Po meni, Pape je noćas ima dva dobra poteza. Prvi je vađenje Džeke iz igre, a drugi ovaj govor pred novinarima.
Kad sam vidjela da četvrti sudija drži tablu sa crvenim brojem 11, rekoh: Tako je majstore!
Jednostavno, na Džeku se gleda drugačije, i on toga treba biti svjestan, a noćas to nije pokazao. Opet se desio onaj njegov prepoznatljiv hod na centru i čekanje.
Normalno, nešto pretjerano dobro nije mogao ni uraditi, jer su mu lopte teško dolazile, to je sad već stvar postavke na terenu, taktike, ali opet....
Svakako, pogriješio je i on sa taktikom, ali opet, to ne opravdava igru igrača. Pa, neće ih on još učiti kako nabiti loptu, ili dodati pravilan pas? To se uči kad si pionir.
A, što se presice tiče: odlično! Zbog ovog sam uz Papeta maksimalno, pa šta god da bilo do kraja. Dao je do znanja svim igračima da njega ne zanimaju njihovi zvjezdani statusi, da treba puno griza za dostići dobru reputaciju.
Dobro reče, da mi od njih pravimo Ronaldinhe i Rivalde. Nažalost, čudan smo mi narod. Dok je naš, najbolji je, a opet nekad je i ona: dok je naš, najgori je.
U svakom slučaju, nadam se da će se smiriti strasti do Albanije, i da ćemo pobijediti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka