Safet Sušić - Pape

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jun 2011, 12:38

standardan sam i ja u OFK Tuzli , treba i mene zvat prije Rahimica :roll:

neki igraci su bolji od nekih drugih i kad su na klupi svojih timova. Klose je igrao u Njemackoj u prvom timu dok u Bajernu ga nije bilo ni na mapi, nije igrao standardni Hanke iz Hanovera(karikiram).
Nadarevic sa tribina je bolji od standardnog Mravca( joj sto zamrzi covjeka a nije on kriv sto ne zna, krivi su ovi sto ga forsiraju).
Da je ono dijete Besica ,koji je za Mravca izmislio fudbal, forsirao ovoliko koliko Mravca dijete bi 200% bolje i sigurnije igralo nakon 10-ak utakmice koliko je vec do sad onaj kloc odigrao. A u svakoj nidje veze.
Jos ce me ubijedit da je npr Maletic bolji od Ibricica ili Misketa.

Ista ova ekipa , cak je tad i slabija bila, je ovakve tekme kao Rumunija rjesavala kao sto se kaze "za dorucak" zato sto su bili motivirani na pravi nacin. A motivacija je stvar trenera.
protiv Katara nemotivisani mala utakmica, protiv Njemacke nemotivisani dosli sa godisnjeg, protiv Svedske idu na godisnji, protiv Meksika nemotivisani fali pola tima, protiv Francuske nemotivisani ne znaju ni oni sto, protiv Rumunije??.

Pa svaka ozbiljna reprezentacija(Rumunija u Zenici to nije bila) nas je razvalila,a ovi jos govore nije do selektora. Bilo mi ga je malo zao nakon onih izjava sinoc, sousjecao sam se sa njim, kontao pa eto mozda je do igraca, al kad malo bolje razmislim do igraca moze biti jednom ili dva puta, ali ne moze 6 puta kao sto je kod njega slucaj.
U krajnjoj liniji on ih selektuje.
Dobra je nasa reprezentacija kad je kompletna i kad ima autoriteta koji ce ih natjerati da krv propisaju na terenu, na nasu zalost Pape to nije.
isti Dzeko , Ibricic, Pjanic, Spahic koju su "grzli travu" ako treba u proslim kvalifikacijama sad odigraju onako.
Meni bi inace onaj Pjanic bio na klupi iz dva razloga, prvo sto Miske ne moze do kraja a njih 2 ne mogu zajedno, drugo sto kad udje sa klupe ljut je ,zeljan igre dokazivanja, a ovako kad pocne nafura se nesto pa samo se svadja sa sudijama, kupi kartone i ceka prekid.

protiv Albanije: Hasagic-Mujdza-Pandza(Besic)-Spahic-Lulic; Medunjanin-Misimovic-Rahimic-i sad Pjanic posto nema Salihovica.Dzeko-Ibisevic(Muslimovic) te naravno na pravi nacin motivisati ekipu. Kasnije se za Papca , Nadarevica i Jahica MORA naci mjesto.

btw sinoc se vidjelo zasto je Ciro igrao sa onoliko defanzivnih igraca. Kao sto neko gore napisa, mi se branimo sa 3-4 igraca umjesto sa 8 ili vise i Ciro je to vidio cim je dosao pa je u startu nazad igrao sa 3 plus Muratovic i Rahimic i opet je bilo belaja sa jacim ekipama ,a sad ga ima i sa prosjecnim. Mada tvrdim da smo imali Mujdzu desno i Lulica lijevo prosli ciklus da bi onih 3-5-2 ili 3-6-1 po potrebi, radili ko svicarski sat ;)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 04 jun 2011, 12:49

hahahahha ocekuju ostavku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

prije 2 mjeseca svi drugacije pricali :lol: :lol:

znaci zbog ovog dozivotni ugovor ;)
[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 jun 2011, 12:54

@Scof1eld

jel tebi pape sta u rodu..sta ga branis toliko..
sinoc i on debelu krivicu snosi za onu blamazu..on je izabrao igrace,on ih je izveo na teren,on im je podijelio zadatke..ne kazem ja,i oni su krivi jer onako se ne igra za repku...ali da je i pape kriv,to stoji..
u cuj dozivotni ugovor na osnvou pres-a..sta trebao je izac i smjeskat se sto smo popusili 3 gola.. :?
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 04 jun 2011, 13:08

