebitan parametar.