neki igraci su bolji od nekih drugih i kad su na klupi svojih timova. Klose je igrao u Njemackoj u prvom timu dok u Bajernu ga nije bilo ni na mapi, nije igrao standardni Hanke iz Hanovera(karikiram).
Nadarevic sa tribina je bolji od standardnog Mravca( joj sto zamrzi covjeka a nije on kriv sto ne zna, krivi su ovi sto ga forsiraju).
Da je ono dijete Besica ,koji je za Mravca izmislio fudbal, forsirao ovoliko koliko Mravca dijete bi 200% bolje i sigurnije igralo nakon 10-ak utakmice koliko je vec do sad onaj kloc odigrao. A u svakoj nidje veze.
Jos ce me ubijedit da je npr Maletic bolji od Ibricica ili Misketa.
Ista ova ekipa , cak je tad i slabija bila, je ovakve tekme kao Rumunija rjesavala kao sto se kaze "za dorucak" zato sto su bili motivirani na pravi nacin. A motivacija je stvar trenera.
protiv Katara nemotivisani mala utakmica, protiv Njemacke nemotivisani dosli sa godisnjeg, protiv Svedske idu na godisnji, protiv Meksika nemotivisani fali pola tima, protiv Francuske nemotivisani ne znaju ni oni sto, protiv Rumunije??.
Pa svaka ozbiljna reprezentacija(Rumunija u Zenici to nije bila) nas je razvalila,a ovi jos govore nije do selektora. Bilo mi ga je malo zao nakon onih izjava sinoc, sousjecao sam se sa njim, kontao pa eto mozda je do igraca, al kad malo bolje razmislim do igraca moze biti jednom ili dva puta, ali ne moze 6 puta kao sto je kod njega slucaj.
U krajnjoj liniji on ih selektuje.
Dobra je nasa reprezentacija kad je kompletna i kad ima autoriteta koji ce ih natjerati da krv propisaju na terenu, na nasu zalost Pape to nije.
isti Dzeko , Ibricic, Pjanic, Spahic koju su "grzli travu" ako treba u proslim kvalifikacijama sad odigraju onako.
Meni bi inace onaj Pjanic bio na klupi iz dva razloga, prvo sto Miske ne moze do kraja a njih 2 ne mogu zajedno, drugo sto kad udje sa klupe ljut je ,zeljan igre dokazivanja, a ovako kad pocne nafura se nesto pa samo se svadja sa sudijama, kupi kartone i ceka prekid.
protiv Albanije: Hasagic-Mujdza-Pandza(Besic)-Spahic-Lulic; Medunjanin-Misimovic-Rahimic-i sad Pjanic posto nema Salihovica.Dzeko-Ibisevic(Muslimovic) te naravno na pravi nacin motivisati ekipu. Kasnije se za Papca , Nadarevica i Jahica MORA naci mjesto.
btw sinoc se vidjelo zasto je Ciro igrao sa onoliko defanzivnih igraca. Kao sto neko gore napisa, mi se branimo sa 3-4 igraca umjesto sa 8 ili vise i Ciro je to vidio cim je dosao pa je u startu nazad igrao sa 3 plus Muratovic i Rahimic i opet je bilo belaja sa jacim ekipama ,a sad ga ima i sa prosjecnim. Mada tvrdim da smo imali Mujdzu desno i Lulica lijevo prosli ciklus da bi onih 3-5-2 ili 3-6-1 po potrebi, radili ko svicarski sat