Do sada sam podrzavao Papeta,ali sad kazem da mozda treba da ide.OK ,promjenicemo selektora,to je najlakse(pod uslovom da nadjemo budalu koja ce raditi za ove pare). Ali evo pitanja za 100000000 KM,kako cemo zamjeniti 20 vecinom osrednjih igraca igraca i naci isto toliko boljih pa da se nekad negdje plasiramo,jer treba biti posten pa reci,ako je Pape los trener i snosi dio krivice za rezultate, onda drugu polovinu snose igraci,ako nista drugo onda zbog neborbenosti u najmanje 2 (mozda i 3) od 5 tekmi. Taktika je jedno (dobra ili losa),ali trcanje i zelja NEMAJU ama bas nikakve veze sa taktikom i to je ono najgore kod ufuranih igracina. Da je bilo zelje i da su ginuli na terenu ne bih im zamjerio ni da su izgubili 6-0,ovako sramota...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2011, 13:40

Kao prvo misljenja sam da covjeku po hitnom postupku treba savjetnik za odnos sa medijima, kao drugo ne mogu da shvatim da ima ovdje ljudi koji podrzavaju one njegove izjave sinoc nakon utakmice. Naravno odigrali smo katastrofalno i zasluzili smo poraz, ali je isto tako trebao imati na umu da kvalifikacije nisu jos zavrsene i da imamo sansi da se domognemo te druge pozicije. Po meni se postavlja pitanje sta je on dobio onim izjavama sinoc ?
Kao prvo obrukao je igrace pred cijelim "SVIJETOM" i cijelom javnosti u BiH, kao drugo trebao je imati na umu da vecina tih igraca trebaju iznijeti teret kvalifikacija do kraja - hebiga nismo mi velika zemlja pa da imamo milijardu igraca - kao trece psihicki je ubio igrace i sebi otezao posao pred susret sa Albanijom i kao cetvrto mislim da ovo ti igraci nisu zasluzili jer su i nama u prethodnim susretima donijeli toliko radosti, a ruku na srce i njega u par navrata spasili "linca" od navijaca i medija.
Ne ovako ne radi vrhunski trener kao sto je uradio Safet Susic, ovako samo rade amateri svog posla. Naravno ova kritika je trebala biti upucena iza zatvorenih vrata i trebali su se svi pogledati u oci i reci sta je bilo lose na sinocnoj utakmici i izvuci pouke iz iste i kvalitetno se pripremiti za susret sa Alabanijom.
Sada taj isti Safet Susic od 80 % tih igraca koje je sinoc svojim izjavama osramotio ocekuje da pobjede Albaniju, a zabio im noz u ledja. Malo kontradiktorno sa njagove strane. Zar ne ?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 04 jun 2011, 13:46

amerosm je napisao/la:Kao prvo obrukao je igrace pred cijelim "SVIJETOM" i cijelom javnosti u BiH
Da si gledao utakmicu i volju igraca na terenu ne bi to rekao

|BH_Patriot|
Kontakt:

Post Postao/la |BH_Patriot| » 04 jun 2011, 13:46

Evo kako novinari znaju usrati priču. Poslušajte dobro od 0:08 do 0:10
[youtube][/youtube]

"Glup sam bio što sam vjerovao U POJEDINE IGRAČE", a novinari to napišu kao "Glup sam bio što sam vjerovao POJEDINIM IGRAČIMA", pa onda ispadne kao da su ustvari pojedini igrači birali tim, ko će igrati, a ko sjediti na klupi.

Još kad čujem ono **** iz 60 minuta, sav se naježim.
Safet Sušić: “Oni misle da su igrači, a nisu ni "i" od igrača“.

Idol nacije # 10

Dos'o ja
Kontakt:

Post Postao/la Dos'o ja » 04 jun 2011, 13:48

Misli li ovaj strucnjak podnijeti ostavku ? Unazadio je repku u odnosu na prosle kvalifikacije za SP,pa nek mi neko kaze da nije istina.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 04 jun 2011, 13:49

hz1987 je napisao/la:Dok su god okupljanja i pripreme oko Sarajeva, ovako će nam se dešavati iz prostog razloga, što su svaku noć, ama baš svaku noć igrači do ranih jutarnjih sati izbivali po kafanama! Oni poziv u repku ne shvataju kao dolazak da se pripreme za utakmicu, već da imaju razlog da se okupe i pijanče! Tako je bilo i kod Ćire, al je Baka pametno radio kad ih gonio dole u Ljubuški, Međugorje il već gdje, gdje život zamre poslije 21h. Treba njih na pripreme slati u Gacko, u Srebrenicu, u Bosansko Grahovo... gdje neće moći u krugu 100km da nađu lokala poslije 21h!!!
Extra post, bravo!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jun 2011, 13:51

Glupo je sto neki kritikuju Safeta , nije on sinoc djelovao na terenu nezinteresovano i amaterski :roll: mislim ipak su to igraci koji igraju u ''velikim klubovima'' Rumunija im nije neki izazov :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 04 jun 2011, 14:19

cole-ch je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:Dok su god okupljanja i pripreme oko Sarajeva, ovako će nam se dešavati iz prostog razloga, što su svaku noć, ama baš svaku noć igrači do ranih jutarnjih sati izbivali po kafanama! Oni poziv u repku ne shvataju kao dolazak da se pripreme za utakmicu, već da imaju razlog da se okupe i pijanče! Tako je bilo i kod Ćire, al je Baka pametno radio kad ih gonio dole u Ljubuški, Međugorje il već gdje, gdje život zamre poslije 21h. Treba njih na pripreme slati u Gacko, u Srebrenicu, u Bosansko Grahovo... gdje neće moći u krugu 100km da nađu lokala poslije 21h!!!

bravo jarane, ma ja bi njih na pripreme posalo na Udrc (planina u istocnoj Bosni) pa nek onda lumpuju :D
walk on with HOPE in your heart

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 04 jun 2011, 14:22

amerosm je napisao/la:Kao prvo misljenja sam da covjeku po hitnom postupku treba savjetnik za odnos sa medijima, kao drugo ne mogu da shvatim da ima ovdje ljudi koji podrzavaju one njegove izjave sinoc nakon utakmice. Naravno odigrali smo katastrofalno i zasluzili smo poraz, ali je isto tako trebao imati na umu da kvalifikacije nisu jos zavrsene i da imamo sansi da se domognemo te druge pozicije. Po meni se postavlja pitanje sta je on dobio onim izjavama sinoc ?
Kao prvo obrukao je igrace pred cijelim "SVIJETOM" i cijelom javnosti u BiH, kao drugo trebao je imati na umu da vecina tih igraca trebaju iznijeti teret kvalifikacija do kraja - hebiga nismo mi velika zemlja pa da imamo milijardu igraca - kao trece psihicki je ubio igrace i sebi otezao posao pred susret sa Albanijom i kao cetvrto mislim da ovo ti igraci nisu zasluzili jer su i nama u prethodnim susretima donijeli toliko radosti, a ruku na srce i njega u par navrata spasili "linca" od navijaca i medija.
Ne ovako ne radi vrhunski trener kao sto je uradio Safet Susic, ovako samo rade amateri svog posla. Naravno ova kritika je trebala biti upucena iza zatvorenih vrata i trebali su se svi pogledati u oci i reci sta je bilo lose na sinocnoj utakmici i izvuci pouke iz iste i kvalitetno se pripremiti za susret sa Alabanijom.
Sada taj isti Safet Susic od 80 % tih igraca koje je sinoc svojim izjavama osramotio ocekuje da pobjede Albaniju, a zabio im noz u ledja. Malo kontradiktorno sa njagove strane. Zar ne ?
sta je prvo....
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 04 jun 2011, 14:25

Dos'o ja je napisao/la:Misli li ovaj strucnjak podnijeti ostavku ? Unazadio je repku u odnosu na prosle kvalifikacije za SP,pa nek mi neko kaze da nije istina.
Nije istina... Nakon par predhodnih tekmi konacno su svi rekli da igramo fudbal za razliku od prije... I cekaj kako mislis unazadio ako je protiv 2. nosioca iz grupe osvojio 3 boda iz dva meca ? Meni je to napredak, za tebe ne znam ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 04 jun 2011, 14:34

Scof1eld je napisao/la:
Dos'o ja je napisao/la:Misli li ovaj strucnjak podnijeti ostavku ? Unazadio je repku u odnosu na prosle kvalifikacije za SP,pa nek mi neko kaze da nije istina.
Nije istina... Nakon par predhodnih tekmi konacno su svi rekli da igramo fudbal za razliku od prije... I cekaj kako mislis unazadio ako je protiv 2. nosioca iz grupe osvojio 3 boda iz dva meca ? Meni je to napredak, za tebe ne znam ;)

vidi ti ovo,on dos'o i pamet prosipa....fino danas pred hotel i pitas PAPETA hoce li podnijeti ostavku i usput pitaj u moje ime igrace ako ih vidis jeli ih sramota,pa javi sta kazu...ja bih isao ali imam obaveza...
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Dos'o ja
Kontakt:

Post Postao/la Dos'o ja » 04 jun 2011, 14:39

Ostavka i samo ostavka ;) pa vi pricajte sta hocete,ne obazirem se na likove kome je predzadnje mjesto u grupi napredak ;) i demoliranje raspadnute Rumunije,gdje ljudima nismo sutnuli na gol kako treba,ogroman napredak :lol:

kladionicar
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar » 04 jun 2011, 14:41

Treba malo hladne glave sagledati ovu situaciju,ok,izgubili smo,nije smak svijeta,gubili smo mi i u Belgiji 4-1,na Bilinom polju od Madjarske cini mi se,Moldavija u gostima,pa sta ako smo,Bosne i Hercegovine ima i dalje,i bit ce je dovijeka,ja cu i dalje ustajat kad cujem himnu na utakmici,i dalje ce mi srce zaigrati kad vidim da se Dzeko ogrce nasom zastavom u sred Njemacke,pa u hramu nogometa,sad tom igracu treba otkinuti glavu,a sjetite se koliko nam je radosti donijeo proslih godina,sjetite se kako i koliko je taj momak napravio nebi li se ja,Harishp,Monolog,Denizmare,moj djed,amidza Idriz,Pero Peric,ona baba iz Travnika sto prodaje sireve osjecali ponosnim sto nam na licnoj karti pise BOSNIA AND HERZEGOVINA...

Mravac nije svjetska klasa stopera,OK.Jel treba sad jeb.ati sve po spisku Mravcu koji je protiv Njemacke,u prijateljskom ogledu lomio rebra za reprezentaciju,al bukvalno,moze li mu to neko osporiti?

Emir Spahic,koliko je taj covjek dao reprezentaciji,koliko mi samo u ovom momentu njegovih uklizavanja,podmetanja glave na kopacku,sprecavanja golova,presjecanja kontri pada na pamet,i taj isti covjek u kojeg smo se svi kleli,sada treba da bude mozda razapet,zbog sinocnjih greski?

Zvjezdan Misimovic-Odma mi Baho padne na pamet,i onaj friendly match protiv Francuza,MISIMOVIC,JEDAN,PA DRUGI,KAKAV SLALOM,PA JELI TO PENAL...Pa onda ono ponizavanje vjerovatno jednog od 3 najbolja golmana na svijetu u ovom trenutku(Ala Fabrizzio Ravaneli),kada smo protiv Spanije igrali dok domaci ne daju gol,Fenomenalni gol protiv Belgije,asistencije koje vjerovantno ni moja petoclana obitelj zajedno ne bi mogla pobrojati na prste,i takvom igracu,covjeku,momku gospodinu,ja da jeb.em sve po spisku,nije li malo nelogicno i glupo???

Safet Susic Pape,kormilar broda zvanog reprezentacija BiH.Ima li neko na svijetu ko je jednom u zivotu gledao utakmicu a da ne zna ovu legendu fudbala?Ali eto,uvjek se nadje neki bubuljicavi balavac koji ce reci,ma kakav on,****.m mu mater,sta on zna,nema on pojma o fudbalu?Malo nelogicno zar ne?
[youtube][/youtube]
Cijeli svijet ga cijeni,a mi pljujemo i to naveliko...
Ja necu da govorim radi cega je,i da objasnjavam,vi vrlo dobro znate,ali ako nista drugo i ono sto jedino mogu da ucinim za taj grad,bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu,a znate sta se desava.Toliko

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 04 jun 2011, 14:44

Dos'o ja je napisao/la:Ostavka i samo ostavka ;) pa vi pricajte sta hocete,ne obazirem se na likove kome je predzadnje mjesto u grupi napredak ;) i demoliranje raspadnute Rumunije,gdje ljudima nismo sutnuli na gol kako treba,ogroman napredak :lol:
Pa nije safet kriv sto Dzeko nece da mrdne, i jos se ciniski smije (pogledajte interview safeta kad su sletili u sarajevo, i pogledajte dzeka i njegovu facu kad prodje iza, tacno se vidi da ga boli kita za sve) i sto je miske vise zainteresovan, koji ukus zvakace izabrati, sto ibricic samo misli sta li mu radi raja u hrvatskoj, dali je dobro vrijeme mozeli se na more! Sta je safet tu kriv, mozda jes postavio pogresnu taktiku, ali nije to krivica da pojedini igraci trce kad im se ona stvar digne, ako im nije sve udure nece ni da maknu, to se odnosi na pozate musketire, spaha dzeko miske ibricic...
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 jun 2011, 14:46

Denizmare je napisao/la:OK ,promjenicemo selektora,to je najlakse(pod uslovom da nadjemo budalu koja ce raditi za ove pare)
Vrlo lako je naći selektora koji ima reference i koji je već nekog vodio ako se postave stvari kako treba. Dovoljan razlog su miliončići ako se plasira na završnicu, vjeruj mi!
Denizmare je napisao/la:Ali evo pitanja za 100000000 KM,kako cemo zamjeniti 20 vecinom osrednjih igraca igraca i naci isto toliko boljih pa da se nekad negdje plasiramo, drugu polovinu snose igraci,ako nista drugo onda zbog neborbenosti u najmanje 2 (mozda i 3) od 5 tekmi.
Igrače ne treba mijenjati, već formacijom i motivacijom izvući maksimum!!!
Za poraze su krivi selektori za pobjede igrači. Nisu problem osrednji igrači, već sljedeće:
- Autoritet
- Znanje posla koji se obavlja (da igračima stavi do znanja ko je gazda kafića)
- Motivator (psiholog)
- Taktičar
Denizmare je napisao/la:Da je bilo zelje i da su ginuli na terenu ne bih im zamjerio ni da su izgubili 6-0,ovako sramota...
Da je bilo želje, imali bi minimalno nerješeno.

E sad moj komentar:

- Dovedeš fino za selektora nekog provjerenog švabu (npr: Winfried Schäfer) koji ima rezultate, znanje, autoritet i reprezentativni rad iza sebe. Ponudiš mu platu kako Papetu i kažeš mu. Plasiraš li se na EURO dobiješ još 2 miliona na ruke. Vjeruj mi da bi to i Otto Rehagel prihvatio, kao i Vaha i ovaj i onaj...Nije ni Ćiro za klikere došao, dobru je on lovu potegao...kad se moglo love naći za Ćiru može i za druge! Izazovan je rad sa našim igračima!
- E sad ona druga strana medalje, da bi se uspjelo na ovim prostorima, nažalost taj novoizabrani selektor odmah u startu mora zaratiti sa novinarima u BiH (nešto ko Murinho u Italiji) i onda može u miru da radi sa igračima, jer novinari uveliko vedre i oblače atmosferu u i oko repke
- Znači kad smo riješili selektora kod kojeg će igrači biti manji od makovog zrna, i kad smo otjerali novinare od osinjeg gnijezda, onda fino treba naći lokaciju gdje igrači neće moći rušiti autoritet selektoru kršenjem pravila, noćnih izlazaka itd...itd...
- Lokacija treba da bude neka vukojebina, gdje će se u miru pripremati, gdje novinari neće imati pristupa, gdje će im se nakašičicu davati izjave, gdje igrači neće moći izbivati napolju poslije 21h, čisti karantin i odsječenost od realnosti.
- Savez - automatski dovođenjem takvog selektora gdje menadžerčići neće ko orlovi kružiti okolo, odsjecanja novinara od repke, vukojebine gdje igrači neće moći divljati...i gdje savez treba obezbjediti sve potrebne uslove može se nešto napraviti...

Znači, samo onda kad se eliminišu svi ovi elementi i postavi ovakva situacija, tada će biti samo do selektora i nikog drugog...ovako - ostaje ''svi su krivi: i selektor i igraci i novinari i savez i euforicni navijaci''

Dos'o ja
Kontakt:

Post Postao/la Dos'o ja » 04 jun 2011, 14:48

Ima i do igraca,ali najvise je do trenera.Dzeku treba odmah na klupu,njega boli k.ita za repku,uzima pare od Arapa,ovdje samo dodje da se odmori,jucer nista nije pokazao.Ali ne mogu da shvatim likove da su za ostanak Susica,iako smo demolirani od raspadnute Rumunije,sto smo predzadnji na tabeli,i njima je vidljiv napredak,zalosno.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 04 jun 2011, 14:58

TRI MAGIČNE RIJEČI - SAFET SUŠIĆ PAPE !!!
Kao prvo, ne budalite, mi smo osrednja reprezentacija htjeli vi to priznati ili ne.
A vi koji pljujete po najvecoj legendi bh.fudbala(pored I.Osima) se sramite.STID DA VAS BUDE !!!
Navikle bosnje na mikado cokoladu i cevljanovice,pa im ovaj dingospo ne valja. :oops:
NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.